Chinese zonnepanelen

chinese zonnepanelenDe Chinese zonnepanelen hoeven helemaal niet slecht te zijn. Sterker nog, veel zogenaamde Europese leveranciers halen ‘achter de schermen’ ook hun zonnepanelen gewoon uit China. Een overzicht van alle Chinese zonnepanelen leveranciers!

Chinese zonnepanelen

Chinese, Japanse en andere Aziatische leveranciers van zonnepanelen zijn er veel. De meest bekende zijn wel:
Sharp
Kyocera
Suntech
Sunware

Chinese zonnepanelen fabrikanten

Woord vooraf: Dit is een poging om alle merken zonnepanelen duidelijk te krijgen en te stroomlijnen. Heb jij een merk of een zonnepanelen offerte met een merk die er niet in staat, laat het dan aub hieronder weten. Bedankt alvast.
Meer info over de zonnepanelen fabrikanten uit China:

Sharp
Sharp is een oud Japans bedrijf dat je kent van de cassettebandjes etc. Sharp maakt al decennialang producten onder het motto “Maak producten die anderen willen imiteren”.

Al sinds het jaar 1959 is Sharp actief als producent van industriële zonnepanelensystemen. Sharp is al die tijd een grote innovator geweest op het vlak van zonne-energie, en constant op zoek naar manieren om een hoger rendement te behalen. Zonnecellen van Sharp staan dan toch wel bekend als zeer degelijk en heel kwalitatief. Sharp zonnepanelen zijn goed verkrijgbaar in Europa, en hebben een groot netwerk aan verdelers.

Suntech
Suntech is één van de grootste producenten van zonnepanelen wereldwijd en we komen ze best vaak tegen dus ze verkopen veel en/ of doen veel aan marketing. Het bedrijf heeft haar thuisbasis in China en staat genoteerd op de beurs in New York. Suntech heeft een uitgebreide kwaliteitscontrole. Bovendien is de prijs van Suntech zonnepanelen op zijn Chinees laag te te noemen.

Yingli Solar
Yingli Solar is een Chinese producent van zonnepanelen en is één van de grootste proucenten wereldwijd. Yingli Solar is een verticaal geïntegreerd producent van zonnepanelen, wat wil zeggen dat ze zowel instaan voor de productie van de zonnecellen als de assemblage/ plaatsing van de zonnepanelen zelf. Yingli Solar is zowel bekwaam in zowel fotovoltaïsche systemen voor particulier gebruik als voor grote zonnepanelenparken. Het bedrijf levert ook zonnecellen aan andere Westerse bedrijven die het dan ‘white labbelen’ begrepen we, zodat het mogelijk is dat zonnepanelen van andere merken, wel gemaakt zijn met zonnecellen van Yingli Solar.

BYD
BYD is een Chinese producent van zonnepanelenbatterijen. BYD staat voor Build Your Dreams. BYD is niet begonnen als zonnepanelenproducent maar was voordien actief als producent van baterijen voor GSM’s en later auto’s. Gaandeweg werd meer de focus gelegd op het aanmaken van de hybride wagens en duurzame systemen in het algemeen.
Het is slechts recent dat BYD zich is beginnen toeleggen op het produceren van zonnepanelen. Het bedrijf heeft pas in 2010 aangekondigd in het Chinese Shaanxi een fabriek te bouwen die zich volledig zal wijden aan het aanmaken van batterijen op zonnepanelen.


LDK Solar

LDK Solar is één van de grootste zonnepanelenproducenten ter wereld. Het is een Chinese producent, die nog niet zo lang actief is. Het bedrijf werd pas opgericht in 2005. LDK is een zogenaamde verticaal geïntegreerd producent. LDK staat dus zelf in voor de productie van zonnecellen en de assemblage van zonnepanelen. LDK heeft zich gespecialiseerd in het aanmaken van polykristallijn en monokristallijn plakken, die het doorverkoopt aan producenten van zonnepanelen en daarmee zit het voorin de keten.

Jinko Solar
Jinko Solar is een zonnepanelen maker ook met thuisbasis China. Jinko Solar zonnepanelen zijn ook in Europa makkelijk te verkrijgen. Onder andere Enfinity werkt samen met deze producent van zonnepanelen. In 2011 nog werd in België een spoorwegtunnel geopend met op het dak 16.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze zonnepanelen werden geplaatst door Enfinity en de zonnepanelen werden hierbij geproduceerd door deze partij Jinko Solar. Later in 2011 kwam het bedrijf eveneens in opspraak als gevolg van een milieuschandaal in China.

Trina Solar
Trina Solar is een andere Chinese producent van zonnepanelen en geldt als een van de grootste producenten ter wereld van zonnepanelen. Het bedrijf werd opgericht in 1997 en staat genoteerd op de beurs van Wall street.

Trina Solar is een verticaal geïntegreerd producent van zonnepanelen, wat wil zeggen dat ze instaan voor zowel de productie van zonnecellen als de assemblage van zonnepanelen. Trina Solar wordt voornamelijk gelauwerd omwille van haar technologisch hoogsaand productieproces. Mede hierdoor zijn de zonnepanelen van Trina Solar al verschillende malen uitgeroepen tot één van de best presterende ter wereld.

Goedkoopste zonnepanelen

CSUN
CEEG
De onuitspreekbare naam CEEG staat voor China Electric Equipment Group Corporation en dat is een Chinese producent van zonnepanelen die volledig is handen is van de Chinese staat. Het staatsbedrijf heeft haar thuisbasis in de stad Nanjing en CEEG is een van de 15 grootste producenten van zonnepanelen. CEEG is een merknaam, en werd als merknaam later veranderd in CSUN. CEEG maakt zonnepaneleninstallaties voor zowel woningen als overige panden. Het merk heeft de nodige certificaten behaald bij de EU, zodat het ook in Europa verkrijgbaar is. Het merk staat bekend als één van de goedkoopste zonnepanelen merken in de markt, aangezien het zonnepanelen produceert aan een lagere capaciteit. Bekijk dus altijd de kwaliteit van zonnepanelen.

Chaori Solar
Chaori Solar is weer een andere Chinese fabrikant van zonnepanelen. Ze werken veel lokaal en hHet bedrijf is voornamelijk actief in het designen, produceren en verkopen van zonnecellen en zonnepanelen in China zelf. Chaori Solar exporteert naar Europa en Noord-Amerika. Het exporteert voornamelijk onafgewerkte producten, zodat het goed mogelijk is dat sommige Europese of Amerikaanse merken van zonnepanelen toch onderdelen bevatten van Chaori Solar.

Sanyo
Sanyo is een Japans producent van best wat producten waaronder zonnepanelen. Het bedrijf bestaat al lang, meer dan 50 jaar. Sanyo is een merk van zonnepanelen dat bekend staat als goed, de meeste zonnepanelen van hen zijn ook vaak goed lezen we terug. Sanyo baseert zich hierbij op de HIT technologie, een combinatie van amorfe en monokristallijne zonnepanelen, die ervoor zorgen dat zonnepanelen ook goed presteren bij hoge temperaturen.

Kyocera
Kyocera is een bekende Japanse producent van airco’s en ook van zonnepanelen en ze zijn actief sinds 1975. Het is een van de grotere producenten wereldwijd. Kyocera maakt voornamelijk polykristallijne zonnepanelen met een hoog rendement. Kyocera biedt een lange garantie op haar zonnepanelen. De zonnepanelen van Kyocera staan ook wel bekend omwille van hun mooie design. Door de zwarte zonnepanelen ogen de zonnepanelen veel mooier op het dak, en vinden vele mensen dit stijlvoller.

Zonnepanelen van verschillende fabrikanten en in diverse soorten

Je hebt overigens daarbinnen ook nog verschillende types zonnepanelen. Monokristallijn, Polykristalijn en Amorfe zonnepanelen.

1. Monokristallijn zonnepaneel
De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan namelijk uit één kristal. De oppervlakte van monokristallijne zonnecellen is egaal zwart en heeft geordende elektroden.

2. Polykristallijn zonnepaneel
De zonnecellen in een polykristallijn zonnepaneel bestaan uit een meerdere grove kristallen. Een polykristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon.

3. Amorf zonnepaneel

Amorf silicium wordt gebruikt in het dunne-film zonnepaneel. Omdat amorfe zonnepanelen geen kristallen bevatten, zijn ze zeer buigzaam.Zonnepanelen kiezen

zonnepanelen prijsMet zonnepanelen bespaar je op de energierekening, help je het milieu en heb je meer rendement op je geld dat op de bank!

Bekijk de zonnepaneel prijzen >>


Over Verbouwkosten

Wij helpen je om tijd en geld te besparen bij de verbouwing.
Ontdek in 2 minuten de kosten van je verbouwing (gratis) en besparingen >>
(simpel en toepasbaar voor iedere verbouwing)

Bedankt voor je reactie!

*