schilderwerkGoed schilderwerk thuis is belangrijk. Als je zelf gaat schilderen kun je veel geld besparen. Hier krijg je praktische schildertips en de 4 stappen voor mooi schilderwerk!

Schilderwerk

Schilderen is niet zo moeilijk als je een halve dag hebt geoefend. Begin op een kozijn of voor sauswerk op een stuk muur dat niet direct in het oog valt als het wat minder mooi is. Je moet met alles even oefenen en dus ook met schilderwerk.
Ga je niet zelf schilderen dan zie je hier meer over de prijs van schilderwerk.

Zelf schilderen

Als je goed schilderwerk wilt hebben dan kun je jezelf de volgende 4 vragen stellen:
1. Hoe goed kun je schilderen en, als het nieuw is, heb je twee rechterhanden en ben je secuur?
2. Heb je tijd om rustig en netjes te schilderen (of wordt het afraffelwerk)
schilderwerk 3. Is het echt in het oog springend zichtwerk schilderwerk? (Oftewel, komt het schilderwerk in de woonkamer of op de voorgevel van het huis bijvoorbeeld)
4. Vind je het schilderwerk leuk om te doen?

Kosten schilderwerk

Deze laatste vraag of jij het schilderwerk leuk vindt, bepaalt natuurlijk lang niet altijd of je daadwerkelijk zelf gaat schilderen. Als het je alleen te doen is om kosten te besparen op schilderwerk is dat natuurlijk een prima reden om het toch zelf te doen. Maar waak er voor dat je het niet gaat afraffelen of nooi afmaakt. Dan moet je alsnog een schilder inhuren om het goed te doen, en maak je dus deels dubbele kosten.

Schilderwerk eisen

Dit vinden de meeste mensen belangrijk bij het schilderwerk (onderzoek Sikkens-2013):
Goede dekking (77%)
Geen zakkers of druipers (70%)
Netjes schilderen bij randen en tegen glas (53%)

Schilderwerk tips

Voor het buitenschilderwerk laten de meesten een professional komen en voor het binnenwerk doen ook best wat mensen dit zelf. De belangrijkste voorwaarden bij het uitbesteden zijn de kwaliteit, scherpe prijs en de garanties en natuurlijk het liefst een goedkope schilder. Overigens vermeld het onderzoek van Sikkens ook dat mensen het huis laten schilderen in de hoop de waarde van hun huis op peil te houden. Aangezien dit een onderzoek van een verf leverancier is lijkt ons dit niet objectief. We hebben wel zelf onderzoek gedaan naar de beste verf voor buiten.

Schilderwerk video

Hier zie je mooi schilderwerk maar een bijzondere kleur voor de kozijnen:


Bekijk hier de kosten voor schilderwerk.

Schilderwerk kozijnen

Het schilderwerk van de kozijnen is eigenlijk het mooiste om te doen. Daar kun je echt het verschil mee maken in je huis. Mooi ‘vol’ en egaal schilderwerk op kozijnen en deuren zie ik altijd direct in een huis. Als je bijvoorbeeld kijkt in woningen waar ‘meters gemaakt’ moesten worden dan is het vaak heel dun en slordig schilderwerk. Zonde vind ik dat en daarom zie je hier een eenvoudige controle hulpje:

Controleren schilderwerk

In deze korte video zie je precies hoe je het schilderwerk controleert van de schilder (hij zal verbaasd zijn!):


Vraag hier die prijs van het schilderwerk op.

Dit is een stappenplan voor het schilderwerk van de kozijnen:
Houtrot herstellen
Schuren
Ontvetten met bijvoorbeeld St Marc
Eventueel afplakken van muur, hang- en sluitwerk etc (professionele schilders hebben dit niet nodig)
Doeken op de grond leggen om vlekken te voorkomen (professionele schilders hebben dit niet nodig)
Grondverf aanbrengen indien het hout kaal is
Aflakken eerste laag
Aflakken tweede laag
Hier zie je wat erbij komt kijken bij het kozijnen schilderen.

Prijs schilderwerk verbouwing

Als je nog meer gaat doen zoals een deel van het huis verbouwen dan wil je waarschijnlijk eerst weten ‘waar je aan toe bent’ qua uitgaven voor het verbouwen. Je kunt eenvoudig zelf zien wat de invloed is van je wensen op de kosten van alle soorten verbouwingen en tevens kun je zien hoeveel je bespaart door zelf te gaan schilderen of door juist andere dingen zelf te doen. Dit kun je zien per klus, dus je kunt bijvoorbeeld zelf de muren schilderen en het schilderen van de kozijnen laten doen door een schilder (of andersom).Prijs schilderwerk

schilderwerkGoed schilderwerk is dus belangrijk en dat kost best veel geld. Door prijzen te vergelijken kun je hier echter best wat op besparen.

Bekijk hier de kosten voor een schilder >>
Deze informatie in andere bestandsformaten:
“schilderwerk”
“schilderwerk”
“schilderwerk”
“schilderwerk”