trapEen stevige en mooie trap is echt een meerwaarde voor het huis. Ontdek hier hoe jij een betere en mooiere trap krijgt. En bekijk de verschillen tussen een nieuwe of traprenovatie.

Opknappen of een nieuwe?

Meestal kiezen mensen ervoor om de huidige exemplaar op te knappen als dat nog mogelijk is. Het renoveren hiervan is we een intensief klusje dat best lang duurt. Maar op deze manier zorg je voor de finishing touch.

Bekijk de trap kosten

Trap

Laten we eerlijk zijn, een trap in huis is vooral een praktisch onderdeel van je huis en dat hoeft niet zoveel geld te kosten bij het verbouwen. Daarom kun je je huidige zelf opknappen, op laten knappen of, als hij echt slecht is, een nieuwe laten plaatsen.

Renovatie trap

Waarschijnlijk ben je hier gekomen omdat hij wel een opknapbeurt kan gebruiken of omdat je gewoon een nieuwe nodig hebt. Mocht je nu een vlizotrap hebben dan zoek je wellicht wat tips voor een vaste trap naar zolder maken. We laten je zien wat de keuzes zijn en welke mogelijkheden die je hebt om hem weer als nieuwe te maken of gewoon een nieuwe trapte plaatsen of te laten plaatsen. Vooral die keuze is een veel gehoorde vraag en ondanks de voor- en nadelen is het renoveren vaak best duur waardoor veel mensen kiezen voor een nieuwe veilige mooi trap.

Keuzes

Door je oude een renovatie te gunnen gaat die nog jaren mee. Je kan een aantal dingen doen:
schilderen
(laten) bekleden met tapijt
met laminaat bekleden (of met RVS).

Trap kiezen

De keuzes die je maakt is ook afhankelijk van de beschikbare ruimte en hoogte die te overbruggen is. Hier zie je een (al gebruikte) houten trap

Goedkope trap

De meest voordelige keuze is natuurlijk om zelf aan het werk te gaan met een nieuw tapijt of een pot verf. Het eindresultaat kan dan erg mooi zijn maar de kans op een minder resultaat is ook aanwezig. En dat is zonde van het werk. Daarnaast moet de het ook goed slijtvast en anti slip worden uitgevoerd. Veel mensen overwegen daarom om het te laten doen door een professional.

Snel een mooie trap

Het voordeel van een professionele traprenovatie is dat je in 1 dag klaar bent, een traprenovatie laten doen is meestal in 1 dag uitgevoerd. Bekijk hier meer over een renovatie.

Trap verstevigen

Met een renovatie heb je het voordeel dat je een stevig houten exemplaar nog steviger maakt en een simpele, minder kwaliteit trap echt stevig maakt. Een bijkomend voordeel wat je meestal niet van te voren hoort. Er zijn meerdere manieren om een als nieuwe trap te krijgen of een zo goed als 😉 nieuwe trap! Door deze niet te vernieuwen maar op te knappen met een renovatie ben je minder geld kwijt maar kost veel tijd.

Oude trap opknappen

trapHet plaatsen van een nieuwe bijzondere trap kan prijzig zijn, vooral als je niet een standaard houten trap neemt maar een spiltrap bijvoorbeeld. Je hebt niet alleen de kosten van de aankoop en het plaatsen ervan maar ook het afwerken van je hal. Het vergelijk moet je natuurlijk wel even maken.

Prijs trap

Door het vergelijken van de kosten tussen verschillende leveranciers kunt je geld besparen. De ene vraagt namelijk veel meer voor een nieuwe trap dan een andere leverancier. Begin dus op tijd met het vergelijken om te besparen. Bekijk hier de trap prijs.

Trap opknappen

Als je gaat renoveren en de aantreden en optreden wilt schilderen dan is dat veel werk, het bekleden is dan een stuk makkelijker. Bij het schilderen van de aantredes moet namelijk eerst de oude lijm verwijderd worden en de gaten in het hout geplamuurd worden. Dat betekent dat je in verschillende stappen moet schuren, plamuren, schuren, gronden, schuren, schilderen, schuren en afschilderen. Hiermee maak je echt een onderscheidend exemplaar en een extra blikvanger maar het is dus veel werk.

Kosten gehele verbouwing

Kijk wat het kost als je het zelf doet of laat doen, maar neem dan dus ook de kosten mee van het bijwerken van de hal voor een totaalplaatje van de verbouwkosten vergelijking.Kosten trap

trapDoor het vergelijken van prijzen voor een trap kom je er achter wie het beste aanbod heeft.

Bekijk de kosten voor een trap >>


Deze informatie in andere bestandsformaten:
“Trap”
“Trap”
“Trap”
“Trap”

Bedankt voor je reactie!

*