Wat Kost Een Badkamer?

wat kost een badkamer Wat kost een badkamer?Als je de badkamer wilt gaan verbouwen om een nieuwe te maken dan wilt je uiteraard eerst weten wat het kost. Hier zie je hoeveel euro je kwijt bent voor een badkamer.

Wat kost een badkamer?

Als je badkamer aan vernieuwing toe is, of als je slechts bepaalde gedeelten van je badkamer wilt vernieuwen of aanpassen dan kan dat een flinke verbetering zijn. Je kunt dat helemaal zelf gaan doen maar je kunt het ook laten doen. Hoe begin je het uitzoeken van alles en wat kost een badkamer? En ga ik zelf wat doen of laat ik alles doen? Met deze vragen kun je best zitten en daar krijg je hier antwoorden op. Of bekijk hier de badkamer kostenBadkamer kosten

Bij werkzaamheden aan je badkamer komt vaak net even wat meer kijken dan bij een normale verbouwing of renovatie. Doordat de badkamer een veel hogere vochtigheidsgraad kent zal er met veel meer zaken, zoals ventilatie, rekening moeten worden gehouden als bij andere verbouwingswerkzaamheden. Voordat je een badkamer installateur inschakelt om de badkamer te Badkamer prijs Wat kost een badkamer?laten renoveren of opnieuw aan te leggen is het verstandig eerst na te denken over het ontwerp en indeling ervan. Voldoet de huidige indeling aan je wensen en eisen, of moet er enig breekwerk aan te pas komen of moeten er leidingen verlegd worden?

Hoeveel kost de verbouwing van de badkamer?

De kosten van een badkamer zijn wel te bepalen maar dan moet je 3 dingen weten, namelijk:
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Wat wil je er precies in hebben? uiteraard hoe meer wensen hoe duurder het is…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Ga je het zelf verbouwen of laat je het doen? Dat laatste is veel duurder…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Welke merken wil je? A-merken zijn veel duurder dan B-merken.

Volgorde

De werkzaamheden in een badkamer zijn vrij breed te noemen. Dit is een overzicht van de mogelijke werkzaamheden:

VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Wand- en vloerbetegeling
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Montage toilet
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Plaatsing bad / douchebak
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Plaatsing badkamermeubel(s) (w.o. wastafel, kasten)
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Leidingwerk aan- en/of omleggen
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Cement storten + vloerverwarming
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Kitwerk
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Radiatoren
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Luxes zoals een jacuzzi, sauna etc

Badkamer gedeeltelijk verbouwen

Het kan natuurlijk zijn dat je al redelijk tevreden bent met de huidige badkamer, maar dat er onderdelen in de badkamer toe zijn aan vernieuwing. Dat is mooi want dan is de verbouwing van de badkamer wat goedkoper! In het geval van alleen een versleten douchebak en verouderd sanitair kun je alleen die laten vervangen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik mijn badkamer ga verbouwen?

badkamer%201%20tbv%20klus Wat kost een badkamer?
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Waar ga je douchen in de tussentijd? De buren vinden het misschien wel prima als je een paar keer komt maar 2 weken lang is vaak wat lastiger. Onderschat dit niet. En door het klussen heb je extra behoefte aan een frisse douche op zijn tijd…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Check en dubbelcheck of je alle materialen hebt…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Check en dubbelcheck ook of alle mensen er op tijd zullen zijn. Blijf contact houden met ze!…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? bekijk alle leidingen, lopen ze logisch, zijn ze nog goed, is de diameter goed, is de afvoer goed, is de toevoer goed en kort? (Dus neemt die de kortste weg van cv naar die kamer)…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? positioneer het bad, toilet en de douche en wastafels op de juiste plek. Dit is natuurlijk het moment om hier goed over na te denken…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Denk aan de meerwaarde en verkoopbaarheid van je huis. Als hij op de verdieping hoort maar hij zit (nog) op de begane grond dan is dit heel belangrijk om te heroverwegen

Badkamer budget

Op internet kun je sanitair spullen goedkoop kopen en ze komen het nog thuis afleveren ook, meestal gratis bij de grotere bestellingen! Bij deze sanitair outlet is het niet alleen erg goedkoop maar ook betrouwbaar vanwege de fysieke (afhaal) winkels.

Douche of bad in een nieuwe badkamer?

Een badkamer is al lang geen onbelangrijke ruimte meer. Het wordt meer en meer een ontspannings-ruimte. Belangrijk bij een nieuwe badkamer is het volgende:
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Jouw wensen en eisen…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? De doelgroep bij eventuele verkoop…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? De ruimte…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? De uitbreidingsmogelijkheden…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Het aantal slaapkamers , en dus het aantal benodigde badkamers. 2 badkamers is steeds meer gemeengoed. Bij verkoop kan het een enorme plus zijn!
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Ventilatie mogelijkheden…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Sauna mogelijkheden…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Bidet mogelijkheden…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? direct daglicht in de vorm van daglicht in de badkamer…
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Een toilet boven is meer en meer een must, als dat kan denk dan aan de volgende tip..
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Toilet, positioneer die bij voorkeur in een aparte ruimte als dit enigzins mogelijk is.

Voorbeeld – Wat gaat de badkamer precies kosten?

Nu zie je een voorbeeld van een badkamer verbouwing en de prijs ervan. Want het is natuurlijk fijn om voordat je gaat verbouwen al zekerheid over de kosten te hebben. En dat is best mogelijk als je het vooraf goed uitzoekt. En daar willen we hierbij helpen. Vandaar dat we voor een renovatie van de badkamer de prijs aanvragen zodat je ziet hoe het werkt en wat de kosten zijn van die renovatie van de badkamer. Het is een normale badkamer waarvan de tegelvloer niet meer mooi is en het bad opnieuw geplaatst moet worden.
De badkamer is goed maar moet opgeknapt worden.

Dit moet in deze badkamer gebeuren
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? De huidige tegelvloer moet vervangen worden incl een electrische vloerverwarming. De oppervlakte is 2,9 bij 1,9.
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? De huidige tegels op de vloer mogen blijven liggen dus je kunt er zo overheen lijmen.
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? De vloer van de inloopdouche moet uiteraard onder afschot gelegd worden en het oude afvoerputje moet vervangen worden.
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Alles blijft op dezelfde plaats.
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? De oppervlakte van de douche zit overigens in de 2,9 bij 1,9 m2.
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? De materialen zijn al aanwezig (tegels/ verwarmingsset electrisch/doucheput)
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? Daarnaast nog herstellen: bad opnieuw plaatsen/overloopsifon vernieuwen/ tegelen van zijkant bad/ afkitten bad en vloer.
Na die aanvraag kwamen de offertes binnen van verschillende bedrijven waarna die vergeleken zijn en zo gekozen is voor het beste aanbod met de beste prijs.

Offertes badkamer aanvragen

Je kunt hier zelf ook zo’n prijs krijgen van de badkamer en je ziet er ook de video over hoe dit gedaan wordt voor deze badkamerverbouwing. Ga hier naar die kosten van de badkamer.

Wat is de de beste plaats voor een badkamer?

De beste plaats voor de badkamer is dicht bij je slaapkamer. Je wilt zo snel mogelijk van je slaapkamer naar de badkamer lopen ‘s nachts en ‘s avonds. Die keuze krijg je maar 1 keer dus dat moet je goed doen. Hier een goed voorbeeld van een kleine oude badkamer die je waarschijnlijk wilt aanpassen:

Badkamer renoveren

Er zijn dus 3 methodes om je badkamer te renoveren:
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? 1. Duurste oplossing: Op zoek naar een andere ruimte voor de badkamer. Dit is een dure verbouwing want je gaat deze ruimte aanpassen naar een strijkkamer, walk-in closet of andere functie. Je gaat op zoek naar een andere kamer die je op gaat offeren voor een nieuwe badkamer. Nadeel: je verliest een slaapkamer (invloed op de waarde van je huis)
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? 2.Renoveren van huidige badkamer. Nieuw bad, nieuw toilet, nieuwe douche, leidingen wegwerken, nieuw tegelwerk
VinkjeGroen Wat kost een badkamer? 3.Budget variant als je weinig geld ervoor hebt: wandtegels schilderen en nieuwe vloertegels leggen. Nadeel: dit is niet voor heel lang een goede oplossing.

In deze video zie je wat goede plaatsen zijn voor de badkamer, of badkamers.

Bekijk hier de badkamer kosten

Waar maak ik de badkamer?

De badkamer is zo’n ruimte in huis waarvan de plaats niet altijd even handig is uitgekozen door de bouwer of de vorige bewoner. Maar ga je veel kosten maken om die badkamer te verplaatsen?

Slaapkamer en badkamer

Als je boven slaapt moet je gewoon je badkamer ook op die verdieping situeren. Dat is niet alleen erg praktisch maar ook erg waarde vermeerderend voor je huis wanneer je die later verkoopt. Voor kopers en vooral vrouwelijke kopers kan dit echt een afknapper zijn van een woning.

Badkamer verplaatsen

Veel jaren 50 woningen hebben een badkamer achter de keuken, die ruimte is onhandig geplaatst en vaak ook relatief koud. Als je ruimte hebt boven zou ik dat zeker adviseren om de badkamer boven te maken. Dit noemt men ook wel verplaatsen van de badkamer ook al verplaats je behalve de handdoeken en de shampoo geen bouwmaterialen van de ene ruimte naar de andere ruimte.

Daglicht in de badkamer

Bij een bad in de badkamer is daglicht toch wel erg prettig, want dan zal je er langer verblijven. De mens heeft nu eenmaal behoefte aan daglicht, vooral als ze ergens langer verblijven. Ook kun je dan makkelijk de badkamer ventilerenKosten badkamer

Badkamer prijs Wat kost een badkamer?Door het vergelijken van prijzen van een badkamer kom je er achter wie het beste aanbod heeft.
Bekijk hier de badkamer kosten >>.

Deze informatie in andere bestandsformaten:
Download excel Wat kost een badkamer?
Download tekstbestand Wat kost een badkamer?
Download pdf Wat kost een badkamer?
Download mp3 Wat kost een badkamer?Hulp bij je verbouwing

Heb je verbouwplannen en kun je wel wat hulp gebruiken? Bekijk dan hier het stappenplan en kostenmodel om sneller te goedkoper te verbouwen >>
Over Verbouwkosten

Wij helpen je om tijd en geld te besparen bij de verbouwing.
Ontdek in 2 minuten de kosten van je verbouwing (gratis) en besparingen >>
(simpel en toepasbaar voor iedere verbouwing)

Bedankt voor je reactie!

*