Wat kost een badkamer?

wat kost een badkamerAls je de badkamer wilt gaan verbouwen om een nieuwe te maken dan wilt je uiteraard eerst weten wat het kost. Hier zie je hoeveel euro je kwijt bent voor een badkamer.

Wat kost een badkamer?

Als je badkamer aan vernieuwing toe is, of als je slechts bepaalde gedeelten van je badkamer wilt vernieuwen of aanpassen dan kan dat een flinke verbetering zijn. Je kunt dat helemaal zelf gaan doen maar je kunt het ook laten doen. Hoe begin je het uitzoeken van alles en wat kost een badkamer? En ga ik zelf wat doen of laat ik alles doen? Met deze vragen kun je best zitten en daar krijg je hier antwoorden op. Of bekijk hier de badkamer kostenBadkamer kosten

Bij werkzaamheden aan je badkamer komt vaak net even wat meer kijken dan bij een normale verbouwing of renovatie. Doordat de badkamer een veel hogere vochtigheidsgraad kent zal er met veel meer zaken, zoals ventilatie, rekening moeten worden gehouden als bij andere verbouwingswerkzaamheden. Voordat je een badkamer installateur inschakelt om de badkamer te badkamerlaten renoveren of opnieuw aan te leggen is het verstandig eerst na te denken over het ontwerp en indeling ervan. Voldoet de huidige indeling aan je wensen en eisen, of moet er enig breekwerk aan te pas komen of moeten er leidingen verlegd worden?

Hoeveel kost de verbouwing van de badkamer?

De kosten van een badkamer zijn wel te bepalen maar dan moet je 3 dingen weten, namelijk:
Wat wil je er precies in hebben? uiteraard hoe meer wensen hoe duurder het is…
Ga je het zelf verbouwen of laat je het doen? Dat laatste is veel duurder…
Welke merken wil je? A-merken zijn veel duurder dan B-merken.

Volgorde

De werkzaamheden in een badkamer zijn vrij breed te noemen. Dit is een overzicht van de mogelijke werkzaamheden:

Wand- en vloerbetegeling
Montage toilet
Plaatsing bad / douchebak
Plaatsing badkamermeubel(s) (w.o. wastafel, kasten)
Leidingwerk aan- en/of omleggen
Cement storten + vloerverwarming
Kitwerk
Radiatoren
Luxes zoals een jacuzzi, sauna etc

Gedeeltelijk verbouwen

Het kan natuurlijk zijn dat je al redelijk tevreden bent met de huidige badkamer, maar dat er enkel onderdelen in de badkamer toe zijn aan vernieuwing. Dat is mooi want dan is de verbouwing van de badkamer wat goedkoper. In het geval van alleen een versleten douchebak en verouderd sanitair kun je alleen die laten vervangen.

Planning

Als je zelf een beetje handige bent en ook wat tijd vrij kunt maken dan kan het best een leuke klus zijn om je eigen sanitair te vernieuwen. Zorg voor goed gereedschap en probeer echt alles in huis te hebben voordat je ermee begint. Wanneer je direct alles kunt doen zonder tussentijds naar de winkel te gaan verbouw je sneller en hoeft er ook minder lang zonder badkamer ‘gedaan te worden’. Vooral in de koudere perioden van het jaar kan het ontbreken van een plek om te douchen best lastig zijn namelijk en dan wil je niet dat dit een week of langer duurt. Bedenk ook dat het kitwerk aan het einde echt goed moet drogen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik mijn badkamer ga verbouwen?

kost badkamer
Waar ga je douchen in de tussentijd? De buren vinden het misschien wel prima als je een paar keer komt maar 2 weken lang is vaak wat lastiger. Onderschat dit niet. En door het klussen heb je extra behoefte aan een frisse douche op zijn tijd…
Check en dubbelcheck of je alle materialen hebt…
Check en dubbelcheck ook of alle mensen er op tijd zullen zijn. Blijf contact houden met ze!…
bekijk alle leidingen, lopen ze logisch, zijn ze nog goed, is de diameter goed, is de afvoer goed, is de toevoer goed en kort? (Dus neemt die de kortste weg van cv naar die kamer)…
positioneer het bad, toilet en de douche en wastafels op de juiste plek. Dit is natuurlijk het moment om hier goed over na te denken…
Denk aan de meerwaarde en verkoopbaarheid van je huis. Als hij op de verdieping hoort maar hij zit (nog) op de begane grond dan is dit heel belangrijk om te heroverwegen

Badkamer budget

Op internet kun je sanitair spullen goedkoop kopen en ze komen het nog thuis afleveren ook, meestal gratis bij de grotere bestellingen! Bij deze sanitair outlet is het niet alleen erg goedkoop maar ook betrouwbaar vanwege de fysieke (afhaal) winkels.

Douche of bad in een nieuwe badkamer?

Een badkamer is al lang geen onbelangrijke ruimte meer. Het wordt meer en meer een ontspannings-ruimte. Belangrijk bij een nieuwe badkamer is het volgende:
Jouw wensen en eisen…
De doelgroep bij eventuele verkoop…
De ruimte…
De uitbreidingsmogelijkheden…
Het aantal slaapkamers , en dus het aantal benodigde badkamers. 2 badkamers is steeds meer gemeengoed. Bij verkoop kan het een enorme plus zijn!
Ventilatie mogelijkheden…
Sauna mogelijkheden…
Bidet mogelijkheden…
direct daglicht in de vorm van daglicht in de badkamer…
Een toilet boven is meer en meer een must, als dat kan denk dan aan de volgende tip..
Toilet, positioneer die bij voorkeur in een aparte ruimte als dit enigzins mogelijk is.

Voorbeeld – Wat gaat de badkamer precies kosten?

Nu zie je een voorbeeld van een badkamer verbouwing en de prijs ervan. Want het is natuurlijk fijn om voordat je gaat verbouwen al zekerheid over de kosten te hebben. En dat is best mogelijk als je het vooraf goed uitzoekt. En daar willen we hierbij helpen. Vandaar dat we voor een renovatie van de badkamer de prijs aanvragen zodat je ziet hoe het werkt en wat de kosten zijn van die renovatie van de badkamer. Het is een normale badkamer waarvan de tegelvloer niet meer mooi is en het bad opnieuw geplaatst moet worden.
De badkamer is goed maar moet opgeknapt worden.

Dit moet in deze badkamer gebeuren
De huidige tegelvloer moet vervangen worden incl een electrische vloerverwarming. De oppervlakte is 2,9 bij 1,9.
De huidige tegels op de vloer mogen blijven liggen dus je kunt er zo overheen lijmen.
De vloer van de inloopdouche moet uiteraard onder afschot gelegd worden en het oude afvoerputje moet vervangen worden.
Alles blijft op dezelfde plaats.
De oppervlakte van de douche zit overigens in de 2,9 bij 1,9 m2.
De materialen zijn al aanwezig (tegels/ verwarmingsset electrisch/doucheput)
Daarnaast nog herstellen: bad opnieuw plaatsen/overloopsifon vernieuwen/ tegelen van zijkant bad/ afkitten bad en vloer.
Na die aanvraag kwamen de offertes binnen van verschillende bedrijven waarna die vergeleken zijn en zo gekozen is voor het beste aanbod met de beste prijs.

Offertes badkamer aanvragen

Je kunt hier zelf ook zo’n prijs krijgen van de badkamer en je ziet er ook de video over hoe dit gedaan wordt voor deze badkamerverbouwing. Ga hier naar die kosten van de badkamer.

Wat is de de beste plaats voor een badkamer?

De beste plaats voor de badkamer is dicht bij je slaapkamer. Je wilt zo snel mogelijk van je slaapkamer naar de badkamer lopen ’s nachts en ’s avonds. Die keuze krijg je maar 1 keer dus dat moet je goed doen. Hier een goed voorbeeld van een kleine oude badkamer die je waarschijnlijk wilt aanpassen:

Badkamer renoveren

Er zijn dus 3 methodes om je badkamer te renoveren:
1. Duurste oplossing: Op zoek naar een andere ruimte voor de badkamer. Dit is een dure verbouwing want je gaat deze ruimte aanpassen naar een strijkkamer, walk-in closet of andere functie. Je gaat op zoek naar een andere kamer die je op gaat offeren voor een nieuwe badkamer. Nadeel: je verliest een slaapkamer (invloed op de waarde van je huis)
2.Renoveren van huidige badkamer met nieuw bad, nieuw toilet, nieuwe douche, leidingen wegwerken, nieuw tegelwerk
3.Budget variant als je weinig geld ervoor hebt: wandtegels schilderen en nieuwe vloertegels leggen. Nadeel: dit is niet voor heel lang een goede oplossing.

In deze video zie je wat goede plaatsen zijn voor de badkamer, of badkamers.

Bekijk hier de badkamer kosten

Waar maak ik de badkamer?

De badkamer is zo’n ruimte in huis waarvan de plaats niet altijd even handig is uitgekozen door de bouwer of de vorige bewoner. Maar ga je veel kosten maken om die badkamer te verplaatsen?

Slaapkamer en badkamer

Als je boven slaapt moet je gewoon je badkamer ook op die verdieping situeren. Dat is niet alleen erg praktisch maar ook erg waarde vermeerderend voor je huis wanneer je die later verkoopt. Voor kopers en vooral vrouwelijke kopers kan dit echt een afknapper zijn van een woning.

Badkamer verplaatsen

Veel jaren 50 woningen hebben een badkamer achter de keuken, die ruimte is onhandig geplaatst en vaak ook relatief koud. Als je ruimte hebt boven zou ik dat zeker adviseren om de badkamer boven te maken. Dit noemt men ook wel verplaatsen van de badkamer ook al verplaats je behalve de handdoeken en de shampoo geen bouwmaterialen van de ene ruimte naar de andere ruimte.

Daglicht in de badkamer

Bij een bad in de badkamer is daglicht toch wel erg prettig, want dan zal je er langer verblijven. De mens heeft nu eenmaal behoefte aan daglicht, vooral als ze ergens langer verblijven. Ook kun je dan makkelijk de badkamer ventileren


Kosten badkamer

badkamerDoor het vergelijken van prijzen van een badkamer kom je er achter wie het beste aanbod heeft.


Bekijk de badkamer kosten >>


Deze informatie in andere bestandsformaten:
“Wat
“Wat
“Wat
“Wat

Over Verbouwkosten

Wij helpen je om tijd en geld te besparen bij de verbouwing.
Ontdek in 2 minuten de kosten van je verbouwing (gratis) en besparingen >>
(simpel en toepasbaar voor iedere verbouwing)

Reacties

  1. Er wordt totaal geen indicatie gegeven over mogelijke kosten, zelfs niet van het genoemde voorbeeld. Erg jammer, want die vraag is wel waardoor ik op deze site belandde (zie titel pagina).

    • Beste Henk, ik begrijp je vraag, bedankt. Deze wilde ik al gaan toevoegen.

      Welke specifieke kosten zou je willen weten, dan zorg ik voor een tabel met de afzonderlijke kosten voor een badkamer.

Bedankt voor je reactie!

*