Wat kost het verbouwen van een huis?

verbouwen huis voorgevelHier zie je wat het kost om een huis te verbouwen en wat jij kunt doen om op de verbouwing te besparen!

Huis gekocht en verbouwen

Simon heeft deze woning gekocht en wilt die laten verbouwen door een aannemer. Er moet veel gebeuren in het huis zoals je hieronder zal zien en er zit veel potentie in dit huis. Het is nu allemaal verouderd en vraagt echt om een mooie verbouwing.

Offerte verbouwing

Simon kreeg van de aannemer een offerte en vroeg die aan mij om te beoordelen. Jij zal hieronder zien wat ik ervan vindt en of het bedrag terecht is. Nu eerst de prijs van de offerte van de verbouwing want daar zal je nieuwsgierig naar zijn. De aannemer heeft een offerte gemaakt van 56.487 euro voor de totale verbouwing.

Controleren offerte

Ik zal de offerte gaan controleren en aangeven of de bedragen realistisch zijn en waar de risico’s zitten. Jij kan ook een controle of de offerte van je verbouwing krijgen. bekijk hier wat je eraan hebt. Dat lijkt een heel bedrag en we gaan beoordelen of:

  • Dat een realistisch bedrag is voor de verbouwing
  • Er nog bespaart kan worden op de kosten van het verbouwen

Wat kost het verbouwen?

De aannemer is door het huis gelopen en heeft een offerte gemaakt voor alle verbouw werkzaamheden in het huis van Simon. Voordat we daarna gaan kijken zie je hier eerst het huis.

Huis verbouwen

Het is een tussenwoning uit 1953 en is 72 m2 groot en er wonen al heel lang dezelfde mensen in. Dat zie je ook aan de inrichting…

woonkamer verbouwen

Dit tussengelegen woonhuis ligt in een fijne buurt en alle voorzieningen op zowel maatschappelijk, cultureel als sociaal gebied liggen in de directe omgeving.

 

Indeling huis

De indeling van het huis is zoals veel huizen, je komt binnen in de hal met meterkast en toilet en kunt zo de woonkamer in of naar boven waar drie slaapkamers zijn en een badkamer.

slaapkamers verbouwen

De indeling is als volgt:

kelder/ souterrain: 1 ruimte van 2,00×2,75. Het betreft een handige bergkelder met een stahoogte van circa 1,90m.

Begane grond:

Vanuit de hal met meterkast toegang tot het toilet. Daar is de deur naar de woonkamer met gashaard van 6,2 x 3,55 meter en 2,6 meter hoog. De woonkamer is voorzien van vloerbedekking.

Keuken:

3,35×2,25m en ook 2,60m hoog

De keuken is gesloten en deze verouderde keuken heeft eenvoudig keukenblok. De ontvangsthal en de keuken zijn betegeld.

Keuken verbouwen

Eerste verdieping:Op de eerste verdieping geeft de overloop toegang tot een drietal slaapkamers met de volgende afmetingen:

Slaapkamer 1: 3,60m x 2.80m,

Slaapkamer 2: 3,40m x 3,20m

Slaapkamer 3: 2,30m x 2,22m

Bergkast (altijd handig)

Badkamer: 2,30×0,90m. Dit is dus heel smal en het een eenvoudige badkamer met douche.

Overloop: De overloop zelf is 2,30 bij 2,80 dus best ruim.

Zolder:

Het betreft een bergzolder, te bereiken via een vlizotrap. Dit willen we dus allemaal weten, en allemaal gericht op de vraag ‘Wat kost het verbouwen?”

Tuin:

De op het noord- westen gelegen tuin is ruim van opzet met een terras, berging en gazon. De tuin is achterom bereikbaar. Er is ook nog een stal op het totale perceel van 194 m2.

verbouwen huis

Kunststof kozijnen

In het huis zitten al nieuwe kozijnen en die zijn van kunststof met dubbel glas. Ik zie niet of dit goede kunststof kozijnen zijn en of het HR++ glas is. Tegenwoordig zijn er nog betere soorten dubbel glas maar als het HR++ is heb je al goed dubbel glas wat goed isoleert. Driedubbel glas wordt overigens ook steeds meer aangeboden door leveranciers van kunststof kozijnen. Dat is nog wel duur. Deze kunststof ramen zitten in ieder geval in huis en het is niet de bedoeling dat die vervangen gaan worden.

kunststof kozijnen

Voegwerk gevel

De gevel is onlangs helemaal gereinigd en opnieuw gevoegd (2000/ 2001). het reinigen van de gevel voordat het voegwerk er in gaat zorgt voor een mooi ogende gevel en dat is toch het visitekaartje voor je huis. Mooi voegwerk daarbij kan het echt af maken en waarde toevoegen aan je huis.

voegwerk gevel

CV ketel

Er is op dit moment nog geen Cv- installatie aanwezig en deze zal dan ook compleet aangelegd dienen te orden. Want het hele huis wordt nog gestook met gaskachels. Dat moet natuurlijk veranderen en er moet een nieuwe CV ketel in komen.

CV ketel

Asbest verwijderen in huis

Volgens de informatie voor zover bekend is er geen asbest meer in huis maar gezien de leeftijd en staat van de installaties en bouwkundige onderdelen in huis zou ik dat toch maar laten controleren door een bedrijf dat gespecialiseerd is in asbest. Hier zie je meer over asbest.

Aanbouw aan de achterzijde

De woning heeft een mogelijkheid voor een aanbouw aan de achterzijde. Dat zou het echt een fijner en groter huis maken maar ook wel een stuk duurder om te verbouwen voor Simon.

 

Wat kost het verbouwen?

Ik heb er met Simon over gehad wat er allemaal meegenomen moet worden in de verbouwing. En dat is best wel wat dus laten we beginnen met de begane grond.

Planning verbouwing

Als je de voorkant van de woning hebt kom je door de voordeur in de hal. Om een beeld te geven hoe de platte grond er uit zou zien: als je de voordeur de gang binnenstapt heb je gelijk rechts de deur naar toilet (maten staan hierboven) gevolgd door de trap naar de bovenverdieping. Achter de trap volgt de deur naar de kelder

Electra en groepenkast

verbouwkosten toolAan de linkerkant van de gang heb je de elektriciteits groepen kast, gevolgd door een deur naar de woonkamer. Dat is de deur waar de planning voor is om die dicht te maken. Recht voor je uit heb je de deur met toegang naar de keuken.

Keuken verbouwing

In die keuken heb je direct links een opening met kozijn omranding ook naar de woonkamer. Aan de rechterkant in de keuken is het eenvoudige keukenblok, waarboven betegeling is. Als we nu van die keuken door de opening gaan staan we dus in de woonkamer

Verdieping verbouwen

We gaan via trap naar bovenverdieping, en komen dan op de overloop, die boven aan de gang ligt. Recht voor ons zien we links en rechts deuren naar 2 slaapkamers die boven de woonkamer liggen.

Kleine badkamer

Als men zich op de overloop een kwart slag naar links draait, zie je de deur naar badkamer. Dit is een kleine badkamer die zeker aangepast moet worden. Het uiterst links gedeelte bevat douchebak. De badkamer zit boven het toilet van beneden.

Slaapkamers

Nu draaien we ons een halve slag terug, en zien recht voor ons uit de deur naar de kleine slaapkamer. Die ligt dus boven de keuken.

Nu draaien we een kwart slag en zien weer de trap, links hiervan is de deur waarin de muurkast, die bedoeld is als cv ruimte.

Vlizotrap naar zolder

In de plafond overloop zit vlizotrap naar de vliering/zolder boven gehele boven verdieping. Deze is echter in de hoogte beperkt in midden 156 hoog en dan schuin aflopend met dak, alleen beslagen met etherniet platen tegen dak, de vloerbalken ooit beslagen met grote asbestplaten, verder geen isolatie . ( Misschien is hier ook wel de mogelijkheid van cv ketel!!)

Eelctriciteits bedrading

Verder is de electriciteits bedrading van stof, en die zit in een metalen buis. Daarnaast moet er een vernieuwde meterkast met voldoende groepen in komen. Deze electriciteit zal waarschijnlijk een complete vernieuwing toe zijn.

electriciteit vervangen

Nieuwe kozijn plaatsen

In de keuken is de buitendeur die toegang geeft naar de achter tuin van ongeveer 13m x 6m. Aan de rechterkant staat de stal van 4,55×2,00. De planning voor de stal is om daar een nieuwe deur met kozijn en raam in te laten zetten van 0,65×0,30. Er wordt dus geld geïnvesteerd in de kozijnen en dan moet je dus zeker weten dat je dit wilt behouden. Want kozijnen zijn duur en vooral als daar nog een buitendeur bij komt.

Al met al een flinke verbouwing die gedaan moet worden en ook een mooie kans om het echt weer een fijn woonhuis te maken.

Dakkapel

De hoogte van de zolder is te laag om in te lopen. Dan kun je kiezen voor een Nokverhogende dakkapel. Die zijn kostbaarder dan een normale dakkapel maar voegen aan de andere kant veel waarde toe aan huis. Als je echt een woonzolder wilt maken hebben dakramen hier niet zoveel zin en zal je dus echt moeten kijken naar een nieuwe dakkapel, of misschien 2 dakkapellen. Voor zover te beoordelen is die nokverhoging de beste optie voor de zolder.

Bepaal zelf de kosten van de verbouwing

verbouwkosten toolBepaal met de verbouwkosten tool snel en eenvoudig kosten van verbouwen voor jouw huis. Met deze tool vul je gemakkelijk iedere verbouwing in om de kosten te zien en ontdek je waar je nog kunt besparen. Bekijk Verbouwkosten Tool >>


Over Verbouwkosten

Wij helpen je om tijd en geld te besparen bij de verbouwing.
Ontdek in 2 minuten de kosten van je verbouwing (gratis) en besparingen >>
(simpel en toepasbaar voor iedere verbouwing)

Trackbacks

  1. Wat Kost Het Afkopen Van Een Levensverzekering | Hypotheek meneer zegt:

    […] Wat kost het verbouwen van een huis? – … – Hier zie je wat het kost om een huis te verbouwen en wat jij kunt doen om op de verbouwing te besparen! Huis gekocht en verbouwen. Simon heeft deze woning … […]

Bedankt voor je reactie!

*