Woonkamer groter laten lijken

kleine woonkamer groter laten lijkenDe grootte van je woonkamer kun je prima groter laten lijken of echt groter maken! Hoe? Dat is afhankelijk van een aantal zaken. Ontdek ze hier!

Hoe groot moet mijn woonkamer zijn?

Een woonkamer van 30 m² is van gemiddelde grootte, 60m² is enorm en 15m² is erg klein. Dit is exclusief keuken.

Gezinssamenstelling

Een groot gezin heeft natuurlijk meer ruimte nodig dan een alleenwonend persoon.

Keuken

Als de keuken open is geeft dan een groter ruimtelijk gevoel. Een reden extra om de keuken open te maken als je een klein huis hebt.

Daglicht

Hoe meer daglicht een woonkamer heeft hoe ruimer hij lijkt. Kun je ramen toevoegen, doe dat dan. Zet niets voor de ramen, kies voor heel transparante ondergordijnen en zorg ervoor dat je de overgordijnen zo ver mogelijk opzij kunt schuiven.

Kleurgebruik muren

Lichte kleuren zijn de beste optie. Donkere muren geven echt de indruk op je af te komen en verkleinen. Neutrale tinten gaan ook minder snel vervelen.

Het plafond moet eigenlijk gewoon wit of licht van kleur zijn.

Eenheid in de woning

Als de vloeren doorlopen in de ruimtes werkt dat ruimte-vergrotend. En als je dezelfde stijl meubels toepast werkt dat ook ‘ruimtelijker’. Eenheid loont dus echt.

Plafondhoogte

Hoe hoger het plafond is hoe ruimer de kamer lijkt. Kun je het plafond verhogen? Misschien zit er boven je stucplafond wel een mooie houten balklaag!

Overige ruimtes

Kun je de hal verkleinen dan is dat vaak slim om te doen. Zorg er wel voor dat je toilet niet direct aan de woonkamer grenst. Dat is niet prettig leven.

Veranda

Als je een mooie buitenruimte hebt die direct te bereiken is vanuit de woonkamer dan heb je een groot deel van het jaar de deuren open. Dan lijkt je woonkamer veel groter. Openslaande deuren maken naar de tuin is altijd goed, vooral bij kleine woonkamers en bij kamers die een mooi uitzicht op de tuin kunnen gaan geven.

Meubels in de woonkamer

Probeer zo weinig mogelijk verschillende stukken in je woonkamer te zetten. Grote stukken ogen beter en vaak luxer. Je koopt beter één grote kast dan verschillende kleintjes. Ga voor een grote stoel of bank en vermijd dus de verschillende lossen elementen. Een druk gevulde ruimte lijkt kleiner.

Meubels op pootjes

Zorg ervoor dat je onder meubels door kan kijken en zet ze ook wat van de muur. Dat oogt ruimer.

Uiteraard kun je ook echt gaan verbouwen om de woonkamer groter te laten lijken. Een erg doeltreffende en veelgekozen manier is het maken van openslaande deuren naar buiten. Ook kun je denken aan een aanbouw maar dat is natuurlijk wel een stuk kostbaarder.

Leefwijze

Sommige mensen leven meer buiten dan anderen. Ga je vaak de stad in of zit je vaak bij anderen dan functioneert het huis misschien meer als hotel. Hoe groot moet je woonkamer dan echt zijn als je er nauwelijks zit?

Over Verbouwkosten

Wij helpen je om tijd en geld te besparen bij de verbouwing.
Ontdek in 2 minuten de kosten van je verbouwing (gratis) en besparingen >>
(simpel en toepasbaar voor iedere verbouwing)

Trackbacks

  1. […] is mogelijk om met wat kleine dingen de woonkamer groter te laten lijken maar als je dit allemaal al gedaan hebt, heel erg opgeruimd (en weggegooid) hebt en gewoon te […]

  2. teak veenendaal zegt:

    teak veenendaal

    Woonkamer groter laten lijken

Bedankt voor je reactie!

*