Elektrisch rijden is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het wordt daarom ook wel eens de toekomst genoemd. Een van de gevolgen die hierbij komt kijken, is dat je niet meer hoeft te tanken, maar jouw auto gewoon op kunt laden. Hiervoor wil je het liefste wel een laadpaal aan huis krijgen. Er bestaan echter een groot aantal laadpaal merken waar jij een keuze uit kunt maken. Ieder merk heeft zijn eigen specificaties en kan ook een groot verschil geven in hoe jij jouw elektrische auto oplaadt. Het is daarom goed om hier meer over te weten te komen en ervoor te zorgen dat je jouw laadpaal op basis van een groot aantal factoren aanschaft.Bekijk de laadpaal offerte
De belangrijkste laadpaal merken op een rij
De laadpaal merken komen in een groot aantal varianten. Zo zijn er merken die universele laadpalen hebben ontwikkeld, maar ook laadpalen die in feite mee aangeschaft kunnen worden als je jouw auto van een bepaald merk koopt. Tesla heeft bijvoorbeeld voor de elektrische auto’s een eigen laadpaal aangeschaft, waardoor jij de accu op een goede manier op kunt laden. De auto’s van het merk zullen daarbij ook het beste werken op deze laadpalen. Ondanks dat deze laadpalen zijn ontwikkeld, kun je echter ook kijken naar de andere modellen, waarmee je jouw Tesla op kunt laden.
Bij de laadpaal merken vind je ook een aantal laadpalen terug waarvan je de naam in eerst instantie niet kent, maar wel dezelfde resultaten bij kunt krijgen. Een van de bekendere namen binnen het rijtje is Newmotion. Deze kent een groot aantal specificaties, waar jij van kunt profiteren. Ook zijn er Webasto, Zappi, Blue Curent, Easee, Alfen en Blue Current. Als je de merken naast elkaar zet, zijn er een groot aantal opties en ieder merk kan aansluiten bij de wensen die jij hebt. Zowel de A-merken als de B-merken geven jou voldoende mogelijkheden om het elektrisch rijden toegankelijker te maken en jouw ritten te vereenvoudigen.
De verschillen tussen de laadpaal merken
De laadpaal merken hebben allemaal hun eigen specificaties. Hierdoor zijn er ook verschillende eigenschappen terug te vinden, waardoor de ene laadpaal beter bij jou zal passen dan en ander. Denk hierbij bijvoorbeeld het type aansluiting bij een laadpaal type 1 of type 2 en aan de laadsnelheid. Sommige merken maken uitsluitend gebruik van 11 kilowatt, waardoor je regulier op kunt laden. Er zijn echter ook merken die jou helpen bij het snelladen. In dit geval heb je te maken met de 22 kilowatt oplaadpunten. Houd er hierbij wel rekening mee dat niet iedere auto geschikt is voor deze manier van laden, waardoor je ook weer tegen andere problemen aanloopt.
Andere verschillende tussen de laadpaal merken zijn onder andere het laadvermogen, smart laden en de bediening op afstand sommige laadpalen laden zelfs bidirectioneel laden. Het laadvermogen kan een verschil geven in de manier waarop jouw accu wordt opgeladen, terwijl de slimme functies en de bediening op afstand jou van veel gemakken kunnen voorzien. Zo heb je onder andere ook meer inzicht in de kosten die je maakt en op welke momenten je meer verbruikt dan op andere momenten. De gebruiksvriendelijkheid is hierbij ook een belangrijke factor, welke kan veranderen en waardoor jij jouw elektrische auto beter op kunt laden.
Enkele overeenkomsten tussen de merken
De laadpaal merken mogen dan veel verschillen hebben, er zijn ook een aantal overeenkomsten te vinden. Zo heb je bij de merken vaak verschillende opties tot jouw beschikking. Denk hierbij aan een laadpaal die je buiten op het erf zet, maar ook een die je in de garage kunt plaatsen en aan de muur kunt hangen. De merken bieden hier dus altijd oplossingen voor, waardoor je hem aan kunt passen aan de situatie en ook minder ruimte nodig hebt op jouw eigen terrein.
Daarnaast werken de laadpaal merken aan de hand van starttarieven en abonnementen. Om gebruik te kunnen maken van een laadpaal, dien je deze te activeren. Als je hier geen abonnement voor hebt, dien je iedere keer het starttarief voor te betalen. Met een abonnement zorg je dat het starttarief weggaat en je alleen de vaste maandelijkse lasten hebt op basis van deze abonnementen. Hoewel er wel verschillende kosten zijn, ben je wel verzekerd van de zekerheid op financieel gebied. Iedere laadpaal kan dan gebruikt worden en je betaalt een vast bedrag. Ook betaal je hiermee altijd de energietarieven die je afgesproken hebt met jouw eigen energieleverancier.
Waarom kiezen voor een bepaald merk?
Met een groot aantal laadpaal merken op de markt, is het niet eenvoudig om een keuze te maken. Want waarom moet je voor een bepaald merk kiezen? Het gaat hierbij voornamelijk om de specificaties die je erin terugvindt. Je moet daarom vooral kijken naar wat het beste bij jouw auto past en niet naar het merk dat jij in eerste instantie meer ziet zitten dan een andere. Zo zul je als particulier sneller voor een Plug&Charge-model kiezen, terwijl je als zakelijk rijder juist weer extra functionaliteiten wilt hebben om bijvoorbeeld het verbruik beter bij te houden. Ieder merk kan jou op een geheel andere manier helpen om een volle accu te krijgen.
Daarbij kunnen de laadpaal merken op nog veel meer specificaties geselecteerd worden. De specificaties moeten bij je passen. Ook de prijsklassen brengen een groot verschil met zich mee. Jouw budget zal daarom ook weer zorgen dat je alleen kunt kijken naar bepaalde merken, omdat een hogere prijsklasse soms niet nodig is. In iedere prijsklasse vind je daarbij verschillende specificaties terug, waaruit jij een vergelijking kunt trekken en je de beste keuze in handen hebt voor jouw nieuwe laadpaal aan een rijtjeshuis.
De kosten om rekening mee te houden
De laadpaal merken komen in verschillende prijsklassen, waardoor je de kosten goed in het achterhoofd moet houden voor de aanschaf. Daarbij gaat het echter niet alleen om de kosten voor de laadpaal zelf, maar ook de extra bedragen om de laadpaal werkend te krijgen. Voor de aanschaf zijn voornamelijk de functionaliteiten van de laadpaal een belangrijke factor voor de hoogte van de bedragen. Zo heb je bijvoorbeeld laadpalen met een dynamic load balancing functie. De minder uitgebreide laadpalen brengen minder hoge kosten met zich mee dan wanneer je voor een heel uitgebreide optie gaat. Zo lopen de kosten uiteen tussen de 500 en 1000 euro.
Daarnaast krijg je te maken met de kosten voor de installatie. De laadpaal merken zullen hierbij niet direct een invloed hebben, maar wel de bedrijven die je inschakelt voor de installatie. Het uurtarief van ieder bedrijf kan verschillen en het is ook afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Een laadpaal op eigen terrein kan bijvoorbeeld ingegraven worden, maar ook aan de muur gehangen worden. Laatstgenoemde oplossing zal altijd lagere bedragen met zich meebrengen, doordat het aantal manuren verandert.
Andere kosten waar je mee te maken krijgt bij de laadpaal merken is op het gebied van de abonnementen die je afsluit en het verbruik van jouw laadpaal. De abonnementen geven een vast bedrag per maand, waarbij het afhankelijk is van de aanbieder hoe hoog deze kosten daadwerkelijk gaan zijn. Daarnaast gelden de tarieven van jouw energieleverancier. Deze weet je vooraf, waardoor je niet voor verrassingen staat. Dankzij een slimme laadpaal kun je goed in de gaten houden wat het verbruik is voor jouw accu, zodat je de financiële inzichten hebt en een berekening maakt voor de rest van het jaar.
De voordelen van een laadpaal aan huis verder uitgelegd
De laadpaal merken zorgen er in de eerste plaats voor dat je jouw elektrische auto aan huis aan kunt opladen. Je hoeft hierdoor niet meer naar een van de openbare laadpalen op zoek te gaan in de omgeving, maar hebt jouw auto gewoon voor de deur staan. Het kan jou op het gebied van reistijd dus ook veel tijd schelen. Doordat je de laadpaal daarbij helemaal aan jouw wensen en eisen aan kunt schaffen, zorg je ervoor dat de laadpaal jou alleen maar voordelen op kan leveren.
Een ander groot voordeel is dat er bij de laadpaal merken altijd een model is dat bij de beschikbare ruimte aansluit. Zo zijn er namelijk modellen die vrij op het erf staan, maar wel meer ruimte in beslag nemen. Ook kun je een oplaadpunt aan de muur plaatsen, waardoor je geen ruimte meer nodig hebt. Door goed te bekijken wat het beste bij je past, heb je alleen maar voordelen van jouw nieuwe laadpaal.
Jouw laadpaal laten plaatsen aan huis
Ben je zelf op zoek naar de beste laadpaal merken? Dan is het belangrijk dat je voor jezelf alles op een rij zet en de beste keuze maakt aan de hand van jouw situatie. Jouw elektrische auto kan op deze manier weer helemaal naar wens opgeladen worden en je geeft jezelf de gelegenheid om van alle gemakken te profiteren. Vanaf nu hoef je niet meer naar een openbare laadpaal met jouw auto.
Aanbieding
Met een eigen laadpaal kun je makkelijk je auto opladen!Wil je precies weten wat voor laadpaal aanbiedingen er zijn én tot wel 40% besparen op de kosten? Ontvang bij ons gratis en vrijblijvend prijzen van betrouwbare laadpaal specialisten in jouw regio
Vind de beste deal
Binnen 2 dagen heb je de prijzen al in huis zodat je eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heb je de laadpaal specialist gevonden die je project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.
Bespaar Nu met de Beste laadpaal Offertes, Gratis!
Podcast
Je hebt de tips in de tekst gelezen, maar de finesses zitten vaak in de details. Je hoort in deze podcast over mijn praktijkervaring. Zo weet je precies wat er allemaal bij komt kijken.- Verbouwen 48 | Elektricien Verbouwkosten.com 04:10
- Verbouwen 22 | Elektra Verbouwkosten.com 06:05
Externe bronnen:
Bekijk de laadpaal offerte ►