De regenpijp zorgt er voor dat het regenwater dat op jouw dak valt op een goede manier wordt afgevoerd. Als deze regenpijp kapot is, moet je zo snel mogelijk tot vervanging overgaan. De regenpijp vervangen moet altijd nauwkeurig gebeuren. Maar kun je deze werkzaamheden zelf uitvoeren? En welke kosten komen hier allemaal bij kijken?
Voorkom schade door de regenpijp op tijd te vervangen
Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij precies weet wat er bij een regenpijp vervangen komt kijken en waarom je dit moet doen. Ook staat hierin precies omschreven wat de voordelen van het vervangen zijn, waar je allemaal aan kunt denken voordat je tot de vervanging overgaat en aan welke kosten je moet denken. Bekijk hier de offerte voor het vervangen van een regenpijp.
Waarom kies je voor een regenpijp vervangen
Een regenpijp vervangen moet eens in de zoveel tijd gebeuren. De materialen waarvan de regenpijp zijn gemaakt, kunnen namelijk sterk verouderen. Hierdoor komen er scheuren in de pijp. Ook de bevestigingsstukken van de regenpijp kunnen hierdoor minder goed op elkaar aansluiten. Dit zorgt voor lekkages en het water kan niet meer naar behoren weglopen. Dit kan op een later moment ook weer voor grotere overlast zorgen. Het water zal immers op jouw terras of ergens anders in de buitenruimte blijven staan. Ook kan er na een verstopping in de regenpijp schade zijn ontstaan. Door op tijd tot een vervanging over te gaan, voorkom je dat het water overal naartoe kan en weer netjes naar het riool afgevoerd wordt. Door een verstopte regenpijp op tijd te repareren kan je soms ook voorkomen dat je de hele regenpijp moet vervangen. Hoewel je dan wel de kosten voor een verstopte regenpijp moet betalen zal het minder zijn dan het vervangen.
Verschillende regenpijpen om uit te kiezen
Een regenpijp vervangen kan door middel van veel verschillende manieren. Er zijn namelijk verschillende soorten regenpijpen, welke je allemaal aan kunt passen aan jouw situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afmetingen, maar ook de materialen waarvan deze gemaakt zijn. Het is belangrijk dat je hiervoor bekijkt wat er nodig is voor jouw woning, zodat je voorkomt dat er binnen een korte tijd weer extra problemen ontstaan.
Het soort regenpijp kan daarbij ook weer aangepast worden aan de hoeveelheid water dat hier doorheen moet. Op sommige plaatsen zul je namelijk meer water hebben dan op andere plaatsen. Een regenpijp is meestal gemaakt van pvc, zink of koper. Pvc is de goedkoopste optie. Een regenpijp van PVC gaat gemiddeld 12 jaar mee. Zink is de meest gebruikte optie. Dit is wat duurder dan PVC maar gaat dan ook een stuk langer mee, gemiddeld 40 jaar. Koper wordt vaak gekozen voor een luxere uitstraling. Het is duurder, maar gaat dan ook tot wel 80 jaar mee.
Extra afvoersystemen eraan toevoegen
Een regenpijp vervangen geeft jou niet alleen de mogelijkheid om problemen aan de regenpijp op te lossen, maar ook om voor extra afvoersystemen te zorgen. Het is namelijk belangrijk dat het water op een goede manier afgevoerd wordt. Niet iedere regenpijp is geschikt voor het koppelen aan dit systeem. Door eerst te bepalen welke afvoersystemen je bij de woning wilt hebben, zorg je er ook voor dat jij weer van extra gemakken bent voorzien. Hier kun je ook altijd adviezen voor krijgen van professionals, waardoor je alles helemaal naar wens kunt krijgen en ook beter weet welk systeem bij jouw situatie past.
Hier kun je op letten bij een regenpijp vervangen
Een regenpijp vervangen brengt een hoop keuzes met zich mee, waardoor je goed moet weten waar je allemaal op moet letten. Voordat je tot de vervanging en de aankoop over kunt gaan, is het belangrijk om een aantal factoren in het achterhoofd te houden. Maar welke factoren zijn dit dan precies? Onderstaande factoren mogen niet ontbreken tijdens het maken van een keuze.
De afmetingen van de regenpijp
Wanneer je een nieuwe regenpijp nodig hebt ter vervanging van jouw vorige, is het goed om hierbij naar de afmetingen te kijken. Er bestaan veel standaardafmetingen, maar het kan ook zijn dat jouw variant afwijkt. Het is daarom altijd verstandig om naar de diameter te kijken voordat je een eerste selectie maakt. Ook moet je goed naar de andere afmetingen kijken. Denk hierbij aan de lengte, welke een groot verschil op kan leveren voor jouw dak. Wanneer je de afmetingen voor jezelf op een rij zet, voorkom je dat je op een later moment nog extra materialen nodig hebt om alles goed aan te laten sluiten.
De bevestiging aan de dakgoot
Een regenpijp vervangen houdt niet alleen in dat je de buizen aan moet schaffen, maar ook dat je de juiste bevestiging realiseert. Hierbij moet je onder andere kijken naar de aansluiting op de dakgoot. Hiervoor is vaak een speciaal koppelstuk beschikbaar, zodat het volledig waterdicht is en de dakgoot en regenpijp goed in elkaar aansluiten. Daarnaast kun je ook nog aan andere bevestigingsmaterialen denken. Hierbij moet je denken aan de extra bevestigingsbeugels voor aan de muur. Het is belangrijk dat de regenpijp niet verschuift, zodat er ook geen inkepingen ontstaan waar het water doorheen kan komen tijdens een harde regenbui.
De benodigde tussenstukken
Bij een regenpijp is het ook goed om te bekijken of je nog extra tussenstukken nodig hebt. Een regenpijp komt in veel gevallen in een rechte buis. Echter kan het zijn dat je de pijp op een geheel ander punt uit wilt laten komen. In dit geval dienen de juiste tussenstukken aangeschaft te worden, welke het water omleiden naar het afvoerputje of een ander afvoersysteem. Deze tussenstukken dienen daarbij weer bevestigd te worden op de regenpijp. Ook hier zijn dus voldoende bevestigingsmaterialen voor nodig en moet je ervoor zorgen dat alles goed op elkaar aansluit. De tussenstukken moet je daarom ook met veel zorgvuldigheid uitzoeken voordat je met het vervangen van jouw regenpijp begint.
Het afvoersysteem voor het regenwater
Wanneer je jouw regenpijp gaat vervangen kan het ook aan te raden zijn om gelijk naar een goed afvoersysteem te kijken. Deze heb je namelijk ook nodig om ervoor te zorgen dat het water niet meer naar boven komt. Er zijn een groot aantal afvoersystemen te verkrijgen en je kunt hierbij ook zorgen voor het opslaan van water voor hergebruik. Het is daarbij afhankelijk van jouw wensen en woonsituatie waar je het beste mee uit bent. Door de specificaties van de verschillende systemen goed met elkaar te vergelijken, voorkom je dat je de verkeerde keuze maakt en er nog niet voldoende plezier aan behaalt. Wanneer er schade is geweest aan je afvoersysteem, maar je deze wel kan houden kan je kijken of je de afvoer kan laten repareren.
De werkzaamheden uitbesteden aan een professional
Een regenpijp vervangen lijkt in eerste instantie een eenvoudige klus. Echter komen er ook verschillende werkzaamheden bij kijken waar je minder ervaring mee hebt. Als je denkt dat je de werkzaamheden niet tot een goed einde kunt brengen, kun je het beste een professional inschakelen. Deze professional weet precies wat er allemaal mogelijk is en hoe je ervoor zorgt dat de regenpijp ook daadwerkelijk goed bevestigd is. Ook kun je deze werkzaamheden uit handen geven als je er zelf weinig tijd voor hebt. Binnen een korte tijd ben je verzekerd van een goede regenpijp.
Kun je de werkzaamheden zelf uitvoeren?
De regenpijp vervangen kun je ook zelf doen. Hiervoor moet je alle materialen aanschaffen die nodig zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Zorg ook voor de juiste gereedschappen. Als je nog niet precies weet hoe alles moet, kun je voldoende instructies terugvinden op het internet die jou hierbij kunnen helpen. Het voordeel van het uitvoeren van de werkzaamheden is dat je dit kunt doen op een moment dat het bij jou het beste uitkomt. Hoewel het soms iets langer duurt, kan het wel zorgen voor goede resultaten en kun je tevreden terugkijken op hoe jij het aangepakt hebt.
De kosten voor een regenpijp vervangen
Een regenpijp vervangen brengt te allen tijde kosten met zich mee. Het is daarom belangrijk dat je vooraf weet waar je allemaal aan moet denken. Als eerste krijg je te maken met de materiaalkosten. De regenpijp zelf en de bevestigingsmaterialen zijn hier een goed voorbeeld van. Als je de werkzaamheden zelf uitvoert, dien je hier ook goed gereedschap voor aan te schaffen. Het gereedschap kun je huren bij een professional, maar ook aanschaffen voor gebruik in de toekomst. Ook dit brengt weer extra kosten met zich mee en kan een flinke kostenpost zijn.
Bij het inschakelen van een professional voor een regenpijp vervangen zijn de kosten op een andere manier opgebouwd. Hiervoor krijg je als eerste te maken met de materiaalkosten. De professional schaft namelijk alle materialen aan, welke later op de factuur komen te staan. Ook hanteert een specialist een bepaald uurtarief om rekening mee te houden. Dit uurtarief kan per bedrijf verschillen, waardoor je met het maken van een goede vergelijking een flinke kostenbesparing kunt krijgen. Zorg er daarom voor dat je hier ook naar kijkt voordat je een bedrijf inschakelt voor de werkzaamheden.
Snel met de vervanging beginnen
Wil je jouw regenpijp snel laten vervangen? Schakel dan een specialist in en geniet binnen een korte tijd weer van de goed werkende regenpijp. Dankzij de jarenlange ervaring en voldoende vakkennis voorkom jij dat jouw regenpijp niet naar behoren werkt. Vooraf kun je alle wensen doornemen, zodat de professional weet wat er allemaal staat te gebeuren. Jij zorgt er hiermee voor dat jouw regenpijp snel weer werkt en je geen wateroverlast krijgt na een harde regenbui. Maak daarom snel een afspraak en zorg ervoor dat de regenpijp vervangen wordt.
Offerte
Wil je de Regenpijp zo snel mogelijk uitgevoerd hebben én vooraf de offerte krijgen? Dat kan en dan weet je vooraf waar je aan toe bent. Je kunt dan hier online direct een afspraak maken door een vakman in jouw regio. Voordat de Regenpijp specialist komt, neemt hij meestal eerst even contact met je op om de klus door te nemen.