Verbouwkosten

Slimme tool om sneller en goedkoper te verbouwen

  • Home
  • Verbouwing
  • Ervaringen
  • Blog
  • Over
  • Contact
bekend van
  • Kunststof kozijnen
  • Zonnepanelen
  • Spouwisolatie
  • Vloerisolatie
  • Stucwerk
  • Schilderwerk
  • Keuken
  • Kozijnen vervangen
  • Verbouwing financieren
  • Hulp
Home » Verbouwtool » Vragen

Verbouwhulp – Vragen

24 maart 2021 door Ing. Peter Viveen ⓘ

VerbouwtoolWat heb ik aan de Verbouwtool?
Wij zijn van mening dat de verbouwing zorgvuldig voorbereid moet worden. De kosten van de verbouwing zijn soms hoger dan een jaar salaris en het budget wordt (helaas) vaak overschreden terwijl dat niet nodig is. Hiervoor hebben wij de Verbouwhulp ontwikkeld zodat je vóóraf weet wat alles gaat kosten.

Betreft het een abonnement?
Nee, je zit nergens aan vast en hebt geen maandelijkse kosten. Daar houden we zelf namelijk ook niet van.

Hoe werkt de Verbouwtool?
Het beste is waarschijnlijk om Peter de Verbouwhulp te zien gebruiken. In deze verbouwing van Timo in de Bilt zie je precies wat jij hebt aan de Verbouwtool.

Voorbeeld Verbouwtool
Je selecteert in de pull down menu’s de gewenste verbouwing en past naar wens de gekleurde cellen aan. Vervolgens zie je de kosten van de verbouwing. Onder iedere regel in de Verbouwhulp zit dus een actuele prijsdatabase. Daarmee is nagenoeg iedere verbouwing te berekenen zodat je kunt zien hoeveel euro de verbouwplannen zullen gaan kosten.

Waar ken ik jullie van?
Je ziet ons in de media, bij presentaties, interviews en natuurlijk hier op onze website waar jaarlijks 7 miljoen woningeigenaren worden geholpen met hun vragen.

ervaring verbouwkosten.com

Wat vinden anderen van de Verbouwtool©?

verbouwingHet model voor de Verbouwtool© is voor particulieren voor een eerste indicatie van de verbouwkosten: “Wat betreft lay out en gebruikersvriendelijkheid is het naar mijn mening een goede tool. Ik ben geen bouwkundige dus ik kan geen inhoudelijke feed back geven. Je dient je er als gebruiker uiteraard goed in te verdiepen. Succes!

drs R.J. (Rob) de Groot
Directeur Stichting BouwGarant

Mag ik dit delen met mijn partner?
Ja, stuur een mail met de url van de Verbouwtool. Let op dat wijzigingen door een ander niet ongedaan gemaakt kunnen worden. We adviseren het dus alleen te delen met personen die je dit hebt verteld.

Hoe kan ik hem zakelijk gebruiken?
De Verbouwtool© is gemaakt voor particulieren om een betaalbare betrouwbare tool te hebben voor hun huis. Wanneer er bedrijven de tool willen gaan gebruiken nemen ze eerst contact op via een bericht

Moet ik Google account hebben?
Nee, dat is niet nodig. Dat maakt het gebruik nog makkelijker.

Hoe moet ik mijn berekeningen opslaan?
Dit gebeurt automatisch dus je hoeft je geen zorgen te maken dat een berekening verloren gaat.

Kan ik de rekentool downloaden in Excel
De berekening heeft een online koppeling met het actuele prijzen en berekeningsbestand en kan daarom alleen gebruikt worden in Google Spreadsheet. Daar is het veilig opgeslagen en kun je het raadplegen van iedere tablet en computer met internet. Je kunt de berekeningen pdf downloaden voor offline gebruik.

Wat betekent ja, beetje, nee in de vragenlijst?
In de vragen vooraf aan de Verbouwtool© kun je bij de keuken, badkamer en andere opties soms ja, beetje en nee kiezen. Per vraag zijn dit de bijbehorende verbouwingen:
Keuken verbouwen? – Ja: De hele keuken wordt verbouwd en vernieuwd
Keuken verbouwen? – Beetje: Een deel van de keuken wordt verbouwd en vernieuwd
Keuken verbouwen? – Nee: Niets in de keuken wordt verbouwd en vernieuwd

Badkamer verbouwen? – Ja: De hele badkamer wordt verbouwd en vernieuwd
Badkamer verbouwen? – Beetje: Een deel van de badkamer wordt verbouwd en vernieuwd
Badkamer verbouwen? – Nee: Niets in de badkamer wordt verbouwd en vernieuwd

Rest van het huis verbouwen? – Ja: De rest van het huis wordt geheel verbouwd
Rest van het huis verbouwen? – Beetje: De rest van het huis wordt voor een deel verbouwd
Rest van het huis verbouwen? – Nee: De rest van het huis wordt niet verbouwd
Overigens zijn deze keuzes van keuken, badkamer en rest van het huis vervolgens ook nog afhankelijk van het luxe niveau dat je later in de vragenlijst selecteert.

Nieuwe kozijnen? – Alles: Alle kozijnen worden vervangen
Nieuwe kozijnen? – Helft: De helft van de kozijnen worden vervangen
Nieuwe kozijnen? – Niets: Geen kozijnen worden vervangen

Dakrenovatie nodig? – Compleet nieuw dak: het gehele dak wordt vervangen
Dakrenovatie nodig? – Alleen isoleren: het gehele dak wordt geïsoleerd
Dakrenovatie nodig? – Niets: het dak wordt niet vervangen

Luxeniveau? – Simpel: Bij de verbouwing wordt gekozen voor goedkope afwerk materialen en de verbouwing ga je deels zelf doen
Luxeniveau? – Basis: Goedkoop materiaal en laten doen door een aannemer of duurdere materialen en deels zelf doen
Luxeniveau? – Luxe: Duurste materiaal en alles laten doen door de aannemer

Wat betekent ‘hoeveel slaapkamers zijn er’
je geeft hier het aantal slaapkamers in huis op. Belangrijk hierbij is dat je de zolder, kelder, woonkamer niet meetelt als slaapkamer.

Wat betekent de vloeroppervlakte van een woning?
Bij de vraag ‘Hoe groot is de vloeroppervlakte van de woning?’ vul je het totaal aantal vierkante meters van alle verdiepingen samen in van de woning. Funda geeft deze informatie altijd en als het gaat om je eigen huis verbouwen dan kun je zelf de vloeroppervlakte van het hele huis meten.

Waarom is er een percentage onvoorzien van minimaal 20%?
Een verbouwing heeft helaas vaak tegenvallers en daarom is het goed om een percentage onvoorziene kosten aan te houden. Bekijk hier meer over dat percentage onvoorzien.

Wat kost een extra badkamer/schuur/aanbouw?
Het doel van de Tool is om op een betrouwbare makkelijke manier de kosten van de verbouwing te bepalen en als we iedere ‘mogelijke verbouwing’ zouden moeten opnemen dan wordt het kosten model misschien wel 10.000 rekenregels lang. De werkbaarheid van de Tool zou hiermee dusdanig in het gedrang komen (voor al die mensen die die specials niet nodig hebben) dat we ervoor gekozen hebben om niet alles toe te voegen. Bekijk hier meer over specials.

Kan er ook een keukenverplaatsing van de ene zijde naar de andere zijde van het huis worden opgenomen?
Jazeker, in de Verbouwtool© rekenmodule kun je de keuken verplaatsen naar een nieuwe plaats in huis.

Neem dan de aanpassingen voor de installaties in de ‘grove verbouwingen’. Tevens kun je daar de eventuele nieuwe vloer meenemen en ook de nieuwe wanden voor keuken, hal of bijvoorbeeld nieuwe kamer en-suite, slaapkamer en/ of badkamer op de begane grond.

Je kunt voor meerdere materialen binnenwand kiezen met afwerkingen. Wij adviseren poriso wanden te nemen omdat de kans op scheuren het kleinste zijn. Tevens is het daar mogelijk om de nieuwe binnenkozijnen met deuren op te nemen.

In het onderdeel ‘keuken’ is de nieuwe keuken te selecteren en hierbij zijn circa 20 keuzes te maken of je kunt een offerteprijs noteren van een aanbieding van een keukenleverancier. Hier kun je ook de vloer-, wand- en plafondafwerking kiezen. Details zoals plinten en (extra) wandcontactdozen zijn ook te kiezen. Deze laatsten vind je bij de installaties, evenals verlichting, afzuiging etc.
Daarnaast kun je natuurlijk per andere ruimte (zoals woonkamer, hal etc) ook deze nieuwe afwerkingen kiezen.

Hoe de verdeling tussen componenten arbeid en materialen tot stand gekomen?
In de Verbouwtool© kun je kiezen om een verbouwing zelf te doen of te laten doen. De kosten verschillen kunnen hiertussen behoorlijk groot zijn en zo kun je precies zien hoe je daarin kunt besparen en hoeveel precies. Hoe is de verdeling van arbeid en materialen tot stand gekomen? De kosten voor de gehele Verbouwtool© zijn ook hierin gebaseerd op kengetallen plus daadwerkelijk uitgevoerde werken door bedrijven. Voor iedere klus/ soort werkzaamheid bestaan de kosten voor een deel uit de arbeid van de vakman, de kosten van de aankoop van materialen en soms rekent men ook nog kosten voor materieel (bijvoorbeeld als er een bouwkraan nodig is). Deze verhouding tussen deze factoren varieert enorm en is daarnaast afhankelijk van de grootte van de klus. Voorbeelden van relatief veel arbeidskosten zijn schilderwerk en stucwerk. Hierbij is het loonbestanddeel hoger dan 50% van de totaalkosten. De keuken is een klus waarbij de materiaalkosten weer veel hoger zijn dan 50%. Die keuken is vaak binnen 1 of 2 dagen geplaatst terwijl hij wel meestal 5.000 euro tot 20.000 euro of nog duurder is. Voor de absolute loonkosten maakt het niets uit of een oven 500 euro of 3.000 euro kost, het plaatsen kost vaak net zo veel tijd.

Kan ik de keuzes in de vragenlijst later nog wijzigen?
Ja. Je behoud alle vrijheid om later keuzes te wijzigen. De standaard verbouwingen die horen bij ja, beetje en nee kun je dus later in de Verbouwtool© zelf nog wijzigen of nauwkeuriger maken.

Hoe kan ik de gekozen waarden terugzetten naar nul?
Door alle cellen in kolom ‘hoeveelheid’ weer op nul te zetten kun je een reset uitvoeren op de Verbouwtool©. Wil je meerdere verbouwingen berekeningen naast elkaar? Dan is het mogelijk om een tweede Verbouwtool© te kiezen via een bericht. Zo kun je ook zien wat een alternatief verbouwplan kost zodat deze opties zorgvuldig afgewogen kunnen worden.

Wat gebeurt na de 12 maanden toegang?

Je krijgt 12 maanden onbeperkt toegang tot alle functies van de rekenmodule. De overige producten krijg je voor altijd. Je berekening wordt na 12 maanden wel bewaard. Je hoeft in de toekomst geen compleet nieuwe Verbouwtool© aan te schaffen want je krijgt een korting op verlenging van 12 maanden. Zo kun je in de toekomst altijd verder!

Wat moet ik doen bij de melding ‘loading/ ongeldige celinhoud/ geen toegang’?
Mail ons en we zoeken het uit voor je. Bekijk hier meer over foutmeldingen in de tool.

Mag ik dit delen met een aannemer/ bedrijf/ belastingdienst etc?
Nee, dit is niet toegestaan zoals ook te lezen is in de algemene voorwaarden. De Verbouwtool© is voor persoonlijk gebruik om zelf grip te krijgen op de verbouwingskosten.

Kan ik de tool dupliceren?
Het is niet mogelijk een tool te dupliceren.

Waarom is niet alles beveiligd in mijn tool?
We vinden het belangrijk dat je de vrijheid hebt om de tool naar je eigen voorkeur te gebruiken. Daarom is de kostentool niet beveiligd en kun je er in de ontgrendelde versie wijzigingen in aanbrengen. We adviseren echter wel om dit bij voorkeur niet te doen.

Waarom is zo veel beveiligd in mijn tool?
NB Dit is geen schrijffout. Hierboven las je namelijk ‘waarom is niet alles beveiligd’ en nu lees je ‘Waar is zo veel beveiligd’.
Sommige mensen willen zichzelf behoeden tegen fouten terwijl anderen juist alles zelf willen kunnen bepalen. De afgelopen jaren hebben we na een enquête tot deze deel beveiligde/deels onbeveiligde versie gekomen die het beste resultaat geeft.

Waarom zijn dan sommige zaken beveiligd? Sommige onderdelen worden actueel gehouden vanuit de backend en sommige berekeningen zorgen ervoor dat de verbouwkosten juist berekend worden en blijven. Op deze wijze kun je het beste en met meeste zekerheid zelf alle kosten makkelijk in beeld krijgen zonder direct te moeten vrezen dat ‘er iets stuk gaat’.

Hoe nauwkeurig is het?

Met de Verbouwhulp bepaal je zelf de prijs van de verbouwing. Onder iedere regel in de Verbouwhulp zit dus een uitgebreide en actuele nauwkeurige prijsdatabase. Je selecteert in de pull down menu’s de gewenste verbouwing en past naar wens de gekleurde cellen aan. Vervolgens zie je de kosten van de verbouwing. Daarmee is nagenoeg iedere verbouwing te berekenen zodat je kunt zien hoeveel euro de verbouwplannen zullen gaan kosten.

Schijnnauwkeurigheid
Sommige verbouwers zouden het liefst ieder getal tot 3 cijfers achter de komma willen kunnen bepalen. De praktijk van aannemerij is dermate grillig dat het weinig zinvol is om hierop te focussen. Voorbeeld: het uitgangspunt voor de binnenwandhoogte van 2,8 meter kan natuurlijk wijzigen bij ieder huis maar gezien de afronding met de overige kamers, de meting van de m2 (NEN 2580) en de delen die ook een stukadoor of schilder wel of niet meerekent (de praktijk leert dat ieder zijn eigen methode heeft) zorgt voor een veel ruimere bandbreedte dan vaak gedacht wordt).

Waar moet ik dan wel op focussen?
Het is wel belangrijk om de begroting compleet te maken en hierbij niets over het hoofd te zien. Dus check en dubbel-check of je echt alles hebt meegenomen zoals tuin, dak, fundering, alle installaties (ook leidingen in plafonds en vloeren), zaken die nu nog niet zeker zijn. Zaken die nu nog niet zeker zijn worden in de praktijk vaak vergeten waardoor later tegenvallers ontstaan. Hier zie je nog meer informatie over het prijsniveau.

Kan ik de tool printen?
Ja, je kunt de tool afdrukken (eventueel naar PDF) door een willekeurige cel te selecteren en dan de sneltoets Ctrl+P in te drukken. We raden aan om te kiezen voor staand, aanpassen aan breedte en onder het kopje Opmaak “Notities weergeven” uit te zetten. Hier zie je een voorbeeld.

Werkt de Verbouwtool© ook met Apple zoals de iPad en iMac?
Ja. We hebben veel gebruikers met een Apple, dus de Verbouwtool© werkt ook op een iPad en iMac.

Hoe gaat de Verbouwtool© mij geld besparen bij de verbouwing?
Besparen zit hem niet in een paar tientjes in de bouwmarkt korting krijgen in onze ogen. De verbouwing in de kern op de juiste manier aanpakken doe je met hulpmiddelen in de Verbouwtool. Het gaat enerzijds om het vergelijken en anderzijds om:
– Een duidelijk plan te maken hoe alles moet worden voordat je begint met de verbouwing. Hiervoor is het stappenplan en Verbouwboek (beiden inclusief)
– De beste planning te krijgen. Krijg met onze tool een concrete planning van de verbouwing voor jezelf. (inclusief)
– De kosten vooraf in beeld te krijgen. De kostentool helpt met besparen als dat nodig mocht zijn wanneer de totale kosten van de verbouwing te hoog worden.

Is de Verbouwtool© geschikt voor zowel Nederland als België?
Ja, de bouwmethoden verschillen nauwelijks en de kosten van verbouwen zijn ook grotendeels gelijk. Bekijk hier de uitgebreide toelichting hierop.

Ik heb een andere vraag over de Verbouwtool©
Neem voor overige vragen a.u.b. contact op.


Bekijk wat je hebt aan onze Verbouwhulp ►





  • Spring naar
  • 12-maanden
Inhoudsopgave:
  • 12-maanden
Cobouw Trustpilot
Westland Utrecht Bank Telegraaf
Bouwwereld Google
Anderen over ons

Best beoordeeld
»Dakkapel
»Stucwerk
»Schuifpui
»Vloerisolatie
»Huis isoleren
»Schilderwerk
»Zonnepanelen
»Kunststof kozijnen
»Spouwmuurisolatie
Reviews
Trustpilot Logo
Trustpilot Stars
TrustScore

»Verbouwing
»Over ons
»Contact
»Privacy
»Disclaimer
»Algemene voorwaarden
Verbouwkosten B.V.
Siloweg 642
5222BM 's-Hertogenbosch
Tel: 085 40 11 343
Mail: info@verbouwkosten.com
KvK: 61583669
»Deskundig advies
»Lid NVBK
»Bouwgarant
»Ervaringen

© 2006 - 2021 Verbouwkosten.com | Beoordeling: 4.8/5.0 sterren | 64 beoordelingen | home | Verbouwing financieren