Camera beveiliging inclusief installatie | De kosten

Je wilt natuurlijk zo veilig mogelijk kunnen wonen, zonder bang te zijn voor inbrekers of andere ongewenste gasten. Camera beveiliging kan daarbij helpen. Maar wat kost camera beveiliging inclusief installatie nu precies en wat zijn de mogelijkheden?

camera beveiliging inclusief installatie

Hoeveel kost camera beveiliging inclusief installatie?

De gemiddelde kosten voor camera beveiliging inclusief installatie liggen tussen de € 300 en € 3.000. Deze bedragen liggen ver uit elkaar. Dat komt omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn wat betreft camera’s en de prijs afhankelijk is van meerdere factoren. 

Factoren die van invloed zijn op de kosten

De kosten van camerabeveiliging worden beïnvloed door verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn:

  • Het soort camera: Er zijn meerdere soorten beveiligingscamera’s beschikbaar, met elk hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Het is afhankelijk van je wensen en budget wat voor type het meest geschikt is. 
  • Het aantal camera’s dat je wilt ophangen: Sommige mensen kiezen ervoor om maar één camera op te hangen, omdat er gewoonweg maar één plek is die ze in de gaten willen houden. Je kunt er echter ook voor kiezen om op meerdere plekken rondom de woning een camera te hangen. Hoe meer camera’s, hoe hoger de kosten uit zullen vallen. 
  • De kwaliteit: De kwaliteit en het merk van de camera speelt ook een rol. Voor een kwalitatief A-merk betaal je doorgaans meer dan voor een B-merk. Het is hierbij wel belangrijk om dit goed af te wegen, want de kwaliteit van de camera is erg belangrijk bij goede beveiliging.
  • De functies: Het ene beveiligingssysteem heeft meer functies en mogelijkheden dan het andere. Hoe meer functies, hoe hoger de prijs doorgaans ook zal zijn. Kijk goed wat je nodig hebt en stem dit af op je wensen. Een simpele camera kan ik sommige gevallen genoeg zijn, maar kijk ook zeker naar welke functies er nodig zijn voor goede beveiliging.

Wat kost een alarmsysteem met camera’s?

Het is ook mogelijk om camera’s in combinatie met een alarmsysteem te laten installeren. Als er een inbraakpoging wordt gesignaleerd, zal er een alarm afgaan wat de inbrekers zal afschrikken. Met de camera’s kunnen de inbrekers dan op beeld vastgelegd worden. De gemiddelde kosten voor een dergelijk systeem liggen tussen de € 1.000 en € 2.750. 

Benieuwd naar de kosten van een alarmsysteem?
Wij brengen je in contact met ervaren installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en monteren het alarmsysteem voor je, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk alarmsysteem prijzen

Soorten beveiligingscamera’s voor thuis

Er zijn verschillende soorten camera’s die geschikt zijn voor het beveiligen van jouw woning. Elk systeem heeft weer andere eigenschappen. Daarom hebben we de verschillende soorten op een rij gezet. 

Analoge camera voor huisbeveiliging

Een analoge camera is een bedraad systeem. De camera is verbonden aan een recorder door middel van een kabel. Op deze manier kun je de beelden op een later moment terug kijken. Het is een betrouwbaar systeem die relatief weinig kost en niet afhankelijk is van het internet. Een nadeel is dat de beeldkwaliteit minder goed is dan andere varianten. Bovendien kun je niet live meekijken op een app via je telefoon, waar dat bij veel andere systemen wel kan. 

IP-camera

De IP-camera is wat duurder dan de analoge versie, maar daar krijg je ook veel voor terug. Het systeem heeft HD-kwaliteit, waardoor je de beelden in hoge kwaliteit kunt bekijken. De camera kan daarnaast draadloos worden geïnstalleerd en maakt gebruik van het Internet Protocol (IP). Dit houdt in dat de beelden opgeslagen worden op een speciale recorder en worden doorgestuurd. Zo kun je via een app live meekijken. Dit zijn bovendien beveiligde cameraopnames. Het betekent wel dat je met dit systeem altijd een internetverbinding nodig hebt. 

Infrarood camera laten plaatsen bij woning

Ook de infrarood camera is wat duurder, maar dit betekent wel dat je met dit systeem dag en nacht haarscherpe beelden kunt maken. De infrarood camera kan namelijk ook in het donker beeldopnames maken door de speciale infrarood verlichting. Hierdoor is dit systeem voor onder andere inbraakbeveiliging ‘s nachts zeer geschikt is. 

Dome camera-installatie

Een dome camera is een type camera die is weggewerkt in een koepelvorm of bol. De camera zit als het ware verstopt, waardoor je niet goed kunt zien welke kant er gefilmd wordt. Er zijn verschillende soorten dome camera’s, waaronder een systeem waarbij de lens beweegt en verschillende plekken kan filmen. 

camerabeveiliging buiten

Voor- en nadelen van een camera systeem

Het laten installeren van een bewakingscamera rondom je woning heeft zowel voordelen als nadelen. Wat levert het je allemaal op en waar moet je rekening mee houden? We hebben het op een rij gezet. 

Voordelen

Het grootste voordeel van camerabeveiliging is natuurlijk dat je een veilige omgeving kunt creëren in en rondom je woning. Je kunt inbrekers afschrikken, waardoor de kans op inbraak kleiner wordt. Indien er toch en incident plaatsvindt, kun je altijd de beelden terug kijken, vaak tot wel 3 weken na de opname. Hiermee heb je bijvoorbeeld bewijsmateriaal voor de politie. 

Nadelen

Het grootste nadeel is dat het een flinke investering kan zijn. Zoals eerder benoemd lopen de kosten uiteen en kun je zelf bepalen hoeveel je uiteindelijk kwijt bent. Maar als je een goede bewakingscamera wilt van hoge kwaliteit, dan brengt dit aardig wat kosten met zich mee.

Een ander nadeel is dat het een inbreuk op de privacy kan zijn van bijvoorbeeld je buren of voorbijgangers. Daarom zijn er ook strenge wettelijke richtlijnen waar je aan moet voldoen als je een bewakingscamera laat installeren. 

Hoe beveilig ik mijn huis met camera’s?

Voor een goede camera installatie is het aan te raden om beveiligingsexperts in te schakelen. Zo ben je verzekerd van professionele installatie en optimale kwaliteit van je beveiligingscamera.

Beveiligingscamera laten installeren door monteur

Wanneer je de camera installatie overlaat aan monteurs wordt het meeste werk uit handen genomen. Toch zijn er nog enkele keuzes die je zelf moet nemen. Het is belangrijk dat je hierin de juiste keuzes maakt voor een optimale beveiliging. Uiteraard kun je hierover advies vragen aan experts. De installatie bestaat uit de volgende stappen:

  • Het juiste systeem kiezen: De keuzes die je hierbij moet maken, zijn of je voor een analoge of digitale camera kiest, of je een camera met nachtzicht of andere functies wilt, en welk systeem binnen je budget valt. 
  • Bepalen waar de camera’s komen te hangen: De plek waar de camera komt te hangen is belangrijk. Het moet een inbreker afschrikken, dus het is doorgaans verstandig als de camera zichtbaar is. Deze wordt meestal bij de voor- of achterdeur of bij een raam gehangen. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere plekken te beveiligen door meerdere camera’s op te hangen.
  • De installatie zelf: Vervolgens is het tijd voor het installeren van de camera zelf. Hier gaat de monteur mee aan de slag. De camera wordt op de juiste plek opgehangen, waarbij het belangrijk is dat deze hoog genoeg hangt, zodat niemand er zomaar bij komt.
  • Het aansluiten van het camerasysteem: Als laatste stap is het belangrijk dat de camera aangesloten wordt, zodat de beelden bekeken kunnen worden. Hoe dit werkt, is afhankelijk van het type systeem. Een analoge camera wordt verbonden met de computer, zodat de beelden opgeslagen kunnen worden op een harde schijf. Bij een digitaal systeem wordt er verbinding gemaakt met de wifi.

Alarmsysteem installateur inschakelen: gratis offertes

Van plan om een alarmsysteem te installeren? Vul ons formulier in en ervaren installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou alarmsysteem kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Voor welk gebouw wil je een alarm hebben?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes