Kosten kruipruimte isoleren | Isolatiematerialen en prijzen

Een kruipruimte isoleren is gezien de vele voordelen die het met zich meebrengt geen slecht idee. In dit artikel bespreken we alle isolatiematerialen en prijzen, zodat je een realistische inschatting kunt maken van de kosten.

kosten kruipruimte isoleren

Wat kost het om een vloer in de kruipruimte te isoleren?

De kosten voor het isoleren van de vloer in de kruipruimte is van meerdere factoren afhankelijk en kan daardoor sterk uiteenlopen. Hieronder hebben we de factoren voor je op een rijtje gezet, en bespreken we de prijs:

  • Het aantal vierkante meter
  • Het type isolatiemateriaal
  • De complexiteit van de klus
  • De installatiekosten

Wat kost vloerisolatie per m2?

De prijs voor het isoleren van de vloer van de kruipruimte per m² ligt doorgaans ergens tussen de € 20 en € 50. Elke vakman heeft zijn eigen prijs, die op basis van ervaring kan verschillen.

Zo zal een vakman met minder ervaring eerder een prijs die net boven de € 20 zit vragen. En een vakman met meer ervaring en competenties een prijs tegen de € 50 vragen.

Wat kost 50 vierkante meter vloerisolatie?

De prijs voor het aanleggen van vloerisolatie van 50 m² in de kruipruimte kan in verhouding goedkoper uitvallen. Dit komt doordat hoe groter het oppervlak dat geïsoleerd moet worden is, des te meer er van schaalvoordelen geprofiteerd kan worden.

De prijs zal dus relatief lager zijn dan voor het isoleren van een vloer van bijvoorbeeld 30 m². Je kunt doorgaans uitgaan van een prijs van ergens rond de € 1.500.

Wat kost 60m² vloerisolatie in de kruipruimte?

Bij vloerisolatie van 60m² betaal je doorgaans een totale prijs die rond de € 1.800 ligt.

De kosten van het installeren van isolatiematerialen hebben een positieve invloed op de energierekening en kunnen in de loop der tijd worden terugverdiend. De terugverdientijd kan per soort isolatiemateriaal verschillen.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met isolatie-experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk isolatie offertes

Gemiddeld prijs per type woning

VloerisolatieOppervlakteKostenGemiddelde besparingTerugverdientijd
Appartement70 m²€ 2.800€ 4556 tot 7 jaar
Rijwoning55 m²€ 2.200€ 357,506 tot 7 jaar
Hoekwoning60 m²€ 2.400€ 3906 tot 7 jaar
2 onder 1 kap70 m²€ 2.800€ 4556 tot 7 jaar
Vrijstaand klein75 m²€ 3.000€ 487,506 tot 7 jaar
Vrijstaand groot200 m²€ 8.000€ 1.3006 tot 7 jaar
Bungalow100 m²€ 4.000€ 6506 tot 7 jaar

Wat kost TONZON vloerisolatie?

TONZON vloerisolatie kost doorgaans gemiddeld tussen de € 25 en € 35 per m². De TONZON vloerisolatie bestaat uit kussens gevuld met lucht, omhuld door een reflecterend materiaal.

Deze vorm van isolatie is zeer efficiënt.

Zijn er subsidies beschikbaar voor kruipruimte isolatie?

Ja, zeker. In Nederland zijn er subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen. Sommige gemeenten bieden specifieke subsidies voor energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van de woning.

Wel is het belangrijk om goed te controleren welke subsidies er op dit moment mogelijk zijn, dit kan namelijk van meerdere voorwaarden afhankelijk zijn en met de tijd veranderen.

kosten kruipruimte isoleren

Het type isolatiemateriaal

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die in de kruipruimte toegepast kunnen worden. Aangezien elke isolatie zowel zijn voor- als nadelen heeft is het moeilijk om te zeggen welk materiaal in jouw situatie de beste vloerisolatie gaat zijn.

In de onderstaande tekst hebben we de meest toegepaste methodes om de kruipruimtes te isoleren voor je op een rijtje gezet.

PUR-isolatieschuim

Een veelgebruikt isolatiemateriaal in kruipruimtes is PUR-schuim. PUR-isolatie kan de ruimte voorzien van een hoge isolatiewaarde. De isolatie is in staat om in kleine dichtheid de ruimte optimaal te isoleren, wat in geval van een kleine en lage kruipruimte een groot voordeel kan zijn.

Verder heeft PUR-schuim een waterafstotende werking, wat het isolatiemateriaal uiterst geschikt maakt voor het isoleren van natte kruipruimtes. Daarnaast kan PUR praktisch helpen bij het afdichten van openingen of gaten, die in de loop der tijd door slijtage kunnen ontstaan.

Parels

Een andere mogelijkheid is het isoleren met EPS isolatieparels. Deze parels zijn erg licht in gewicht en erg makkelijk te integreren in krappe kruipruimtes. Isolatieparels zijn goed bestendig tegen vocht en schimmels en kunnen daardoor de beste oplossing zijn bij het isoleren van de kruipruimte.

Het is erg belangrijk om er bewust van te zijn dat isolatieparels vaak van polystyreen gemaakt zijn. Dit materiaal is niet biologisch afbreekbaar en wordt dus als niet milieuvriendelijk gezien.

Schelpen

Schelpenisolatie is een veel toegepast isolatiemateriaal dat uit gerecyclede EPS bestaat. De isolatie kan eenvoudig in de kruipruimte geïnstalleerd worden en heeft een hoge vochtbestendigheid. 

De schelpen kunnen door hun veelzijdigheid in de hele ruimte gebruikt worden. Zo kun je de bodem van de kruipruimte effectief isoleren, maar ook het plafond van de kruipruimte. In het geval dat er kabels, buizen of leidingen in het plafond lopen kunnen isolatieschelpen wegens hun hoge flexibiliteit de perfecte uitkomst bieden.

Chips

Chips is een isolatiemateriaal dat populair is bij het isoleren van kruipruimtes. Chipsisolatie is gemaakt van geëxpandeerd polystyreen en heeft daardoor sterke isolerende eigenschappen.

De isolatie is licht van gewicht en valt makkelijk te installeren. Ook profiteer je bij chips vloerisolatie vaak van een hoge vochtbestendigheid en een hoge milieuvriendelijkheid. Met het oog op een steeds ‘groenere samenleving’, kan isolatiemateriaal een logische keuze zijn.

Steenwol

Steenwol is een isolatiemateriaal dat uit gesmolten diabaas of basalt bestaat. Dit zijn steensoorten die tot vezels gesponnen worden. Steenwol is wegens zijn vele voordelen een veelgebruikt materiaal om een huis mee te isoleren.

Steenwol heeft een hoge thermische isolatie, wat last van koude voeten in de ruimte kan doen verminderen. Daarnaast heeft steenwol een brandwerende werking en kan het zowel in de muur als aan de onderkant van de vloer worden toegepast.

Kruipruimte isolatie zelf doen of laten doen?

Het isoleren van de kruipruimte is doorgaans een complexe klus en kan daardoor het beste door een vakman worden uitgevoerd. Een vakman beschikt over veel ervaring en competenties en weet precies hoe hij moet handelen in complexe situaties.

Daarnaast kan het erg tijdrovend zijn om de klus zelf te doen, in het geval van een druk leven komt dit dan ook niet goed uit.

Vakman in bodemisolatie

Verder is het belangrijk om je er bewust van te zijn dat je veel materiaal moet aanschaffen om de klus te klaren. Ook kunnen er fouten optreden tijdens het installeren van de isolatie, dit kan de prijs doen stijgen.

Tot slot kan een vakman een installatie van hoge kwaliteit realiseren en garantie op zijn werk bieden.

Woning laten isoleren: gratis offertes!

Wil je jouw woning optimaal isoleren en ventileren? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde isolatie-experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de vloer die geïsoleerd zou moeten worden van beton of hout?
2*. Is de woning in bezit?
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes