Houten geveldelen vervangen door kunststof planken

Houten geveldelen vervangen door kunststof planken

Als je nu houten planken op je huis hebt en ze overweegt te vervangen door kunststof dan is dat zeer goed mogelijk. Het is wel slim om rekening te houden met een aantal zaken.

Dit artikel helpt je als je houten geveldelen wilt vervangen door kunststof. Misschien heb je ook wel geïnteresseerd in:
Houten of kunststof kozijnen
Kunststof dakkapel

Houten geveldelen vervangen door kunststof planken

Waar het om gaan bij aanpassingen aan je huis is of het gevelbeeld juist blijft. Er zijn prima materialen op de markt verkrijgbaar die een functionele en mooie oplossing zijn voor je onderhouds- probleem. Want schilderen om de 2 à 3 jaar van de regen- en zonzijde van je huis is heel normaal bij houten planken. Ook al worden veel langere termijnen gebruikt in de marketing door verffabrikanten. Dat is vaak in ideale omstandigheden gemeten. Bij jou thuis zijn die vaak net wat minder perfect waardoor schilderwerk sneller aan vervanging toe is. De zogenaamde liggende delen of delen met een grote regen- of zon belasting zullen sneller onderhoud vragen.

Video

Kunststof geveldelen

Naast wat schoonmaak werk is kunststof vaak een goed alternatief. Het is alleen wel verstandig om een mooie kunststof te kiezen. Je hebt tegenwoordig hele fraaie soorten en prints en motieven die prima voldoen. Vooral voor huizen die geen monument zijn of heel karakteristiek en ouderwets, zijn het prima materialen die je op je gevel kan schroeven.

Kunststof gebruiken aan de kust

Je ziet vooral aan de kust dat door (zout) water en wind aantasting op de gevels hoger is dan in het binnenland. Hierdoor kiezen deze mensen nog sneller voor onderhoudsvrije materialen, zoals kunststof en aluminium gevel elementen.

Houten geveldelen vervangen door kunststof planken

Bij dit huis kunnen maar weinig mensen zien of het hout of kunststof gevel is. (het is kunststof overigens)

Kosten van kunststof geveldelen

Informatie over de kosten van de gevel vind je ook in de Verbouwkosten Tool.

De kosten van aanschaf van kunststof geveldelen zijn vaak wel iets hoger dan van hout. Het is wel erg afhankelijk welk product je kiest. Na een paar schildersbeurten is kunststof vaak een stuk voordeliger. De levensduur is vaak ook langer. In dat geval gaat men echter voorbij aan een in een aantal gevallen substantiële kostenpost over een lange periode zoals dat schilderwerk en eventuele houtrot of vochtproblemen. Het is dus belangrijk de totale kosten te bekijken bij de keuze van een materiaalsoort.

Keuze gevel

Houten geveldelen vervangen door kunststof plankenBij de keuze van een nieuw gevelmateriaal is het van belang rekening te houden met detaillering en indeling naast de materiaalsoort, aangezien deze zaken ook bepalend zijn voor de totale exploitatiekosten van een gebouw. Om de keuze zo evenwichtig mogelijk te maken moet je deze kosten over de levensduur wel meenemen.

Kleur-echtheid kunststof en de garantie

Let wel op de kleur-echtheid, ook na een aantal jaar. De garantie van het kunststof maar ook van de bevestigingsmethode en het bedrijf dat ze aanbrengt is iets om rekening mee te houden. Google naar ervaringen van het product dat jij wilt gaan toepassen. Zijn er goede of slechte ervaringen mee?

Verlijming van houten en kunststof delen

Onlangs zijn de verlijmde gevelconstructies in het nieuws gekomen omdat dit niet zo goed zou houden. Zodoende zijn garantietermijnen verkort en zijn er bedrijven die er niet eens meer aan beginnen om kunststof te verlijmen. Het zogenaamde blind bevestigen wordt dan een grotere uitdaging. Het is echter met een goede constructie nog wel mogelijk.


Prijs kunststof kozijnen

kunststof kozijnenDoor het vergelijken van prijzen ontdek je wie het beste aanbod heeft voor mooi onderhoudsvrij kunststof.

Bekijk hier de kunststof kozijnen prijzen >>













Over Verbouwkosten

Wij helpen je om tijd en geld te besparen bij de verbouwing.
Ontdek in 2 minuten de kosten van je verbouwing (gratis) en besparingen >>
(simpel en toepasbaar voor iedere verbouwing)

Reacties

 1. K. Feles zegt:

  Wil ik de video op deze pagina bekijken, krijg ik de melding : deze video is privé.

 2. Bedankt en we laten de video voor de houten geveldelen aanpassen.

 3. Wim Mavik zegt:

  Bij ons moeten ook de houten gevel delen vervangen worden, wellicht ook door de kunststof planken. mvg

 4. Charles Mevis zegt:

  Ik wil van de kopgevel-bovenverdieping de houten potdekseldelen vervangen door kunststof sponningdelen. Het huis heeft een schuindak met dakoverstek. Nu moet ik met de delen van onder naar boven monteren (horizontale plaatsing). De vraag is hoe krijg ik er telkens een deel van de juiste breedte bovenop, onder die schuine overstek.

Trackbacks

 1. […] -naar oprit: de garagedeur verwijderen en geheel invullen met geïsoleerde wand met houten rabatdelen met loopdeur (bv houten gevel delen vervangen door kunststof) […]

Bedankt voor je reactie!

*