Kunststof gevelbekleding prijs | Waar let je op?

Als je nu houten planken op je huis hebt en ze overweegt te vervangen door kunststof dan is dat zeer goed mogelijk. Met kunststof ben je definitief van het onderhoud af en het mooie is dat je van een paar meter afstand niet eens ziet dat het geen hout is.

Kunststof-gevelbekleding-prijs.jpg

Prijzen

De prijzen voor het vervangen van hout door kunststof begint bij 50 euro per m² en loopt op tot 90 euro per m² bij een luxe merk kunststof planken. De kosten van aanschaf van kunststof geveldelen zijn zoals je wellicht ziet wel iets hoger dan van hout. Het is wel erg afhankelijk welk product en ook merk je kiest.

Wat kost kunststof gevelbekleding?

Gemiddeld kost kunststof gevelbekleding tussen de € 50 en € 100 per vierkante meter, bij een totale woning zullen de kosten uitkomen op gemiddeld zo’n € 10.000. Deze prijzen zijn exclusief btw. Het plaatsen van kunststof gevelbekleding is een lastige klus, laat dit daarom altijd over aan een professional. De uiteindelijke kosten hangen af van het soort materiaal, de complexiteit van de woning, de grootte van de woning en eventuele extra’s.

Kosten van kunststof geveldelen

Het onderhoud maakt ze goedkoper dan hout. Het grote voordeel zit natuurlijk in het achterblijven van het 5 jaarlijkse (circa want in de praktijk is het 3 tot 7 jaar) schilderwerk. Na een paar schilderbeurten is kunststof vaak een stuk voordeliger, de levensduur is vaak ook langer. In dat geval gaat men echter voorbij aan een in een aantal gevallen substantiële kostenpost over een lange periode zoals dat schilderwerk en eventuele houtrot of vochtproblemen. Het is dus belangrijk de totale kosten te bekijken bij de keuze van een materiaal soort.

Prijs van kunststof rabatdelen

De prijs van kunststof rabatdelen hangt af van de afmetingen die je wilt. De prijs ongeveer varieert van € 50 tot € 100. De totale prijs zal afhangen van het merk, de kwaliteit en de kleur of eventuele andere afwerkingen. Het is belangrijk om niet alleen te letten op de aanschafkosten, maar ook op de levensduur. Wellicht kies je namelijk voor een goedkope optie, maar moet deze al snel vervangen worden. In dit geval zal je alsnog duur uit zijn.

Goedkope panelen, is het goed bouwmateriaal?

Goedkope panelen kunnen een fijne, goedkope optie zijn voor wanneer je gaat verbouwen, maar de kwaliteit kan sterk verschillen per merk en per soort. Het is belangrijk om niet alleen naar de aanschafkosten te kijken, maar ook naar duurzaamheid en prestaties op de lange termijn. Zo zijn er goedkope panelen die in eerste instantie goedkoop lijken, maar die al snel aan vervanging toe zijn. Ook geldt dit andersom, sommige panelen zijn duur in de aanschaf, maar als je ze goed laat plaatsen dan kunnen de panelen erg lang meegaan waardoor je op de lange termijn alsnog goedkoper uit bent.

Merk

Je kunt kiezen uit behoorlijk wat van deze merken voor de kunststof gevelbekledingsdelen. De meest luxe merken (naast de B-merk en bouwmarkt eigen merken) zijn:

 • Keralit (een van de grootste)
 • Trespa, deze worden ook vaak gebruikt bij het renoveren van een dakkapel
 • Fortalit
 • VinyPlus
Kunststof gevelbekleding

Houten geveldelen vervangen door kunststof planken

Na het lezen van dit artikel weet je alles over de houten geveldelen vervangen door kunststof. Waarschijnlijk heb je bedenkingen over het uiterlijk en of het niet allemaal te veel plastic wordt. Waar het om gaan bij aanpassingen aan je huis is namelijk of het gevelbeeld juist blijft.

Functioneel en mooi

Er zijn prima materialen op de markt verkrijgbaar die een functionele en mooie oplossing zijn voor je onderhouds-probleem. Want schilderen om de 2 à 3 jaar van de regen- en zonzijde van je huis is heel normaal bij houten planken. Ook al worden veel langere termijnen gebruikt in de marketing door verffabrikanten.

Onderhoud

Dat is vaak in ideale omstandigheden gemeten. Bij jou thuis zijn die vaak net wat minder perfect waardoor schilderwerk sneller aan vervanging toe is. De zogenaamde liggende delen of delen met een grote regen- of zon belasting zullen sneller onderhoud vragen.

Gevel laten bekleden met kunststof?
Wij brengen je in contact met ervaren gevelspecialisten uit je buurt. Zij werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun voorstellen en bespaar!
arrow Raadpleeg een expert

Kies voor goede kwaliteit

Naast wat schoonmaak werk is kunststof vaak een goed alternatief. Het is alleen wel verstandig om een mooie soort kunststof zoals die van de betere kunststof kozijnen te kiezen. Je hebt tegenwoordig hele fraaie soorten en prints en motieven die prima voldoen. Vooral voor huizen die geen monument zijn of heel karakteristiek en ouderwets, zijn het prima materialen die je op je gevel kan schroeven.

Wat voor keuzes heb je?

Bij het verbouwen van je huis zijn er vele opties voor gevelbekleding. De verschillende keuzes voor materialen, stijlen en afwerkingen kan vrij veel zijn, het is daarom belangrijk om te begrijpen welke keuzes je hebt als het gaat om gevelbekleding. Hierbij gaat het niet alleen om het uiterlijk, maar ook om duurzaamheid, onderhoud en je budget.

Kunststof gebruiken aan de kust

Je ziet vooral aan de kust dat door (zout) water en wind aantasting op de gevels hoger is dan in het binnenland. Hierdoor kiezen deze mensen nog sneller voor onderhoudsvrije materialen, zoals kunststof en aluminium gevel elementen.

Stappenplan

Bij dit huis kunnen maar weinig mensen zien of het hout of kunststof gevel is (het is kunststof overigens).

Voordelen

 • Kan hout nog hersteld worden om veel sloopwerk te vermijden?
 • Zo nee, noteer waar allemaal kunststof geveldelen moeten komen
 • Geef bedrijven de kans om een prijs te maken dus vraag ze tijdig aan
 • Bedenk welke kleur je precies wilt (tip: kunststof gaat heel lang mee dus experimenteer niet met kleur)
 • Bedenk welke textuur je wilt (de meeste mensen willen houtnerf structuur, net als op kunststof wandpanelen)
 • Leg de offertes naast elkaar en vergelijk ze
 • Bepaal de 2 beste waar je recensies van gaat zoeken
 • Bepaal de beste partij voor jou
 • Ga langs voor een proefmonster van het kunststof geveldeel (en neem die mee naar huis in verband met kleur- en textuur vergelijk later)
 • Vraag alles over garantie, totaalprijs, voorwaarden etc. (naast de betrouwbaarheid polsen van het bedrijf/ personen)
 • Maak duidelijke planningsafspraken (wanneer af en wanneer start)
 • Ontvang de mensen op de dag van hout verwijderen en kunststof geveldelen plaatsen
 • Kom periodiek kijken hoe het gaat en stuur bij indien nodig
 • Klaar (geen onderhoud meer en mooier uiterlijk)

Gevelbekleding

Bij de keuze van een nieuwe gevelbekleding/ gevelmateriaal is het van belang rekening te houden met detaillering en indeling naast de materiaalsoort, aangezien deze zaken ook bepalend zijn voor de totale exploitatiekosten van een gebouw. Om de keuze zo evenwichtig mogelijk te maken moet je deze gevelbekleding prijzen over de levensduur wel meenemen.

Kunststof gevelbekleding

Keralit

Kunststof geveldelen van Keralit heb je in verschillende kleuren en zorgt vaak ook voor een goede afwerking en daarna hoef je het ook niet meer te schilderen. Het materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid, waardoor het bestand is tegen extreme weersomstandigheden.

Kenmerken van Keralit

Een van de voordelen van Keralit is dat het, in tegenstelling tot hout, geen schilderonderhoud van tijd tot tijd nodig heeft om zijn uitstraling te behouden. Dit betekent niet alleen minder zorgen over verf die afbrokkelt of kleur die na verloop van tijd vervaagd, maar ook een stuk minder onderhoudskosten op de lange termijn. Daarnaast heeft Keralit vaak een strakke en nette afwerking, waardoor het niet alleen goed werkt, maar ook bijdraagt aan de uitstraling van je woning.

Platen

Je kunt naast de losse delen ook kiezen voor platen. Dit scheelt veel in het aanbrengen maar qua aanschaf zit er niet veel verschil in m² prijs tussen de kunststof platen of kunststof delen. Let wel op de kleur-echtheid van de platen of planken, ook na een aantal jaar. De garantie van het kunststof maar ook van de bevestigingsmethode en het bedrijf dat ze aanbrengt is iets om rekening mee te houden.

Houtlook

Kunststof gevelbekleding met de houtnerf structuur geeft de hele gevel een houtlook. Meestal zijn deze niet van echt te onderscheiden en ik heb al redelijk veel bouwkundigen op het kunststof zien kloppen waarbij ze het nog steeds niet zien. Dat is een compliment voor het uiterlijk van de houtlook geveldelen.

Ervaring

Google naar ervaringen van het product dat jij wilt gaan toepassen. Zijn er goede of slechte ervaringen mee, want dat bepaald na het vergelijken van de prijzen met wie je in zee zou moeten gaan. Combineer deze vervanging indien nodig ook met het vervangen van kunststof kozijnen of een andere renovatie van de gevel.

Verlijming van houten en kunststof delen

Onlangs zijn de verlijmde gevelconstructies in het nieuws gekomen omdat dit niet zo goed zou houden. Zodoende zijn garantietermijnen verkort en zijn er bedrijven die er niet eens meer aan beginnen om kunststof te verlijmen. Het zogenaamde blind bevestigen wordt dan een grotere uitdaging. Het is echter met een goede constructie nog wel mogelijk.

Veelgestelde vragen

Wat kost één m² keralit gevelbekleding (per meter)?

+
Keralit kost gemiddeld tussen de € 30 en € 50 per vierkante meter, afhankelijk van het type en de gekozen kleur.

Wat kost gevelbekleding per m2?

+
De kosten verschillen per materiaal dat je kiest. Zo is hout tussen de € 30 en € 150/m², vinyl tussen de € 40 en € 80/m² en steen van € 50 tot € 200/m².

Wat is de beste kunststof gevelbekleding?

+
Keralit en Trespa zijn de beste opties voor kunststof gevelbekleding door hun duurzaamheid en weinig benodigde onderhoud.

Offertes vergelijken voor kunststof gevelbekleding

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal kozijnen
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes