Wat kost een aannemer? | Prijsopbouw & uurloon van een aannemer

Wat een aannemer kost is een vraag waar talloze huishoudens zich mee bezighouden wanneer ze van plan zijn hun woning te verbouwen. Aangezien dit soms behoorlijk ingewikkeld kan zijn bespreken we in dit artikel de prijzen voor het een aannemer en leggen we de prijsopbouw ervan uit. Bekijk de aannemer

wat kost een aannemer

Wat kost een aannemer voor het verbouwen van een huis?

De kosten voor het huren van een aannemer voor het verbouwen van een woning is van meerdere factoren afhankelijk en kan daardoor sterk uiteenlopen. Hieronder hebben we de factoren die de grootste invloed op de prijs hebben, voor je op een rijtje gezet:

Aannemer voor renovatie

Hoeveel kost een aannemer per uur?

Wat is het uurloon van een aannemer per uur? Dit is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat de kosten van een aannemer per uur worden bepaald door de materialen, de grootte van de klus en het loon voor de gemaakte uren.

We adviseren altijd een vaste prijs overeen te komen op basis van een open begroting. Het is goed om vooraf precies te weten wat een aannemer doet.

Ontvang gratis en vrijblijvend prijsoffertes van aannemers
Vergelijk offertes en bespaar makkelijk kosten
arrow Ontvang offertes

Uurloon verschilt per bedrijf

Het uurloon dat hierin staat varieert nogal, en de bandbreedte van uurlonen voor een bouwvakker of timmerman is gemiddeld € 15 per uur tot € 40 per uur.

De keuze tussen een aannemer of zelf regelen komt hierbij nog weleens naar voren omdat een aannemer niet goedkoop is. Het kan voorkomen dat je vooraf een aanbetaling aan een aannemer moet betalen.

Compleet verbouwen of licht renoveren?

Wanneer je een huis wil opknappen kun je dit meestal op twee manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om de woning volledig te verbouwen, maar ook om hier en daar wat zaken op te knappen. Wat is nu wijsheid?

Het is belangrijk om je er bewust van te zijn dat je door het renoveren van de woning de werkzaamheden enigszins kunt verlichten, waardoor de totale kosten goedkoper zullen uitvallen dan wanneer je ervoor kiest om het te verbouwen.

Totaalrenovatie

Hoeveel kost een gemiddelde verbouwing van de woning?

De kosten voor het verbouwen van een woning zijn gemiddeld € 10.000 tot tienduizenden euro’s. De richtprijzen komen echter op basis van meerdere factoren tot stand:

 • Het tarief van de aannemer per uur: een dure aannemer beschikt meestal over meer competenties dan een goedkopere aannemer.
 • De grootte van de klus: een klein huis heeft doorgaans minder tijd nodig dan een groot huis.
 • Kosten voor materialen: de kosten voor materialen die gebruikt worden bij het verbouwen van de woning. Bij grotere verbouwingen zal er meer materiaal gebruikt worden en zal de prijs hoger uitvallen.
Contacteer vrijblijvend aannemers uit je buurt
Ontvang prijzen op maat van je woning en budget
arrow Ontvang offertes

Wat is het tarief voor een lichte woning renovatie?

Het uitgangspunt voor de prijzen voor het opknappen van de woning zijn gemiddeld € 1.000 tot € 10.000. Echter is het belangrijk om te begrijpen dat de prijs voor een renovatie wegens de volgende factoren sterk uiteen kan lopen:

 • De kostprijs van een aannemer
 • De grootte van de klus
 • De kosten voor materialen

Wat is het uurtarief voor het verbouwen van de keuken?

De kostprijs van een aannemer voor het verbouwen van de keuken ligt doorgaans ergens tussen de € 30 en de € 100 per uur. Echter is het renoveren van de keuken doorgaans een grotere verbouwing waarbij er veel materiaalkosten worden gemaakt, denk bijvoorbeeld aan een gloednieuw aanrecht en kasten.

Tot slot kiezen mensen vaak voor een unieke afwerking. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze factoren de kosten verhogen. Voor kleinere klussen volstaat een klusjesman mogelijk.

Keuken renovatiewerken

Checklist betrouwbare aannemer

Dit is de checklist voor een goede en betrouwbare aannemer:

 • Is de kwaliteit van vorige klussen zoals verwacht, of beter of slechter?
 • Komt de aannemer al vroeg in het proces zijn afspraken na?
 • Zijn de gekozen materialen van hoge kwaliteit?
 • Hoeveel ervaring heeft de aannemer?
 • Welke keurmerken voert de aannemer aan?
 • Zijn dit de beste keurmerken in zijn branche?
 • Gaat hij netjes met je om?
 • Gaat hij netjes met je spullen om?
 • Geeft hij garantie?
 • Wat betekent die garantie?

Hoe kun je een goedkoop aannemersbedrijf in de buurt vinden?

Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je gratis en vrijblijvende aannemer offertes. Deze offertes zijn afkomstig van aannemersbedrijven in jouw buurt. Naast het gemak van het vinden van een expert voor jouw verbouwing, helpen deze offertes je ook om te voorkomen dat de verbouwkosten te hoog oplopen.

Het is een goed idee om de offertes met elkaar vergelijken en vakmensen vinden die de klus voor je kunnen uitvoeren tegen een realistische prijs!

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?

2*. Omschrijving

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.