Muizen bestrijden kosten | Definitieve bestrijding van muizen in huis

Heb je last van muizen in huis? Natuurlijk wil je deze zo snel mogelijk bestrijden. Gelukkig kun je ze zelf gaan bestrijden of door een bedrijf snel en permanent laten verwijderen. 

muizen bestrijden kosten

Gemiddelde kosten muizenbestrijding

Muizen kusten voor muizenbestrijding variëren, en het is belangrijk om te begrijpen welke factoren de prijs beïnvloeden.

De prijs voor het bestrijden van muizennen een aanzienlijke overlast veroorzaken, en het is essentieel om snel en effectief in te grijpen. De kon begint doorgaans bij € 65 voor de behandeling van een enkele muis. Naarmate het aantal muizen toeneemt en er sprake is van een complete muizenplaag, kunnen de kosten oplopen tot wel € 160. Het aantal muizen in huis is een cruciale factor bij het bepalen van de uiteindelijke prijs. In het algemeen geldt dat hoe langer je wacht met het aanpakken van het probleem, hoe duurder de bestrijding wordt.

Last van muizen

Muizen planten zich erg snel voort en een muis krijgt tot wel 120 nakomelingen per jaar die na enkele weken ook weer geslachtsrijp zijn. De vuistregel is: voor elke muis die je ziet, kun je ervan uitgaan dat er stiekem 10 tot 50 in je huis verstopt zitten. Wacht daarom niet te lang met de ongediertebestrijding van muizen. De ernst van de plaag heeft namelijk een grote invloed op de kosten.

ongediertebestrijding muizen kosten

Beste manier om muizen te verdelgen in huis

Buitenshuis kan een kat wellicht voorkomend werken door de muizen daar al – op zijn zachtst gezegd – een onwelkom gevoel te bezorgen. Werkt dit onvoldoende of ga je liever niet voor een kat? Dan kun je op verschillende manieren te werk gaan:

 • Zet muizenvallen (van die klapvallen zoals in de film) op strategische plaatsen in huis
 • Plaats gif op evenzeer goed overdachte plekken
 • Maak gebruik van ultrasoon geluid
 • Schakel professionele ongediertebestrijding in

Muizenval

De traditionele muizenval is een oudere methode om muizen te bestrijden. Hoewel effectief voor kleine muizenplagen, volstaat het niet bij grotere infestaties. Een professionele muizenverdelger kan het onderscheid maken tussen nestplaatsen, looproutes en verblijfplaatsen, en plaatst muizenvallen strategisch. Indien nodig past hij aanvullende bestrijdingstechnieken toe voor een doeltreffende aanpak van de muizenplaag.

Richtprijs: tussen de € 90 en € 120

Ongediertebestrijding inschakelen?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk de offertes

Gif

Bij het inzetten van gif voor muizenbestrijding is gedegen vooronderzoek essentieel. Het is cruciaal om de looproutes van de muizen nauwkeurig in kaart te brengen. Het gif plaatst men bij voorkeur op deze routes, veelal in speciaal ontworpen lokdoosjes. Een regelmatige controle, bijvoorbeeld om de twee of drie dagen, is noodzakelijk om te evalueren of er van het gif gegeten is. Bij constante consumptie blijft het bijvullen van het gif essentieel.

Veiligheid staat voorop, en daarom is het van groot belang ervoor te zorgen dat kinderen en huisdieren geen toegang hebben tot zowel het geplaatste gif als de voorraad. Hierbij wordt aangeraden uiterst zorgvuldig te werk te gaan.

Richtprijs: tussen de € 120 en € 150

Ultrasoon

Er bestaan verschillende apparaatjes die ultrasone geluiden uit kunnen zenden. Misschien ken je deze methode al wel om ander ongedierte te bestrijden, om bijvoorbeeld mollen te verjagen.

Het ultrasone geluid veroorzaakt ongemak bij muizen, waardoor ze de bron ontvluchten en op zoek gaan naar alternatieve plekken waar ze ongehinderd toegang hebben tot voldoende voedsel.

Deze ultrasone apparaten fungeren als een ontmoedigingsmiddel voor muizen, waardoor ze gedwongen worden hun leefomgeving elders te zoeken. Het is een meer humane vorm van bestrijdingsmiddelen onder de muizenbestrijding die dus geen schade toebrengt aan de dieren, maar wel effectief is in het afweren van ongewenste knaagdieren. Het is een eigentijdse oplossing die de overlast van muizen minimaliseert en zorgt voor een meer comfortabele leefomgeving.

Mensen horen deze ultrasone geluiden niet. Als je de apparaatjes zou gebruiken, heb je er zelf dus geen last van en hoef je dus ook niet te gaan twijfelen of je al de beste geluidsisolatie hebt om je buren niet lastig te vallen.

Richtprijs: vanaf € 10

muizen bestrijden prijs

Ongediertebestrijding professioneel bedrijf prijs

Besteed je de bestrijding uit? Dan kost het al gauw wat meer dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Wel kun je er dan zeker van zijn dat het goed gebeurt. Vraag een offerte aan bij een bestrijdingsdienst in jouw omgeving zodat je op voorhand weet waar je aan toe bent.

De prijs van muizenbestrijding kan fluctueren, afhankelijk van diverse factoren, waaronder de ernst van het muizenprobleem, de omvang van de te behandelen ruimte, de gebruikte bestrijdingsmethode en de arbeidskosten van de muizenverdelger. In het algemeen liggen de kosten tussen € 65 en € 95.

Tips muizenplaag voorkomen

Bescherm je huis tegen muizenoverlast met deze vijf effectieve tips:

 1. Veilige voedselopslag: Zorg ervoor dat je voedsel bewaart in goed afgesloten containers en laat geen etensresten achter. Dit maakt voedselbronnen ontoegankelijk voor muizen, waardoor ze minder geneigd zijn zich in jouw huis te vestigen.
 2. Dicht gaten en kieren: Inspecteer en dicht gaten en kieren in muren, vloeren en plafonds. Hierdoor voorkom je dat muizen eenvoudig toegang krijgen tot je huis en verminder je mogelijke ingangen. Ook kunnen deze een koudebrug vormen dus voor de isolatie van je woning is dit ook altijd goed om te doen
 3. Ventilatieopeningen beschermen: Plaats gaas of roosters voor ventilatieopeningen om een extra barrière te creëren. Verzegel ook scheuren rond leidingen, waardoor muizen minder kans hebben om binnen te komen.
 4. Houd het huis schoon: Handhaaf een schone en opgeruimde leefomgeving. Muizen zullen minder snel geneigd zijn om zich te nestelen in een goed onderhouden en opgeruimd huis.
 5. Professionele bestrijding overwegen: Overweeg het gebruik van muizenvallen of raadpleeg een professionele ongediertebestrijder. Hiermee kun je muizen effectief bestrijden en verdere overlast voorkomen met behulp van deskundige technieken en methoden.

Vind de beste muizenbestrijder

De zoektocht naar een professionele bestrijder begint met het aanvragen van offertes bij diverse bedrijven voor ongediertebestrijding. Een gedegen vergelijking van vakspecialisten kan gebaseerd worden op verschillende cruciale onderdelen:

 1. Prijsdifferentiatie onder de vakspecialisten: Onderzoek het prijsverschil tussen de verschillende muizenbestrijders om een kosteneffectieve keuze te maken.
 2. Werkzaamheden: Informeer naar de toegepaste bestrijdingsmiddelen. Kies een specialist wiens methoden en middelen aansluiten bij jouw voorkeuren en behoeften.
 3. Tijdsplanning: Overweeg de tijdsplanning van de vakspecialisten. Hoe snel kunnen zij de muizen effectief bestrijden? Dit aspect is met name relevant als snelheid van essentieel belang is.

Veel gestelde vragen

Wat schrikt een muis af?

+
Muizen hebben een hekel aan specifieke geuren en stoffen. Ze gruwen van de geur van pepermuntolie, ammoniak en kruidnagel. Daarnaast kunnen ze slecht omgaan met sterke geuren, zoals die van azijn, ui en knoflook. Het slim inzetten van deze geuren en stoffen op strategische plekken kan effectief zijn om muizen af te schrikken.

Hoeveel kost het om rentokil te laten komen?

+
De gemiddelde kosten voor een behandeling door Rentokil liggen tussen € 95 (particulieren) en € 355 (bedrijven).

Het bedrijf voert een grondige inspectie uit van het gebied rondom de muizenplaag. Hierbij identificeren ze mogelijke schuilplaatsen en verwijderen ze lokstoffen voor muizen, zoals voedselafval en -resten.

Is ongediertebestrijding gratis?

+
Ongediertebestrijding is een dienst die niet kosteloos is. Gemiddeld liggen de kosten voor het aanpakken van ongedierte, zoals muizen, ratten, mollen of kakkerlakken, rond de € 180. Deze kosten variëren afhankelijk van het soort ongedierte, de ernst van de plaag en de omvang van de te behandelen ruimte. Het is belangrijk om te investeren in professionele bestrijding om effectieve resultaten te behalen en verdere overlast te voorkomen.

Wat kost een professionele muizenbestrijder?

+
Een professional kan je ondersteunen door alle openingen en kieren te dichten en het bestrijdingsmiddel op strategische plaatsen toe te passen. De gemiddelde kosten voor muizenbestrijding variëren doorgaans tussen € 65 en € 95, afhankelijk van de omvang van de muizenplaag en de benodigde maatregelen. Het inschakelen van een vakspecialist biedt deskundigheid om muizen effectief te bestrijden en verdere overlast te voorkomen.

Offerte voor ongediertebestrijding

Heb je last van ongedierte? Schakel een vakman in om dit goed op te lossen. Vul onderstaand formulier in en we brengen je in contact met een specialist.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes