Afvoer laten repareren | Gemiddelde kosten

Heb je wel eens stilgestaan bij op hoeveel punten je in huis te maken hebt met een afvoer? Als deze dus kapot gaat, zal je dit snel merken. Daarom is het goed om alle informatie te hebben over het laten repareren van een afvoer.

afvoer repareren met pijpsleutel

Afvoer herstellen

Lekkages, breuken of verstoppingen worden in veel gevallen veroorzaakt doordat de afvoer of riolering beschadigd of verouderd is. Een dergelijke reparatie of riool renovatie brengt dan veel rommel met zich mee. Om dit aan te kunnen pakken komt er veel hak- en breekwerk bij kijken.

Van binnenuit repareren

Een doucheputje geeft al een heleboel ruimte om met de nieuwste techniek, relinen, het probleem op te sporen en te herstellen. Deze techniek is geschikt voor leidingen vanaf 30 mm tot ongeveer 200 mm. Alle benodigde materialen en machines die nodig zijn worden door die opening aangevoerd voor herstel. Zo kan worden voorkomen dat je keuken, toilet of badkamer moeten worden opengebroken en hersteld. Met alle hinder van dien.

Relinen

Met een camera wordt eerst de toestand bekeken om te bepalen hoe te handelen. De binnenwand krijgt bij het relinen een nieuwe laag die weer sterk is. De laag bestaat uit met glas versterkt polyester. Hierdoor kan de leiding weer ongeveer 50 jaar mee.

Toepasbaar in

  • Standleidingen
  • Hemelwaterafvoeren
  • Gietijzeren leidingen
  • Asbestcement leidingen
  • Liggende leidingen in woningen
loodgieter repareert gootsteen in de keuken

Afvoer laten repareren kosten

Meestal werkt een loodgieter tussen 8.00 uur en 18.00 uur. In die tijd rekenen ze een standaard arbeidsloon van € 50,- per uur. Vallen werkzaamheden voor of na die tijd dan wordt gemiddeld € 25,- extra geteld.

Bespaartip: Combineer klussen zoals bijvoorbeeld een verstopte regenpijp laten repareren of een regenpijp vervangen.

Afvoer laten repareren bedrijf

Is een riool repareren een klus voor echte vakmensen? Het is niet makkelijk om gootstenen, afvoeren en leidingen op een goede manier te ontstoppen en/of herstellen. Je moet de juiste gereedschap hebben en goed weten wat je doet, anders ontstaat er zo weer een lekkage of verstopping. Ben je geen doe-het-zelver, laat het dan aan een bedrijf over om een verstopt riool te voorkomen.

Loodgieter

Een loodgieter weet heel goed wat hij doet, heeft ervaring en goede materialen om een klus aan te pakken. Hier kan jij als doe-het-zelf klusser niet aan tippen. Door onprofessioneel te werk te gaan loop je het risico dat je het probleem alleen erger maakt.

Om kosten te drukken is het het slimste een loodgietersbedrijf in te schakelen bij je in de buurt. Dat scheelt je voorrijkosten en die kunnen flink oplopen als een loodgieter van ver moet komen, zeker als de klus niet in een keer te klaren is. Ongeveer 40% van de kosten zijn namelijk de voorrijkosten.

Tips

Het is altijd slim om een probleem voor te zijn, dus mocht je in de toekomst je badkamer verbouwen is het zeker handig om te kijken of de afvoer nog goed werkt. Dit is ook zeker aan te raden bij een:

  • Wasmachine aansluiten
  • Vaatwasser aansluiten

En wanneer je een wasbak laat plaatsen. Je wilt de lekkage voor zijn, en al zeker wanneer je net iets nieuws hebt. Je afvoer laten repareren met spoed valt namelijk altijd wel wat duurder uit.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of je afvoer verstopt is?

+
Een van de beste indicatoren dat je afvoer verstopt is, is als je merkt dat het water in de douche, het bad of de gootsteen erg langzaam wegstroomt. Als het water dus een stuk trager wegstroomt dan je normaal gewend bent of het stroomt zelfs helemaal niet weg, dan is je afvoer dus waarschijnlijk ergens verstopt.

Waarom borrelt mijn gootsteen?

+
Je gootsteen zou kunnen borrelen doordat je afvoer licht verstopt is. Ook zou het kunnen komen doordat iemand een wc doorspoelt terwijl iemand anders ook een bad laat leeglopen. Dit kan een vacuüm creëren in de leidingen waardoor de lucht in de meeste gevallen in het toilet of in de gootsteen wordt gezocht. Dit kan een borrelend geluid veroorzaken.

Hoe repareer je een rioolbuis?

+
Voor een groter herstel van het riool maak je gebruik van de zogeheten kousmethode, ook wel relining genoemd. Een speciale kous met hars die geschikt is voor deze situatie gaat via de grote opening in het midden naar binnen en wordt daar omgekeerd ontrold. De kous en het hars klemmen zich aan de oppervlakte van de buis en creëren eigenlijk als het ware weer een nieuwe buis binnen de rioolbuis die al bestaat.

Loodgieter nodig?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes