Relinen riool kosten | Voordelen en kostefficiëntie

Met het relinen van een riool kun je aanzienlijk op kosten besparen. Bij deze werkzaamheden hoeft er geen sloopwerk verricht te worden waardoor je veel gedoe voorkomt. Omdat er met de nieuwste technieken en materialen wordt gewerkt kun je genieten van een uiterst professioneel resultaat.

relinen riool kosten

Riool reparatie: wat kost het relinen van een riolering?

Over het algemeen liggen de kosten van relinen aanzienlijk lager dan wanneer er een leiding in het riool volledig vervangen dient te worden. Dit komt doordat er bij het relinen van de riolering geen sloopwerkzaamheden uitgevoerd hoeven te worden. Het hele proces is minder arbeidsintensief wat terug te zien valt in de kosten. Toch kan het relinen van een leiding behoorlijk prijzig zijn. In onderstaande tabel delen we een overzicht van prijsschattingen omtrent de relining van rioleringen in woningen. Hierdoor kun je een beter beeld krijgen van de eventuele kosten.

Relinen rioolPrijs (incl. materiaal en btw)
Een breuk of bocht (max. 1 meter) € 1.500 tot € 2.000
6 tot 10 meters en een paar aansluitingen€ 6.000 tot € 7.000
Veel meters aan leidingwerk en enkele aansluitingen€ 8.000 tot € 10.000
Grote hoeveelheid meters aan leidingwerk en aansluitingen>€ 10.000
Vragen over relinen riool?
Vraag nu meer informatie aan.

Voordelen leiding relinen

  • Geen breekwerk nodig
  • Kan vanuit buiten de woning/ het gebouw
  • Snel (dus uithuizen is niet nodig)
  • Schoon
  • Beperkte stankoverlast van rioollucht in huis
  • Kosten voor nieuwe buizen niet nodig (oude worden verbeterd)
  • Herstelkosten vanwege geen sloop ook veel lager
  • Soms verzekerd
  • Waterdichtheidsgarantie voor lange termijn
riool reparatie

Afvoer repareren of relinen, welke rioolrenovatie is voordeliger?

Het wil bij vereist onderhoud van de afvoerleiding vaak een lastige keuze zijn, kies je voor een volledige reparatie of toch voor relinen? Indien het om een klein scheurtje in de leiding gaat is het kostenefficiënt om dit te laten repareren. Is er echter meer aan de hand, dan kan het, met het oog op de combinatie financiën en duurzaamheid, raadzaam zijn om de leiding te laten relinen. Hierbij wordt, in tegenstelling tot bij een reparatie, de gehele leiding volledig bedekt.

De initiële kosten hiervan kunnen in eerste instantie hoger uitvallen dan bij een riool reparatie. Toch ben je op de lange termijn wel verzekerd van een naar behoren functionerende rioolleiding. Daarnaast is het ontstaan van een scheurtje in de leiding vooral een eerste waarschuwing van dat onderhoud nodig is. Vaak kan het nadien erg snel gaan met andere delen van de rioolleiding, wat relinen net weer interessanter maakt.

Riool relinen betekent zonder breken

De aanleiding is vaak duidelijk: het stinkt, lekt, de leidingen zijn verstopt geraakt of gewoon slecht aan het worden. Soms zijn de leidingen zo slecht dat je vroeger direct dacht aan vervangen. Door te veel groot afval door te spoelen (expres of per ongeluk) of door ouderdom kan de leiding/riolering verstopt zitten. Ook kunnen de verbindingen zwak geworden zijn of door wortelgroei kapot zijn gegaan waardoor het relinen van de rioleringsbuizen nodig is. Leiding-, vocht- en stankproblemen worden daardoor opgelost zonder sloopwerk.

Asbest leidingrenovatie

De rioolrenovatie is ook een veel toegepaste methode door een loodgieter en andere bedrijven om asbest leidingen niet te hoeven vervangen en asbest leidingen want kanalen vind je nog veel bij riool, schoorstenen en oude cv afvoerkanalen. Door het behandelen van de leidingen aan de binnenzijde worden asbest buizen steviger en komt het asbest niet meer in aanraking met de lucht die erdoor heen gaat. Tijdens het renoveren komen er geen asbest vezels vrij.

Snel en efficiënt

Een riool ligt vaak goed verborgen onder de vloer en in de grond. Daarom veroorzaakt het vaak veel overlast om alles open te breken en te graven, om vervolgens de hele leiding te vervangen. Precies om deze reden kan relinen, al dan niet door middel van de kousmethode, een interessante oplossing bieden. Hiermee worden problemen direct effectief aangepakt zonder dat de grond opengebroken wordt. Dit is sinds een kleine 10 jaar het alternatief en dus de geschikte methode om eenvoudiger buizen in woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen te herstellen.

Zo blijft door middel van deze rioolrenovatietechniek het huidige buizenstelsel gewoon op zijn plaats, maar wordt hier een koker in aangebracht. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alles te gaan vervangen. Echter moet de vloer dan opengebroken worden en zit je langer in de rommel. Ook zullen de totaalkosten aanzienlijk hoger uitvallen. Deze moderne techniek is daarom vaak een handige oplossing.

Relinen riool: vergelijk prijzen
Wil je weten over de kosten en voordelen van relinen riool?
arrow Stel je vragen aan experts en krijg advies op maat

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort gebouw
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.