Beste draadloze alarmsysteem | Functies en soorten

Het is altijd goed om een alarmsysteem in of buiten je huis te installeren. Toch is het niet altijd even makkelijk om uit te zoeken welk systeem nu het beste is. In dit artikel vind je tips en adviezen die je kunnen helpen bij het zoeken naar het beste draadloze alarmsysteem.

beste draadloos alarmsysteem

Beste draadloze alarmsystemen

Een alarmsysteem kan helpen om je huis te beveiligen en is in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Draadloze alarmsystemen worden steeds populairder. Deze systemen werken op batterijen en zorgen voor een optimale beveiliging. Vind het beste draadloze alarmsysteem voor jouw woning!

Verschillende accessoires

De meeste draadloze alarmsystemen bestaan uit verschillende accessoires. Denk hierbij aan bewegingsmelders, inbraakmelders en rookmelders. Daarnaast bestaan de systemen uit camera’s, sirenes en de nodige afstandsbedieningen. De accessoires zijn draadloos met elkaar verbonden en kunnen zo goed samenwerken.

Luid of stil alarm

Draadloze alarmsystemen kunnen een luid alarm of stil alarm hebben. Het grootste pluspunt van een luid alarm is dat het inbrekers afschrikt. Het voordeel van een stil alarm is dat deze automatisch belt naar je telefoon of naar een alarmcentrale wanneer er een inbraak opgemerkt wordt. Het goede hieraan is dat je een grotere kans hebt dat de inbrekers gesnapt worden en ze dus niet meer kunnen inbreken.

Meldkamer: meldingen vanuit de woning

Bij het kopen van een draadloos alarmsysteem zul je gevraagd worden of je het wil koppelen aan een meldkamer. Deze meldkamers zijn dag en nacht bemand, waardoor er altijd iemand beschikbaar is om de politie of de brandweer te informeren. De meldkamer analyseert het alarm of de rookdetectie en belt de bevoegde diensten die kunnen helpen. Dit kost wel extra, maar je kunt dit al aanschaffen voor slechts € 10 per maand.

Een goede aanbeveling is om nooit een lang contract af te sluiten. Kies voor een abonnement met een duur van maximaal een jaar. Het is nog beter als je het maandelijks kunt opzeggen mocht je niet tevreden zijn over de geleverde service.

Hoe veilig is een draadloos beveiligingssysteem in huis en heeft het zin?

Oudere draadloze alarmsystemen kunnen nog wel eens storingsgevoelig zijn, maar de moderne systemen van tegenwoordig zijn net zo betrouwbaar als een bedraad alarmsysteem. Je kunt dus met een veilig gevoel een draadloze variant gebruiken.

Wat is een hybride alarmsysteem?

Een hybride alarmsysteem, is dat hetzelfde als een draadloze variant? Nee, een hybride alarmsysteem is eigenlijk een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Sommige componenten moeten dus aangesloten worden op bedrading en andere werken draadloos. Het zit dus eigenlijk tussen het bekabelde en draadloze alarmsysteem in.

beste draadloos alarmsysteem

Voor- en nadelen draadloos huisalarm

Draadloze alarmsystemen hebben zowel voordelen als nadelen. Een dergelijk systeem levert je veel, maar er zijn ook enkele aandachtspunten om rekening mee te houden. Met alle voor- en nadelen op een rij kun je uiteindelijk een goede keuze maken voor een alarmsysteem.

Voordelen

Bij een draadloos alarmsysteem hoef je je minder zorgen te maken over de installatie, deze is namelijk redelijk eenvoudig en kun je in veel gevallen zelf doen. Je krijgt bovendien minder kabels in huis als je een draadloos systeem koopt, wat er ook nog eens mooier en netter uitziet. Het grote voordeel is dat het systeem blijft werken bij stroomuitval, omdat deze werkt op batterijen.

Nadelen

Het nadeel van een draadloos alarmsysteem is dat deze minder stabiel is dan een bekabeld systeem. Het beste alarmsysteem met kabels is daarbij ook nog eens goedkoper qua onderhoud, want je hebt geen batterijen nodig. De extra kosten van de batterijen kunnen hoog oplopen want een alarmsysteem kan nogal veel stroom verbruiken. Je moet verder ook nog rekening houden met het bereik van het draadloze alarmsysteem, je kan de detectoren maar op een beperkte afstand van de bediening plaatsen.

Functies van een draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem heeft meerdere functies die helpen bij het beschermen van je huis. Buiten de detectie van inbraak en het waarschuwen van de meldkamer, kun je ook andere apparaten aansluiten op je draadloze alarmsysteem. Zo kun je een rookdetector gebruiken om brand te vermijden en kun je bewegingsdetectoren aansluiten op bijvoorbeeld ramen of deuren die een melding sturen wanneer dit geopend wordt.

Slim draadloos alarm met app

De meeste systemen kun je inmiddels ook draadloos met je smartphone verbinden via een app van de fabrikant, die je vaak gratis kunt downloaden. Op die manier is je alarmsysteem altijd in contact met je telefoon en ontvang je meldingen wanneer er iets verdachts gezien wordt. Je kunt deze app natuurlijk ook op een tablet gebruiken, of op je computer met een speciaal computerprogramma.

Soms kun je met je smartphone het alarm zelfs bedienen, zodat je het van een afstand kunt activeren of uitzetten. Een extra nuttige functie van enkele apps is dat je alarmsysteem via je GPS je locatie weet wanneer je dicht bij je huis bent en dan alvast het alarm uitschakelt.

beste draadloos alarmsysteem

Kosten

Een draadloos alarmsysteem kan al snel enkele honderden euro’s kosten. Bovendien kan de prijs van een alarmsysteem nog oplopen als je kiest voor extra functies op het systeem. Je moet ook rekening houden met bijkomende kosten, bijvoorbeeld de abonnementskosten voor een meldkamer. Ook als je camera’s hebt, kunnen er kosten bijkomen om de beelden op de cloud op te slaan.

Benieuwd naar de kosten van een alarmsysteem?
Wij brengen je in contact met ervaren installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en monteren het alarmsysteem voor je, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk alarmsysteem prijzen

Merken en soorten vergelijken

Er zijn diverse soorten draadloze alarmsystemen om je woning goed te beveiligen. Bovendien heb je de keuze uit meerdere merken. Hoe kun je nu het beste draadloze alarmsysteem vinden voor jouw situatie? Door meerdere merken en varianten te vergelijken. Daarom hebben we enkele>alarmsystemen op een rij gezet:

  • eTiger S6: Dit draadloze alarmsysteem voor in huis staat garant voor nog meer veiligheid, betrouwbaarheid en bedieningsgemak. Het systeem werkt via WIFI en de optionele simkaart. Die zorgt ervoor dat je systeem blijft werken wanneer de stroom uitvalt. Meldingen ontvang je in de eTiger Home app.
  • Chuango G5 Plus: Dit draadloze alarmsysteem biedt veel mogelijkheden voor het beveiligen van jouw huis, bedrijfspand, garagebox, boot of kantoor. De centrale en de melders zijn binnen de kortste keren gemonteerd, omdat je geen kabels hebt. Het systeem is eenvoudig uit te breiden met meerdere sensoren, afstandsbedieningen en RFID magneettags. Er kunnen maximaal 50 draadloze sensoren op het systeem worden aangesloten, die allemaal apart kunnen worden benoemd.
  • Woonveilig ALARM-03: Dit draadloze alarmsysteem bestaat uit een bedieningspaneel, afstandsbediening, 2 bewegingsmelders en deur-/raamcontact en is een van de beste alarmsysteem voor in huis. Het systeem werkt ook goed samen met Hue lampen. Door deze lampen aan het alarmsysteem te koppelen communiceren beide elementen met elkaar en kun instellen dat de lampen bijvoorbeeld automatisch aangaan op bepaalde momenten. Zowel het alarmsysteem als de Hue lampen bedien je via de app op je telefoon.
  • Somfy Protect Home: Dit draadloze alarmsysteem is een goede stop tegen inbraak. Het maakt niet uit of het dag of nacht is, deze camera doet onder alle omstandigheden zijn werk. Daarnaast heeft het systeem een deur- en raamsensor die waarschuwt bij inbraakpogingen in je huis voordat de inbrekers binnen zijn. Doordat de producten draadloos zijn, is het alarm eenvoudig te installeren.
  • Blaupunkt SA 2900-R: Dankzij professionele encryptie in dit systeem is de communicatie tussen de draadloze accessoires beveiligd. Hierdoor kunnen mogelijke indringers niet het signaal wat je uitzendt naar het alarmpaneel kopiëren en later gebruiken om het systeem zelf uit te schakelen. Bovendien biedt dit systeem jou de mogelijkheid om zelf jouw beveiliging te regelen.
  • Gigaset All You Need Draadloos Alarm Box: De set bestaat uit een basisstation, smart HD IP-camera, bewegingssensor en magneetcontact. Via de app op je smartphone kijk je overal live mee bij jou thuis. Beeldmateriaal opnemen is geen enkel probleem. Tot 30 seconden bewaar je de video gratis voor 2 dagen in de cloud. De installatie is plug & play. Zonder boren en schroeven ga je direct aan de slag.
  • KlikAanKlikUit ALSET-2000: Dit is een complete set om je huis te beschermen tegen ongewenste bezoekers. De meegeleverde sensoren waarschuwen je via de luide sirene als er een deur of raam wordt geopend of als er beweging wordt gedetecteerd. Met de afstandsbediening kun je jouw alarmsysteem eenvoudig in- en uitschakelen. Je kunt naar wens eenvoudig meerdere sensoren en/of afstandsbedieningen toevoegen (maximaal 16 apparaten). Door deze set te combineren met het OCTOPUS Control station, kun je jouw alarm ook draadloos in- of uitschakelen via je tablet en/of smartphone.

Wat is een goed draadloos alarm systeem voor thuis?

Welke soort en merk alarmsysteem nu het meest geschikt is voor jouw huis, is onder andere afhankelijk van je wensen. Welke functies vind je belangrijk? Wil je een slim alarmsysteem met sirene en extra mogelijkheden? Of is een wat simpeler systeem de beste koop voor jou? Vergelijk de verschillende varianten! Twijfel je nog? Dan kun je ook altijd advies vragen aan een specialist.

Vergelijkingstabel


eTIGER-S6.png
De beste keuze: eTiger S6 Draadloos Alarmsysteem
Chuango-G5-Plus.png
De tweede keuze: Chuango G5 Plus Draadloos Alarmsysteem
Beste-huis-alarm.png
Woonveilig ALARM-03 Draadloos Alarmsysteem
SterkteDoor de (optionele) simkaart die je kan gebruiken blijft het beveiligingssysteem werken zelfs als de stroom uitvalt.Er zijn veel opties voor extra sensoren, dus als je elk hoekje en kiertje beveiligd wil hebben, dan is dit de beste keuze voor jou. Er kunnen tot 50 draadloze sensoren worden aangesloten die ook allemaal een verdachte situatie door kunnen geven.Bij dit model hoef je je geen zorgen te maken dat het niet werkt. Al je stroom uitvalt, is er een back-up batterij aanwezig die het maar liefst 8 uur vol kan houden. Als de ene radiofrequentie niet meer werkt, is ook hier een back-up waardoor het systeem blijft werken.
ZwakteHet eTIGER alarmsysteem kan met een grote hoeveelheid gadgets en opties uitgebreid worden, maar heeft hier helaas geen ontzettend uitgebreide instructies bij.De Chuango G5 Plus Alarmsysteem kost je niks (na de aankoop) als er niks aan de hand is, maar zodra je moet worden gewaarschuwd moet je wel voor het versturen van de waarschuwing betalen, als het bijvoorbeeld via SMS gebeurd.Het Woonveilig ALARM-03 Alarmsysteem heeft een abonnement-systeem voor de meest uitgebreide bescherming. Deze kost 9 euro in de maand, wat op zich niet veel is voor een veilig gevoel, maar wel een extra kost die je misschien niet wilt hebben.
ConclusieDit Alarmsysteem is een perfecte variant om je woning goed mee te kunnen beveiligen, zelfs als de stroom zou uitvallen. Met de grote hoeveelheid uitbreidingsopties maakt dit de eTIGER S6 onze topper.Chuango heeft een uitgebreid alarmsysteem, dat je zo groot kan maken als je zelf wilt. Het werkt in combinatie met je telefoon, zodat je altijd op de hoogte bent.Dit draadloze alarmsysteem komt vaak als een van de beste uit de testen en zo ook de onze. Voor een echt veilig gevoel zit je bij Woonveilig goed.

Alarmsysteem installateur inschakelen: gratis offertes

Van plan om een alarmsysteem te installeren? Vul ons formulier in en ervaren installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou alarmsysteem kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Voor welk gebouw wil je een alarm hebben?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes