Alarmsysteem bedrijf | Soorten beveiliging voor op kantoor

Een beveiligings systeem met camerabewaking verkleint de kans op inbraak het meest. Daarnaast zorgt dit evoor dat het de jaarlijkse verzekeringspremie enorm krimpt. Dit is onze checklist voor de beste keuzes in camerabewaking via wifi op kantoor.

alarmsysteem bedrijf

Alarmsysteem voor je bedrijf

Er zijn talloze opties voor bedrijfsbeveiliging. Je kunt al kiezen voor een eenvoudig alarmsysteem met cameraverbinding die je via je smartphone of tablet kunt bekijken. Verder kun je er ook voor kiezen om draadloze camera’s in en rondom het bedrijf te installeren. Met een alarmsysteem zoals dit, staat het bedrijf elke minuut van de dag in contact met een meldkamer zodat er meteen op noodsituaties kan worden gereageerd. Een hoop beveiligingsexperts ondersteunen je hier dan ook bij. 

Verschillende soorten alarmsystemen voor je bedrijf

Als je een bedrijf met een alarmsysteem wil beveiligen kies je uit de volgende opties:

 • Camerabewaking
 • Shocksensoren
 • Geluidsalarm (sirene)
 • Raam/glasinbraak bewaking
 • Permanente bewakers (duur)
 • Langsrijdende bewakers (redelijk betaalbaar, maar de kwaliteit is ook niet altijd geweldig)
 • Combinatie van 1 of meerdere hierboven genoemde maatregelen

Inbraakbeveiliging bedrijfspand

Een van de simpelste oplossingen die ook de beste prijs heeft is het installeren van een camera bij de voordeur van je bedrijf. Zo’n camera maakt in de meeste gevallen een draadloze verbinding en verkleint hierdoor de kans op inbraak, zonder te veel exploitatiekosten voor je kantoor toe te voegen. Wanneer inbrekers duidelijk zien dat er is nagedacht over de beveiliging van het pand, hebben zij sneller de neiging deze over te slaan. 

Inbraak fors verkleinen met een alarmsysteem

Veel inbrekers zullen het bedrijf niet overslaan door een alarmsysteem met alleen een gewone camera. Een simpel alarmsysteem is ook gemakkelijk te omzeilen. Wanneer je een beter alarmsysteem hebt, is het risico om een alarm af te laten gaan of gepakt te worden groter. En om die reden, moet je tegenwoordig een stuk meer in gedachten houden wanneer het gaat over het alarmsysteem voor je bedrijf dan alleen een statische camera (laten) installeren. De beste oplossingen hiervoor zijn:

 • Systemen met afstandsbestuur
 • Systemen die voorzien zijn van spraak

Verschillende soorten sensoren alarmsysteem

Alarmsystemen werken met sensoren. Op het moment dat een beweging plaats vindt waar een sensor op gemonteerd is, zal de alarminstallatie direct luid afgaan en een signaal sturen naar een meldkamer of smartphone. Zo heb je de keuze uit actieve detectoren (camera beelden etc.) en passieve detectoren (o.a. infrarood en hitte detectoren).

alarm bedrijf

Verschillende soorten detectoren op een rij

Er bestaan verschillende soorten detectoren voor een alarmsysteem:

 • Magneetcontactendetector (deze detecteren wanneer een deur of raam geopend wordt)
 • Infrarooddetector (verandering van infrarode temperatuur beweging wordt gemeten)
 • Detectie via ultrasone golven of microgolven
 • Drukknop (stuurt het alarm naar de meldkamer wanneer het wordt ingedrukt bij overval, brand of ziekte)
 • Glasbreukdetectie (reageert op geluidsgolven van glasbreuk)
 • Trildetector of seismische detector (reageren op trillingen zoals bij het doorboren van een kluisdeur of uitbreken van een muur)
 • Kanteldetectie (vroeger kwikschakelaar, reageert op het optillen van bijvoorbeeld een voertuig of machine)
 • Waterdetector (bij overstromingen of lekkage)
 • Gasdetector (alarm voor aardgas, CO, CO2 of overige gassen)
 • Rookmelder
 • Warmtedetector

Draadloos alarmsysteem of bedrading

Tegenwoordig zijn er veel soorten goede draadloze alarmsystemen te koop. Toch zie je bij de grotere alarmsystemen nog steeds een betrouwbare vaste aansluiting zodat signalen en het alarm niet geblokkeerd kunnen worden door slimme elektronica van dieven. Dit zie je bij meer aansluitingen van apparaten, die draadloos mogelijk zijn, maar meer betrouwbaar worden indien er een vaste installatie is. Soms is het simpelweg niet mogelijk om een alarmsysteem draadloos te krijgen in je bedrijf. Voorbeelden van een installatie die niet per se draadloos hoeft te zijn:

 • Netwerk en overige communicatielijnen in een bedrijf
 • Werken met laptops in dockingstations die een vaste lijn of vaste pc opstellingen in het bedrijf hebben

Kosten zakelijke installatie

De belangrijkste vraag voor velen: wat kost een alarmsysteem voor een bedrijf? Of wanneer je een thuis kantoor/kantoor aan huis gebouwd hebt: wat kost het beveiligen van een woning? Een goed werkend alarmsysteem voor een bedrijf is al te koop voor ongeveer €1.000. De prijzen variëren van €750 tot meer dan €10.000 euro voor een groot bedrijf met volledige alarmcentrale. Houdt er ook rekening mee dat er periodieke kosten zullen bijkomen, dit wil zeggen dat je naast de aanschaf onderhoud en andere kosten erbij zult krijgen.

Benieuwd naar de kosten van een alarmsysteem?
Wij brengen je in contact met ervaren installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en monteren het alarmsysteem voor je, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk alarmsysteem prijzen

Hoe wordt de prijs van een alarmsysteem berekend?

De prijs is van een alarmsysteem voor je bedrijf is van veel zaken afhankelijk, namelijk:

 • Het type detectie van het alarmsysteem
 • De kwaliteit van het alarmsysteem
 • De grootte van het bedrijf en het aantal te bewaken punten
 • Wil je alleen op de begane grond van het bedrijf detectie of ook op de verdiepingen
 • Het type bedrijf: kantoor, bedrijfshal, winkel of combinatie

Passieve veiligheidsmaatregelen voor je bedrijf

Passieve inbraak veiligheid in en om het bedrijf legt een goede basis om voor zo weinig mogelijk risico voor je bedrijf te zorgen. Goede verlichting in de donkere avond- en nachturen plus stevige kozijnen en deuren met Politiekeurmerk hang- en sluitwerk (3 ster) moeten aanwezig zijn bij je bedrijf. Dit is eerder een toevoeging op een goed alarmsysteem dan een vervanging.

BORG certificaat of keurmerk

Zoek in de kosten offerte voor het alarmsysteem voor je bedrijf altijd naar een keurmerk of certificaat voor aansluiting bij een brancheorganisatie op beveiligingsgebied. Het certificatieschema BORG Beveiligingsbedrijf:2005-2 gaat over inbraakbeveiliging door BORG-bedrijven en laat zien welke eisen het certificaat stelt. Het helpt om bij je verzekeraar te vragen welke eisen zij hieraan stellen, zodat je alle informatie hebt om het juiste gecertificeerd alarmsysteem voor je bedrijf te kiezen. De meest bekende verenigingen zijn de volgenden:
Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven, VEB
Preventie certificaat, P.C.

Alarm met doormelding

Dit doormelding alarmsysteem lijkt soms helemaal de oplossing, maar dit principe staat of valt bij de tijd die men nodig heeft om daadwerkelijk te arriveren bij het bedrijf waar het alarmsysteem afgaat. Regelmatig blijkt hier behoorlijk wat tijd overheen te gaan. Gelukkig is dat met een goed bedrijf direct opgelost, maar het is een groot punt van discussie indien daar vooraf geen goede afspraken over zijn gemaakt.

Stille signalering

De signalering van een alarmsysteem richting inbrekers zorgt ervoor dat de detectie van een inbreker daadwerkelijk naar een persoon of bedrijf gaat dat snel actie onderneemt. Je wilt immers wel dat er beveiligers of politie komen als je alarmsysteem afgaat! Er bestaan luide en stille alarmen voor bedrijven. Een stil alarmsysteem wil zeggen dat op de plaats waar het alarmsysteem bij het bedrijf geplaatst is niets speciaals gehoord of gezien wordt, maar bij de centrale meldkamer (politie of elders) het alarmsysteem afgaat. Soms staat vermeld dat bij inbraak de politie automatisch gewaarschuwd moet worden via het alarmsysteem.

Camera bij voordeur met deurbel en camera

Een buitencamera is niet alleen voor inbraak en een alarmsysteem handig. Tijdens alledaagse zaken blijken veel kantooreigenaren hem voor hele andere dingen te gebruiken. Nee, niet alleen om de deur dicht te laten voor verkopers aan de deur of incassobureaus! Ook om contact te maken met de postbode zonder zelf fysiek aanwezig te zijn. Dan heb je het echter wel meer over slimme deurbellen dan over een volwaardig draadloos alarmsysteem.

Slimme deurbel voor telefoon

Spraak verbinding bij een camera

Wanneer je een eenzijdige of tweezijdige spraakverbinding hebt met de camera bij de verschillende deuren rondom het bedrijf heb je meer mogelijkheden. Het scheelt je zomaar 5 minuten per keer als je alleen maar even hoeft te spreken met de spraakverbinding. Dit kan de productiviteit tot een uur per dag toe laten nemen, door alleen maar een slimme bel te installeren bij je bedrijf. Als processen op de zaak efficiënter kunnen is dat altijd een productievoordeel. Wij zouden dit dan ook van harte aanbevelen voor ieder bedrijf.

Alarmsysteem installateur inschakelen: gratis offertes

Van plan om een alarmsysteem te installeren? Vul ons formulier in en ervaren installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou alarmsysteem kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Voor welk gebouw wil je een alarm hebben?

2*. Omschrijving

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes