Inbraakbeveiliging prijzen | Kostenoverzicht + Tips

Als ik mijn huis inbraakbestendig ga maken ben ik wel benieuwd naar de kosten daarvan. Door het aanschaffen van verscheidene inbraakpreventiemiddelen geef ik inbrekers geen kans. Bekijk op Politiekeurmerk de eisen of hier op Verbouwkosten wat de inbraakbeveiliging kosten zijn.

beveiligen huis prijzen

Wat kost inbraakbeveiliging?

Gemiddeld kost betrouwbare inbraakbeveiliging € 1.150. Je kunt uit diverse systemen en pakketten kiezen, zo heb je al een beveiliging pakket voor € 1.000, maar ook een inbraak pakket voor € 2.750. Denk aan alarmsystemen, ramen- en deurbeveiliging, een rolluik tot zelfs camerabewaking in en rondom je huis.

Bekijk hieronder de inbraakbeveiliging kosten per soort pakket en wat erbij is inbegrepen.

Soort pakketInhoud pakketGemiddelde kosten
Standaard beveiligingRaambeveiliging, deurbeveiliging en een alarm systeem€ 1.000
Goede beveiligingRaam- en deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabewaking€ 1.900
Compleet pakket beveiligingRaam- en deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik€ 2.750

Verschillende pakketten

Afhankelijk van jouw wensen zijn de gemiddelde kosten van de pakketten als volgt:

Standaard beveiliging

Er zijn een aantal standaard elementen die je nodig hebt voor inbraakpreventie. Als je dit genoeg vindt, dan kun je voor een standaard beveiliging pakket gaan. Hier zit raambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem bij inbegrepen. Op deze manier hou je de kosten binnen de perken, maar heb je wel goede beveiliging voor je huis. Een standaardpakket als deze kost gemiddeld € 1.000.

Goede beveiliging

Als je toch liever iets meer beveiliging wilt, dan kun je bij het standaardpakket nog bijvoorbeeld camerabewaking pakken. Zo ben je nog beter beschermd tegen inbraak en is het nog steeds niet enorm duur. Een echt goede beveiliging zal gemiddeld zo’n € 1.900 kosten.

Compleet pakket beveiliging

Heb je veel waardevolle spullen die je wilt beschermen of woon je in een buurt waar veel inbraken voorkomen? Dan is het slim om een compleet beveiliging pakket te kiezen. Met dit pakket zullen inbrekers snel doorhebben dat ze geen enkele kans maken om in te breken. Dit pakket heeft ook een rolluik, zodat je huis helemaal afgesloten en veilig zal zijn. Je kunt met een heel veilig gevoel van huis af gaan zo! Dit pakket zal in totaal ongeveer € 2.750 kosten.

Welke keuzes bepalen de kosten van inbraakveiligheid

Bij het kopen van inbraakbeveiliging moet je verschillende keuzes maken. Je moet bijvoorbeeld bepalen wat voor soort beveiliging je wilt en welke je overbodig vindt. Zodra je weet waar je behoefte aan hebt, zijn daar ook weer opties waar je tussen moet kiezen. Deze hebben natuurlijk ook een effect op de prijs.

Benieuwd naar de kosten van een alarmsysteem?
Wij brengen je in contact met ervaren installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en monteren het alarmsysteem voor je, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk alarmsysteem prijzen

Optie 1: Deurbeveiliging

Er zijn verschillende manieren om je deur te beveiligen. Sommigen zijn effectiever, anderen zijn goedkoper. Je wilt hier een goede middenweg in vinden die jou het veilige gevoel geeft, maar je geen dief van je eigen portemonnee maakt. De prijzen van deurbeveiliging liggen gemiddeld tussen €55 en €500.

Optie 2: Raambeveiliging

Het raam is een van de meest gebruikte ingangen door inbrekers. Dit is dus een van de belangrijkste punten om te beveiligen. Afhankelijk van de grootte, hoeveelheid en kwaliteit kost raambeveiliging gemiddeld tussen de €40 en €300.

Optie 3: Rolluiken

Rolluiken zijn niet alleen effectief tegen inbraken, maar werken ook isolerend en zonwerend. Je haalt er dus op meerdere manieren voordeel uit! Je kunt rolluiken voor je ramen en deuren kopen, in verschillende diktes en uitvoeringen. Zo is er altijd een rolluik die precies op jouw behoeftes aansluit! De prijzen voor rolluiken liggen gemiddeld tussen € 180 en € 1.100.

Optie 4: Alarm systeem

Een alarmsysteem zal ervoor zorgen dat je het altijd merkt als er toch een poging wordt gedaan tot inbreken. Je kunt uit verschillende opties kiezen hier. Zo kun je al kiezen tussen een bedraad, draadloos of hybride systeem. Ook zijn er verschillende opties vaak te koop, bijvoorbeeld het beste alarmsysteem in huis dat contact legt met de politie als er een inbraak plaatsvindt. Of eentje die niet reageert op je huisdieren. Ook fijn als je wat viervoeters thuis hebt! Een alarmsysteem beginnen gemiddeld tussen € 119 en € 299, maar de alarm kosten kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Optie 5: Camerabeveiliging

Ook qua cameras zijn er meerdere opties. Je kunt er natuurlijk zoveel kopen als je wilt en dit heeft uiteraard een effect op de prijs. Ook zal de kwaliteit flink verschillen tussen de verschillende opties. Je kunt voor HD beeld gaan, maar ook iets minder scherps dat alsnog effectief is. Ook kun je uit een aantal soorten cameras kiezen, zoals bijvoorbeeld een bullet camera en een dome camera. Omdat hier zoveel opties zijn, is het lastig om een gemiddelde prijs indicatie te geven, maar reken zeker op minstens € 250 als minimum prijs.

Optie 6: Verlichting

Inbrekers werken het liefst in het donker. Wanneer je de normaal donkere plekken goed verlicht, bijvoorbeeld met verlichting die werkt op een bewegingsschakelaar, dan zijn de donkere plekken rondom het huis minder aantrekkelijk. Inbrekers kunnen dan minder makkelijk stiekem aan het werk gaan. Dit is een goedkope manier om al een eerste drempel voor inbrekers op te werpen, zodat ze niet rustig in het donker aan jouw kozijnen, deuren of andere zaken kunnen morrelen om binnen te komen.

Camera

Een beveiligingscamera heeft meerdere functies:

  • Het voorkomen van inbraak.
  • Het opsporen van strafbare feiten.
  • Het vastleggen van bewijsmateriaal voor rechtszaken.

Zoals je ziet kan een camera al flink helpen met het beschermen van je huis. Zorg er wel voor dat je er genoeg hebt hangen zodat je geen dode hoeken krijgt waar criminelen toch vandaan kunnen inbreken. Voor extra zekerheid om je waardevolle producten veilig te houden is een kluis zeker aan te raden.

Sloten

wat kost het beveiligen van een huis

Ook worden sloten vaak opengebroken met een schroevendraaier, stalen buis of koevoet. Verder zijn er meer gespecialiseerde methodes, zoals het boren van kleine gaatjes in het kozijn om zo het raam of deur te openen. Ook een lompere methode wordt vaak toegepast; de inbreker breekt gewoon het cilinderslot af. En dit kan doordat de deurplaat bij oudere typen sloten met een schroevendraaier opengemaakt kan worden. Gewoon nieuwe sloten monteren is juist hierom al een enorme verbetering.

Sloten kwaliteit

Er zit behoorlijk wat kwaliteitsverschil in sloten en de rest van het hang-en-sluitwerk. Dit kost wel geld maar statistieken tonen aan dat goed hang-en-sluitwerk nummer 1 is om inbrekers buiten de deur te houden en het gezeur voor te zijn. Daarnaast wil je de beste beveiligingscamera voor buiten. Ook bij de sleutelkluis heb je verschillenden die je in een paar seconden kan openmaken en anderen die niet open te krijgen zijn.

Politiekeurmerk

Uiteraard kies je hierbij voor het label Politiekeurmerk Veilig Wonen (en SKG) op de sloten. Wij adviseren gewoon altijd de beste te nemen ook al is die nog eens een tientje duurder dan een ‘normaal goede’. Wel of geen goed keurmerk kan minuten schelen bij het inbreken in huis. Omdat een inbreker na 1 à 2 minuten al afhaakt, koop ik extra zekerheid met dat tientje extra. En een veilig gevoel heeft natuurlijk geen prijs!

alarm huis

Lelijk versus veilig

Soms hoor je het bezwaar dat zo’n zwaailicht aan huis, maar lelijk is en dan gaat het dus om de vraag of dit kleine nadeel ervoor laat zorgen dat je woning minder veilig is. Gelukkig kiezen de meeste mensen voor veiligheid met zo’n opvallend alarm/ draadloos alarm en soms krijg je ook daarmee korting op je woonverzekering. Kies ook altijd voor een luid hoorbaar alarm om af te schrikken want alleen een stille melding doorgeven geeft de inbrekers vaak nog genoeg tijd om wat buit te maken en gewoon weg te gaan voordat er iemand is. Wat de kosten van het alarm zijn is dan minder belangrijk. Het is vooral slim als je meer afgelegen woont of als je veel waardevols in huis hebt of een duur huis dan ‘uitnodigt’.

Alarmsysteem installateur inschakelen: gratis offertes

Van plan om een alarmsysteem te installeren? Vul ons formulier in en ervaren installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou alarmsysteem kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Voor welk gebouw wil je een alarm hebben?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes