Duurzame installaties | Tips en interview over installaties

Met duurzame installaties en aandacht voor onderhoud en energiekosten kun je fors besparen op de lange termijn. We lichten de meest gekozen duurzame installaties voor je uit!

duurzame installaties

Welke duurzame oplossingen bestaan er?

  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Laadpalen
  • Vloerverwarming
  • Infraroodpanelen
  • Waterontharder
  • Slimme thermostaat
  • HRe cv-ketel

Zonnepanelen op het dak

Misschien wel de meest bekende duurzame en milieuvriendelijke installatie is het zonnepanelensysteem. Met zonnepanelen wek je zelf elektriciteit waardoor je minder afhankelijk bent van energiemaatschappijen.

Je bespaart op de energiekosten en verdient de investering op den duur vanzelf terug.

Waardeverhoging voor de woning

Zonnepanelen zijn niet alleen gunstig voor jezelf, bij een eventuele verkoop van de woning zijn de zonnepanelen ook nog eens aantrekkelijk voor kopers.

Het laten leggen van zonnepanelen draagt namelijk bij aan de duurzaamheid van het huis. Je kunt de groene stroom zelf gebruiken of aan het energienet leveren.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met isolatie-experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk isolatie offertes

Warmtepomp draagt bij aan duurzaamheid

Een volgende veel gekozen duurzame installatie is de warmtepomp. Met een warmtepomp kun je een steentje bijdragen aan een schoner milieu. De warmtepomp wordt gebruikt om een woning te verwarmen of juist te koelen.

Doordat de warmtepomp op elektriciteit werkt breng je het gasverbruik in de woning fors omlaag.

Is een warmtepomp beter voor het milieu?

Een warmtepomp haalt warmte uit bijvoorbeeld de lucht, water of de bodem. Deze warmte kan vervolgens binnen af worden gegeven. Doordat de energie uit een schone energiebron wordt gehaald is het een vorm van milieuvriendelijk verwarmen.

Nog een van de voordelen van een warmtepomp is dat deze in allerlei varianten en afmetingen verkrijgbaar zijn. Daardoor is er een geschikte warmtepomp voor vrijwel iedere woning te vinden.

Zonneboiler

Een goedkoper alternatief op de zonnepanelen is de zonneboiler. Met een zonneboiler kun je tapwater verwarmen als de zon recentelijk heeft geschenen. Dit warme water gebruik je vervolgens in huis!

Het is een betrouwbaar en onderhoudsarm systeem waar je lang plezier van kunt hebben.

Energiezuinige installatie

Een zonneboiler maakt enkel gebruik van de warmte die de zon uitstraalt. Het is daarmee een hele duurzame installatie.

Een schone en oneindige energiebron is een goed alternatief op onze traditionele fossiele brandstoffen en vervuilende manieren van verwarmen.

Laadpalen voor elektrische auto’s

Als je zonnepanelen op het dak hebt liggen is elektrisch rijden mogelijk erg aantrekkelijk voor je.

Door een laadpaal bij je woning te laten installeren kun je profiteren van je eigen, duurzaam opgewekte stroom.

Je eigen laadpunt aan huis

Een ander voordeel van de laadpaal aan huis is dat je auto dicht bij de woning kan blijven staan. Je hoeft de auto niet een straat verderop te parkeren en houdt meer overzicht.

Vloerverwarming

Een duurzame installatie waar veel woningen al over beschikken is de vloerverwarming. Met vloerverwarming kun je het binnen op een milieuvriendelijkere manier aangenaam maken.

Dat komt doordat vloerverwarming veel efficiënter kan verwarmen dan bijvoorbeeld traditionele radiatoren.

Verschillende systemen mogelijk

Een ander voordeel van vloerverwarming is dat het met verschillende soorten vloeren te combineren is. Hoewel steen en tegels de warmte het beste zullen geleiden wordt er ook vaak voor gekozen om de vloerverwarming te combineren met bijvoorbeeld pvc.

duurzame installaties

Deskundig oordeel

Deskundigen

De heer Karstenberg – LCC/ TCO deskundige over de duurzame installaties en exploitatie zoals het onderhoud en energiekosten van gebouwen.

De heer B. Karstenberg heeft veel ervaring op het gebied van installaties en de financiële gevolgen van keuzes voor gebouwen. Je verdient duurzame investeringen vaak op de lange termijn terug. Dat is een fijn aspect van duurzaam renoveren.

Wat is voor u de motivatie om te adviseren over exploitatiekosten en duurzame installaties?

Mijn drijfveer is hoofdzakelijk om een integrale benadering te stimuleren en dus de opdrachtgever/gebruiker de keuze te geven in varianten, niet alleen op de exploitatie maar ook investering en comfort.

Wat zijn de ontwikkelingen in exploitatie-denken in het komende jaar?

Gezien de toenemende mate van interesse in duurzaamheid neemt ook de interesse en ontwikkeling in integraal sturen op levensduurkosten (kosten die je jaarlijks hebt aan een gebouw) toe, hiermee dus ook in het exploitatie-denken.

Welke installaties hebben de grootste terugkerende kosten tot gevolg?

Voor kantoren: de warmteopwekkers en afgifte unit, maar als men naar de gebruikers kijkt het comfort, namelijk productiviteit van de werknemers en ziekteverzuim hebben grote financiële impact.

Welke installatie-exploitatiekosten zijn het meest te beïnvloeden?

De duurzame installaties voor energie, onderhoud, productiviteit en ziekteverzuim.

Denk hierbij aan klimaatconcepten met daarin producten zoals de kosten van infrarood panelen in huis.

In welke mate gelooft u in de 4 duurzame installaties die op dit moment in het nieuws zijn: warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, windenergie?

Dit is afhankelijk van de keuze van de klant en het gekozen concept. Alle genoemde installaties kunnen op hun eigen manier meerwaarde hebben.

Welke duurzame installatie zal de komende 5 jaar het sterkst groeien volgens u?

Aangezien dit de afhankelijkheid is van de politieke besluitvorming (zoals nu de subsidie bij zonnepanelen) is dit lastig te voorspellen.

Woning laten isoleren: gratis offertes!

Wil je jouw woning optimaal isoleren en ventileren? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde isolatie-experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Voorkeur materiaal
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes