Keukendeurtjes wrappen met folie | Moderne oplossing

Door verouderde keukendeurtjes te wrappen geef je de keuken een moderne en strakke uitstraling. Deze folie voor keukendeurtjes is in iedere kleur en textuur verkrijgbaar!

keukendeurtjes wrappen

Stappenplan keukenkastjes wrappen met keukenfolie

Met wat geduld en concentratie kun je prima zelf de keukenkastjes wrappen. Door nauwkeurig te werk te gaan voorkom je scheuren en luchtbellen in het materiaal.

Deze scheuren en bellen blijven altijd zichtbaar en leiden mogelijk af van het eindresultaat.

Wat heb je nodig?

Voor het wrappen van keukendeurtjes heb je niet veel materialen nodig. Met een schroevendraaier, stanleymes, schaar, spatel, folie, ontvetter, potlood, microvezeldoekje, handschoen en een föhn kom je al een heel eind.

Dat maakt deze vorm van keukendeurtjes renoveren bijzonder goedkoop, zeker als je het vergelijkt met de kosten van het vervangen van keukendeurtjes.

Maak het frontje van alle kastjes los

De eerste stap is om alle keukendeurtjes los te schroeven. Leg de kastjes in een logische volgorde zodat je na het wrappen nog precies weet welke deur bij welk kastje hoort.

Het wrappen van een frontje is eenvoudiger als de deur plat kan liggen. Mogelijk worden ook wat lades gedemonteerd, deze kun je vaak eenvoudig uit de keuken tillen.

Demonteer de handgrepen van elke kast

De volgende stap is het verwijderen van alle handgreepjes. Het is vrijwel onmogelijk om netjes rond een handgreep heen te wrappen, deze kun je beter demonteren.

Als je van plan bent om ook de binnenkant van de kastjes te wrappen moet je mogelijk ook de scharnieren van de deuren verwijderen.

keukendeurtjes wrappen

Verwijder oneffenheden

Het kan voorkomen dat de kastjes door veelvuldig gebruik zijn beschadigd. Als deze beschadigingen krasjes, deuken of juist bobbels hebben veroorzaakt is het zaak om deze beschadigingen te egaliseren.

Als je over deuken of gaten wrapt blijf je de deuk namelijk altijd zien.

Tijd om te ontvetten

Om te voorkomen dat de folie niet goed aan het oppervlak hecht is het noodzakelijk om de ondergrond eerst te ontvetten. Doordat er waarschijnlijk regelmatig in de keuken wordt gekookt ontstaat er vaak een vettig laagje vuil op de keukenkastjes.

Gebruik een microvezeldoek met wat ontvetter en poets de keukendeuren goed schoon om ze klaar te maken voor het wrappen.

Keukenwrap op maat

Vervolgens is het tijd om de keukenfolie op maat te knippen. Dat doe je door de deurtjes op te meten en er 8 centimeter in de lengte en breedte bij op te tellen.

Je hebt de extra centimeters aan folie nodig om ervoor te zorgen dat je niet ziet waar de folie eindigt.

Folie aanbrengen

Mogelijk de spannendste stap is het plakken van de folie zelf. Je begint aan een zijde en gaat voorzichtig te werk. Trek de beschermlaag langzaam weg zodat de plaklaag tevoorschijn komt. Met een spatel kun je de folie rustig gladstrijken.

Probeer niet te snel te werken, zo ontstaan scheuren en bellen. Bij de hoekjes knip je de folie in om een strakke hoek te maken. Snij de overtollige folie netjes bij de randen af met een stanleymes. Tot slot kun je de deuren weer op de kastjes schroeven!

De voordelen van folie

 • Goedkoper dan de keukenrenovatie kosten
 • Wrapfolies zijn in iedere kleur en verschillende printen verkrijgbaar
 • Zorgt voor een superstrak resultaat
 • Beschadigt lang niet zo snel als gespoten keukenkastjes
 • De folie kan snel worden aangebracht
 • Makkelijk te repareren bij schade

Keukenkasten zelf met folie wrappen

De laatste jaren neemt de populariteit van het wrappen van de keuken met folie enorm toe.

Dat komt omdat het een relatief goedkope ingreep is met een indrukwekkend resultaat.

De nadelen van meubels wrappen

 • De folie laat makkelijk los, zeker bij een slechte hechting
 • Folie kan scheuren of blaasvorming vertonen
 • Folie zou wat gevoeliger zijn voor hitte in de keuken (vaatwasser, oven, koffiezetapparaat, waterkokers, wasbak)
 • Na het scheuren moet de folie volledig worden vervangen
 • Statisch geladen waardoor het vuil kan aantrekken, dat is met name zichtbaar op donkere kleuren in hoogglans

Hoogglansfolie kan vuil aantrekken

De keukendeurtjes folie is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Hoogglans folie in een donkere kleur geeft een elegante, strakke uitstraling aan de keuken.

Toch heeft het een nadeel. De deuren worden namelijk statisch en trekken stof aan waardoor het frontje er vlug vuil uitziet.

Keukenkast wrappen uitbesteden

Het zelf wrappen is mogelijk als je al enige ervaring hebt met wrappen. Tegenwoordig worden verschillende voorwerpen gewrapt. Denk bijvoorbeeld aan meubels of auto’s. Een keuken wrapper vereist een precieze hand, geduld en kennis van de wraptechniek.

Het is daarom in sommige gevallen verstandiger om het wrappen uit de besteden aan een professional. Een vakman heeft ervaring met het wrappen van keukens en kan de klus waarschijnlijk veel sneller en nauwkeuriger klaren.

Folie op termijn laten vervangen

De folie in de keuken zal na verloop van tijd in kwaliteit minderen. De hoeken laten los, de folie bevat sporen van gebruik of scheurt door. Het is dan relatief eenvoudig om de folie te vervangen.

Door de folie te vervangen zien de deurtjes er weer als nieuw uit. Een keuken wrappen is een stuk goedkoper dan het compleet renoveren van de keuken.

Wat kost een keuken wrappen?

Het wrappen van een keuken is met name afhankelijk van de hoeveelheid te wrappen kastjes. De kosten voor het wrappen begint bij ongeveer € 150, maar kan al vlug oplopen tot wel € 1.500.

Deze prijs is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van de folie. Voor keukenfolie van goede kwaliteit betaal je nu eenmaal meer.

Benieuwd naar de kosten van keukendeurtjes wrappen?
Wij brengen je in contact met professionals uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse voeren hun werkzaamheden uit, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk keukendeurtjes wrappen prijzen

Wat kost het wrappen van een deur?

Soms komt het voor dat een enkel kastje wordt beschadigd en de folie vervangen moet worden. De kosten van het beplakken van een enkele deur is lastig vast te stellen, dat komt doordat een specialist enkele dezelfde vaste kosten rekent voor een enkel deurtje als voor een hele keuken.

Om een goed beeld te krijgen van de keukendeurtjes vervangen kosten is het verstandig om een aantal offertes op te vragen bij specialisten in je regio.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om je keuken te wrappen?

+
Een set van 6 zonnepanelen met omvormer zal ongeveer € 3.000 kosten.Je keuken wrappen begint vanaf ongeveer € 150 en kan oplopen tot wel € 1.500. De kosten voor je keuken wrappen liggen vooral aan de materiaalkeuze en hoeveel je precies wil laten wrappen.Een set van 6 zonnepanelen met omvormer zal ongeveer € 3.000 kosten.

Kan je zelf je keuken wrappen?

+
Je kunt zelf je keuken wrappen als je er al enige ervaring mee hebt. Het is secuur werk, je wil dus zeker weten dat het nauwkeurig gebeurt. Bij enige twijfel raden we dan ook aan om een vakman in te huren.

Hoe lang gaat keuken wrap mee?

+
Keuken wrap gaat gemiddeld 10 jaar mee. Met een beetje onderhoud en goed opletten bij het schoonmaken kan deze levensduur met enkele jaren worden verlengd.

Wat kost het om je keuken te laten spuiten?

+
Je keuken spuiten begint vanaf ongeveer € 500 voor het laten spuiten van je keukenkastjes en kan oplopen tot wel € 2.000 als je de gehele keuken een nieuw likje verf wil geven.

Keukendeurtjes wrappen : gratis offertes

Van plan om je keukendeurtjes te wrappen? Vul ons formulier in en professionals nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou keukendeurtjes wrappen kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er gerenoveerd worden?
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes