Kosten Keukendeurtjes Vervangen l Vernieuwen l Prijzen op Maat

Het opknappen van de keukendeurtjes kan de hele keuken transformeren. Door de keukendeurtjes te schilderen of te beplakken met folie ziet de keuken er weer als nieuw uit, maar wat kost dat nou eigenlijk?

kosten-keukenkastjes-vervangen-edited.jpg

Hoeveel kost een keukendeurtje?

De prijzen van keukendeuren lopen behoorlijk uiteen. Vanaf ongeveer € 30 kun je een nieuw keukendeurtje bij de bouwmarkt kopen, maar die prijzen kunnen afhankelijk van het materiaal en merk ook makkelijk oplopen tot wel € 200 per frontje.

In vergelijking met een complete keukenrenovatie kun je dus relatief goedkoop de uitstraling van je keuken volledig aanpassen.

Hoe duur zijn keukenfrontjes per materiaal?

De gemiddelde kosten van keukendeuren zijn onder andere afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Veelvoorkomende materialen voor keukenkastjes zijn MDF, laminaat en massief hout.

De goedkoopste keukendeuren zijn gemaakt van MDF, daarna de keukenkastjes van laminaat en de duurste optie zijn de deuren gemaakt van massief hout.

Keukendeuren opknappen

Het opknappen van keukenkastdeurtjes is vaak wat goedkoper dan het vervangen van alle deuren. Dat komt doordat je met een pot verf en een kwast vaak al een heel eind komt.

Bovendien is het een klus die je vrijwel altijd zelf uit kunt voeren, daardoor kun je flink op arbeidskosten besparen. Je kunt ervoor kiezen om de keukenkastjes te schilderen, spuiten of wrappen.

Goedkoop keukenkastdeurtjes schilderen

Keukenkastjes kunnen in de loop der tijd beschadigen, verkleuren of andere tekenen van slijtage vertonen. Als je nog tevreden bent met de stijl van de deurtjes is het een slim idee om de keukenkastjes slechts te schilderen.

Door de keukenkastjes te schilderen maak je alleen wat kosten voor de materialen. Denk daarbij aan schuurpapier, kwasten of rollers en de verf zelf.

Schilderen is goedkoper dan een keukenrenovatie

In vergelijking met een volledige verbouwing waarbij je niet alleen de kastjes, de apparatuur en ook het keukenblad vervangt kun je door te schilderen relatief goedkoop en eenvoudig de keuken een update geven.

De kosten van een keukenrenovatie liggen vanzelfsprekend een stuk hoger.

Keukenkast frontjes laten spuiten

Een iets duurdere optie is om de frontjes te laten spuiten. Door de kastjes te laten spuiten ontstaat een egale toplaag en een strak geheel. Voor 9 keukenkastjes betaal je in de praktijk vaak een bedrag van ongeveer € 500.

Hierbij zijn de arbeidskosten van de schilder meegenomen.

Kasten overspuiten

Als je de keuken laat overspuiten reken je op zo’n € 25 tot € 75 per m². Vervolgens moet je greepjes kopen en in sommige gevallen de vaste delen van de keuken zelf nog schilderen.

Als je zelf netjes kunt overspuiten bespaar je op deze manier een hoop geld. Let er wel op dat overspuiten in de praktijk moeilijker is dan het lijkt.

Overspuiten uitbesteden

Een bedrijf zal tussen de €100 en €200 euro rekenen voor het professioneel herspuiten van de keukendeurtjes. Voor een grote keuken gaan de kosten wat omhoog, maar relatief gezien scheelt dat niet zoveel.

Als de juiste lak in de spuiter is gedaan is het voor een schilder niet heel veel meer werk om 8 deurtjes te spuiten in plaats van 3.

Keukenkasten wrappen met folie

Een volgende optie is om de keukendeurtjes te beplakken met professionele folie. Het is een moderne oplossing, mits het netjes is uitgevoerd. De wrapfolie is een dun schilletje dat over de oorspronkelijke laag wordt geplaatst.

De uiteindelijke kosten voor het laten wrappen van alle keukenkastjes ligt gemiddeld tussen de € 500 en € 1000.

Wrappen uitbesteden

Keukenkastjes wrappen met een speciale folie kan een behoorlijk moeilijk klusje zijn. Als het niet nauwkeurig wordt uitgevoerd blijf je mogelijk vouwen en scheuren zien. Een specialist heeft veel meer ervaring met het wrappen en zorgt voor een nette afwerking.

De hoogte van het uiteindelijke bedrag is daarbij met name afhankelijk van de hoeveelheid te wrappen keukenkastjes en de huidige afwerking van de frontjes. Een front zonder groeven of randen is vanzelfsprekend veel eenvoudiger te wrappen dan een front met ingewikkelde details.

Keukendeurtjes op maat

In sommige keukens is het niet mogelijk om keukendeuren in standaard afmetingen te kopen. In dat geval worden de keukenkastjes op maat gemaakt.

Voor maatwerk betaal je altijd meer dan voor prefab. Dat komt doordat de vakman meer tijd kwijt is aan het produceren van het product. Ook ben je met maatwerk verzekerd van goede kwaliteit.

Zelf nieuwe keukendeurtjes maken

Als je handig bent of een handige timmerman kent behoort het tot de mogelijkheden om met een eigen ontwerp hele fraaie keukendeurtjes en kasten te maken.

Dit is niet altijd goedkoper, maar geeft een keuken echt een persoonlijke touch.

keukendeurtjes vervangen

Keukendeurtjes laten vervangen: offertes

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er gerenoveerd worden?
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Hoe bereken je oppervlakte van een schuin dak?

+
De algemene formule die je kunt gebruiken om de oppervlakte van een schuin dak op te meten is vloeroppervlakte x vermenigvuldigingsfactor van de dakhelling.

Hoe meet ik een dak op?

+
Een dak opmeten is makkelijker dan het lijkt, het enige wat je moet doen is namelijk de lengte vermenigvuldigen met de breedte. De uitkomt is de oppervlakte van het dak.

Hoeveel m2 is de oppervlakte van een dak?

+
De gemiddelde maat van een dak is ongeveer 50 m², dit is echter afhankelijk van verschillende aspecten zoals de grootte van het dak en de lengte van de helling.

Hoeveel zonnepanelen passen op een plat dak?

+
Er passen ongeveer tussen de 6 en 10 zonnepanelen per 10m² op een plat dak.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes