Keukendeurtjes verven | Snel een frisse look!

De keukendeurtjes verven geeft je keuken weer een compleet nieuwe frisse uitstraling en je bent af van de beschadigingen zonder een vermogen uit te geven. De keukendeurtjes schilderen is best te doen als je handig bent, tijd hebt en tevreden bent met een normale kwaliteit.

keukendeurtjes worden geverfd

Waarom de keukendeurtjes overschilderen

Een keuken gaat vaak lang mee. Ook is het nogal duur om deze compleet te vervangen als je aan iets nieuws toe bent, of om een keuken renovatie te laten doen. Om dan toch een frisse uitstraling van je keuken te krijgen en deze er als nieuw uit te laten zien, kun je ervoor kiezen om je keukendeurtjes te verven. Niet alleen kun je op deze manier de beschadigingen van het dagelijkse gebruik weg werken, ook kun je een hele nieuwe sfeer creëren waardoor je weer echt zin hebt om in je keuken bezig te zijn!

Wat is beter, keuken verven of wrappen?

Je keukenkastjes verven of wrappen is allebei een mogelijkheid, net als de keukendeurtjes helemaal vervangen. Je kunt zelf allebei deze klusjes relatief makkelijk zelf uitvoeren. Het grootste verschil zit in de benodigde nauwkeurigheid en het uiterlijk dat je wilt hebben. De keuken wrappen kan namelijk in veel kleuren en patronen, wat met verven iets lastiger is. Een marmerpatroon verven kost veel tijd en moeite, terwijl je dit patroon makkelijk kunt wrappen. Daarentegen is het aanbrengen van de folie voor het wrappen een veel nauwkeuriger klusje dan het verven, waardoor het iets lastiger is.

Keukenkast, keukenblad en meer aanpakken met verf

Buiten je keukendeurtjes kun je nog meer schilderen, als je echt een hele nieuwe uitstraling wilt. Ook het keukenblad, de rest van de keukenkastjes en zelfs de muur kan worden geverfd. Het is een goedkope en makkelijke manier om je keuken te renoveren en de tekenen van het dagelijks gebruik weg te werken.

Stappenplan keukenkastjes verven

De keukendeurtjes verven, of zelfs de hele keukenkastjes aanpakken, is zo gedaan als je het op de juiste manier aanpakt. Als eerste is het slim om de deurtjes los te halen, zodat je ze plat kunt leggen. Op die manier hoef je jezelf niet in rare bochten te wringen om overal bij te kunnen. Ook kun je dan makkelijk de deurknoppen en scharnieren los halen, zodat je die niet per ongeluk mee verft. Wanneer je geen plek hebt om de keukendeurtjes neer te leggen, kun je ze ook gewoon laten zitten, net wat makkelijker werkt voor jou!

Voorbereiding

Voor je kunt beginnen met verven, moet je eerst de ondergrond goed voorbereiden. Je begint eerst met een goede ontvetter, waarmee je het hele oppervlak schoonmaakt. Je raakt de keukenkastjes vaak aan, waardoor er veel huidvet op terecht komt. Al dit huidvet moet van de deurtjes af zijn om de verf goed te laten hechten. Na het ontvetten is het tijd om de ondergrond op te schuren met fijn schuurpapier, zodat deze wat ruwer wordt. Een goede tip is om te schuren totdat de deurtjes er dof uit zien, zo kan de verf beter hechten en wordt het uiteindelijke resultaat mooier.

Ondergrond klaarmaken

Zodra je klaar bent met het schuren, is het tijd voor het afplakken als dit nodig is. Wanneer je de keukendeurtjes los hebt gemaakt voor het schilderen is niet meestal niet nodig, maar anders is een goede afplaktape geen overbodige luxe. Dan is het tijd voor de primer. Kies een primer of grondverf die specifiek is gemaakt voor het materiaal van je keukenkastjes. Een houten ondergrond heeft een andere voorbehandeling nodig dan een kunststof ondergrond en de verf zal niet zo goed pakken als je de verkeerde primer kiest hier.

Keukenkasten schilderen

Schuur de grondverf nog lichtjes op wanneer deze goed is gedroogd. Maak daarna de ondergrond opnieuw stofvrij en begin met de eerste laag verf aan te brengen. Zorg ervoor dat de verf altijd goed kan drogen voor je de volgende verflaag aanbrengt. Hoe langer je tussen de verschillende lagen kunt laten, hoe beter. Voor je begint met de volgende laag verf aan te brengen, schuur de vorige even opnieuw op voor de beste hechting van de verf. Twee of drie lagen verf is vaak voldoende voor een goede dekking die jarenlang blijft. Als laatste stap verwijder je de afplaktape indien nodig.

Benieuwd naar de kosten van keukendeurtjes verven?
Wij brengen je in contact met ervaren specialisten. Zij werken een offerte op maat uit op basis van jouw wensen. Vergelijk offertes en bespaar!
arrow Vergelijk gratis offertes
keukendeurtjes verven

Welke verf is geschikt voor keukenkastjes?

Er is specifieke verf voor keukenkastjes op de markt, die vaak ook de primer en topcoat bij de verf heeft gevoegd. Hierdoor hoef je geen extra lagen te gebruiken, niet op zoek naar de geschikte grondverf en ben je erg snel klaar voor een mooi eindresultaat. Deze verf is vaak maar in een paar kleuren verkrijgbaar, dus als je een andere tint wilt, moet je naar andere soorten verf kijken. Een andere goede optie voor de keukendeurtjes verven is een binnenverf op waterbasis. Deze is erg slijtvast, bestand tegen krassen en makkelijk schoon te maken.

Krijtverf of toch op waterbasis voor keuken verven

Verf op waterbasis is een van de beste opties om je keukenkastjes een nieuwe kleur te geven. Toch kiezen veel mensen voor krijtverf, omdat dit niet alleen een unieke uitstraling heeft, maar ook erg nuttig kan zijn. Hoe handig is het om als je tijdens het koken iets opmaakt, het boodschappenlijstje gewoon op de muur te kunnen schrijven? Krijtverf kan ook in mooie structuur worden aangebracht, maar is een stuk bewerkelijker dan verf op waterbasis. Je hebt altijd een goede primer nodig, de verf droogt snel op dus je moet snel werken, en om het mooi te houden moet je een goede topcoat gebruiken.

Kun je gelamineerde keukenkastjes verven of alleen houten?

Je kunt bijna alle soorten keukenkastjes verven, ook gelamineerde. Er is bij gelamineerde keukenkastjes een extra laagje van melamine over de kastjes gespoten, waardoor deze langer mooi blijven, maar ook iets meer werk nodig hebben bij verven. Je moet de keukenkastjes extra goed opschuren en de juiste grondverf gebruiken, iets wat bij houten keukenkastjes ook moet maar minder belangrijk is.

Wat kost de keukendeurtjes verven

Het verven van keukendeurtjes kost vooral het materiaal. Je kunt dit uitbesteden, maar kunt het ook prima zelf doen. Bij een keukendeur van 60 bij 70 centimeter heb je ongeveer 0,25 vierkante meter aan elke kant die je moet verven, dus ongeveer een halve vierkante meter in totaal. Gemiddeld kun je 8 tot 12 vierkante meter verven per liter verf, wat meestal meer dan genoeg is voor je keukendeurtjes. Je bent dan vooral de kosten voor de verf kwijt, die gemiddeld €10 tot €40 per liter kost. Voor grondverf ben je gemiddeld €30 tot €40 per liter kwijt. Dan kost het dus €40 tot €80 om je keukendeurtjes opnieuw te verven.

De kosten voor keukenkasten laten verven

Als je ervoor kiest om het schilderwerk door een professionele schilder te laten doen, zul je iets meer kwijt zijn. Je moet dan ook de arbeidskosten betalen, maar bespaart hiermee wel veel tijd voor jezelf. Een schilder kost gemiddeld €20 tot €40 per vierkante meter, of €30 tot €40 per uur.

Keukendeurtjes laten verven: gratis offertes

Kunnen de keukendeurtjes in jouw keuken wel wat kleur gebruiken? Laat ze dan verven in een kleur naar wens. Geef je wensen door via onderstaand formulier en ontvang offertes op maat. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er gerenoveerd worden?
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes