Keuken kopen in Duitsland | Voordelen van een Duitse keuken

Wil je een keuken gaan kopen in Duitsland? Dan profiteer je van verschillende voordelen. In dit artikel leggen we uit wat deze voordelen zijn, geven we tips en ontdek je de kosten van keukens in Duitsland.

keuken-duitsland-goedkoper.jpg

Waarom een nieuwe keuken kopen in Duitsland?

Een keuken kopen in Duitsland wordt steeds meer gedaan, zeker door mensen die dicht bij de grens wonen. Maar wat is nu precies de reden dat deze optie zo populair is? Dit komt doordat je profiteert van verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

 • De goede kwaliteit van Duitse keukens
 • Lagere prijzen dan bij Nederlandse keukens
 • Snelle levering
 • Veel keukens in het assortiment

Hoeveel kost een keuken in een keukenzaak in Duitsland?

De prijzen van Duitse keukens zijn veel interessanter dan die van Nederlandse keukens. Door de vaste prijs ben je sneller klaar met over de keuken onderhandelingen. Zoals bij ieder bedrijf is het vergelijken van prijzen voor de keuken wel altijd verstandig. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten van een Duitse keuken.

Keuken prijzen DuitslandAanschafMontageTotaal prijsRendement
Eenvoudig€ 1.150€ 280€ 1.430Erg goed
Gemiddeld€ 4.000€ 560€ 4.560Goed
Duur€ 15.000€ 840€ 15.840Redelijk

Waarom zijn keukens in Duitse keukenzaken goedkoper?

Het prijsverschil van keukens tussen Nederland en Duitsland komt doordat Duitse keukenbedrijven efficiënter te werk gaan in de productie en besparen op luxe showrooms en dure verkopers. Het gevolg is dat goedkope keukens kopen over de grens minder lang duurt. Daar vertellen ze simpelweg direct wat de prijs van de keuken is, zonder omwegen en lange onderhandelingen. Doordat dit in ons land vaak anders loopt en langer duurt, liggen de kosten van keukens in Nederland hoger.

keuken kopen in duitsland

Tips voor keuken kopen in Duitsland

Een keuken kopen in Duitsland kan wanneer het jou uitkomt. Er zijn genoeg winkels waar je dagelijks terechtkunt. Het is aan te raden om vooraf al online te kijken welke keukens je mooi vindt en wat je wensen zijn, zodat je gericht kunt zoeken. Daarnaast is het ook mogelijk om direct online de keuken te bestellen, waarna alles binnen een paar dagen geregeld kan zijn. Het enige waar je naar moet kijken zijn de voorwaarden, zodat je weet waar je mee akkoord gaat als je je keuken gaat kopen. Daarnaast is het goed om van tevoren de volgende zaken op een rijtje te zetten:

 • Wanneer wil je je nieuwe keuken hebben?
 • Plaats je de keuken zelf of wil je dit laten doen?
 • Wat is je budget?
 • Wat zijn de maten van de huidige keuken?
 • Welke apparatuur wil je in ieder geval in je keuken (laten) plaatsen?
 • Welke kleur mag je keuken hebben?
 • Heb je een voorkeur voor een bepaald merk?

Advies over de koop van een keuken bij een Duitse keukenboer

Als je op locatie in Duitsland een keuken gaat kopen, is het aan te raden om hier voldoende tijd voor uit te trekken. Zo moet je onder andere rekening houden met de reistijd. Daarnaast is het handig als je zelf de Duitse taal beheerst of iemand meeneemt die Duits spreekt. Vraag voor de aankoop ook goed naar je rechten en garantie. Een keuken in Duitsland kopen, betekent dat dit onder het Duitse consumentenrecht valt, wat kan afwijken van de Nederlandse rechten.

Keuken laten plaatsen door installateurs keukenwinkel

De Duitse keukenbedrijven kunnen ook direct je keuken plaatsen. Ervaren monteurs kunnen de keuken doorgaans in één dag plaatsen, zodat je snel geniet van je nieuwe keuken. Maak hier goede afspraken over, zodat je weet waar je aan toe bent.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Uitvoermoment
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes