Airco zonder slang | Wat is de beste optie?

airco zonder slangEen airco zonder slang is heel fijn tijdens de warme dagen in de zomer, soms is het die dagen lastig om gewoon je normale ritme te behouden. Het slapen wordt moeilijk en door de hitte overdag voel je jezelf soms niet zo lekker in je vel zitten. Bekijk de beste airco zonder slang


De beste aircoolers

Een aircooler geeft ook een verkoelend en ventilerend effect, heeft geen slang naar buiten nodig en is nog goedkoper ook. Hij koelt dan weliswaar iets minder goed, maar geeft toch het ventilerende verkoelende effect wat meestal al genoeg is, en hij is nog goedkoper ook! We hebben de aircoolers getest en dit zijn de beste luchtkoelers: 

Waarom een airco zonder een slang

Hier heeft iedereen natuurlijk zijn eigen reden voor. Misschien heb je wel last van hooikoorts en kun je er niet tegen dat het raam lang open staat. Of misschien wil je de airco op zolder of slaapkamer hebben staan, maar moet je steeds oppassen dat de vloer niet nat wordt als het gaat regenen. Wat voor reden je ook hebt, voor elk probleem is een oplossing.

Kan je airco gebruiken zonder slang?

Als je het hebt over een over een airco zonder slang dan heb je het over een luchtkoeler of een mobiele airco zonder slang. Luchtkoelers zijn vaak een stuk goedkoper dan een airconditioning met slang.

De beste oplossing

Je wilt dus geen mobiele airco waarbij je de hele tijd met die slang zit te kijken. Dan is de beste oplossing waarschijnlijk om echt de beste airco te laten installeren met een goede afvoer naar buiten. Dit is natuurlijk wel wat duurder, maar een goede afvoer is echt nodig om de airco tot zijn recht te laten komen.

Hoe werkt een mobiele airco zonder slang?

Een mobiele airco zonder slang laat de lucht als het ware verdampen. Daarmee probeert hij de ruimte te verkoelen. Droge en warme lucht worden tegen de filter aangeblazen. De filter wordt van tevoren gevuld met koud water. Dat water zorgt ervoor dat de warme lucht bevochtigd wordt, waardoor het koel wordt en jij heerlijk kan genieten van een fris briesje zonder dat je de hoofdprijs betaald.

Werkt dit net zo goed als een airco met afvoer?

Nee, dit type airconditioning zal waarschijnlijk in het begin wel het gewenste effect hebben omdat de lucht wel afkoelt in het begin. Maar aangezien er geen afvoer is wordt de algemene temperatuur niet echt beter op de lange termijn. Het eindresultaat hiervan is een hoge luchtvochtigheid met een benauwd gevoel. Om dit te voorkomen kun je het beste op de koele momenten zoals ‘s avonds, ‘s morgens vroeg en ‘s nachts je ramen en deuren openzetten zodat de temperatuur in huis weer omlaag gaat. Een airco zonder slang is dus vooral een goedkope airco, maar niet de meest efficiënte.

waarom een airco zonder slang

Wat kost een mobiele airconditioning zonder slang?

De prijs van een mobiele airco zonder afvoerslang begint bij ongeveer € 200, maar kan oplopen naar gelang het merk en de specificaties.

AircoGeluidLosse slang naar buitenVanaf prijsPlaatsen
Ventilator zonder koelfunctie2.0nee€ 50Zelf
Mobiele airco kleine kamer3.5nee€ 300Zelf
Mobiele airco grote kamer4.0nee€ 400Zelf
Split unit4.5nee€ 1.750€ 300

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren op basis van factoren zoals de koelcapaciteit, energie-efficiëntie en extra functies zoals een ingebouwde luchtreiniger. Het is altijd raadzaam om verschillende modellen en merken te vergelijken voordat je een keuze maakt, en eventueel advies in te winnen bij een lokale leverancier voor actuele prijzen en aanbiedingen

Vaste airco

Een vast model wordt door een installateur geïnstalleerd in huis met een binnen- en buitenunit. De vaste airco unit is de meest kostbare oplossing maar wel een permanente oplossing om zuinig en stil echt een koele kamer/ huis te krijgen. Het installeren van een vaste airco is niet heel eenvoudig maar wordt door sommige handige klussers zelf gedaan. Verder wordt de vaste airco nog gesplitst in een mono unit en split-unit (de beste en stilste).

Mono unit

De mono unit is luidruchtiger omdat deze in zijn geheel binnen hangt en de lucht wordt afgevoerd naar buiten.

Split unit

De split unit is veel geluidsvriendelijker omdat het apparaat uit twee onderdelen bestaat. Er hangt dan een onderdeel binnen en een onderdeel buiten. Hij is dus rustiger omdat de luidruchtige onderdelen buiten hangen.

Offerte  1. Verbouwen 130 | Airco Verbouwkosten.com 4:36

Bekijk de beste airco zonder slang

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Type woning?

2*. In hoeveel ruimtes wil je airco?

3*. Omschrijving

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes