Beton storten kosten | Prijs per m2 en per m3

Beton storten is een belangrijke stap in veel bouwprojecten, van het leggen van een fundering tot het aanleggen van een terras. In dit artikel vind je het proces, de kosten van beton storten en de ervan afhangende aspecten. Bekijk de betonvloer storten.

beton laten storten

Beton bestellen kosten

Beton voor je laten storten kan binnen nodig zijn wanneer je een houten vloer wil vervangen door een betonvloer, maar meestal gebeurt het buiten. Buiten stort je beton bijvoorbeeld als fundering wanneer je een tuinhuis wilt bouwen. Hieronder vind je de prijzen.

Hoeveel kost 1 kuub beton storten?

De kosten voor het storten van 1 kuub beton zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type beton, de leveringsmethode en eventuele extra diensten. Hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van de kosten, wel zo handig!

Betonprijs

Standaard beton voor funderingen (C20/25-XC3-S3-4/32) kost gemiddeld tussen € 95,00 en € 125,00 per m³, inclusief BTW.
Ruwe beton, bijvoorbeeld voor poeren (C20/25-XC2-S3-4/32), valt ook binnen deze prijsklasse.
Fijnere beton voor vloeren (C20/25-XC3-S3-4/16) kost tussen € 115,00 en € 140,00 per m³.
Extra vloeibare beton voor dunne elementen (C20/25-XC3-F4-4/16) ligt tussen € 125,00 en € 145,00 per m³.

Kleine lading toeslag:

Een betonvrachtwagen kan 9 tot 14 m³ betonmortel vervoeren. Bestel je minder dan 9 m³, dan betaal je ondervrachtkosten, wat de prijs per m³ verhoogt.

Beton storten all-inprijs

Speciale betonsoorten, zoals snel drogend beton, zijn duurder. Voor het storten van beton is er een tijdslimiet. Tot 1 uur is er geen extra kost, maar daarna betaal je € 40 per extra kwartier. Te veel besteld beton dat retour moet, kost € 73 per m³. Voor het storten op moeilijk bereikbare plaatsen zijn extra middelen nodig, zoals een aanhangerpomp (€ 365 extra) of pompmixer. Extra slangen of pijpen kosten respectievelijk € 4 en € 6 per meter.

Gemeentelijke toeslagen voor lossen in binnensteden kunnen ook van toepassing zijn, zoals in Amsterdam waar dit € 65 is.

Wat kost beton per m³

De prijs van beton laten storten per m³ hangt af van een aantal factoren. Je hebt in elk geval te maken met de prijs van het beton zelf (1 m³) standaard beton bij je thuis bezorgd met de betonwagen kost gemiddeld tussen de € 95,00 en € 145,00 inclusief BTW. Deze kosten zijn zonder de bouwvakkers om te storten.

Prijzen beton

Kosten beton laten stortenBetoncodePrijs per m3 incl BTW
Standaard beton funderingC20/25-XC3-S3-4/32€ 95,00 – € 125,00
Ruwe beton (voor bijv. poeren)C20/25-XC2-S3-4/32€ 95,00 – € 125,00
Fijne beton (voor bijv. vloeren)C20/25-XC3-S3-4/16€ 115,00 – € 140,00
Extra vloeibare beton
(voor dunne elementen)
C20/25-XC3-F4-4/16€ 125,00 – € 145,00

Wat kost 1m3 beton thuis gebracht?

Een beton vrachtwagen kan 9 m³ à 14 m³ betonmortel brengen. Als je minder dan die 9 m³ besteld wordt het per m³ duurder, want dan betaal je de zogenaamde ondervrachtkosten. Hij moet namelijk toch komen en kan niet naar een andere bouw voor de resterende m³ (daarvoor hardt het te snel uit). Het is duurder per m³ om een betonmixer te laten rijden voor minder dan 9 m³ beton. Dit noemen we ook wel een kleine lading toeslag.

Extra kosten voor speciale beton of lastig storten

 • Speciale betonsoorten zijn duurder. Normaal beton bestaat onder andere uit cement, grind en water. Je hebt ook nog de keuze uit snel drogend, extra snel drogend of standaard beton.
 • Je mag niet onbeperkt de tijd nemen om het beton te laten aanbrengen. De vakmannen moeten zeer waarschijnlijk diezelfde dag ook elders beton leveren. Tot 1 uur betaal je niks extra. Boven het uur moet je € 40 per kwartier extra betalen.
 • De vracht- en stortkosten van beton dat je teveel besteld (indien het te veel meer is dan 0,5 m³) en retour moet naar de betoncentrale kost € 73 per m³.
 • Wanneer je beton ver weg wilt laten uitstorten (waar de betonwagen niet kan komen) heb je een aanhangerpomp of pompmixer nodig. Dit kost € 365,00 extra.
 • Die aanhangerpomp met slang kan standaard uitrollen tot 25 meter. Het gebruik van de extra slangen, vanaf 25 meter, kost € 4 per strekkende meter.
 • Bij een pompmixer met een uitschuifbare mast (die gaat 20 meter ver) kost dit bij het verpompen van 7 kuub of meer per kuub ongeveer € 15 extra. Nog meer extra slangen of pijpen kost € 6 per meter.
 • Daarnaast kun je kiezen voor beton met een standaard grove grindkorrel of een betonnen vloer met een fijne grindkorrel. Fijner is duurder.
 • Eventuele gemeentelijke toeslag voor het lossen in een binnenstad (bijvoorbeeld voor Amsterdam is dit € 65).
storten betonvloer

Wapening in het beton

Meestal worden er voor de bewapening draadstaalmatten gebruikt.

Deze wordt gemaakt door gebruik te maken van een haakse slijper. Het aanbrengen van wapeningsstaal in de betonvloer moet het beton versterken.

Wat voor soort wapening je moet toepassen is afhankelijk van de krachten die erop gaan komen (belasting van muren en kolommen en aantal mensen en ander gewicht wat erop komt.

Wanneer je een dunne geisoleerde betonvloer wilt storten bij bijvoorbeeld een badkamer op de verdieping waar nu hout zit dan kunnen zwaluwstaartplaten al de nodige versteviging geven. Zo kun je de verdiepingsvloer verstevigen.

Voor dikkere stortvloeren moet je wapeningsnetten aanbrengen. Dit kan zowel met een enkel net aan de onderzijde als een dubbel net die met afstandhouders uit elkaar worden gehouden. Voordat er gestort wordt moet alle wapening zijn klaargelegd en vastgezet.

Soort beton

Als je dit hebt gedaan dan kun je de betonspecie aanmaken voor jouw constructieplan. Er geldt daarvoor een 1-2-3 beton regel.

Je hebt een zak cement, twee zakken zand en drie zakken grind. Het zand en grind moeten eerst droog met elkaar worden gemengd en dan moet er wat cement bij. Ook moet er nog water bij (de hoeveelheid staat aangegeven op de verpakking). 

Als de betonspecie te nat is, dan neemt de kracht van beton af (probeer dat te voorkomen). Tijdens het mengen is het van belang dat alles klontvrij is.

Wat kost een betonvloer storten?

De kosten van een betonvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type beton, de oppervlakte van de vloer, de afwerking en eventuele extra werkzaamheden. 

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Betonvloer laten storten

 • Type Beton en Prijs per m³:

  De keuze van het beton beïnvloedt de prijs aanzienlijk. Standaard beton voor vloeren (C20/25-XC3-S3-4/16) kost gemiddeld tussen € 115,00 en € 140,00 per m³. Voor speciale soorten, zoals extra vloeibaar beton, kunnen de kosten oplopen tot € 145,00 per m³.
 • Oppervlakte en dikte van de vloer:

  De totale kosten worden ook bepaald door de oppervlakte en de dikte van de betonvloer. Een dikkere vloer vereist meer materiaal, wat de prijs verhoogt.
 • Afwerking en extra werkzaamheden:

  De afwerking van de betonvloer, zoals polijsten, kleuren of het aanbrengen van een beschermende laag, kan de kosten verhogen. Deze afwerkingen bieden esthetische voordelen en kunnen de duurzaamheid van de vloer verbeteren.
 • Arbeidskosten:

  De arbeidskosten voor het storten en afwerken van de betonvloer variëren. Deze kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van het project en de ervaring van de vakmensen.
 • Voorbereidende werkzaamheden:

  Voorbereidende werkzaamheden, zoals het egaliseren van de ondergrond of het aanbrengen van een isolatielaag, zijn essentieel voor een goede betonvloer en kunnen extra kosten met zich meebrengen.
 • Extra opties en toeslagen:

  Opties zoals vloerverwarming integreren in de betonvloer of speciale designelementen toevoegen, kunnen de prijs verder opdrijven.

  Eventuele toeslagen voor moeilijk bereikbare stortlocaties of spoedleveringen moeten ook in overweging worden genomen.
 • Gemiddelde kosten:

  De gemiddelde kosten voor een betonvloer liggen tussen €75 en €150 per vierkante meter, afhankelijk van bovengenoemde factoren.

Wat kost zelf beton storten per m2?

Beton storten per m² (vierkante meter) kost gemiddeld € 30 tot € 120, inclusief materiaal, arbeid en btw.

Je kunt zelf beton storten, maar het kan een lastig klusje zijn zonder ervaring.

Hoe diep het beton moet worden gestort ligt aan de plek.

Je moet sowieso rekenen op een laag beton van 10 tot 20 centimeter. Een betonvloer binnen zonder vloerverwarming zal gemiddeld 10 centimeter nodig hebben, maar een garage tot wel 20 centimeter.

Veelgestelde vragen

Wat kost beton storten per m2?

+
Beton storten per m² (vierkante meter) kost gemiddeld € 30 tot € 120, inclusief materiaal, arbeid en btw.

Kun je zelf beton storten?

+
Je kunt zelf beton storten, maar het kan een lastig klusje zijn zonder ervaring.

Hoe diep beton storten?

+
Hoe diep het beton moet worden gestort ligt aan de plek. Je moet sowieso rekenen op een laag beton van 10 tot 20 centimeter. Een betonvloer binnen zonder vloerverwarming zal gemiddeld 10 centimeter nodig hebben, maar een garage tot wel 20 centimeter.

Waar moet je op letten bij beton storten?

+
Bij beton storten moet je erop letten dat de ondergrond stevig genoeg is, dat het niet te koud is voor het beton storten en dat je het lang genoeg de tijd geeft om uit te harden.

Offerte

Binnen 2 dagen heb je de prijzen al in huis zodat je eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heb je de Betonvloerrenovatie specialist gevonden die je project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes