Beste CV-ketel | Top 6 | De best geteste CV-ketels

Vele huishoudens beschikken over een cv-ketel. In dit artikel bespreken en vergelijken we verschillende cv-ketels met elkaar. Ook leggen we je uit wat de beste cv-ketel is. Lees dus zeker verder!

Beste CV Ketel

Wat is een goede cv-ketel?

Een goede cv-ketel beschikt over de volgende factoren:

Een grote capaciteit: een goede cv-ketel heeft een capaciteit die groot genoeg is om jouw hele huis te verwarmen. De capaciteit die een cv-ketel hiervoor moet hebben is afhankelijk van de grootte van het huis en de isolatie.

Een krachtige warmwaterproductie: grote gezinnen maken doorgaans meer gebruik van warm water, hiervoor dient er meer warm water geproduceerd te worden. Zorg er daarom voor dat je een krachtige cv-ketel hebt, die ook daadwerkelijk de gewenste hoeveelheid warm water kan leveren.

Energie-efficiëntie: hoe energie-efficiënter de cv-ketel is, des te lager de energierekening zal zijn.

Milieuvriendelijkheid: een cv-ketel die milieuvriendelijk is, is helemaal van deze tijd. Een cv-ketel die de mogelijkheid heeft om op duurzame energiebronnen aangesloten te worden is daarom helemaal van deze tijd

Welke cv-ketel heb ik nodig?

De cv-ketel voor jouw woning is afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Om te weten welke cv-ketel je nu nodig hebt, kan het handig zijn om contact op te nemen met een erkende vakman.

→ Een nieuwe cv-ketel is voor een prijs tussen de € 1.000 en de € 2.500 verkrijgbaar.

De top 6 beste cv-ketels volgens de consumentenbond

Jaarlijks worden de best geteste cv-ketels op basis van de score gerangschikt. Hieronder vind je de top 6 van dit jaar terug:

  • #1 Remeha Tzerra Ace 28c CW4 (score: 8,1)
  • #2 Intergas HRE 36/30 A CW5 (score: 8,0)
  • #3 Intergas Xtreme 36 CW5 (score: 7,9)
  • #4 Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34/5-5 CW5 (score: 7,8)
  • #5 Remeha Calenta Ace 40c CW5 (score: 7,7)
  • #6 ATAG i36ECZ CW5 60/100 CW5 (score: 7,6)
Goede CV Ketel

1. Remeha Tzerra Ace 28c

Remeha Tzerra Ace

Klein Maar Fijne CV-Ketel: Score 8,1
De Remeha Tzerra Ace 28c CW4 is de nummer 1.

Deze ketel is zo klein dat hij zo nodig in een keukenkastje past, in een hoekje onder de trap of in jouw badkamer. Ondanks de geringe omvang, zijn de prestaties van de ketel groot. De Tzerra Ace is een energiezuinige cv ketel en levert tegelijkertijd het comfort dat je van een grote cv-ketel zou verwachten. Kortom: het is de beste prijs-kwaliteit model van dit moment.

Steeds meer mensen zijn met verduurzaming bezig. Daarom is de Tzerra Ace standaard voorbereid op slim koppelen met duurzame technieken zoals een zonneboiler. In deze cv-ketel is de zonneboilerregeling namelijk al helemaal geïntegreerd. De Tzerra Ace is ook te koppelen met een warmtepomp tot een hybride systeem. Dat kan bij aanschaf, maar ook nog in een later stadium bij uitbreiding van de installatie. De Tzerra Ace is hoe dan ook Hybrid Ready en ontzorgt daardoor maximaal.

2. Intergas HRE 36/30 A

Intergas HRE

De Beste CV ketel: Score 8,0
Deze Intergas HRE 36/30 A is met de 15 liter warm water per minuut is hij geschikt voor woningen van 625 – 900 m3 inhoud. Daarnaast heeft hij een erg korte wachttijd aan de kraan. Voor wie hoge eisen stelt aan het warm watercomfort en de verwarming is dit model dus een uitstekende keuze. Dit model kan gemakkelijk de verwarming verzorgen in grote vrijstaande huizen tot die 900m3. Daarnaast levert deze HRE 36/30 tot zo’n 15 liter warm water per minuut. Heerlijk warm douchen met een flinke straal dus. Ondanks grootse prestaties is de HRE A 36/30 een erg mooie en zeer zuinige CV-ketel.

3. Intergas Xtreme 36

Intergas Xtreme

Krachtige CV Ketel Met Een Prijs: Score 7,9
De Intergas Extreme 36 is een stuk duurder dan onze nummer 1 keuze. Maar daar krijg je ook erg veel voor terug. Deze verwarmingsketel heeft een groot verwarmingsvermogen, hoog watercomfort en werkt ook nog eens extreem energie zuinig.

Deze Extreme 36 gebruikt de nieuwste technologie en is de nummer 1 in de test van de consumentenbond. Dus voor wie het budget heeft is hij zeker de investering waard!

4. Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34/5-5

Vaillant ecoTEC

Efficiënte en Intelligente CV Ketel: Score 7,8
Voor een grotere woning en een bovengemiddelde warm waterbehoefte is de Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34/5-5 een goede keuze. Deze levert ruim 16 liter warm water per minuut en verwarmt bovendien het huis zeer efficiënt.

De ecoTEC plus hr-ketels gaan veel zuiniger met gas en elektriciteit om dan een oude cv-ketel en dragen het A-label. De besparing kan, ten opzichte van een oudere hr-ketel, flink oplopen. De intelligente regeling zorgt er bovendien voor dat het toestel zich na verloop van tijd automatisch aanpast aan jouw stookgedrag, waardoor het gasverbruik omlaaggaat. De ecoTEC plus is het meest efficiënte toestel van Vaillant, beschikbaar in alle warmwatercomfortklassen.

5. Remeha Calenta Ace 40c

Beste CV Ketel

Duurzame CV-Ketel En Toekomstgericht: Score 7,7
De Remeha Calenta Ace 40c biedt optimale prestaties. Qua warmwaterproductie is de Remeha Calenta Ace 40c in zijn klasse veruit het meest presterende toestel en zeer geschikt voor de luxere badkamer. De Calenta Ace is standaard voorbereid op slim koppelen met duurzame technieken zoals een zonneboiler. De zonneboilerregeling is namelijk al geïntegreerd. En de Calenta Ace is ook te koppelen met een hybride warmtepomp en daardoor kan het een hybride systeem worden. Dat kan bij aanschaf, maar ook later. De Calenta Ace is hoe dan ook Hybrid Ready en daarmee de cv-ketel van de toekomst.

6. ATAG i36ECZ CW5 60/100

ATAG i36ECZ

De budgetvriendelijke cv-ketel: Score 7,6
Je verwacht het misschien niet, een cv-ketel met een relatief lage prijs, maar deze verwarmingsketel heeft het grootste verwarmingsvermogen van alle ketels uit dit lijstje! Deze super zuinige ATAG cv-ketel heeft een hoog rendement. Het resultaat is meer warm water voor minder gas en dus een lagere energierekening. Dat hoge verwarmingsvermogen maakt hem perfect voor huizen van 625 – 900 m³ met een grote waterbehoefte. Deze verwarmingsketel heeft ondanks zijn krachtige vermogen compacte afmetingen en is daarom in alle kamers goed weg te werken. Zelfs als er maar weinig ruimte is.

Prijsvergelijk levert geld op

Als je cv-ketel richting het einde van zijn leven raakt, kan het verleidelijk zijn om deze toch nog een keertje te repareren. Ook is het een optie om deze misschien door een goede warmtepomp of condensatieketel te vervangen.

Eventueel kan je ook bekijken wat de beste elektrische radiatoren kosten.

Offerte

Wil je precies weten wat voor CV-ketel aanbiedingen er zijn én tot wel 40% besparen op de kosten? Ontvang bij ons gratis en vrijblijvend prijzen van betrouwbare CV-ketel specialisten in jouw regio

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste CV-ketel op dit moment?

+
De beste cv-ketel van dit moment is de Remeha Tzerra Ace 28c. Dit is een kleine maar erg krachtige cv-ketel, die in elk huis past en in elk klein kastje kan worden geïnstalleerd. Ook is deze cv-ketel makkelijk te koppelen met duurzame technieken zoals een warmtepomp.

Welke cv-ketel is beter, Remeha of Intergas?

+
Wil je gewoon een goede en extreem zuinige cv-ketel? Dan is een Intergas cv-ketel vaak beter. Als je wilt werken aan je huis verduurzamen en in de tussentijd een goede cv-ketel wilt, dan kies je een Remeha.

Wat is de beste en zuinigste CV-ketel?

+
De beste en zuinigste cv-ketel is de Intergas HRE 36/30 A. Deze is erg zuinig, maar geeft alsnog snel warmte af, zodat je nooit lang hoeft te wachten, in huizen tot wel 900m3. Deze is echter minder geschikt voor als je het huis wilt verduurzamen.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes