Beste elektrische vloerverwarming | Info & Prijzen

Tegenwoordig zijn de beste elektrische vloerverwarmingssystemen vaak een prima alternatief op de normale vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming is geschikt voor kleine ruimtes en heeft een minimale opbouw en werkt erg goed met tegels als vloerbedekking omdat de tegels warmte goed geleiden. Let er wel op dat elektrische vloerverwarming meer energie verbruikt dan een normale vloerverwarming.

beste-elektrische-vloerverwarming.jpg

Vloerverwarming op elektriciteit vergelijken

Hieronder vergelijken we een aantal vloerverwarmingen met elkaar. 

1 Magnum Millimat set

De Magnum is een goede elektrische vloerverwarming die snel is geïnstalleerd en geschikt is voor o.a. de badkamer of het toilet.

Makkelijke installatie

De Magnum elektrische vloerverwarming is speciaal ontwikkeld om zowel over een bestaande tegelvloer als op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren. De vloerverwarming mat is slechts 4 mm dun. Op die manier kan hij altijd in een lijmlaag of egalisatielaag worden meegenomen. Slopen en uitfrezen is dus niet nodig.

Zuinig en snel warme voeten

Doordat een vloerverwarming mat vrijwel direct onder de vloeroppervlakte ligt, wordt de opwarmsnelheid van de vloer verhoogd. Dit zorgt ervoor dat elektrische vloerverwarming uitermate geschikt is voor ruimten waar je niet de hele dag bent. Denk aan bijvoorbeeld de badkamer, een hobbyruimte, logeerkamer, toilet, enzovoorts.

Simpele bediening met een handige thermostaat

De vloerverwarming kan worden geleverd met de geavanceerde X-treme Control thermostaat die rekening houdt met benodigde opwarmtijd. Zo kun je altijd genieten van een heerlijk verwarmde vloer.

Overweeg je elektrische vloerverwarming voor jouw huis?
Stel je vragen aan experts en krijg het advies dat je nodig hebt.

2 Danfoss Elektrische Vloerverwarming

De Danfoss Elektrische Vloerverwarming is in principe qua functionaliteit en kwaliteit redelijk gelijk aan onze nummer 1 keuze, het grootste verschil is het prijskaartje.

Voor deze set betaal je net iets meer. Daar krijg je dan ook wel topkwaliteit vloerverwarming voor terug. Met deze elektrische vloerverwarming kun je jarenlang zorgeloos rekenen op heerlijk warme voeten. Zo stap je een stuk comfortabeler uit de koude douche de badkamervloer op.

De mat is zelfklevend. Dat werkt niet alleen makkelijker, maar ook een stuk sneller en voordeliger! Daarnaast is deze elektrische vloerverwarming ook nog eens geschikt voor vochtige ruimten. Een echte allrounder dus.

3 e-Heat

De verwarmingsmatten van e-Heat zijn van een hoogwaardige en duurzame kwaliteit, maar bieden daarnaast een betaalbare oplossing voor het installeren van vloerverwarming.
De mat in dit systeem warmt de vloer gelijkmatig op en met zijn hoogte van slechts 4 mm kan deze direct in de lijmlaag of in een egalisatielaag worden meegenomen. 

Doordat de mat dicht onder de oppervlakte ligt, zal de vloer zeer vlug en gelijkmatig opwarmen tot de gewenste temperatuur, die je instelt met de meegeleverde Intelligente Digitale Thermostaat.

elektrische vloerverwarming beste

Elektrische vloerverwarming

Een elektrische vloerverwarming wordt vanzelfsprekend onder een vloer gelegd. Toch is het niet de enige optie. Wat veel mensen niet weten is dat een elektrische vloerverwarming ook prima achter een tegelwand gelegd kan worden. Op die manier kun je meer wandwarmte creëren.

Met elektrische vloerverwarming realiseer je met minimale opbouw een fijne vloerverwarming waardoor je nooit meer koude voeten hoeft te hebben! Bovendien is het vaak ook mogelijk om je vloerverwarming aan te sluiten op een radiator of cv installatie.

Magnum

Magnum is het bekendste merk in de vloerverwarmingen. Het is de meest ideale en meest gekochte verwarmingsmat voor onder verschillende soorten vloeren. Magnum is sowieso de koploper in de sanitairwereld.

Verwarm jouw huis met elektrische vloerverwarming
Vul ons offerteformulier in en ontdek de beste opties voor jou.
arrow Klik hier om jouw offertes aan te vragen

Elektrische vloerverwarming badkamer

De vloerverwarming is geschikt voor kleine ruimten. Denk dan bijvoorbeeld aan de badkamer, het toilet of de overloop. Een warme vloer is natuurlijk heerlijk wanneer je ‘s nachts naar de badkamer moet. Waarschijnlijk heb je zo een ervaring zelf ook al eens gehad in een andere woning of hotel. Het voelt gewoon erg comfortabel, iedere dag weer! Elektrische vloerverwarming werkt daarom uitstekend voor de badkamer.

Hier bepalen we op basis van de grootte van de ruimte welke vloerverwarming geschikt is:

Elektrische vloerverwarming of traditionele vloerverwarming

Een vloerverwarming op basis van warm water wordt met speciale leidingen onder de vloer geplaatst en verwarmt vervolgens via een speciale verdeler de ruimte. De traditionele vloerverwarming wordt met name gebruikt voor grotere ruimten en heeft een relatief laag verbruik. Voor dit type vloerverwarming zijn de aanlegkosten vele malen hoger dan bij duurzame elektrische vloerverwarming.

Eenvoudig

Een elektrische vloerverwarming is op zijn beurt eenvoudig te installeren en heeft een minimale opbouw. Dit wil zeggen dat de vloerverwarming weinig ruimte inneemt en geschikt is onder een heleboel ondergronden. Deze kan bijvoorbeeld onder steenachtige materialen zoals keramische tegels, maar ook onder zwevende vloeren en andere houten vloerbedekking kun je elektrische vloerverwarming leggen. De vloerafwerking bepaalt uiteindelijk welk vloerverwarmingssysteem je kunt aanleggen.

elektrische vloerverwarming

Nadelen

In sommige gevallen is het verstandiger om te kiezen voor een traditionele vloerverwarming. De elektrische variant heeft namelijk een aantal aandachtspunten:

 • Elektrische vloerverwarming geeft de warmte minder geleidelijk en gelijkmatig vrij
 • Vloerverwarming aangesloten op een nieuwe condensatieketel of een goede waterpomp is vaak veel zuiniger en stoot dus ook minder CO2 uit
 • Hoger energieverbruik waardoor je uiteindelijk meer kosten maakt

Verbruik

Elektrische vloerverwarming is in aanschaf gemiddeld € 200,- goedkoper dan traditionele vloerverwarming. Maar de kosten van elektrische vloerverwarming zijn in energieverbruik zoals je hebt kunnen lezen dus nog erg aan de hoge kant. Je betaalt dus veel geld maandelijks voor het gebruik van elektra. In kleinere ruimten is het niet erg; je hoeft de kamer niet continu op te warmen en op het moment dat je de vloerverwarming wel in wil schakelen is de kamer voor je het door hebt warm.

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming

Op dit moment is het dus niet aan te raden om vloerverwarming elektrisch te gebruiken als hoofdverwarming (in plaats van radiatoren dus). Als je er toch voor kiest om elektrische vloerverwarming voor de hoofdverwarming te gebruiken zouden je energiekosten in gebruik verdubbelen. Je hebt ook goede isolatie nodig om je huis volledig op deze manier te verwarmen, anders heb je te veel warmteverlies en kost het meer stroom.

beste vloerverwarming elektrisch

Woonkamer

De woonkamer is een van de grote ruimtes, vaak zelfs het grootste oppervlak in je woning. Dit zorgt ervoor dat het in verbruik niet bepaald gunstig zou zijn om hier een elektrische vloerverwarming te plaatsen. Het aanleggen van een vloerverwarming op basis van warm water in de woonkamer is daarom een betere keuze die meer energiezuinig is.

Hier vergelijken we de dikte van het elektrische systeem met een normale vloerverwarmingsbuis:

Elektrisch in de toekomst

Het voorspellen van de toekomst is natuurlijk onmogelijk, maar het is algemeen bekend dat de Nederlandse overheid druk bezig is met het terugdringen van gasverbruik. Dit zou kunnen betekenen dat over een aantal jaar het gebruiken van elektrische vloerverwarming stukken aantrekkelijker zal zijn in verbruiksprijs.

Van bijverwarming naar hoofdverwarming

Vloerverwarming is al redelijk energie-efficiënt en het voelt al snel als een aangename temperatuur in de kamer. Bij een correcte uitvoering heb je een gelijkmatige verdeling van de warmte. Omdat deze op stroom werkt, kun je zelf opgewekte energie van bijvoorbeeld zonnepanelen gebruiken. Dit zorgt ervoor dat dit een duurzame optie is. Ook is dit verwarmingssysteem redelijk onderhoudsvrij. Door het snelle verbeteren van de technologie is het te hopen dat dit in de nabije toekomst niet meer alleen als bijverwarming efficiënt is.

Klaar om de overstap te maken naar elektrische vloerverwarming?
Vul ons offerteformulier in en ontdek de mogelijkheden.
arrow Ontvang offertes

Geschikte vloeren

Niet iedere vloer is geschikt voor het geleiden van de warmte van de elektrische vloerverwarming. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de vloer de zojuist opgewekte warmte blokkeert. Maar welke vloerafwerking is geschikt en welke niet? We zetten het voor je op een rijtje.

Wel geschikt voor elektrische vloerverwarming:

 • De beste keramische vloertegels of andere tegelvloeren
 • Natuursteen
 • Betonvloer
 • Gietvloer
 • Plavuizen vloer
 • Vinyl
 • Parketvloer

Minder geschikt voor elektrische vloerverwarming:

 • Laminaat
 • Houten vloer
 • Tapijt
 • Zeil of plak pvc

Aandachtspunten ondervloer

 • Let goed op de warmteweerstand van de ondervloer, als deze te hoog is wordt de vloer niet of te langzaam warm
 • De warmteweerstand van het laminaat en de ondervloer mag samen in totaal niet hoger zijn dan 0,15 m² K/W
 • Let goed op de verpakking van het laminaat en de ondervloer, hierop staat meestal duidelijk beschreven of ze geschikt zijn in combinatie met (elektrische) vloerverwarming
 • Om de vloertemperatuur op een aangename warmte te houden zijn soms isolatieplaten onder de vloerverwarming nodig
vloerverwarming elektrisch beste

Wat kost elektrische vloerverwarming?

De elektrische vloerverwarming kosten zijn ongeveer € 200,- goedkoper dan traditionele vloerverwarming die ook als hoofdverwarming kan dienen. Over het algemeen zijn de kosten van vloerverwarming die elektrisch is hoger in gebruik. Dit door de hogere prijs van elektriciteit ten opzichte van gas.

Bijkomende kosten

Denk ook aan alle, eventuele, bijkomende kostenposten voor extra opties zoals aansluiten op stadsverwarming.

Elektrische vloerverwarming aansluiten

Het systeem bestaat uit elektrische matten met koperen verwarmingsbanen. Na de vloerverwarming ontvangen zul je meteen merken dat de glasvezel mat slechts een geringe dikte heeft, waardoor de aanleg eenvoudig zelf kan. Als je echter twijfels hebt, zorg er dan voor dat je gebruik maakt van een vakman om problemen te voorkomen.

Je mag de mat op maat knippen, maar let er wel op dat je het elektrische snoer nooit doorknipt. Het snoer moet uitkomen bij een thermostaat die je voor deze vloer plaatst (zit bij het pakket). Je plaats de thermostaat op ooghoogte en sluit hem aan. Doe dit met een geaard snoer en geaarde stekker. Je bent dus onafhankelijk van je centrale verwarming voor deze verwarmingsmat.

Check of de vloerverwarming, reeds voorzien van de vloerverwarmingsmat, ook daadwerkelijk werkt voor je de vloer verder afwerkt. De vloerverwarming werkt met een sensor.

Draag tijdens de installatie schoenen met zachte zolen, zoals gympen. Zo voorkom je beschadiging van de draden in de vloerverwarmingsmatten.

Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen. 

Is elektrische vloerverwarming duur in gebruik?

+
Elektrische vloerwarming is niet bepaald duur in gebruik. Mensen kunnen ook zelf kiezen welke ruimtes ze wel of niet willen verwarmen. Het is dus het type vloerverwarming waar mensen grotendeels zelf in de hand hebben hoe hoog of laag de kosten zullen zijn.

Hoeveel stroom verbruikt elektrische vloerverwarming per jaar?

+
Na de installatie zal men voor het stroomverbruik per jaar, ook afhankelijk van het aantal vierkante meter, ongeveer tussen de 200 en de 300 euro per jaar verbruiken. De optie voor elektrische vloerverwarming is over het algemeen voordeliger dan gas.

Wat is de beste soort vloerverwarming?

+
Het beste elektrische vloerverwarmingssysteem is de hydraulische vloerverwarming. Deze levert de beste prestaties en is ook nog eens het meest milieuvriendelijk. De beste optie voor elektrische vloerverwarming dus.

Welke elektrische vloerverwarming is het zuinigst?

+
Het type elektrische vloerverwarming dat het zuinigst is, is de elektrische vloerverwarming met folie. Dit elektrische vloerverwarmingssysteem is echter wel meer geschikt voor ruimtes met een kleinere afmeting.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor verwarming zou je willen?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes