Vloerverwarming als hoofdverwarming

vloerverwarmingVloerverwarming als hoofdverwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming van een kamer. Bovendien bespaart het een hoop ruimte, omdat lelijke leidingen en radiatoren niet meer nodig zijn. We zetten de voor- en nadelen op een rijtje om je te helpen bij het maken van de keuze voor een energiezuinige en betaalbare vloerverwarming! Bekijk de vloerverwarming


Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt comfort, vervangt de ruimte innemende radiatoren en is energiezuinig. Hierdoor is deze manier van verwarmen de laatste jaren erg in opkomst.

De voordelen van vloerverwarming als hoofdverwarming

De voordelen van vloerverwarming als hoofdverwarming in een notendop:

 • Ontbreken van radiatoren voorkomt stofnesten en zorgt voor meer ruimte
 • Mensen met een stofallergie hebben minder last van hun allergie
 • Bespaart op stookkosten en is daarmee duurzamer
 • Interieur oogt strakker
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten
 • Lage temperatuurverwarming is duurzamer en energiezuiniger
 • Heeft nog minder onderhoud nodig dan radiatoren
 • Kan toegepast worden met zowel een cv-ketel als een warmtepomp

Hoe werkt vloerverwarming als hoofdverwarming

Vloerverwarming
De vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming werkt simpel. Het werkt namelijk met een leidingstelsel geschikt voor warm water of elektriciteit. De vloerverwarming als hoofdverwarming in de vloer wordt warm en geeft vervolgens zijn warmte mooi gelijkmatig af naar boven. In de winter loop ik met blote voeten over een lekkere, warme vloer.

Daarnaast is het energieverbruik van vloerverwarming als hoofdverwarming lager dan bij radiatoren. De warmte wordt immers logischer verspreid onder het complete vloeroppervlakte. Je kunt je voorstellen dat het veel comfortabeler voelt dan een aantal radiatoren aan een koude gevel. Zoals vloerverwarming soms elektrisch is, heb je ook elektrische radiatoren. Deze kies ik echter alleen als de optie met water niet mogelijk is.

Zuinig

Vloerverwarming als hoofdverwarming is bijzonder zuinig met energie. Door de grotere behaaglijkheid en de gelijkmatige temperatuurverdeling in de woonkamer, kan de ruimtetemperatuur gemiddeld 2 à 3 graden lager worden ingesteld. De allereerste soorten vloerverwarming waren nog niet goed. Om die reden hebben sommige mensen het idee dat vloerverwarming nog steeds niet comfortabel is. Vloerverwarming is echter ontzettend vlug verbeterd.

Zuinig

Inmiddels is vloerverwarming als hoofdverwarming erg geavanceerd. Het is nu een modern systeem, gezien de energiezuinigheid en comfortwarmte. Doordat er een gelijkmatigere temperatuur in de woonkamer heerst wordt er rondgaande luchtcirculatie voorkomen, daardoor heb ik geen koude trek langs de vloeren.

Temperatuur

De temperatuur van vloerverwarming wordt geregeld door een thermostaat. Deze meet de kamertemperatuur en geeft een signaal af aan de cv-ketel of de aansluiting van de elektrische verwarming.

Als hoofdverwarming

De vloerverwarming werkt als hoofdverwarming. Althans, als de hoofdwarmteverspreider. Daarnaast zie ik vloerverwarming in de praktijk soms als extra verwarming. Op die wijze wordt het vaak in bijvoorbeeld de badkamer toegepast.

Toepassing

Vloerverwarming kan op 2 manieren worden toegepast, te weten:

 • Hoofdverwarming, waarbij je nergens radiatoren gebruikt
 • Bijverwarming samen met radiatoren

Daarnaast zijn er 3 systemen vloerverwarming die je kunt kiezen:

 • 1 Normale vloerverwarming met aparte verdeler als natbouwsysteem
 • 1 Normale vloerverwarming met aparte verdeler als droogbouwsysteem
 • 2 Elektrische vloerverwarming voor een kleine ruimte. Dat is minder energiezuinig

Technische informatie

Nu nog even wat technische informatie over vloerverwarming. Hoe wordt vloerverwarming eigenlijk aangelegd? En welke manier van vloerverwarming als hoofdverwarming is het meest geschikt voor jouw woning?

Warm water vloerverwarming wordt op twee manieren aangelegd:

1. Natbouw vloerverwarming

Er is sprake van een natbouwsysteem vloerverwarming wanneer de zogenaamde afdekvloer direct rondom de vloerverwarmingsbuizen wordt gegoten. Dit type vloerverwarming met warm water is erg populair. Een variant daarop is de vloerverwarming aangesloten op de radiator retourleiding met RTL systeem. Wel zijn er natuurlijk een aantal verschillende voor- en nadelen aan deze vorm van vloerverwarming verbonden:

De voordelen van natbouw vloerverwarming als hoofdverwarming:

 • De kostprijs van natbouw vloerverwarming is lager in vergelijking met droogbouw vloerverwarming
 • De buizen van de vloerverwarming liggen dichter tegen de vloer, waardoor een optimale warmteoverdracht plaats kan vinden

De nadelen van natbouw vloerverwarming als hoofdverwarming:

 • Als ik een natbouw vloerverwarming gaat toepassen in mijn woning, kan dit zorgen voor een aanzienlijke verhoging van de vloer
 • Ik moet rekening houden met een uithardingstijd die zomaar tot 6 weken kan duren. Ik hou er dus rekening mee dat de vloerverwarming in deze periode niet kan worden gebruikt

2. Droogbouw systeem vloerverwarming

Bij een droogbouw systeem vloerverwarming wordt gebruikgemaakt van een metaal geraamte waaraan de buizen van de vloerverwarming vervolgens worden vastgemaakt. Door dit geraamte kan de vloerverwarming warmte afgeven in een redelijk snel tempo. Ook bij deze vorm van vloerverwarming zijn een aantal voor- en nadelen op te noemen.

De voordelen van droogbouw vloerverwarming als hoofdverwarming:

 • Droogbouw vloerverwarming heeft een relatief hoog vermogen per vierkante meter
 • Bij droogbouw vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van een geringe opbouwhoogte waardoor dit systeem perfect kan worden toegepast bovenop een bestaande vloer
 • In vergelijking met natbouw vloerverwarming is de droogbouw vloerverwarming een stuk zuiniger qua energie

De nadelen van droogbouw vloerverwarming als hoofdverwarming:

 • Een droogbouw vloerverwarming installatie is duurder dan een natbouw vloerverwarming installatie waardoor deze helaas niet voor iedereen betaalbaar is

Bij bestaande woningen waar nog geen vloerverwarming aanwezig is kun je vloerverwarming (laten) aanleggen. De cv-ketel moet redelijk nieuw en geschikt zijn. De cv-ketel is nodig om het water te verwarmen. Soms wordt een warmtepomp voor de vloerverwarming gebruikt. Een verwarmingsketel heeft een levensduur tussen de 10 en 15 jaar. Soms kom ik oudere CV ketels tegen, maar die lopen vaak op hun laatste benen of verbruiken heel veel energie. Dan is het toch verstandig om hem te vervangen.

Vloerverwarming

Betonvloer

De meest voorkomende vloer is de betonnen vloer. De meest simpele manier om hier vloerverwarming te maken is door de vloerverwarming er op te plaatsen en daarna de vloer te laten egaliseren. De vloerverwarming als hoofdverwarming is bij deze vloer prima toe te passen.

Voorbeeld uitgaven vloerverwarming

De vloerverwarmingprijzen werken we uit in deze vloerverwarming kostentabel:

CV ketel kostenAantalEenheidKosten koop
en montage
Totaal
CV ketel incl thermostaat1st€ 2.000€ 2.000
Radiatoren4st€ 250€ 1.000
CV Leidingen30m€ 7,5€ 225
Toeslag wegwerken in muur30m€ 20€ 600
Sloop gaskachel1st€ 100€ 100
Aanhelen vloer/ wand/ plafond1post€ 250€ 250
Totaalkosten 2k app 50m²€ 4.175
Totaalkosten 3k app 80m²€ 6.500
Totaalkosten Rijwoning 100m²€ 7.500
Bekijk de vloerverwarming offerte

Kosten besparen op vloerverwarming als hoofdverwarming

Een van de voordelen van vloerverwarming is de besparing op het energieverbruik. vloerverwarmingNormaal wordt voor een behaaglijke temperatuur tot zo’n 21 à 22 graden verwarmd terwijl je met hiermee al een behaaglijke temperatuur bereikt bij 19 a 20 graden. Dat levert me een besparing op van een paar procent.

Voordelen van vloerverwarming als hoofdverwarming

Wegens het ontbreken van luchtcirculatie is een vloerverwarming als hoofdverwarming voor mensen met luchtaandoeningen een aangename manier van verwarmen. Tegenwoordig is vloerverwarming meer en meer geliefd. De toepassing van dit comfortabele systeem neemt in een flink tempo toe. Dit komt doordat vloerverwarming een aantal voordelen met zich meebrengt.

Comfort van vloerverwarming als hoofdverwarming

Een ander voordeel van vloerverwarming is het verhoogde aangename comfort. Nooit meer koude voeten op mijn koude vloer. Door de stralingswarmte-overdracht van de vloerverwarming wordt de warme lucht gelijkmatig door de ruimte verdeeld waardoor er sneller een behaaglijke temperatuur wordt bereikt. Daarnaast is vloerverwarming een voordeel qua hygiëne en gezondheid. Door de vloerverwarming ontbreken namelijk verwarmingselementen zoals radiatoren of convectoren. Radiatoren vangen over het algemeen veel stof. Met vloerverwarming als hoofdverwarming is dat verleden tijd.

Kosten besparen met vloerverwarming

Vloerverwarming als bijverwarming was voorheen een luxe manier van verwarmen, maar nu concurreren de prijzen met normale radiatoren. Vloerverwarming als hoofdverwarming bespaart zelfs energiekosten. Dit komt door het ontbreken van een koudeluchtstroom in huis. Vloerverwarming is dus comfortabeler verwarmen. Door dit effect profiteer ik van lagere energiekosten. Steeds vaker mensen gebruiken vloerverwarming als hoofdverwarming in huis.

Zuinig

Als verwarmingsprincipe is het verstandig om te streven naar één goed systeem dat weinig energie verbruikt. In nieuwbouwwoningen is het redelijk standaard. Ook bij renovaties wordt het vaker gekozen dan vroeger. Vooral als er een nieuwe vloer nodig is wordt vaak gekozen voor een vloerverwarming. Een vloerverwarming is dan namelijk makkelijk in te storten, geeft meer ruimte vanwege het ontbreken van (bijna alle) radiatoren en voorkomt stofnesten. Doordat vloerverwarming een lage temperatuur-systeem is verbruikt een vloerverwarming relatief weinig energie, vooral samen met goede vloerisolatie.

Kan vloerverwarming via zonneboiler? Een zonneboilerinstallatie is hier geschikt voor, alleen een standaard zonneboiler voldoet helaas niet. Om de vloerverwarming hieraan te koppelen, heb je een zonneboilercombi nodig.

Hier zie je het proces hoe ik ervaar hoe het is om zelf een vloer te egaliseren op een net aangelegde vloerverwarming in de badkamer:

Buizen vloerverwarming leggen

Dit is een voorbeeld van klussers die de buizen van de vloerverwarming aanleggen:

Het systeem bestaat eigenlijk uit heel eenvoudige buizen die je kunt buigen:

Nadelen vloerverwarming als hoofdverwarming

Het systeem heeft een paar aandachtspunten:

 • Het is best veel werk om aan te leggen
 • Het veranderen van radiatoren naar vloerverwarming is kostbaar
 • Het proces duurt zeker een week, dat is vaak onhandig
 • Vloerverwarming is een langzaam systeem, dus het duurt wat langer voordat het behaaglijk is
 • Een lekkage van een leiding in de vloer is vervelend, want het is lastig te traceren. Gelukkig zijn er wel lekzoekers voor.

Vloerverwarming op hout

Vloerverwarming is het meest geschikt voor tegelvloeren, maar soms is een combinatie van vloerverwarming met houten vloeren ook mogelijk. De vloerverwarming als hoofdverwarming kan steeds meer met andere soorten vloeren worden gecombineerd. Neem bijvoorbeeld gietvloeren en houten vloeren.

Zelf vloerverwarming leggen

Het aan laten leggen van vloerverwarming kan, maar vloerverwarming doe-het-zelven kan ook. Mits je hier ervaring mee hebt natuurlijk. Laat je anders helpen door een deskundige. Als de leidingen van de vloerverwarming in de vloer eenmaal ingestort zijn is een lekkage namelijk een groot probleem.

Vloerverwarming op of in vloer

Als ik vloerverwarming als hoofdverwarming in een bestaande betonvloer wil plaatsen heb ik grofweg 2 keuzes. Ik kan bij bestaande betonvloeren namelijk:

 • 1. Een nieuwe laag met isolatie, wapeningsnet, vloerverwarmingsleidingen en smeervloer op de betonvloer aanbrengen
 • 2. De huidige betonvloer infrezen met de leidingen van de vloerverwarming, zie plaatje hieronder.

vloerverwarming

Frezen

Als ik nieuwe vloerverwarming in een oud huis wil leggen kan ik het zelf of laten infrezen. Dit is een zwaar werkje, zonder goed materiaal en zonder veel ervaring is het behoorlijk arbeidsintensief. Bovendien moet de vloer de vloerverwarming als hoofdverwarming constructief wel aankunnen. Als het eenmaal is gedaan merk ik dat het beter is dan zomaar de vloer verhogen. Het voordeel van het infrezen van de vloerverwarming is dat de vloer niet hoger wordt. Dit is hooguit 10 centimeter, maar dat is in huis meer ruimte dan je wellicht denkt.

Voordelen van infrezen van de vloerverwarming:

 • Plafond voelt echt lager hierdoor, vooral bij oude woningen met een lage verdiepingshoogte
 • Ik hoef geen deuren in te korten
 • Klinken hoeven niet verhoogt te worden
 • Ik hoef geen afstapje bij de toiletruimte te maken
 • Afstap naar buiten, de bijkeuken etc.
 • Kruipluik kan blijven zoals die is
 • Lage wandcontactdozen, telefoonaansluiting en andere lage aansluitpunten kunnen gewoon zo blijven

Vloerisolatie

Als ik alles moet vervangen is het goed om eens na te denken over de passieve manier om minder te stoken in huis, bijvoorbeeld door vloerisolatie.

Extra badkamer op de begaande grond

Er kwam bij ons de vraag langs over een oud huis met vloerverwarming. De eigenaren beschikten niet over tekeningen van de leidingen. Hoe pakken wij het aanleggen van vloerverwarming in zo’n ruimte aan en waar moet je beginnen?

Leidingwerk vinden

multidetectorHet leidingwerk kan ik op verschillende manieren vinden. Door deze manieren te combineren kan ik met meer zekerheid zeggen waar de leidingen exact zitten, maar let op! Er is geen 100% waterdichte manier.

1. Ik gebruik een goede multidetector. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en prijzen, maar er zijn in principe maar 2 varianten. Een detector die alleen metaal detecteert en een detector die zowel metaal als stromend water kan detecteren. Deze zijn vanzelfsprekend een stuk duurder, denk aan €200-€300. Zelfs de duurdere detectors kunnen het nooit 100% garanderen.
2. Door op een koude dag de vloerverwarming volledig open te zetten op een hoge temperatuur kan ik met mijn blote voeten vaak de leidingen in de grond voelen.
3. Op een koude dag zet ik vloerverwarming volledig open en dweil de grond goed nat. Vervolgens zal het water dat boven het leidingwerk ligt sneller opdrogen. Hierdoor zal het leidingwerk beter zichtbaar worden.

Help! Er is iets misgegaan

In sommige gevallen gaat er iets fout tijdens het boren voor de nieuwe vloerverwarming. Zo kan het zijn dat ik bijvoorbeeld een leiding heb geraakt. Dat klinkt heel erg, maar dat is te repareren. Ik schakel daar een professional voor in. Mogelijk zal er dan wel een stuk van de vloer vervangen moeten worden. Vervolgens kan ik de vloerverwarming verder leggen.

Geschikte vloerafwerkingen

De beste vloerafwerking voor een vloerverwarming is een tegelvloer. Toch zijn er veel meer vloertypen geschikt voor leidingen onder de vloer:

 • Tegels
 • Gietvloer
 • Linoleum, marmoleum
 • Houten vloer (minder rendement dan de bovenstaande opties)
 • Speciaal laminaat
 • Speciale vloerbedekking

Vloer badkamer

Ik kan de kosten van vloerverwarming en de rest van de badkamer op een enkele manieren berekenen. Hierbij is het belangrijk om te weten of ik het zelf gaat doen of laten doen. Als ik de vloerverwarming zelf aanleg is het belangrijk om een goed stappenplan te volgen.

Tips
A: Eerst moet er een rand isolatiemateriaal (dik plasticfolie, zodat bij het afstorten van de vloer het beton niet aan de wand hecht. Dit voorkomt scheuren in de vloer) tegen de wanden gelegd worden. Ik leg drukvast piepschuim als onderlaag van de vloerverwarming op de betonnen vloer. Deze zorgt voor een goede isolatie.

B: Over het piepschuim wordt nu een folie gelegd tegen het vocht. Hier wordt een krimpnet op gemonteerd. Dit lijkt op een beton wapeningsnet maar is dunner van doorsnede. Let op dat het tempex goed vastzit en niet komt bovendrijven. Dat voorkomt problemen met de vloerverwarming.

C: Nu wordt hier het buizensysteem van de vloerverwarming op gelegd. Deze moet zo gelegd worden dat hij niet onderbroken wordt, alles wordt dus achter elkaar geslingerd. De buizen van de vloerverwarming mogen elkaar niet kruisen. Verder moeten de afstand tussen de buizen minstens 25 cm zijn. De buizen worden vastgezet aan het wapeningsnet met binddraadjes. Er zijn modernere clips die ik in het piepschuim duw of speciale matten waar ik de leidingen in druk.

Nu volgen de veel gestelde vragen over vloerverwarming:

Wordt het warm genoeg met vloerverwarming?
Ja. Ondanks het feit dat dit een laagtemperatuursysteem wordt genoemd kan ik het met een vloerverwarming erg warm in huis maken. Dat komt doordat de vloerverwarming de gehele vloer warmte uit laat stralen, in plaats van enkele radiatoren aan de wanden. De warmteafgifte is beter. Daardoor kan ik het hele ruimteoppervlakte aangenaam verwarmen.

Kan ik de temperatuur in verschillende ruimtes onafhankelijk regelen?
Nee, dit is bij vloerverwarming een stuk lastiger dan bij radiatoren. Wel kan ik standaard instellen dat één ruimte bijna niet door de vloerverwarming verwarmd hoeft te worden. Dat kan bijvoorbeeld de gang of bijkeuken zijn. Af en toe iets wijzigen is wel lastiger.

Kan ik de vloerverwarming uitzetten als ik op vakantie ga?
Dat kan wel, maar het is niet aan te raden. Vanwege het trage opwarmen van vloerverwarming is het af te raden de installatie volledig uit te zetten. Met de voorgeprogrammeerde instelling kan uiteraard de minimale nachtverlaging ingesteld worden. Deze kan ik tijdens je vakantie enkele graden lager schakelen. Dat is energiezuiniger dan het uitschakelen van de installatie en achteraf opnieuw volledig te laten opwarmen.

Kan vloerverwarming op parket?
Vandaag kan vloerverwarming geplaatst worden onder vrijwel alle vloerbedekkingen. Denk dan aan tegels, kurk, gietvloeren, tapijt en parket. Let bij parket op dat de temperatuur op maximaal 27°C komt te staan om uitdroging van het hout te voorkomen. Daarnaast is de juiste luchtvochtigheid van belang. Bespreek deze zaken grondig met de leverancier van het parket.

Krijg ik dikke voeten van vloerverwarming?
vloerverwarming badkamerDikke voeten door de vloerverwarming kwam in de beginjaren wel eens voor. Dit vond meestal plaats bij elektrische vloerverwarming die moeilijk te regelen was. Ook bij de eerste hydraulische vloerverwarmingsinstallaties waarbij de watertemperatuur te hoog werd ingesteld kwam dit voor. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo. De vloerverwarming van nu houdt de temperatuur perfect onder controle. Voorheen konden contacttemperaturen oplopen tot meer dan 35°C.

Elektrisch

Tegenwoordig zijn elektrische vloerverwarmingen een prima alternatief op normale vloerverwarming. Met name als de vloer niet te hoog mag worden. De elektrische vloerverwarming gebruikt wel meer energie.

Voor badkamers wordt vaak een elektrische vloerverwarming toegepast. In de onderstaande video kun je de dikte van dat systeem vergelijken met een normale vloerverwarmingsbuis:

Is vloerverwarming goed voor een stofallergie?
Ja, radiatoren en convectoren zijn een stofnest. Vloerverwarming is stofvrijer en dus gezonder. Er vindt geen stofverplaatsing plaats, zoals bij circulatiewarmte van radiatoren. Dit is niet alleen een voordeel voor mensen met een allergie, maar ook voor mensen die gezonde luchtwegen belangrijk vinden.

Kan ik een vloerkleed of tapijt op vloerverwarming leggen?
Ja, dat kan. Kies dan wel voor tapijten die geschikt zijn voor vloerverwarming. Deze vloerkleden worden aangeduid met een symbool van vloerverwarming op het tapijtlabel. Overigens vormen kleine tapijten nooit een probleem.

Hoeveel hoger wordt de vloer met vloerverwarming?
De vloer hoeft niet hoger te worden dan een vloer zonder vloerverwarming. Dat geldt zowel bij nieuwbouw als bij een renovatie waarbij later vloerverwarming wordt aangebracht. Hoe werkt dit dan?
Bij een renovatie kun je in de bestaande cementdekvloer sleuven (laten) frezen waarin de leidingen komen te liggen voor de vloerverwarming. Na het vullen van de sleuven kan hierop dan weer parket, laminaat, tegels etc. bevestigd worden.

Bij een nieuwe vloer kunnen de leidingen in de nieuwe cementdekvloer of anhydrietvloer worden opgenomen.

Heeft vloerverwarming onderhoud nodig?
Ja, iedere installatie heeft wel een bepaalde mate van onderhoud nodig. Het voordeel van vloerverwarming is dat het onderhoud miniem is. Zeker in vergelijking met radiatoren.

Kan ik mijn cv-ketel en leidingen behouden als ik overga van radiatoren naar vloerverwarming?
Ja, mits ik een modernere cv-ketel heb. Een verouderde cv-ketel werkt niet optimaal in combinatie met vloerverwarming. Deze kan ik beter laten vervangen.

Wat is de beste plek om de verdeler plaatsen?
Het verdeelregelstation of de verdeler komt meestal in een kastje of in de hal of in een bergkast.

Moet er een radiator bij als extra verwarming in de badkamer?
Nee, dit hoeft tegenwoordig niet meer. Bij een te kleine oppervlakte kun je de leidingen door laten lopen in de muur. Zo verlies je geen kostbare ruimte met een radiator. Als ik graag een radiator wil om handdoeken te drogen is dat natuurlijk wel mogelijk.

Vloerverwarming

Moet er vloerverwarming onder het keukenblok?
Nee, in een bestaande situatie hoef ik de keuken niet te slopen. Op plaatsen waar kasten staan is het onnodig om vloerverwarming te leggen.

Hoe groot is het gevaar van een water lekkage in de vloerverwarming?
Bij normaal gebruik van de installatie een lek hoogst onwaarschijnlijk, zonder duidelijke en extern toegebrachte schade aan de buis. Indien er toch een breuk, doorboring of beschadiging aan een buis zou plaatsvinden kan de installateur de buis opzoeken en doorzagen. Vervolgens kan daartussen met perskoppelingen als tussenstuk de buis hersteld worden.

Wat doen bij lekkage in de vloerverwarming?
Een lekkage is niet fijn, dat is bij vloerverwarming niet anders. Uiteraard is het systeem verzekerd met de juiste garantievoorwaarden, maar het zorgt toch voor flink wat gedoe. Een monteur zal een gat moeten maken in de vloer. Dat geeft overlast. De verzekering zal meestal de schade aan vloer vergoeden, maar vraag dit vooraf altijd na.

Wat moet ik doen als de vloerverwarming lang uit heeft gestaan?
Bij een periode van langdurige stilstand waarbij de vloerverwarming uit heeft gestaan is het verstandig om de installatie te laten reinigen of doorspoelen door een professionele installateur. Op deze wijze kan ik vies water en algenvorming tegengaan.

Offerte


 1. Verbouwen 101 | Hybride Warmtepomp Verbouwkosten.com 07:33
 2. Verbouwen 81 | Verwarming - Wat Is De Beste Keuze? Verbouwkosten.com 14:09
 3. Verbouwen 38 | CV Verwarming Tips! Verbouwkosten.com 16:59

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar zou de vloerverwarming komen?

2*. Omschrijving

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes