Zonneboiler Vloerverwarming | Kosten en tips!

Een zonneboiler kan helpen bij de verwarmingsfunctie van je vloerverwarming. Aangezien vloerverwarming een laag temperatuurverwarmingssysteem is, hoeft het water dat door de verwarmingsbuizen gaat niet zo warm te zijn als bij de traditionele radiator systemen. Dit betekent dat het water dat door de zonneboiler verwarmd wordt direct gebruikt kan worden in het vloerverwarmingssysteem en dus niet hoeft te worden na verwarmd.

zonneboiler

Verwarmen van je woning

In de ideale omstandigheden komt er zelfs geen gas meer te aan pas bij het verwarmen van je woning. De terugverdientijd van een zonneboiler wordt met deze methode ook nog eens verlaagd.

Vloerverwarming met zonneboiler

Met een zonneboiler kun je dus de verwarming door middel van vloerverwarming van je huis ondersteunen. De temperatuur van het water in een vloerverwarmingssysteem is lager dan in bijvoorbeeld een traditioneel radiator systeem. Het water dat in de vloerverwarming gaat heeft een input temperatuur van zo ongeveer 45 graden en een retour temperatuur van 25 graden. Vloerverwarming heeft een meer geleidelijke warmteoverdracht. Dit is zeer goed op te warmen met warmte van de zon en een zonneboilersysteem.

Vloerverwarming zonneboiler

De freezepro dat in de zonnecollectoren verwarmd wordt, wordt opgeslagen in de zonneboiler en kan vervolgens direct worden gebruikt om je woning van warmte te voorzien. Door je vloerverwarming aan te sluiten op je zonneboiler systeem kun je ook nog eens de terugverdientijd verkorten. Sluit je zonneboiler het liefst altijd aan op een cv-ketel met een Gaskeur met NZ label. Mocht de zon in de winter niet voldoende schijnen, dan kan de cv-ketel de vloerverwarming bijspringen met het verwarmen.

Zonneboiler prijs

In deze prijzen tabel zie je de indicatieve kosten voor aanschaf en installatie van de zonneboiler. Dit zijn wel de totaal prijzen. De prijzen beginnen bij € 2.000 en kunnen oplopen tot € 5.000.

ZonneboilerCollector (s)VoorraadvatAanschafInstallatieTotaal
Compact1100€ 1.500€ 500€ 2.000
Compact+2100€ 2.250€ 800€ 3.050
Normaal2200€ 2.750€ 850€ 3.600
Groot3300€ 4.000€ 1.000€ 5.000

Kosten

  • Deze kosten zijn voor een compleet zonneboilersysteem dus inclusief alle collectoren, de pompen, de leidingen, sensoren.
  • Montage door een erkende installateur.
  • Aankoop en dus geen lease of huur.
Benieuwd naar een zonneboiler met vloerverwarming?
Met een zonneboiler kun je het warme water voor je vloerverwarming duurzaam verwarmen. Vraag vrijblijvend offertes aan om de beste prijs voor deze klus te realiseren!
arrow Vraag offertes aan

Kostenbepalende factoren

De kosten zijn afhankelijk van een aantal zaken in het gebouw. Denk hierbij aan de constructie van het dak. Is er een plat dak of schuin dak, hoe is de bereikbaarheid van het dak, hoe makkelijk of lastig kunnen de sparingen gemaakt worden en hoe groot zijn de afstanden die leidingen moeten overbruggen.

btw zonnepanelen belgie

Lease

Via sommige energieleveranciers kun je de zonneboiler combi ook huren of leasen. In dat geval hoef je dus niet de investering van een paar duizend euro te doen maar betaal je een maandelijks bedrag. In geval van lease word je uiteindelijk ook eigenaar van de zonneboiler na een bepaalde periode. De kosten voor het huren van een zonneboiler bevinden zicht tussen de € 15,- per maand tot circa € 50,- per maand. Deze kosten zijn afhankelijk van de energiebehoefte, de jaren van het contract en natuurlijk de aanbieding die je kiest. Let er goed op welk model en type ze aanbieden en of die van A-kwaliteit is.

Prijs vloerverwarming

De vloerverwarming is er als hoofdverwarming of als bijverwarming. De prijs per m² wordt veel lager bij veel m². Zo betaal je voor vloerverwarming op kleine oppervlaktes € 700 tot 10 m² inclusief de installatie ervan. Indien je een grotere kamer van bijvoorbeeld 60 m² hebt en de vloerverwarming als hoofdverwarming wilt gebruiken betaal je minder per m² en totaal circa € 1.500 totaal.

Ervaringen

Voordat je zelf een zonneboiler wilt aanschaffen met of zonder combinatie met vloerverwarming, wil je er natuurlijk graag achter komen wat voor ervaringen andere mensen hiermee hebben. Naast het vragen aan bekenden en familie kun je ook op internet veel verschillende ervaringen vinden van consumenten.

Aansluiten

Het beste zonneboiler systeem wordt aangesloten op de CV-ketel in de woning. Als het water dat uit de zonneboiler komt nog niet warm genoeg is voor het verwarmen dan kan het eventueel nog worden na verwarmd door de CV-ketel. Wanneer radiatoren gebruikt worden om een huis te verwarmen zal in de meeste gevallen de CV-ketel nog moeten aanslaan om de juiste temperatuur van het water voor de radiatoren te bereiken.

Rendement

Bij vloerverwarming is daarentegen niet zo’n hoge temperatuur nodig om je woning ook goed te kunnen verwarmen, en er zal dus veel minder snel aanspraak hoeven worden gemaakt op de CV-ketel om na te verwarmen. Hierdoor wordt er weinig tot geen gas verbruikt en wordt je huis dus vaak geheel door de zon verwarmd. Erg veel rendement, en milieuvriendelijk dus!

Stimuleren

Door zonneboiler subsidie te geven tot 2023 op de zonneboilers wil de overheid ons nog meer helpen om hiervoor te kiezen. Met een set van een paar duizend euro ben je al gereed om te starten met energie besparen.

Zonnepanelen en elektrische vloerverwarming

Een combinatie van elektrische vloerverwarming en zonnepanelen zou natuurlijk ideaal zijn. Hierdoor kun je de overcapaciteit van de zonnepanelen gebruiken om warme voeten te krijgen. Voor het gebruiken van de opgewekte stroom van zonnepanelen is een omvormer nodig om deze opgewekte gelijkstroom om te vormen naar wisselstroom. Het is beter om de vloerverwarming niet rechtstreeks aan te sluiten op de omvormer, maar op de netstroom. Op die manier kan je ook gebruik maken van de elektrische vloerverwarming wanneer er geen opwekking is door de zonnepanelen.

Zonneboiler vloerverwarming: gratis offertes

Door met een zonneboiler je vloerverwarming van warm water te voorzien, kun je duurzaam en goedkoper verwarmen. Met onderstaande formulier kun je vrijblijvend offertes aanvragen, waarbij wij je matchen met ervaren installateurs uit jouw regio. Zo garandeer je een goede installatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes