Garagedeur vervangen | Waarom de garagedeur vervangen

De garagedeur vervangen kan veel voordelen met zich meebrengen en zorgt ervoor dat je weer jarenlang gebruik kunt maken van je garage. De klus is vaak binnen een dag gedaan en geeft je niet alleen een nieuw uiterlijk, maar ook extra comfort en gemak.

nieuwe garagedeur na vervangen

Waarom de garagedeur laten vervangen?

De garagedeur vervangen geeft veel voordelen. Het is een duurdere en meer ingrijpende optie dan de garagedeur repareren, maar zal op de lange termijn meer opleveren. Hierdoor kan het toch de beste keuze zijn. Hieronder staan een paar van de voordelen op een rij.

Isolatie

Isolatie wordt steeds belangrijker en de garage is hier geen uitzondering op. Een oude garagedeur zal vaak weinig tot geen isolatie hebben, en een kanteldeur laat helemaal veel kou binnen. Als je nog zo’n soort garagedeur hebt, of als je huidige garagedeur niet meer goed in de opening past, kun je op het gebied van isolatie veel winnen door hier een goed isolerende deur in te laten zetten. Niet alleen zorgt het ervoor dat de garage fijner is om in bezig te zijn, het scheelt ook op de energierekening.

Uitstraling kantel of paneel garagedeur

Het oog wil ook wat, en op een gegeven moment is je garagedeur nu eenmaal niet erg mooi meer. Je kunt schoonmaken en onderhouden wat je wilt, maar roest, vuil en andere kleine plekjes zullen uiteindelijk hun weg naar jouw garagedeur vinden. Ook kan het zo zijn dat je gewoon liever een andere stijl of kleur van garagedeur wilt. Met een nieuwe garagedeur kun je het hele aanzicht van je woning opknappen.

Gebruiksgemak met afstandsbediening

Veel nieuwe garagedeuren zijn voorzien van elektrische bediening, waardoor het een stuk makkelijker is om je garagedeur open en dicht te maken. Je kunt het gewoon vanuit je auto doen, zodat je niet meer de kou in hoeft en je een stuk sneller kunt parkeren of wegrijden! Wanneer je nog een oude deur hebt, kan deze ook door ouderdom en slijtage lastiger open gaan. Met een nieuwe garagedeur gaat het openen niet alleen soepeler, maar kun je er dus ook voor kiezen om dit elektrisch in plaats van handmatig te doen.

Veiligheid en nieuwe sloten

Een oude kanteldeur is vaak makkelijk open te breken, wat geen veilig idee is. Helemaal als de garage naar je woning leidt, want dan kunnen inbrekers voor je het weet binnen staan. Door de garagedeur te vervangen weet je zeker dat deze aan de nieuwste eisen voldoet en het inbrekers veel lastiger zal maken om in te breken.

Wat kost een garagedeur vervangen inclusief montage prijs?

De kosten van de garagedeur vervangen liggen gemiddeld tussen € 1.000 en € 5.000, inclusief BTW en montage. De garagedeur prijzen zijn vooral afhankelijk van het soort garagedeur dat je kiest. Een kanteldeur is een van de goedkoopste opties en kan soms zelfs voor minder dan €1.000 gevonden worden. De montage zelf van de garagedeuren kost gemiddeld € 600, wat meestal bij de prijs inbegrepen zal zitten.

Wat kost extra opties als motor en kozijn?

Een elektrische bediening van je garagedeur is een populaire optie, helemaal in de winter als het buiten guur is. De prijs van een motor bij de garagedeur kan van € 300 tot € 1.000 oplopen, afhankelijk van wat voor garagedeur je kiest en hoeveel er aan het stroomnet gedaan moet worden hiervoor. Heb je ook een nieuw kozijn nodig rondom de garagedeur? Dan zal dit voor een kunststof kozijn gemiddeld € 700 per vierkante meter kosten, terwijl andere materialen duurder kunnen zijn.

Wat bepaalt de kosten voor nieuwe garagedeuren plaatsen

De grootste factor in de kosten voor een nieuwe garagedeur is de soort garagedeur die je kiest. Een handmatige kanteldeur is de goedkoopste optie, maar is niet goed isolerend en ook niet erg veilig. De openslaande garagedeur is de duurste optie, maar geeft ook wel extra luxe. De andere types waar je uit kunt kiezen zijn de roldeur en sectionale garagedeur. Alle soorten garagedeuren kunnen handmatig worden bediend, maar ook elektrisch.

Tijd om je garagedeur te vervangen?
Een oude garagedeur kan veel problemen opleveren, van slechte isolatie tot inbraakgevoeligheid. Door op tijd offertes aan te vragen en te vergelijken kun je voor een goede prijs jouw garagedeur laten vervangen.
arrow Vraag offertes aan
garagedeur wordt vervangen

Onderhoud

Het onderhouden van de garagedeur is van groot belang om te voorkomen dat de garagedeur vervangen snel opnieuw nodig is. Je wilt toch ook storingsvrij je deur blijven gebruiken? Door je deur goed te onderhouden, zorg je dat je een lange levensduur houdt en het gebruiksgemak blijft. Het kan zomaar zijn dat er wat onderdelen kapot zijn en deze dienen dan vervangen te worden door een specialist. Als je de deur na laat kijken, zorg dan altijd dat de hoofdelektriciteit voorziening uit is (vanwege de veiligheid). Iedere zes maanden dien je eigenlijk het volgende na te kijken om je nieuwe garagedeur zo lang mogelijk mooi en werkend te houden:

  • De zij afdichting controleren op schade, slijtage of krimpen.
  • De boven afdichting controleren op schade, slijtage of krimpen.
  • De onder afdichting controleren op schade, slijtage of krimpen.
  • De onderdelen die hierboven zijn genoemd tijdig smeren. Vaker dan eens per half jaar is nog beter.
  • De panelen schoonmaken.
  • De ramen, indien aanwezig, schoonmaken. Gebruik hiervoor water en zachte doeken.
  • Afval en vuil verwijderen van de deur en de omgeving.

Onderdelen kapot

Zijn torsieveren, beugels of andere onderdelen kapot? Let dan goed op. Als onderdelen aan veren of kabels bevestigd zitten, dan kunnen ze onder hoge spanning staan en verborgen krachten bezitten. Dit kan nare gevolgen hebben. Dus als je twijfelt, laat het dan aan de monteur over. Sommige onderdelen zoals klinken kun je soms zelf vervangen, maar vaak worden reparaties uitbesteed aan een ervaren specialist. Zo weet je zeker dat alles netjes en op de juiste manier wordt gemaakt. Ook niet onbelangrijk: op deze manier behoud je garantie en is het originele niveau van inbraakveiligheid gewaarborgd.

Garagedeur vervangen: gratis offertes

Door op tijd je garagedeur te laten vervangen, kun je op jouw gemak offertes opvragen en vergelijken. Zo voorkom je dat het een spoedklus wordt en kun je de beste vakman uitzoeken, zodat je nog lang kunt genieten van een fijne garage!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving

2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes