Kosten garagedeur | Grootte, materiaal en aansturing

De kosten van een garagedeur worden onder andere bepaald door de grootte, het materiaal en de aansturing. Je kunt besparen door goed te zoeken, deels zelf werkzaamheden uit te voeren en goed te vergelijken.

kosten garagedeur

Wat is de prijs voor het laten plaatsen van een nieuwe garagedeur?

De kosten voor het laten plaatsen van een nieuwe garagedeur is meestal ergens tussen de € 800,- en € 2.000,-. Echter is het belangrijk om te begrijpen dat de prijs van meerdere factoren afhankelijk is en daardoor sterk uiteen kan lopen.

Welke zaken hebben invloed op de kosten van een garagedeur?

Het is belangrijk om te begrijpen dat er meerdere factoren zijn die invloed op de kosten van de installatie hebben en op de prijsopbouw van een garagedeur. Om van alle kosten op de hoogte te zijn, is het goed om met de volgende factoren rekening te houden:

 • Het formaat
 • Loopdeur erin of niet
 • Soort openingssysteem
 • Het type garagedeur
 • Materiaal van de deur (kunststof, aluminium of bijvoorbeeld houten garagedeuren)
 • Automatische opener
 • Afstandsbediening(en)
 • Slot en scharnier (vouwmechanisme)
 • De installatiekosten
 • Eventuele extra opties

Indien je wenst om een nieuwe garagedeur te nemen, kan het wellicht handig zijn om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Hierdoor kun je een installatie naar wens realiseren, tegen een gepaste prijs.

Wat is de goedkoopste garagedeur?

Een kanteldeur van kunststof of staal is doorgaans de goedkoopste deur vergeleken met andere soorten garagedeuren. Dit komt doordat deze deuren van laagwaardig materiaal gemaakt zijn en handmatig bedient dienen te worden als normale garagedeur in plaats van met elektrische bediening. 

Welke soorten garagedeuren zijn er?

Garagedeuren zijn in veel verschillende types verkrijgbaar. Hieronder bespreken we de meest voorkomende types en leggen we je uit hoe deze werken en wat de mogelijkheden zijn.

Sectionaal garagedeur

Een sectionaaldeur bestaat uit horizontale panelen die met scharnieren aan elkaar vastgemaakt zijn. De scharnieren bewegen omhoog bij het openen van de deur, dat vervolgens een soort draaiende beweging maakt waardoor de parallel aan het plafond komt.

Wat kost een sectionale garagedeur?

De kosten voor een sectionale garagedeur zijn afhankelijk van het type en materiaal:

 • Standaard: tussen de € 800,- en € 2.000,-
 • Met afstandsbediening: tussen de € 1.200,- en € 3.500,-
 • Hout: tussen de € 1.500,- en € 5.000,-
 • Aluminium: tussen de € 1.000,- en € 3.000,-

Openslaande garagedeur

Een garage met een openslaande garagedeur, is een garage met twee deuren die opengaan door ze naar buiten te zwaaien. Dit is dus precies hetzelfde als bij de voordeur van een woning. Een garagedeur met loopdeur is ideaal voor als je vaak in je garage moet zijn om bijvoorbeeld een fiets of grasmaaier op te bergen, en door de deurdranger zal de deur altijd automatisch sluiten.

Wat kost een openslaande garagedeur?

De kosten voor een openslaande garagedeur worden bepaald door het materiaal van de deur:

 • Hout: tussen de € 2.000,- en € 5.000,-
 • Kunststof: tussen de € 1.500,- en € 3.000,-
 • Staal: tussen de € 1.500,- en € 3.500,-

Kantel garagedeur

Kantel garagedeuren zijn deuren die opengaan door via de onderkant vastgepakt en omhooggetrokken te worden. Het luik rolt dan als het ware omhoog en zorgt ervoor dat de garage betreden kan worden.

Geïsoleerde garage

Om de temperatuur in de garage op peil te houden kan het handig zijn om het dak, de vloer en de muren te isoleren. Hierdoor kan er veel in energiekosten bespaard worden en wordt het comfort van de ruimte verhoogd. Je moet dan wel rekening houden met extra kosten voor isolatie. 

Interesse in een nieuwe garagedeur?
Er zijn veel opties voor de garagedeur, die ook allemaal hun eigen prijs hebben. Door offertes op te vragen en te vergelijken weet jij precies met welke prijzen je rekening moet houden voor jouw ideale garagedeur.
arrow Vraag offertes aan

Populaire materiaalsoorten voor garagedeuren

Garagedeuren zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Hieronder geven we je een overzicht van de materiaalsoorten die het meeste worden gebruikt voor garagedeuren.

Een garagedeur van hout

Een garagedeur van hout is wegens zijn warme en natuurlijke uitstraling erg populair. Verder kan het in verschillende stijlen worden aangepast, wat ervoor kan zorgen dat de ruimte een andere look krijgt. Het enige nadeel van hout is dat het gevoeliger is voor bepaalde weersomstandigheden.

Een garagedeur van staal

Stalen garagedeuren zijn erg stevig en daardoor ideaal geschikt om voor een lange tijd gebruikt te worden. Verder heeft het natuurlijk de voordelen dat het een moderne uitstraling heeft en in verschillende afwerkingen verkrijgbaar is. Deze onderhoudsarme garagedeur is wegens de vele voordelen erg gewild in Nederland. 

prijzen garagedeur

Garagedeur repareren of vervangen

Kun je je oude garagedeur nu het best (laten) repareren of kun je beter de garagedeur vervangen? Indien de deur na vele jaren zijn beste tijd gehad heeft, kan het handig zijn om de opties met een installateur te bespreken. Soms moeten er onderdelen van de garagedeur vervangen worden. Zijn het kleine dingen en heb je er verstand van en weet je wat de kosten zijn van garagedeuren zijn? Dan kun je wellicht zelf de garagedeur repareren. Zo bespaar je kosten en tijd.

Hoe kun je een garagedeur onderhouden?

Het onderhouden van de garagedeur is van groot belang om te voorkomen dat de garagedeur repareren nodig is. Je wilt toch ook storingsvrij je deur blijven gebruiken? Door je deur goed te onderhouden, zorg je dat de levensduur vergroot wordt. Het kan zomaar zijn dat er wat onderdelen kapot zijn en deze dienen dan vervangen te worden door een specialist. Iedere zes maanden dien je eigenlijk het volgende na te kijken:

 • De zij-, boven- en onderafdichting controleren op schade, slijtage of krimpen
 • De onderdelen van de garagedeur tijdig smeren
 • De panelen schoonmaken
 • De ramen, indien aanwezig, schoonmaken. Gebruik hiervoor water en zachte doeken
 • Afval en vuil verwijderen van de deur en de omgeving

Veelgestelde vragen

Wat kost een garagedeur schilderen?

+
De kosten voor het schilderen van een garagedeur hangen af van de grootte van de deur, het type verf, en de renovatiekosten. Gemiddeld gezien kun je rekening houden met een prijs tussen de € 9 en € 15 per vierkante meter.

Kun je een garagedeur zelf installeren?

+
Het installeren van de garagedeur is doorgaans een lastige klus en kan het beste aan een echte vakman worden overgelaten. Door verschillende offertes aan te vragen bij vakmannen in de buurt kun je de gemiddelde kosten vergeleken en zo de beste deal vinden.

Kun je een kattenluik plaatsen in een garagedeur?

+
Wil je liever dat je kat binnenkomt via de garage, dan is een kattenluik plaatsen in een garagedeur een goede oplossing. Door het plaatsen van een kattenluik in een garagedeur voorkom je dat je kat met vieze pootjes door heel de woonkamer loopt.

Garagedeur kosten: gratis offertes

Een garagedeur is een belangrijk onderdeel van je garage, je wilt immers je spullen zo veilig mogelijk houden! Door onderstaande formulier in te vullen, brengen wij je in contact met ervaren vakmannen. Zo weet je zeker dat jouw garagedeur veilig en professioneel wordt geplaatst.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes