Veranda kosten | De prijzen, voordelen en mogelijkheden

Een veranda hoeft niet veel te kosten en biedt veel voordelen. Zo kun je van de sfeer genieten vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst en zijn er verschillende mogelijkheden.

veranda kosten

Veranda aan huis plaatsen

Een veranda is een aanbouw aan de woning. Vaak is het een afdak dat steunt op houten palen. Er kan voor een bestaande vloer worden gekozen (van de woning), maar er wordt ook vaak voor een houten vloer gekozen. Deze ligt dan gelijk aan de vloerhoogte binnenshuis. Er is ook een andere mogelijkheid, je kunt de veranda namelijk ook afsluiten met glas, wat ook wel een serre wordt genoemd. Zo geniet je het hele jaar door van deze ruimte. Alle keuzes die je maakt voor een veranda hebben invloed op de kosten.

Wat kost een veranda inclusief montage?

Het plaatsen van een veranda kost gemiddeld rond de € 1.200 tot € 1.600 per vierkante meter. Dit is inclusief montage. Hierbij scheelt het wel of je kiest voor een veranda of maat of een standaard veranda, die van tevoren al gemaakt wordt en in één geheel wordt geplaatst. Houd dus rekening met dit prijsverschil.

Wat kost een veranda van 20 m2?

Nu we weten wat een veranda kost per vierkante meter kun je eenvoudig berekenen hoeveel een veranda gaat kosten in de gewenste afmetingen. Wil je bijvoorbeeld een veranda van 20 vierkante meter? Dan ligt de totale kostprijs hiervoor tussen de € 24.000 en € 32.000, inclusief montage.

Veranda prijzen per materiaal

Het is ook afhankelijk van het materiaal wat de kosten voor een veranda zijn. Zo betaal je voor een PVC veranda tussen de € 300 en € 1.500 per vierkanter meter, wat dan doorgaans ook de goedkoopste optie is. Voor een aluminium veranda is dit € 800 tot € 2.500 per vierkante meter en voor een houten veranda € 250 tot € 2.800 per vierkante meter.

Houten of glazen veranda bouwen

Een standaard model begint bij een paar honderd euro als je zelf aan de slag gaat met hout. Wanneer je hem laat plaatsen gaan de kosten al snel richting de duizend euro voor een klein model van hout en die kunnen oplopen tot meerdere duizenden euro’s voor een groot model van aluminium met glas en (deels) ramen erin en een glazen dak. Op die manier maak je eigenlijk een soort wintertuin waar je nog langer gebruik van kunt maken (namelijk ook in het vroege voorjaar en late najaar).

Benieuwd naar de veranda kosten?
Met een veranda kun je buiten en binnen echt samen brengen. Door de juiste vakman te kiezen, kun je de beste veranda realiseren zodat het een echte toevoeging wordt op jouw huis.
arrow Vraag offertes aan
veranda

Voordelen van een veranda aanbouw

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een veranda kunt kiezen en je deze wilt bouwen of laten bouwen. Zo kun je extra ruimte creëren en een fijne plek waar je buiten kunt zitten. Wanneer je iets wilt aanbouwen aan de woning, is een veranda dan ook een goede optie. Bovendien is het vaak een mooie toevoeging aan de woning en tuin.

Langer buiten zitten

De veranda kan ook een goede oplossing bieden wanneer je vaker en langer buiten wilt zitten. Zo kun je namelijk lekker droog zitten en toch buiten zijn. Met eventueel een terrasverwarmer maak je deze plek nog aantrekkelijker. Met het aanbouwen van een praktische veranda die open of gesloten is als wintertuin, met bijvoorbeeld een of twee glazen schuifpuien kun je langer gebruik maken van je tuin.

De woning en tuin samenvoegen

Veel mensen kiezen voor een veranda als zij meer licht in de woning willen, maar ook wanneer zij de tuin en de woning meer bij elkaar willen betrekken. Als je namelijk een serre of veranda neemt dan kun je daar lekker zitten en naar buiten kijken. Je bent zo meer één met je tuin en als je van de natuur houdt, is dat een goede keuze.

Functies van een veranda

Een veranda heeft verschillende functies. Zo vinden kinderen het leuk om hier in de zomer te spelen. Ze zitten dan in de schaduw, maar kunnen toch genieten van de lekkere temperatuur in de zomer. Maar ook voor volwassenen zijn er vele voordelen. Zo kun je tot laat buiten zitten, samen kletsen, een spel doen, wat drinken en genieten van de gezelligheid. Door deze terrasoverkapping aan huis zijn veel mensen langer buiten. Het is uitnodigend om lekker buiten te gaan zitten. Je kunt de veranda zien als een echt mooi verlengstuk van de woning, en hij is erg functioneel.

De mogelijkheden voor een veranda

De woning wordt, zoals gezegd, een stuk aantrekkelijker bij de verkoop als je zo’n mooie uitbreiding van je woning hebt. Wanneer je de veranda laat plaatsen, is het goed om je af te vragen hoe groot je deze wilt hebben. Er zijn verschillende maten mogelijk, afhankelijk van je persoonlijke wensen. Daarnaast kun je de veranda zelf plaatsen of je kunt het werk uitbesteden. Dit alles heeft weer invloed op de kosten.

Veranda kosten: vrijblijvende offertes

Er zijn een groot aantal bedrijven, die de veranda op maat kunnen maken voor je. Vraag daarom vooraf offertes aan, zodat jij weet wat de kosten zijn. Aan de hand daarvan kun jij de keuze maken wie de veranda bij jou mag plaatsen en hoe deze eruit komt te zien.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes