Wat kosten rolluiken? | Alle prijzen inclusief opties

Voor een koeler en veiliger huis zijn rolluiken een slimme keuze. Maar wat kosten rolluiken nu precies? In dit artikel krijg je verschillende tips voor goede en goedkope rolluiken. We bieden je ook de mogelijkheid om gratis offertes voor rolluiken aan te vragen.

Wat kosten rolluiken?

Wat kost een rolluik gemiddeld, inclusief montage?

De kosten voor rolluiken inclusief de montagekosten variëren tussen de € 180 tot € 1.100. Deze prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Het is dan ook goed om te weten hoe de prijsopbouw in elkaar zit.

Wat kost het laten plaatsen van een rolluik voor een raam?

De kosten voor het laten plaatsen van rolluiken liggen tussen de € 80 en € 240. Het is afhankelijk van hoe groot de rolluiken zijn en hoe complex de montage is, wat je uiteindelijk voor het plaatsen betaalt.

Zie in onderstaande prijstabel de opbouw van de kosten van een rolluik:

[tooltip tip=”De rolluik kosten opgebouwd uit de onderdelen.”]Rolluik kosten[/tooltip][tooltip tip=”De kosten van de aanschaf en het eventueel plaatsen (mocht het van toepassing zijn). Deze kosten zijn dus inclusief arbeid en incl btw. “]Prijs per rolluik inclusief btw[/tooltip][tooltip tip=”Wanneer is het de lage prijs en wanneer is het de hoge prijs?”]Kosten afhankelijk van[/tooltip]
BreedteVan €75 tot €600Van 1 m tot 6 m breed (levering)
BedieningVan €25 tot €260Van handmatig tot elektrisch
MontageVan €80 tot €240Van klein/ simpel tot groot/ lastig
TotaalVan €180 tot €1.100Compleet levering plus montage

De prijsopbouw in arbeid, montage en overige kosten van een rolluik zie je hier:

 

De voordelen van rolluiken

 • Inbraakbeveiliging
 • Werkt als extra isolatie en daardoor energiebesparend
 • Gordijnen eigenlijk overbodig
 • Verhoogt de privacy
 • Geluidswerend
 • Redelijk onderhoudsarm
 • Houdt de kozijnen in betere staat
prijzen rolluiken

Factoren die de prijs van rolluiken bepalen

De prijs die je betaalt voor een rolluik wordt dus bepaald door diverse factoren. Denk hierbij aan de afmetingen van het rolluik, het materiaal, de manier van bedienen en het totaal aantal rolluiken dat je nodig hebt. Ook de manier van monteren speelt een rol in de uiteindelijke rolluik kosten.

Afmetingen

De juiste afmetingen van rolluiken bepalen voor een deel de prijs. Een groter rolluik voor grote oppervlakken brengt vanzelfsprekend ook meer kosten met zich mee. Heb je dus grote ramen? Dan zul je meer kwijt zijn dan wanneer het om kleinere ramen gaat.

Materiaal: aluminium of kunststof rolluik

Het materiaal van het rolluik speelt ook een rol in de kosten. Veelvoorkomende materialen voor rolluiken zijn kunststof en aluminium. Aluminium rolluiken zijn over het algemeen sterker en hebben een langere levensduur, maar hebben dan ook een hogere prijs dan kunststof rolluiken. Het type rolluik bepaalt dus ook wat de totaalprijs wordt.

Bediening

Ook de bediening van het rolluik is een belangrijke prijsfactor. Zo heb je rolluiken die je handmatig kunt bedienen, maar zijn er ook al varianten met een elektrische bediening, waar de rolluiken automatisch omhoog en omlaag gaan. Voor elektrische bediening betaal je doorgaans meer. Met deze soort bediening heb je namelijk ook een buismotor nodig, wat bovenop de aanschafprijs komt.

Aantal rolluiken

Hoe meer rolluiken je nodig hebt, hoe meer je doorgaans ook moet betalen. Daarbij heb je wel het voordeel dat als je meerdere rolluiken in één keer laat plaatsen, je vaak kwantumkorting kunt krijgen. Ben je dus van plan om meerdere rolluiken aan te schaffen? Dan kun je dit het best in één keer doen.

Montagekosten

Wanneer je de rolluiken laat monteren door een bedrijf betaal je hier natuurlijk arbeidskosten voor. Als je de rolluiken zelf monteert, kun je tussen de 20 en 40% op deze kosten besparen. Dit is wel alleen aan te raden als je enige ervaring hebt met montages en weet hoe je de rolluiken kunt installeren.

Extra opties

Wat ook nog invloed heeft op de totaalprijs van een rolluik, zijn de extra opties die je eventueel nog kan toevoegen. Zo kun je kiezen voor:

 • Speciale anti-optil veren, die het omhoog schuiven van het rolluik voor inbrekers onmogelijk maken
 • Lamellen met een hogere inslag- en torsieweerstand dan standaard rolluiken
 • Een versterkte onderlijst
 • Extra zware geleiders

[dzb_gaussian]

Besparen op de kosten

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten voor rolluiken. Naast dat je zelf de montage kunt doen, indien je daar enige ervaring mee hebt, zijn er nog andere handige tips en mogelijkheden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Onderhandelen over de prijzen

Op de prijzen van rolluiken zit vaak onderhandelingsruimte. Als jij duidelijk maakt dat je meerdere opties hebt dan kan dat zomaar 5 à 10% schelen. En dit heeft geen gevolgen voor de kwaliteit. Vooral in deze aannemersmarkt en woningmarkt hebben sommige bedrijven graag een extra opdracht zonder daar veel winst op te maken. Dat betekent dat jij minder betaalt voor de rolluiken. En ze dan krijgt voor de prijs waarvoor je eerst dacht alleen maar handmatige rolluiken te krijgen.

Combineer om geld te besparen

Als je kiest voor rolluiken en de kozijnen zijn ook aan vervanging toe, dan is het slim om verbouwingen te combineren. Zo kun je dit bij één leverancier onderbrengen. Dat geeft twee voordelen:

 • De combiprijs is scherper dan twee losse prijzen
 • Je hoeft minder af te stemmen en als er problemen zijn hoef je maar één bedrijf te bellen.

Offertes vergelijken

Als je alleen rolluiken nodig hebt, dan kun je je volledig richten op het uiterlijk en de afwerking van je nieuwe zonwering. Begin met de online aanvraag van een offerte en ga vanuit daar de onderhandeling in bij de partij met het beste aanbod en service. Je zal zien dat die offertes sowieso al behoorlijk uit elkaar liggen. De eerste winst ten opzichte van de leverancier om de hoek is dan al gemaakt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort zonwering
2*. Bediening
3*. Aantal
4*. Omschrijving
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Wat kosten rolluiken inclusief montage?

+
De montage van rolluiken kost gemiddeld € 80 tot € 240. Met de bediening en de rolluiken zelf erbij ben je gemiddeld € 180 tot € 1.100 kwijt voor rolluiken.

Wat is het nadeel van rolluiken?

+
Een nadeel van rolluiken is dat ze compleet verduisteren. Als je toch wat daglicht binnen wil hebben met de rolluiken dicht, kun je beter voor bijvoorbeeld een screen kiezen. Ook hebben rolluiken af en toe onderhoud nodig.

Wat kost een rolluik van 2.5 meter?

+
Een rolluik van 2.5 meter zal voor kunststof ongeveer € 225 tot € 375 kosten. Als je voor een aluminium rolluik gaat, moet je rekenen op prijzen van € 250 tot € 625. Dit is exclusief montage.

Hoe duur zijn elektrische rolluiken?

+
Elektrische rolluiken kosten gemiddeld € 180 tot € 1.100. Deze totaalprijs is afhankelijk van de grootte, de soort bediening, de montage en hoeveel rolluiken je wilt laten plaatsen.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes