Rolluiken met montage | Alle info en opties op een rij

Het kiezen van goede rolluiken kan een grote impact hebben op je dagelijks leven. Ze bieden niet alleen bescherming tegen zon en inbraak, maar verbeteren ook de esthetiek van je woning. In dit artikel hebben we speciale focus op de montage en de daarmee samenhangende kosten.

Rolluiken met montage

Wat kost een rolluik inclusief montage?

Rolluiken voor standaardramen zijn doorgaans eenvoudiger en goedkoper te installeren dan rolluiken voor ramen met afwijkende maten of vormen. Alsnog kunnen deze prijzen sterk variëren.

Ook de toegankelijkheid van de installatieplaats speelt een rol: installaties op hogere verdiepingen of moeilijk bereikbare plaatsen kunnen de kosten opdrijven.

Rolluiken prijzen

Wat kosten rolluiken nou precies? De installatiekosten voor het plaatsen van rolluiken variëren meestal tussen de € 100 en € 200 per rolluik. Interessant is dat de prijs per rolluik afneemt wanneer je besluit meerdere rolluiken tegelijk te laten installeren.

Dit betekent dat het financieel een stuk verstandiger is om alle rolluiken in één keer te laten monteren, in plaats van de installatie over meerdere maanden of zelfs jaren te spreiden.

Deze kostenbesparing is een belangrijk aspect om te overwegen bij het plannen van de installatie van rolluiken in je woning.

Door meerdere rolluiken tegelijk te laten plaatsen, kun je dus niet alleen tijd besparen, maar ook een aanzienlijk bedrag op de totale installatiekosten.

Zonwering laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk zonwering offertes

Wat kosten rolluiken gemiddeld?

De keuze van het type rolluik en de gewenste montagemethode hebben ook invloed op de prijs. Inbouwrolluiken, waarbij het rolluik volledig in de muur wordt geïntegreerd, vereisen meer werk en zijn daardoor duurder in montage dan opbouwrolluiken.

Daarnaast kunnen geavanceerde rolluiken met extra functies zoals automatische bediening of speciale isolatie-eigenschappen meer tijd en expertise vereisen om te installeren, wat de kosten verhoogt.

Rolluiken prijs arbeidskosten

De arbeidskosten voor het monteren van een rolluik variëren, maar gemiddeld liggen deze tussen de € 50 en € 150 per rolluik.

Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de installatie, de toegankelijkheid van de locatie waar het rolluik geplaatst wordt, en de ervaring van de monteur. 

Rolluik monteren

Het monteren van een rolluik is een precies proces dat zorgvuldigheid en aandacht voor detail vereist en zeer waarschijnlijk is het het beste om het aan een vakman over te laten. 

 • 1. Voorbereiding van de werkplek:
  – Zorg ervoor dat de werkplek schoon en vrij van obstakels is.
  – Meet het raam nauwkeurig op om de juiste maat van het rolluik te bepalen.
 • 2. Bevestigen van de geleiders:
  – Plaats de geleiders aan beide zijden van het raam.
  – Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat ze perfect verticaal zijn uitgelijnd.
  – Boor de gaten en bevestig de geleiders stevig aan de muur of het kozijn.
 • 3. Installeren van de oprolas:
  – Plaats de oprolas boven het raam.
  – Zorg ervoor dat deze horizontaal en stevig is bevestigd.
  – De oprolas bevat het mechanisme waar het rolluik zich omheen rolt.
 • 4. Aanbrengen van het rolluik:
  – Bevestig het rolluik aan de oprolas.
  – Laat het rolluik voorzichtig zakken in de geleiders.
  – Controleer of het rolluik soepel op en neer kan bewegen.
 • 5. Installeren van de bediening:
  – Bij handmatige bediening, installeer de slinger of het trekkoord.
  – Voor elektrische rolluiken, sluit de motor aan en bevestig de bedieningsschakelaar.
  – Test de bediening om te zorgen dat het rolluik correct opent en sluit.
 • 6. Afwerking en controle:
  – Werk eventuele ruwe randen af en zorg voor een nette afwerking.
  – Controleer alle bevestigingspunten op stevigheid.
  – Test het rolluik meerdere keren om de soepele werking te garanderen.

Rolluiken laten plaatsen

Bij een standaard installatie zonder complicaties aan een gemakkelijk bereikbare gevel zijn de kosten vaak aan de lagere kant van deze schatting.

Echter kan dit tarief bij installaties die meer tijd en speciale vaardigheden vereisen, zoals bij grote of lastig te bereiken ramen, kunnen de kosten oplopen.

Het is raadzaam om offertes van verschillende aanbieders te vergelijken om een idee te krijgen van de marktconforme prijzen. 

Extra werkzaamheden

Soms zijn er extra werkzaamheden nodig, zoals het aanpassen van kozijnen of het uitvoeren van kleine bouwkundige aanpassingen.

Deze extra werkzaamheden kunnen de totale kosten voor de installatie van rolluiken verhogen. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van wat inbegrepen is in de offerte om verrassingen te voorkomen.

Garantie en service

Overweeg ook de garantie en service die de installateur biedt. Een betrouwbare installateur die een goede garantie en follow-up service biedt, kan op de lange termijn voordeliger zijn, zelfs als de initiële installatiekosten hoger zijn.

Rolluiken met installatie

Wat kosten opbouw rolluiken

Opbouw rolluiken, ook bekend als voorzetrolluiken, zijn een steeds populairdere keuze voor wie zijn woning wil voorzien van extra isolatie, veiligheid en comfort. 

Deze nieuwe rolluiken worden aan de buitenkant van het raam gemonteerd, direct op de gevel of het kozijn.

Dit maakt ze ideaal voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw, omdat ze geen ingrijpende aanpassingen vereisen.

De kosten van opbouw rolluiken variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen, en eventuele extra opties zoals elektrische bediening.

Rolluiken kopen

Gemiddeld liggen de prijzen tussen de € 150 en € 500 per rolluik. Voor standaardmaten en basismaterialen zoals aluminium of pvc, liggen de prijzen aan de lagere kant van deze schatting.

Als je echter denkt aan grotere afmetingen, speciale kleuren of patronen, en geavanceerde bedieningsopties zoals afstandsbediening of koppeling met een smart home systeem, dan kunnen de kosten flink oplopen.

Naast dat ze er goed uitzien verbeteren deze opbouw rolluiken ook nog eens de thermische isolatie, wat kan leiden tot een lagere energierekening.

Daarnaast bieden ze effectieve bescherming tegen zonlicht en warmte in de zomer, en houden ze de warmte binnen tijdens koudere periodes. 

Ook qua veiligheid zijn ze een meerwaarde: ze vormen een extra barrière tegen inbraakpogingen. Wel zo handig!

Hoeveel kost een elektrisch rolluik?

De kosten van elektrische nieuwe rolluiken variëren enorm, afhankelijk van verschillende factoren zoals de afmetingen, het type rolluik en het gekozen materiaal.

Gemiddeld liggen de prijzen voor elektrische rolluiken tussen de € 90,- en € 600,- per stuk. Hieronder zetten we de meest gekozen rolluiken voor je op een rij!

Naast de aanschafkosten van het nieuwe rolluik zelf, zijn er ook kosten verbonden aan de montage en het type bediening. Voor een eenvoudige bediening beginnen de prijzen vanaf ongeveer € 60,-.

De totale kosten kunnen dus oplopen, afhankelijk van de gekozen opties en de complexiteit van de installatie.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze variabele factoren bij het overwegen van de aanschaf van elektrische rolluiken.

Elektrische rolluiken

Als je elektrische rolluiken overweegt dan is het handig om je hier een beetje in te verdiepen. Rolluiken zijn onder andere een prima zonwering voor lichtstraten. 

Oriënteer je op alle mogelijke typen en kleuren rolluiken

Het kiezen van de juiste zonwering voor je huis kan een uitdaging zijn, aangezien er verschillende opties beschikbaar zijn, elk met hun eigen unieke kenmerken en prijskaartjes.

Hieronder vind je een gedetailleerde uiteenzetting van de meest populaire keuzes: rolluiken, zonneschermen en markiezen.

1. Rolluiken

 • Veiligheid: Rolluiken bieden een uitstekende beveiliging tegen inbraak, dankzij hun stevige constructie. Wel zo veilig!
 • Duurzaamheid: Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan, weerstaan weersinvloeden en bieden een langdurige, goede oplossing.
 • Onderhoud: Rolluiken vereisen relatief weinig onderhoud vergeleken met de andere alternatieve, wat ze een handige keuze maakt. Ontdek nog meer over rolluiken in ons andere artikel erover.

2. Zonneschermen

 • Comfort: Ideaal voor wie graag in de tuin zit, bieden ze bescherming tegen de zon en creëren een aangename buitenruimte.
 • Onderhoudsgevoelig: Hoewel het doek van zonneschermen natuurlijk vervangbaar is, vereisen ze toch wel meer onderhoud dan rolluiken.
 • Sfeer: Ze voegen een fijne en gezellige sfeer toe aan zomeravonden en kunnen helpen de warmte onder het scherm te behouden, wat natuurlijk het comfort ook verhoogt.

3. Markiezen

 • Esthetiek: Markiezen hebben een charmante uitstraling en kunnen d  waarde van een huis verhogen.
 • Waardeverhogend: Goed toegepaste markiezen kunnen de marktwaarde van je woning verhogen.
 • Kosten en onderhoud: Over het algemeen zijn de kosten van markiezen hoger in aanschaf en onderhoud dan andere zonweringsopties zoals rolluiken en zonneschermen.

Offerte voor zonwering

Ben je geïnteresseerd geraakt? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort zonwering
2*. Bediening
3*. Aantal
4*. Omschrijving
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.


Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes