Alle schuifpui voor- en nadelen [en vergelijk met openslaande deuren]

Een schuifpui zorgt ervoor dat je de tuin meer betrekt bij het huis. Dankzij het glas heb je meer lichtinval en creëert het extra ruimte. Een schuifpui kopen zorgt voor mogelijkheden en een ander uitzicht in het woongedeelte!

schuifpui

Meer licht en lucht

Een schuifpui heeft schuifdeuren die je helemaal open kunt zetten. Dit is heerlijk fris tijdens de warmere dagen. Met een goede isolatie tocht het niet tijdens de winter. Zo kun je ook tijdens de donkere dagen overdag genieten van meer daglicht.

Ruim gevoel in huis en tuin

Een schuifpui op maat zorgt geeft een gevoel van meer ruimte. Dit kan zowel in het woongedeelte zijn als in je tuin. Het grote glas oppervlak kan ook gevoel van veiligheid creëren. Je ziet altijd wat er buiten gebeurd.

Voordelen van een schuifpui

De voordelen van een schuifpui:

 • Mooie luxe uitstraling
 • Meer contact met buiten en gevoel van ruimte
 • Meer licht in huis (vooral fijn in voor- en najaar)
 • Betaalbaar, omdat veel bedrijven ze aanbieden
 • Diverse afmetingen, veel keuze in model, kleur en afwerking
 • Op maat gemaakt
 • Veilig
 • Energiebesparing bij huidige slechte kozijnen
 • Meerwaarde voor het huis
 • Kunststof schuifpuien zijn onderhoudsarm en snel te installeren (één dag tot een paar dagen als er een stalen schuifpui balk moet komen)
 • Makkelijk en veilig te openen en sluiten, ook door kinderen

Aandachtspunten /zaken op om te letten

Helaas zijn er ook een aantal aandachtspunten, denk dan bijvoorbeeld aan:

 • De investering
 • Rommel in huis tijdens het installeren
 • Let op de kwaliteit en montage

Budget opstelling

Een schuifpui kopen is tegenwoordig redelijk betaalbaar. De kosten voor een schuifpui vallen nog best mee.

Alternatieven

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een schuifpui te plaatsen. Als je in dat geval toch de tuin bij de woning wil betrekken, is het mogelijk om openslaande deuren te laten plaatsen. Dit gaat ook vaak goed samen met een veranda.

Benodigde Materialen

Het is afhankelijk van je wensen en behoeftes welke soort schuifdeuren je wilt. Zo kun je kiezen voor een houten model, een kunststof schuifpui of aluminium schuifpui.

Onderhoudsvrije schuifpui

Een kunststof schuifpui is onderhoudsarm (niet onderhoudsvrij want af en toe klein onderhoud van de schuifpui, het afstellen en schoonmaken is altijd nodig, net als bij aluminium en hout). De bedragen van kunststof kozijnen en schuifpuien zijn meestal iets lager dan de pui in hout.

Houten schuifpui

Een houten schuifpui wordt door de meeste gezien als het mooiste. Dit omdat het vaak ook het beste bij het huis past. Een houten schuifpui moet om de circa 5 jaar geschilderd worden. Dit kun je doen in elke kleur die je wilt. Hierdoor heeft hout de meeste mogelijkheden.

Kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui is het meeste onderhoudsarm. Ze zijn goedkoper dan de andere versies, maar doen niet onder aan kwaliteit of isolatie. Kunststof schuifpuien op maat hebben een levensduur die bijna net zo lang is als die van hout. Tegenwoordig ziet kunststof er ook heel netjes uit en is het vergelijkbaar in al de RAL kleuren.

Aluminium schuifpui

Een aluminium schuifdeur zie je niet zo veel, maar kan een prima oplossing zijn. Een aluminium schuifdeur is perfect voor moderne huizen. Aluminium valt heel strak rond het glas. Soms wordt een aluminium variant wat ‘kil’ gevonden omdat het koud aanvoelt en een heel glad oppervlakte heeft.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Schuifpui laten plaatsen

Als je zelf geen ervaring hebt met het plaatsen van een schuifpui of openslaande deuren op maat, is het verstandig de montage uit te besteden aan een professional. Van al de schuifpuien is er een A-merk en een B-merk. De A-merken hebben een iets langere levensduur, maar zijn ook duurder. A-merken zijn bijvoorbeeld Veka, Knipping en Finstral. Wat budget merken die een lagere prijs bieden zijn Profine en K-vision. Ook van deze budget bedrijven zijn de producten van goede kwaliteit.

schuifpui en houten vloer

Als de montage op maat niet goed wordt uitgevoerd gaat de isolatie van je woning achteruit en gaan je maandelijkse kosten omhoog. Wij adviseren je dat je op tijd (online) informatie op zoekt over de schuifpuien. Zo kun je eenvoudig al de schuifpui kosten vergelijken. Lees ook de reviews van eerdere klanten, dit kan je zeer goed helpen. Bekijk al de gegevens in het uiteindelijke contract nauwkeurig zodat je voorzien bent van garantie!

Soorten schuifpuien

Er zijn diverse soorten schuifpuien. Je kunt kiezen uit een hefschuifpui, kiepschuifpui of een harmonica schuifpui.

infographic schuifpui

Hefschuifpui

Een hefschuifpui wordt meestal gebruikt met een groot glazen schuifwand glas oppervlakte. Als er zware ruiten heen en weer bewogen moeten worden, werkt dit het makkelijkst. Deze schuifpui wordt bediend met een hendel die werkt als een hefboom. Door de hendel omhoog te draaien kun je de deur heen en weer schuiven. Door de hendel naar beneden te draaien gaat de schuifdeuren weer op slot. Dit kan op verschillende standen. Een hefschuifpui bestaat uit twee delen. Een bewegende deur en een vast raam.

Kiepschuifpui

Een kiepschuifpui is op twee manieren te openen. Je kunt de deuren open schuiven en open klappen. Deze bediening gaat ook met een hendel. Als je de deur open wilt klappen valt deze gedeeltelijk naar binnen. Dit heeft als voordeel dat je frisse lucht binnen krijgt.

Ontvang gratis schuifpui offertes

Overweeg je een nieuwe schuifpui of een bestaande te vervangen? Ontdek wat de beste opties en prijzen zijn door offertes aan te vragen van experts en de beste deal te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenst materiaal
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes