Stalen schuifpui | Kosten en Voordelen stalen pui

Een stalen schuifpui geeft de openheid tussen binnen en buiten maar de uitstraling van een mooi authentieke stalen schuifpui.

stalen schuifpui

Stalen schuifpui

Stalen schuifpuien zie je vaak in duurdere huizen en mooie gebouwen. Meestal worden ze in de buitengevel geplaatst, maar ook binnen kan het karakter van staal mooi tot zijn recht komen.

Schuifpui staal

De schuifpuien van staal geven een statige en solide uitstraling en hebben voor sommige mensen een meerwaarde ten opzichte van houten, aluminium en vooral kunststof kozijnen mits netjes geplaatst en in de juiste kleur. Vaak is een donkere neutrale kleur het beste, althans; die zie ik het meeste toegepast worden. Maar bekijk hier meer over een houten, aluminium of kunststof schuifpui.

Aluminium of staal

Naast hout en kunststof kozijnen is de echte concurrent natuurlijk aluminium kozijnen omdat die ook redelijk slank zijn en een strakke uitstraling hebben. Hout is een goede tweede is wat grover van detaillering meestal. Hier zie je echt ouderwetse stalen kozijnen die als schuifpui binnen gebruikt kunnen worden:

Voordelen

De voordelen van een stalen schuifpui is dat ze bestand zijn tegen veelvuldig gebruik en een chique uiterlijk. Daardoor is zo’n pui best duurzaam. Er zijn echter ook een paar nadelen aan een metalen schuifpui en die laten we je ook zien.

Eigenschappen

De eigenschappen (en voor de meeste mensen ook de) voordelen zijn:

 • Een statement in het gebouw
 • Zowel voor een schuifpui tussen binnenruimtes als tussen binnen en buiten (met dubbel of driedubbel glas en isolatie in het staal)
 • Inbraakwerend. Vraag altijd om het Politiekeurmerk op de pui.
 • Gaat lang mee, mits goed onderhouden. Dit aspect is vergelijkbaar met duurzame kozijnen

Prijzen

De stalenpui kosten zijn het grootste nadeel ervan. Ze kunnen zomaar twee keer zo duur zijn dan houten of kunststof puien. Daarnaast zijn er nog wat aandachtspunten zoals:

 • Minder duurzaam dan de meeste soorten hout
 • Schilderen is nodig om roest te voorkomen
 • Zwaar om te monteren (dus zelf doen is erg lastig)
 • Zwaarder in gebruik (dus kies goed hang en sluitwerk dat het schuiven lichter maakt)
Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Jansen

Vooral de leverancier Jansen heeft bijzonder mooie solide stalen puien en ze kunnen de grootste maten leveren. De brandveiligheidstesten (voor binnentoepassing) zit ook op de meeste exemplaren en zij kunnen zo’n certificaat ook krijgen mocht dat nodig zijn voor de brandweer eisen.

stalen schuifpuien

Chique

Een stalen schuifpui is niet alleen chique. De meesten kiezen ervoor omdat:

 • Het passend is bij een pand
 • Het een stoere, solide uitstraling geeft
 • Een slanke detaillering heeft

Stalen pui

Als je op dit moment al stalen kozijnen hebt en daar dubbel glas in wilt hebben is dat soms mogelijk. Als je stalen ramen kozijnen in je huis hebt met enkel glas dan vraag je je wellicht af of je de kozijnen moet vervangen of dat je alleen het glas kunt vervangen. Het is geen gemakkelijke klus om dubbel glas in staal aan te brengen en het eindresultaat is voor wat betreft comfort nooit zo goed als bij nieuwe kozijnen. Een glazen schuifwand met dit staal is erg mooi maar kostbaar.

Meerwaarde

De kosten van een stalen schuifpui zijn best fors. Daarom is het slim om op tijd een prijs op te vragen zodat je hem nog kunt vergelijken met bijvoorbeeld een kozijn van hout of kunststof.

Ontvang gratis schuifpui offertes

Overweeg je een nieuwe schuifpui of een bestaande te vervangen? Ontdek wat de beste opties en prijzen zijn door offertes aan te vragen van experts en de beste deal te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenst materiaal
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes