Schuifpui onderhoud | Om renoveren schuifpui te voorkomen

schuifpui onderhoudAls je niet op tijd onderhoud pleegt aan de schuifpui kan de schuifpui stuk gaan. De renovatie van een schuifpui kan behoorlijk in de papieren lopen. We geven je alle tips en adviezen voor goed onderhoud van de schuifpui! Bekijk de nieuwe schuifpui


Wanneer is er onderhoud nodig voor de schuifpui?

Helaas heeft alles in huis onderhoud nodig, zo ook een schuifpui. Er is onderhoud nodig aan de schuifpui, wanneer er bijvoorbeeld beschadigingen aan het glas zijn of wanneer er vuil in de rails zit waardoor de schuifpui moeilijk te openen of te sluiten is. Soms is er geen redden meer aan, of zijn de kosten van het herstellen en onderhouden te hoog.

Hoelang gaat een schuifpui mee?

De levensduur van een schuifdeur kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder materiaal, kwaliteit en onderhoud. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat houten schuifdeuren doorgaans de kortste levensduur hebben van alle soorten schuifdeuren. Dit komt doordat hout gevoeliger is voor rot en kromtrekken dan andere materialen. Wanneer je jouw houten schuifdeuren goed onderhoudt, zoals regelmatig schilderen en oliën, kun je de levensduur verlengen. De levensduur van een schuifpui is gemiddeld 60 jaar.

Schuifpui loopt heel zwaar

Het meest voorkomende probleem van schuifpuien is dat ze na een poos zwaar kunnen schuiven. Als mijn schuifpui zwaar schuift kunnen er een aantal oorzaken zijn. Het meest voorkomende probleem is vuil. Om het vuil te verwijderen neem je de schuifpui inclusief rollen uit de rails. Vervolgens maak je het geheel grondig schoon. Tot slot spuit je de oppervlakken in met siliconenspray. De rollers van de schuifpui draaien nu weer als nieuw.

Om ervoor te zorgen dat de rollers in de toekomst goed blijven draaien kun je ervoor kiezen om de rail in te vetten. Daar kun je kaarsvet met paraffine, grafietpoeder of kruipolie voor gebruiken. Je kunt beter voor de kaars kiezen als je niet veel viezigheid wilt hebben, de twee overige opties geven namelijk wat meer viezigheid.

schuifpui onderhouden

Voordelen van de schuifpui onderhouden

Het regelmatig onderhouden van de schuifpui kent een aantal voordelen. De schuifpui blijft eenvoudig te schuiven en fijn in gebruik door regelmatig onderhoud, zo blijft het ook gebruiksvriendelijk.  Naast dat de schuifpui gebruiksvriendelijk blijft, gaat de schuifpui ook langer mee, de levensduur wordt namelijk verlengd wanneer je deze goed onderhoud.

Nog een voordeel is door een schuifpui goed te onderhouden voorkom je hoge reparatiekosten. Door op tijd de schuifdeur te onderhouden en schoon te maken voorkom je dat deze stuk gaat. Het laatste voordeel is het uiterlijk van de schuifdeur, door deze goed te onderhouden blijft het uiterlijk er goed uit zien. 

Wieltjes schuifpui vervangen

Soms is het schuifsysteem stuk. Meestal zijn de plastic of metalen rollen vastgelopen van het vuil. Soms zijn de rollen in de onderzijde van de deur zo versleten dat ze aan vervanging toe zijn. De rollen bestel ik via internet. Als het een ingewikkelder systeem betreft, zoals bij schuifwanden van glas, bestel ik de rollen bij de leverancier.

Wieltjes schuifpui vervangen kosten

De kosten van wielen vervangen zijn gemiddeld rond de € 250 en € 350, deze kosten zijn afhankelijk van het type wiel en het materiaal ervan, ook is het afhankelijk van de afmetingen van de wieltjes.

Het onderhouden van schuifdeuren

Er kunnen verschillende onderdelen zijn van een schuifdeur die onderhouden moeten worden. hieronder lees je over een aantal en hoe deze onderhouden moeten worden.

Het onderhoud van een houten schuifpui

Er zijn verschillende onderhoud maatregelen die je kunt nemen, deze maatregelen zijn afhankelijk van het materiaal van de schuifpui. Als je een houten schuifpui hebt, dan moet je deze regelmatig schuren en schilderen om deze in een zo goed mogelijke staat te houden.

Het onderhoud van een aluminium schuifpui

Er kunnen roestplekken ontstaan bij een schuifpui van rvs beslag, deze vlekken kun je eenvoudig verwijderen met een speciale roestvrij staal reiniger. Heb je een schuifpui met andere materialen, zoals aluminium, rvs of pvc? Dan kun je deze schoonmaken met milde zeep en warm water.

Ontwateringsopeningen schoonmaken schuifpui

In veel gevallen zit er een afvoeropening aan de onderkant van het kozijn of de schuifdeur. Deze kunnen verstopt raken door vuil. Daarom vereisen deze openingen regelmatig onderhoud. Als dit onderhoud niet wordt uitgevoerd, kan de waterdichtheid van de schuifdeur in gevaar komen. Je kunt het beste een dunne ijzerdraad gebruiken om de sleuven van de schuifdeur schoon te maken. Spoel vervolgens grondig af met water.

Rails van de schuifpui schoonmaken

Het is erg belangrijk om de rails van de schuifpui regelmatig te onderhouden en te controleren. Wanneer je de rails wilt schoonmaken zorg je ervoor dat de rails vrij zijn van vuil en andere obstakels. Zo schuift de schuifpui gemakkelijk open en kan deze ook gemakkelijk gesloten worden. Wanneer je merkt dat de rails niet goed werken kun je contact opnemen met een vakman om de schuifpui te laten repareren of te de schuifpui te vervangen.

Het glas inspecteren

Blijf het glas ook regelmatig controleren en houd het schoon, om zo lang mogelijk gebruik te maken van de levensduur van het glas. Controleer het glas op barsten of andere beschadigingen. Wanneer je schade aan het glas opmerkt, kun je het beste contact opnemen met een monteur voor advies om het glas te laten vervangen of repareren.

onderhoud schuifpui

Hoe smeer je een schuifpui?

Je smeert de bewegende delen van de schuifdeur in om deze zo soepel mogelijk te laten bewegen. Je kunt het beste de schuifpui minimaal 1 keer per jaar schoon smeren, doe het vaker wanneer de schuifpui vaker wordt gebruikt.

Waarmee moet je de schuifpui smeren?

Je kunt de bewegende delen van de schuifpui insmeren met een zuurvrije (harsvrije) olie. De schuifpui moet voor het aanbrengen droog en schoon zijn.

Hoeveel kost een schuifpui reparatie?

De kosten voor een schuifpui reparatie zijn niet exact te benoemen, omdat deze kosten afhangen van een aantal factoren, zoals de ernst van de reparatie. Moet er veel of juist weinig gerepareerd worden? Van deze vraag hangen de montagekosten af. Daarnaast is een factor ook het materiaal dat gerepareerd moet worden, is het een slot of is het de lak? Dit bepaalt ook de prijs voor een reparatie.

De gemiddelde kosten voor verschillende schuifpui reparaties zijn als volgt:

  • Het slot vervangen van de schuifpui: Ongeveer € 170.
  • De verf of lak vervangen van de schuifpui: Ongeveer € 170.
  • Het glas vervangen van de schuifpui: Ongeveer € 430.

OfferteGratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenst materiaal

2*. Omschrijving

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes