Glazen schuifpui prijzen | De kosten en mogelijkheden

Een glazen schuifpui is een mooi alternatief voor een deur van de woning naar de tuin en zorgt voor veel natuurlijk licht in huis. Maar wat zijn precies de prijzen van een glazen schuifpui en welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Glazen schuifpui prijzen

Wat kost een nieuwe glazen schuifpui laten plaatsen gemiddeld?

De prijzen van een glazen schuifpui lopen vrij sterk uiteen. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende mogelijkheden en aanpassingen, wat weer invloed heeft op de uiteindelijke prijs. Om een beeld te geven, hebben we de gemiddelde kosten hieronder op een rijtje gezet:

Kunststof schuifpuiAfmetingen (b x h in cm)Gemiddelde prijs, incl. beglazing, montage en btw
2-delige schuifpui300 x 220€7.500 – €8.250
3-delige schuifpui420 x 220€11.250 – €12.375
4-delige schuifpui500 x 220€12.500 – €13.750

Hoe duur is het glas van de schuifpui?

Een glazen schuifpui bestaat vanzelfsprekend voor het grootste gedeelte uit glas. Het type glas dat je kiest, heeft daarom ook invloed op de prijzen van de glazen schuifpui. Zo kun je kiezen voor enkel glas, dubbel glas (HR+/HR++) of triple glas (HR+++). De kosten voor het glas zelf liggen tussen de € 140 en € 340.

Voor enkel glas wordt niet vaak meer gekozen. Dit komt doordat dit type glas niet goed isoleert en er veel warmte verloren gaat. Er wordt tegenwoordig door veel mensen gekozen voor triple glas. Door de goede thermische isolatie van dit glas profiteer je van een verhoogd wooncomfort en kun je besparen op de kosten. Triple glas is over het algemeen wel duurder dan dubbel glas, maar je kunt hier uiteindelijk juist mee gaan besparen.

Factoren die de prijs bepalen

De exacte prijs is dus afhankelijk van verschillende factoren. Dit heeft onder andere te maken met de verschillende schuifsystemen die er zijn. Denk aan het aantal gekozen banen en het verschil tussen flexibele en vaste schuifrichting. Maar ook het type glas dat je kiest, heeft invloed. De hoeveelheid details en extra’s die je kiest, beïnvloeden de kosten uiteraard net zo goed als de afmetingen van het geheel.

Besparen op de kosten met goedkope pui

Kosten besparen voor je nieuwe schuifpui doe je dan ook door in te leveren op extra’s. Laat je vooraf goed informeren over de totale kosten door verschillende leveranciers. Vraag offertes aan en vergelijk deze goed. Het tijdig aanvragen van offertes zorgt ervoor dat je genoeg tijd krijgt om leveranciers te vergelijken en een scherpe prijs te ontvangen. Bovendien kun je ook advies vragen om tot de beste optie te komen. Let wel, een beweegbare wand van glas blijft maatwerk en zal altijd een groter budget vragen dan een eenvoudige deur.

De eigenschappen van een glazen schuifpui

Een glazen schuifpui bestaat over het algemeen uit twee of meer panelen die een wand over de breedte van een kamer vervangen. De panelen bestaan uit ramen die bij elkaar gehouden worden door een houten kozijn, kunststof kozijn of een aluminium. Bij een tweedelige glazen schuifpui kan het ene deel achter het andere geschoven worden.

 • 2 grote panelen, waaronder 1 glazen schuifbaar deel en 1 vast paneel
 • Kozijnen met daarin glazen ramen
 • Ter vervanging van een bestaande wand
 • Zorgt voor meer licht in huis dan een standaard wand met raam en deur
 • Gebruik: als glazen deur

Een glazen schuifpui wordt meestal geplaatst in een wand waarin zich tot dan toe een deur bevond. Denk aan een woonkamer met een schuifpui of openslaande deuren naar het terras. De pui is breed en dient als scheiding tussen binnen en buiten.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Voordelen

De aanschaf van een schuifpui van glas brengt volgende voordelen met zich mee:

 • Het zorgt voor geluiddemping, dit werkt uiteraard twee kanten op
 • De wand is eenvoudig en goed schoon te houden
 • De oplossing is duurzaam, een glazen schuifpui heeft een lange levensduur en gaat ongeveer 25 jaar mee
glazen schuifpui

Schuifpui op maat installeren

Een glazen schuifpui kun je volledig naar wens aanpassen en je kunt deze dus zo simpel of luxe maken als je wilt. Elk onderdeel van de glazen schuifpui brengt andere schuifpui prijzen met zich mee. Zo kun je de totale kosten van de glazen schuifpui laag houden. De verschillende aan te passen eigenschappen zijn:

 • Aantal sporen: Het railsysteem waarover de panelen schuiven kunnen bestaan uit een verschillend aantal sporen of banen. Het meest voorkomende maximum aantal sporen is 6.
 • Kleur: De profielen waarmee de glazen panelen worden bevestigd zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Vaak hebben leveranciers een standaard aanbod (wit, grijs, zwart en crème bijvoorbeeld) en de optie om tegen een meerprijs zelf een specifieke kleur aan te dragen.
 • Handgrepen: Zonder handgrepen is natuurlijk het goedkoopst, maar niet voordelig als het niet aansluit op je wensen. Meestal kun je kiezen uit een aantal sets die verschillen van vorm en formaat.
 • Tochtstrip: Panelen met tochtstrips aan de zijkanten houden de wind in gesloten positie écht buiten en de temperatuur aan de binnenkant prettig.
 • Borstelprofiel: Net als een tochtstrip voorkomt een borstelprofiel aan de zijkanten van de wand kieren en tocht.
 • Funderingsprofiel: Hiermee zorg je voor afvoer van water én je maakt er het bevestigen van het railsysteem en panelen gemakkelijker mee.
 • Slot: Of een slot tot de mogelijkheden behoort, is afhankelijk van het systeem dat je kiest. Losse, in beide richtingen te verschuiven panelen kun je niet vergrendelen.

Let op dat in sommige systemen je de schuifrichting van tevoren moet kiezen. Alle panelen schuiven dan vanaf de beginpositie uitsluitend naar links of uitsluitend naar rechts. Dit kan handig zijn (in het geval dat je de wand wilt kunnen vergrendelen), maar verhindert een deel van de flexibele toepassing.

Ontvang gratis schuifpui offertes

Overweeg je een nieuwe schuifpui of een bestaande te vervangen? Ontdek wat de beste opties en prijzen zijn door offertes aan te vragen van experts en de beste deal te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenst materiaal
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes