Plaatsen openslaande tuindeuren | Laat het licht binnen komen!

Veel mensen willen mooie, openslaande deuren met glas naar de tuin. Op die manier kun je de tuin écht bij de woning betrekken. Je haalt meer lucht en licht in huis en het zal de ruimte vergroten.

Plaatsen openslaande tuindeuren

Opties voor dubbele openslaande tuindeuren buiten

Als je de woonkamer gaat verbouwen is het de uitgelezen kans om meteen openslaande terrasdeuren te laten plaatsen. Als je daarmee wacht moeten er vaak afwerkingen worden stukgemaakt en weer worden bijgewerkt voor de deuren geplaatst kunnen worden. Dat geeft je minder opties en mogelijkheden qua terrasdeuren, en maakt de ruimte niet per se mooier.

Meerwaarde

Daarnaast zijn de dubbele deuren naar buiten echt een meerwaarde voor de woning. Niet alleen voor jou, maar ook mogelijk voor de eventuele volgende eigenaar. Terrasdeuren vallen over het algemeen behoorlijk in de smaak bij verkoop van de woning. In dit artikel bekijken we alle mogelijkheden van openslaande deuren.

Openslaande deuren of schuifdeuren

Wellicht heb je schuifdeuren of een pui met openslaande deuren overwogen. Die zien we vaak in de praktijk. Toch zijn er veel voordelen van openslaande deuren ten opzichte van schuifdeuren te benoemen. Je ziet ze hier op een rijtje:

Voordelen

  • Authentiekere uitstraling
  • Echt de deuren open kunnen zetten
  • Extra lichtinval
  • Een grotere ruimte creëren, waardoor het huis vergroot wordt

Nadelen

De nadelen van openslaande deuren ten opzichte van een schuifpui zijn:

  • Je hoeft geen meubilair weg te zetten bij het openen van een schuifpui
  • Je hoeft geen rekening te houden met de wind, openslaande deuren van kunststof, hout of aluminium kunnen namelijk stuk waaien door de wind als deze geopend zijn
  • Ook heeft een schuifpui in de achterpui minder dorpels en stijlen dan een normale draaideur
  • De schuifpui kost wat minder meestal en de schuifpui vervangen indien nodig is dus ook goedkoper

Taatsdeuren

Wat zijn taatsdeuren? Een taatsdeur is een deur die aan de onderkant en bovenkant scharniert. Hij valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte sparing. Je kunt de taatsdeur daarom ook aan beide kanten openen.

tuindeuren openslaande

Openslaande tuindeuren vastzetten

Openslaande tuindeuren zorgen voor een verbinding tussen binnen en buiten, alleen is de installatie ervan een uitdaging. Denk hierbij aan het op maat maken van de deuren, het eventueel verwijderen van de bestaande deuren en het vastzetten op de juiste manier. Daarom is het altijd verstandig om een professional in te schakelen.

Deur op maat

De belangrijkste stap in het vastzetten van openslaande tuindeuren is het zorgen dat ze de perfecte grootte hebben, elke deur is namelijk uniek. Het zorgen voor de juiste maat bestaat uit het meten van de ruimte om zo te kijken hoe groot de deuren moeten zijn. Is de deur niet de goede grootte? Dan kan dit voor problemen zoals het niet goed kunnen sluiten of warmteverlies zorgen.

2 openslaande deuren laten plaatsen

Wanneer je twee openslaande deuren gaat plaatsen is een goede installatie ervan erg belangrijk. Niet alleen de plaatsing zelf speelt hierbij een belangrijke rol, maar het is minstens net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat de deuren perfect op elkaar aansluiten. Wanneer dit niet zo is krijg je mogelijk kieren, of vallen ze over elkaar waardoor ze niet goed sluiten.

Prijs van een deur van hout (inclusief montage)

Een houten deur verschilt in prijsklasse afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort hout, de afmetingen van de deur en hoe complex de installatie gaat zijn. Let hierbij op dat je niet alleen de prijs van de deur hebt, maar ook de prijs van de installatie door een professional. Daarnaast kan de prijs nog verder oplopen door extra’s, denk hierbij aan glas of een speciale afwerking. Het is daarom altijd aan te raden om meerdere offertes op te vragen om zo de beste keus voor jouw situatie te maken.

Openslaande tuindeuren laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk de offertes

Tuindeur vervangen

Wanneer je een tuindeur gaat vervangen is het belangrijk om na te denken over zowel de nieuwe deur (kleur, afmetingen etc.) maar ook om het op de juiste manier weghalen van de oude deur. Hierbij is het extra belangrijk dat de muren en eventuele andere herbruikbare onderdelen niet beschadigd raken, om zo te zorgen dat ook de nieuwe deuren op de juiste manier geplaatst kunnen worden.

Kunststof optie

Als je niet wilt (laten) schilderen dan zijn kunststof openslaande tuindeuren de betere keuze voor jou. Tegenwoordig is bijvoorbeeld een kunststof pui met deur door de stalen verstevigingsprofielen even sterk als andere materialen, zoals houten openslaande deuren of houten harmonicadeur. Bovendien isoleert het ook nog eens even goed als andere materialen, vooral met driedubbel glas. Deze openslaande deuren zijn ook even makkelijk te plaatsen en hoe makkelijker, hoe lager de openslaande tuindeuren prijzen voor meer lichtinval in je woning.

Maatwerk openslaande deuren

Buiten de materiaal keuze zijn er meer opties tot maatwerk bij openslaande deuren. Je kunt natuurlijk voor de standaard openslaande deuren gaan, helemaal als dit al bij de stijl van je huis past. Er kan ook nog een bovenlicht en/of zijlichten aan toegevoegd worden, zodat je extra lichtinval hebt. Maatwerk kost altijd meer, ook bij openslaande tuindeuren, maar bij kunststof valt dit vaak mee. Andere materialen, bijvoorbeeld houten openslaande deuren, zijn minder bewerkelijk. Hierdoor zal de prijs daar flink hoger uitvallen dan bij standaard modellen deuren.

Keurmerk

Naast de openslaande tuindeuren prijs is het belangrijk om op één of meerdere keurmerken te letten. Een aantal belangrijke keurmerken zijn bijvoorbeeld:

Keurmerk/ certificaatVoorWat is het?
VKG
offerte
Geheel kozijnOverkoepelend keurmerk. Het VKG-keurmerk biedt de koper de zekerheid dat hij een goed product koopt bij een deskundige en betrouwbare leverancier.
KOMOofferteGeheel kozijnAls kozijnen gecertificeerd zijn met het KOMO-label dan betekent dat dat deze voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals bijvoorbeeld het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit
Beoordelingsrichtlijn (BRL)offerteMontageDe BRL 709 is specifiek voor de montage van Kunststof gevelelementen waar kozijnen onder vallen
Politiekeurmerk (PKM)offerteInbraak kozijnMet het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak af
SKGofferteSlot en scharnierenSpecifiek keurmerk voor het hang- en sluitwerk
CEofferteMateriaal testDit Europese productinformatielabel garandeert dat het op veel eigenschappen is goedgekeurd
FSCofferteHout herkomstDit Forest Stewardship Council keur garandeert dat het hout verantwoord is op het gebied van bosbeheer qua economische, ecologische en sociale aspecten
SKHofferteHout fabricageCertificering van houten producten
BouwgarantofferteBedrijfBouwGarant staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid van bouwbedrijven

Dubbele tuindeuren

Met dubbele tuindeuren heb je meer zicht op de tuin. Het biedt een directe doorstap vanuit de woonkamer of leefveranda naar de tuin, eventueel met de beste zonwering. Veel mensen kiezen voor deze optie, zonwering is een effectieve manier om hitte te weren. De zonwering wordt overigens ook vaak meegenomen op het moment dat de achterpui en de kozijnen vervangen worden.

Wij hebben besloten om nieuwe terrasdeuren aan te schaffen om onze tuin bij het huis te betrekken, wij zijn enorm tevreden over onze openslaande deuren!

Goedkope tuindeuren

Het is goed om niet lang te wachten met het opvragen van offertes. Op de een of andere manier hebben leveranciers het direct door dat je haast hebt. Doordat je op het laatste moment geen tijd hebt om andere leveranciers te benaderen is de kans groot dat je een minder scherpe prijs aangeboden krijgt. De leverancier weet immers dat je geen andere opties hebt. Zorg ervoor dat de totale openslaande deuren prijs precies gespecificeerd wordt op de uiteindelijke overeenkomst. Door verschillende offertes te vergelijken bespaar je uiteindelijk een heleboel op de kosten!

Veel gestelde vragen

Wat kost het plaatsen van openslaande tuindeuren?

+
De kosten van het plaatsen van openslaande tuindeuren kost gemiddeld tussen de € 2.500 en € 5.800.

Wat hang je voor openslaande deuren?

+
Voor openslaande deuren kun je verschillende producten plaatsen die je ook voor een regulier raam zou gebruiken, denk hierbij aan jaloezieën of aan gordijnen.

Wat is goedkoper, een schuifpui of openslaande deuren?

+
Een schuifpui zal over het algemeen goedkoper zijn, dit kan wel enkele honderden euro’s schelen op een offerte.

Offerte voor openslaande tuindeuren

Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend een of meerdere offertes

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenst materiaal

2*. Is de woning in bezit?

3*. Omschrijving

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes