Openslaande tuindeuren kunststof | Onderhoudsvrije deuren

Kunststof tuindeuren geven op duurzame wijze licht en ruimte aan je woning. Zulke deuren op maat kunnen heel verfijnd of juist robuust zijn. 

Openslaande deuren kunststof

Kosten

 • Kunststof openslaande tuindeuren zonder zijlichten met afmeting van 2000x2260cm bxh hebben een totaaloppervlak van 4,45m². De aanschafkosten van de deuren bedragen € 1.800 en de plaatsingskosten € 1.500. Het totaalbedrag komt dan neer op € 3.300. Je betaalt in dit geval € 741/m².
 • Kunststof tuindeuren met zijlichten met een afmeting van 3000x2260cm bxh hebben een totaaloppervlak van 6,78m². De aanschafkosten van de deuren bedragen € 2.700 en de plaatsingskosten € 2.000. Het totaalbedrag komt dan neer op € 4.700. Je betaalt in dit geval € 693/m².

Waarvan is de prijs afhankelijk?

De prijs van openslaande kunststof tuindeuren is afhankelijk van een aantal factoren. De afmetingen van de deuren zijn van invloed, maar ook het soort terrasdeur dat je wil. In onderstaande voorbeelden zie je de kosten van een tuindeur staan voor de meest gemaakte types kunststof tuindeuren. Dit overzicht geeft een goede indicatie van het prijskaartje van kunststof openslaande deuren in de praktijk. De prijzen van de openslaande deuren beginnen bij € 3300 en kunnen oplopen tot € 4700.

Tuindeur laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk de offertes

Kostentabel

Openslaande deurenbxhAanschafPlaatsenTotaal€ /m²
Zonder zijlicht2000 x 22604,45€ 1.800€ 1.500€ 3.300€ 741
Met zijlichten3000 x 22606,78€ 2.700€ 2.000€ 4.700€ 693

Kunststof openslaande deuren op maat

Hoewel kunststof een minder bewerkelijk materiaal is dan hout zullen kunststof openslaande deuren op maat gemaakt worden. Vooraf wordt de ruimte waar je de openslaande deuren laat plaatsen volledig ingemeten, vervolgens worden de kunststof tuindeuren op maat gemaakt. De kunststof terrasdeuren worden vervolgens geplaatst.

kunststof tuindeuren

Verschillen

Duitsland stond al een hele tijd bekend als koploper wat betreft de toepassing van kunststof in de bouw. Kunststof openslaande deuren inbegrepen. Om die reden werd er in Nederland geruime tijd aangeraden om voor het plaatsen van kunststof kozijnen, kunststof deuren en kunststof dakkapellen de grens over te gaan.

Het verschil is nauwelijks merkbaar

Inmiddels is het verschil van kunststof niet of nauwelijks merkbaar. De markt is nogal uitgebreid en kunststof producten zijn sterk verbeterd. Daarnaast zijn er Nederlandse leveranciers die samenwerken met Duitse kunststoffabrikanten. De expertise in kunststof is evenals het voordeel voortaan gewoon in eigen land verkrijgbaar.

Openslaande deuren of schuifpui

In plaats van openslaande kunststof deuren kun je ook kiezen voor een kunststof schuifpui. Ook het kozijn- en raamwerk kan van licht en sterk kunststof gemaakt worden. De prijs is afhankelijk van de grootte en van de gekozen materialen, maar voor de prijs kun je al snel aan enkele duizenden euro’s denken. Voor een exacte prijs kun je het beste meerdere offertes aanvragen.

Enkele kunststof deur in plaats van dubbele deuren

Kies je voor openslaande kunststof deuren, dan kun je in plaats van twee kunststof openslaande deuren ook altijd één kunststof deur laten plaatsen. Je hebt dan zelf de keuze tussen links en rechts, die keuze heb je in het geval van een schuifpui niet.

Kunststof pui met openslaande deuren vs kunststof schuifpui

Wellicht heb je naast kunststof openslaande deuren ook een kunststof pui overwogen. De voordelen van dubbele tuindeuren of openslaande tuindeuren ten opzichte van een kunststof pui zijn:

Voordelen van openslaande tuindeuren

 • Authentiekere uitstraling
 • Echt de deuren open kunnen zetten
 • Een grotere opening creëren bij smalle woonkamers

Nadelen

 • Nemen meer ruimte in beslag, je moet weleens wat meubilair aan de kant schuiven
 • Je moet rekening houden met de wind, openslaande tuindeuren kunnen namelijk kapotwaaien door de wind

Dubbele

Vaak ontstaat er verwarring over de term “dubbele kunststof openslaande deuren”. De term dubbel en het meervoud van het woord deuren suggereert misschien dat het twee sets openslaande deuren betreft, dat is niet het geval. Het is eigenlijk een loze term, er wordt namelijk precies hetzelfde bedoeld: het betreft één set openslaande kunststof tuindeuren.

Openslaande deuren kunststof

Openslaande tuindeuren van kunststof, ofwel dubbele kunststof deuren, hebben de volgende voordelen:

 • Onderhoudsarm: Op het afstoffen en het lappen van de ramen na, heb je geen standaard kunststof kozijnen onderhoud te verrichten op openslaande deuren. Kunststof zal bovendien nooit rotten.
 • Goedkoop: De kosten van kunststof openslaande deuren zijn lager dan die van houten deuren.
 • Licht: Het plaatsen van de kunststof deuren is door het lichte gewicht eenvoudig. Bij het openen en sluiten zal je merken dat je weinig gewicht te verplaatsen hoeft.
 • Sterk: Kunststof is licht, maar erg sterk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld aluminium. Dat is ook sterk, maar een stuk zwaarder. Kunststof openslaande deuren zijn niet snel te beschadigen en bemoeilijken een inbraak enorm.
 • Duurzaam: Kunststof gaat lang mee, vaak wel zo’n 50 jaar! Doordat kunststof deuren weinig tot geen onderhoud behoeven, hoef je gedurende de levensduur van de deuren geen milieuonvriendelijke producten te gebruiken.

Goedkoop

Als je op zoek bent naar betaalbare tuindeuren van hoge kwaliteit, zijn kunststof tuindeuren de meest geschikte aankoop. Het materiaal is namelijk onderhoudsarm en sterk, maar je betaalt er niet de hoofdprijs voor. Kunststof tuindeuren zijn goedkoper dan zowel houten als aluminium tuindeuren. Kunststof is zowel in aanschaf als in onderhoud een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld hout of aluminium. Kunststof zal namelijk niet rotten of geschilderd hoeven te worden.

Wat staat er in een offerte voor openslaande tuindeuren?

Offertes zijn doorgaans voorzien van een duidelijk overzicht, één van de belangrijkste zaken is een overzicht van de afmetingen. Op het moment dat je openslaande tuindeuren gaat vergelijken, kijk je gaandeweg of de leveranciers van de kunststof deuren ongeveer hetzelfde aanbieden. In sommige gevallen zijn de aanbiedingen zelfs identiek. De handigste en makkelijkste manier om offertes te vergelijken is door de technische omschrijving en tekeningen naast elkaar te leggen. Laten we eens kijken naar een voorbeeld uit de praktijk.
Een algemeen voorbeeld van een offerte:

Kunststof openslaande deuren offerte voorbeeld

Vergelijken van offertes

Vanuit de bijlage van de offertes kun je precies checken wat er wel of niet bijzit. Op deze manier zal je de verschillende aanbiedingen pas echt duidelijk met elkaar kunnen vergelijken. Hieronder sommen we een aantal aandachtspunten op bij het vergelijken van meerdere offertes:

 • De algemene voorwaarden
 • Een overzichtelijke complete beschrijving van alle werkzaamheden
 • Tekeningen, technische omschrijvingen, ontwerpen en berekeningen die nog niet ontvangen zijn
 • Werklocatie
 • Referenties
 • Moment van oplevering
 • Risicoregelingen (indien nodig)
 • Is de prijs inclusief afvoer van de oude deur?
 • Zijn alle taken en kostenposten inbegrepen?
 • Is de totaalprijs inclusief btw, leveren en plaatsen?
 • Wat zijn de betalingsvoorwaarden?
 • Is alles inclusief?
 • Is de beglazing en isolatiewaarde gelijk?
 • Is alles in de juiste kleur?

Complete offerte voor kunststof openslaande deuren

De bovengenoemde zaken zie je meestal terugkomen in offertes. Het probleem is dat een offerte zelden alles omvat. Het kan zelfs zo zijn dat een aantal noodzakelijke zaken helemaal niet nauwkeurig staan genoteerd, dat kan later leiden tot onnodig veel onheil. Voorkom gedoe door alle zaken voldoende te laten specificeren, dat is voor zowel de aannemer als jezelf een stuk duidelijker! Als je twijfelt over een onderdeel in de offerte is het beter om het vooraf te bespreken met de aannemer.

Veel gestelde vragen

Wat kosten openslaande deuren van kunststof?

+
Openslaande deuren van kunststof hebben een prijs die varieert door verschillende aspecten, maar de gemiddelde prijs ligt tussen de € 690 en € 741 per vierkante meter.

Wat kost een kozijn met 2 openslaande deuren?

+
Een kozijn met twee openslaande deuren kost gemiddeld tussen € 2500 en € 3300.

Wat kost een kunststof pui met openslaande deuren?

+
De prijs is afhankelijk van de grootte en van de gekozen materialen, maar voor de prijs kun je al snel aan enkele duizenden euro’s denken.

Offertes voor openslaande tuindeuren

Ben je op zoek naar openslaande tuindeuren. Vul onderstaand formulier in en ontvang, gratis en vrijblijvend offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenst materiaal
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes