Kosten openslaande deuren | Prijsoverzicht

Wil je weten wat de gemiddelde totale kosten zijn voor het plaatsen van openslaande deuren? Deze gemiddelde kosten voor openslaande deuren zijn afhankelijk van meerdere factoren, het gaat om prijzen tussen 2.500 euro en 6.100 euro.

Kosten openslaande deuren

Soorten openslaande deuren

In de tabel hieronder kun je de gemiddelde kosten van openslaande deuren vinden. Bij deze kosten zijn de montage, btw en HR++ glas al inbegrepen.

Soort openslaande deurenBreedte x hoogteGemiddelde prijs
2-delig2.00m x 2.20m€2.500 tot €3.300
3-delig3.00m x 2.20m€3.500 tot €4.700
4-delig4.00m x 2.20m€4.900 tot €6.100

De totaalprijs van brede openslaande tuindeuren is afhankelijk van verschillende factoren. De grootte is natuurlijk de grootste factor in de openslaande deuren prijs, maar het materiaal van deur en glas tot het werk voorafgaande aan het plaatsen is waar de prijs vanaf hangt. De kosten openslaande deuren hangen dus van verschillende factoren af.

Wat zijn openslaande deuren?

Openslaande deuren zijn tegenwoordig de standaard in nieuwbouwwoningen en voor goede reden. Je krijgt meer daglicht in je huis en de woning lijkt ook echt groter door voor deze deuren te kiezen. Het is een goedkope en snelle verbouwing om je huis weer een nieuwe look te geven.

Landelijk gevoel binnenshuis

Je haalt met openslaande deuren buiten een stuk meer naar binnen toe. Het is een stuk makkelijker om naar de tuin of het terras te lopen door de deuren open te zetten en zo een brede doorloopweg te maken. Door de grote ramen kun je zelfs als de deuren dicht zijn toch het mooie van de natuur blijven zien en het extra daglicht zorgt voor een veel vrolijker interieur! Ook helpt dit erg met warme zomers of bedompte luchtjes. Je huis is zo doorgewaaid als je deze openslaande deuren open zet.

Moderne toepassing

Maar ook binnenshuis kunnen ze het huis veel opener laten ogen. Je kunt twee ruimtes op deze manier met elkaar verbinden. Heb je aparte ruimtes nodig, dan laat je de deuren lekker dicht. Heb je juist meer ruimte nodig of wil je makkelijk tussen de kamers kunnen bewegen? Dan gaan ze gewoon open!

Landelijk of modern?
Twijfel je tussen openslaande deuren in een landelijke stijl of met een moderne look? Laat je adviseren door ervaren installateurs van openslaande deuren. Zij geven advies op jouw maat en werken tegelijkertijd een offerte uit. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.
arrow Ontvang gratis advies
Kosten openslaande deuren

Wat komt er kijken bij openslaande deuren?

Hoe het precies in zijn werk gaat, zal de vakman je kunnen vertellen, want je weet nooit precies wat er allemaal nodig is. Mogelijk moet er een extra stuk uit je muur worden gebroken voor een perfecte plaatsing. Of er kan nog een deel van je kozijn worden hergebruikt, wat natuurlijk ook scheelt. Een aantal elementen die wel altijd belangrijk zijn, heb ik hieronder voor je op een rijtje geplaatst.

Montage

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de openslaande deuren te plaatsen, maar het is toch aan te raden om dit te laten doen. Als er voorbereidingswerk nodig is voordat de deuren geplaatst kunnen worden, dan komt dit ook nog bij de prijs. Je moet hierbij denken aan extra isolatie, een stuk muur dat eruit gebroken moet worden (voor die perfecte pasvorm!) of andere dergelijke werkzaamheden.

Kunststof, hout en aluminium

Bij openslaande deuren kun je voor verschillende materialen kiezen. Je kunt kiezen uit de opties kunststof, hout, aluminium en staal. Kunststof heeft als voordeel dat het niet veel onderhoud nodig heeft, maar wel veelzijdig is en goed isoleert. Hout geeft een warmere look in je huis en is makkelijk te bewerken, al heeft het wel meer onderhoud nodig. Aluminium is meer aan de prijs, maar is redelijk onderhoudsvrij en een sterk en licht materiaal. Staal is erg sterk, maar isoleert bijna niet van zichzelf en kost veel meer.

Soort materiaalGemiddelde kosten
Kunststof€ 1.800 tot € 2.700
Hout€ 1.700 tot € 2.500
Aluminium€ 2.000 tot € 3.000
Staal€ 3.500 tot € 5.700

HR++ glas

Om ervoor te zorgen dat je huis goed geïsoleerd blijft, is het aan te raden om voor HR++ glas te kiezen om in je nieuwe deuren te zetten. Dit glas isoleert meer dan dubbel zo goed als enkel glas en zorgt ervoor dat je energierekening niet extra omhoog zal gaan, of misschien zelfs omlaag!

Extra’s

Openslaande tuindeuren zijn al een mooie extra voor je huis, maar er kan nog meer bij. Zo kun je bijvoorbeeld zonwering erbij kiezen, of een screen voor de tijden dat de zon recht naar binnen schijnt. Dit soort extra’s hebben natuurlijk een invloed op de openslaande deuren kosten. De keuze voor openslaande deuren of schuifpui heeft daarentegen minder invloed op de prijs dan je waarschijnlijk denkt. Ontdek hier de prijzen van de kosten voor rolluiken.

Hoe weet je of de prijs compleet is?

Wellicht vraag je je af of de prijs aanbieding voor de openslaande deuren compleet is. Dit zijn alle zaken die slim zijn om op te letten bij het vergelijken van offertes:

 • Is afvoer inbegrepen?
 • Is er een meerprijs voor twee kleuren?
 • Blijft het voorzien van dezelfde verdeling van het kozijn in ‘volledig bewegend’, ‘1/3 bewegend’ etc?
 • Is de afwerking hetzelfde? (bijvoorbeeld houtnerf look)
 • Is het aantal horren hetzelfde? (aantal, afmeting en soort)
 • Zijn dezelfde dingen inbegrepen? Als iets wordt genoemd in een offerte wil dat toch nog niet zeggen dat het in de prijs is opgenomen.
 • Zijn ze voorzien van dezelfde bewegende delen (en normaal opengaand en/of draaikiep)?
 • Blijven alle maten en afmetingen hetzelfde?
 • Is alles inclusief btw?
 • Is alles inclusief leveren en plaatsen?
 • Zijn de ventilatieroosters (in aantal, lengte en soort) hetzelfde?
 • Hebben ze hetzelfde type sloten en scharnieren met een goed keurmerk, zoals het Politiekeurmerk?
 • Zijn de betalingsvoorwaarden identiek?
 • Zijn het aantal kozijnen hetzelfde?
 • Is het inclusief afwerking aan de binnenzijde?
 • Is alles inclusief? Dus met tekeningen, technische omschrijvingen, ontwerpen en berekeningen en geen stelposten of meerwerk?
 • Bieden ze dezelfde speciale zaken zoals een brievenbus?
 • Zijn ze voorzien van dezelfde soort tochtstrippen/tochtwerende voorzieningen?
 • Is de afwerking buitenzijde inclusief bijvoorbeeld een raamdorpel vervangen?
 • Beschikken ze over hetzelfde aantal scharnieren per raam en deur?
 • Is de beglazing hetzelfde?
 • Is alles in de juiste kleur?

Met bovenstaande punten krijg je duidelijkheid over wat de echt complete kosten van de openslaande deuren zijn.

Wat kost het plaatsen van openslaande tuindeuren?

Het plaatsen van openslaande tuindeuren is zoals besproken hierboven een hele klus, maar wat kost het concreet? Er is geen heel duidelijk antwoord op te geven, omdat dit verschilt per situatie. Wel kunnen we een inschatting maken:

 • Kunststof – € 1.500 tot € 2.500
 • Hout – € 1.600 tot € 2.200
 • Aluminium – € 1.700 tot € 2.700
 • Staal – € 3.000 tot € 5.400

Offertes voor openslaande deuren

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenst materiaal

2*. Is de woning in bezit?

3*. Omschrijving

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om openslaande deuren te plaatsen?

+
Openslaande deuren laten plaatsen kost € 2.500 tot € 6.100 gemiddeld. De precieze prijs ligt aan het gekozen materiaal en de grootte van de openslaande deuren.

Wat is goedkoper: een schuifpui of openslaande deuren?

+
Een schuifpui is goedkoper dan openslaande deuren. Het verschil in prijs kan wel oplopen tot enkele honderden euros op de uiteindelijke offerte.

Wat kosten openslaande deuren van hout?

+
De materiaalprijs voor openslaande deuren van hout ligt tussen € 1.700 en € 2.500. Dit is exclusief montage.

Wat is beter: schuifpui of openslaande deuren?

+
Of een schuifpui of openslaande deuren beter zijn, ligt aan je woning en je wensen. Heb je weinig ruimte en wil je er geen omkijken naar hebben? Dan is een schuifpui beter. Wil je een grotere ruimte creëren en heb je de ruimte buiten? Kies dan voor openslaande deuren.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes