Kosten zonwering | Binnen, buiten en alle soorten op een rij!

Voor een aangenamer binnenklimaat en betere bescherming tegen de zon, kan buitenzonwering een goede keuze zijn. Gelukkig hoeft zonwering niet meer zo veel te kosten.

kosten zonwering

Kosten zonwering buiten laten plaatsen

Bij het installeren van zonwering zijn naast de kosten van de zonwering zelf ook montagekosten van belang. Voor het opmeten wordt doorgaans een bedrag van € 30,- tot € 50,- in rekening gebracht. Vervolgens wordt de zonwering professioneel geplaatst. De prijs hangt af van het type zonwering, waarbij je de keuze hebt tussen rolluiken, markiezen en andere soorten schermen.

Bereken kosten zonwering

De uiteindelijke kosten van zonneschermen, inclusief montage, bereken je door de montagekosten op te tellen bij de aanschafkosten van de zonwering.

Soorten zonwering prijzen

Zoals reeds besproken hangt de prijs vooral af van het soort zonwering dat je kiest. Hieronder bespreken we de voornaamste soorten buitenzonwering.

Screens zonwering

De prijs van screens varieert doorgaans tussen € 150,- en € 190,- per m². Bij een breedte van 2 meter kun je rekenen op ongeveer € 190,- tot € 250,- per meter lengte, terwijl voor een breedte van 3 meter de prijzen liggen tussen € 210,- en € 270,- per meter lengte.

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is een type zonnescherm dat horizontaal naar voren beweegt, waardoor het de perfecte keuze is voor bescherming tegen de zon. De kosten van een uitvalscherm zijn afhankelijk van de breedte: een uitvalscherm van één meter breed kost ongeveer € 200, en elke extra meter voegt ongeveer € 150 toe.

Bijvoorbeeld, een zonnescherm van vier meter breed heeft een gemiddelde prijs van ongeveer 700 euro. 

Knikarm zonnescherm

Een knikarmscherm is een type zonnescherm dat flexibele armen heeft waarmee het horizontaal naar voren beweegt. De prijzen voor een knikarmscherm variëren, beginnend bij ongeveer € 500 en oplopend tot € 2.000, afhankelijk van het gewenste formaat. Je kunt kiezen uit knikarmschermen met een breedte van 2 tot wel 10 meter.

Markiezen

Markiezen zijn zonneschermen met een karakteristieke vorm die niet alleen functioneel zijn maar ook esthetisch aantrekkelijk. Ze beginnen bij € 600 voor een exemplaar van 1 meter breed met handmatige bediening. De totale kosten variëren, afhankelijk van factoren zoals afmetingen, bedieningstype en eventuele extra functies, en kunnen oplopen tot € 2.500.

zonwering kosten

Kosten zonwering binnen installeren

Naast buitenzonwering kun jij ook kijken naar binnenzonwering voor een mix van functionaliteit en decoratie. Denk voor binnenzonwering vooral aan gordijnen, lamellen of de oude, vertrouwde Luxaflex. De kosten variëren, bijvoorbeeld van € 60,- tot € 1.400,-, afhankelijk van wat jij kiest. 

Zonwering laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk zonwering offertes

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Naast het soort zonwering zijn er ook tal van andere factoren die de totale prijs bepalen. Hieronder bespreken we de voornaamste.

Afmeting zonwering

De grootte van het zonnescherm bepaalt logischerwijs de prijs. Grotere zonwering vereist meer materiaal en vaak meerdere specialisten voor installatie. Een groter oppervlak betekent een hogere prijs, aangezien er meer materiaal en mankracht nodig zijn. Let bij je keuze dus goed op de juiste maten voor een perfecte zonwering.

Bedieningsopties

Kies tussen handmatige en elektrische bediening. Handmatige bediening is kostenefficiënt, terwijl elektrische opties, zoals bediening via schakelaar, afstandsbediening of app, duurder zijn maar meer gemak bieden. Automatiseringsopties, zoals automatisch sluiten bij harde wind of zonsondergang, zijn beschikbaar.

Montagekosten

Houd rekening met montagekosten, variërend van € 50,- tot € 200,- per zonwering. Bij gelijktijdige installatie van meerdere zonneschermen dalen de kosten per scherm, omdat vakmensen efficiënter kunnen werken.

Extra opties

Overweeg extra opties die de prijs beïnvloeden, zoals verlichting (€ 200,- tot € 450,-), verwarming (€ 300,-), en bedrukking van het zonnedoek met bijvoorbeeld een bedrijfsnaam (€ 25,- per letter/teken). Raadpleeg de prijstabel voor meer voorbeelden van extra opties.

Kosten onderhoud zonwering

Het kan (en zal) voorkomen dat aan de buitenzijde van de zonwering vlekken ontstaan. Regen is daarin een boosdoener, maar ook vogels zorgen voor “neerslag”. Het is dan best een karwei om een zonwering weer echt mooi schoon te krijgen. Het reinigen met een hogedrukreiniger of stoomreiniger wordt afgeraden, anders kan het materiaal worden beschadigd.

prijs zonwering

Tips bij kiezen van zonwering

Verder zijn er nog enkele aandachtspunten die je overweegt voordat je een zonwering kiest. Het advies van een specialist kan je ook helpen bij het maken van de juiste keuze.

Tip 1. Oriënteer je op alle mogelijke zonweringen

Net als bij andere aankopen voor het verbouwen is het natuurlijk goed om je eerst breed te oriënteren. Er is namelijk volop keuze. “Wat kost het en ligt die prijs (voldoende) binnen mijn budget?” zijn de belangrijkste vragen. Natuurlijk kun je zomaar de standaard rolluiken kiezen, maar er is meer op de markt. Van screens met doeken tot uitval zonneschermen en markiezen of lichtstraat zonwering. Alles heeft zijn voor- en nadelen en prijskaartje.

Tip 2. Heb ik een vergunning nodig voor zonwering?

Ja, in sommige gevallen moet je dit echt aanvragen bij de gemeente, vooral als het aan de voorzijde van je huis is. En laat dat nu net voor jouw huis het geval zijn. Dit zijn zeker belangrijke punten wanneer je een nieuw huis wil bouwen. Informeer hierover bij je gemeente. Natuurlijk helpt het wel mee als in de rest van de straat al zonwering is aangebracht. Dit kan echter net zo goed niet legaal als legaal gedaan zijn. 100% zekerheid geeft het daarom niet. Als je al een vergunning moet aanvragen, neem deze aanvraag dan direct mee.

Tip 3. Onderhandel na de aanvraag van je offerte

Op de prijzen zit vaak onderhandelingsruimte. Als jij duidelijk maakt dat je meerdere opties hebt dan kan dat zomaar 5 a 10% schelen op de prijs. En dit heeft geen gevolgen voor de kwaliteit. Vooral in de aannemersmarkt en woningmarkt hebben sommige bedrijven graag een extra opdracht zonder daar heel veel winst op te maken. Dat betekent dat jij minder betaalt voor de zonwering of misschien wel de elektrische variant krijgt voor de prijs waarvoor je eerst dacht alleen maar handmatige modellen te krijgen. Dat scheelt je weer zelf opdraaien voor de rolluiken of het zonnescherm.

Tip 4. Combineer om geld te besparen

Als je kiest voor zonwering en de kozijnen zijn ook aan vervanging toe, dan is het slim om de twee te combineren. Logisch natuurlijk, maar probeer het ook echt bij één leverancier onder te brengen.

Veel gestelde vragen

Wat kost een elektrisch zonnescherm van 5 meter breed?

+
De totale kosten bedragen doorgaans ongeveer € 1350, inclusief BTW en montage. Als je de kosten wilt verlagen voor een zonnescherm van 5 meter, is een alternatieve optie het kiezen van een uitvalscherm.

Wat kost een zonnescherm incl. montage?

+
Voor het plaatsen van een zonnescherm, inclusief montage, moet je rekening houden met kosten tussen de € 200,- en € 470,-, afhankelijk van de afmetingen. Bespaar niet op de montage; het is aan te raden een specialist in te schakelen. Dit voorkomt mogelijke schade aan de muur en het zonnescherm en biedt garantie op zowel de montage als het materiaal!

Wat kost zonwering plaatsen per m2?

+
De kosten voor het plaatsen van zonwering variëren doorgaans tussen de € 100 en € 500 per vierkante meter, afhankelijk van het type zonwering en eventuele extra opties.

Offerte voor zonwering

Geïnteresseerd in zonwering? Vul onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend en gratis offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort zonwering
2*. Bediening
3*. Aantal
4*. Omschrijving
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes