Schuifpui kosten | Kostenoverzicht en mogelijkheden

Met een schuifpui krijg je een lichter, ruimer en mooier huis. Ben je benieuwd naar de kosten voor een nieuwe schuifpui en de mogelijkheden voor jouw woning? Lees hier verder.

schuifpui kosten

Hoeveel kost een schuifpui?

De kosten voor een schuifpui beginnen bij € 7.500 voor een 2-delige schuifpui van 300 x 220 cm en lopen op tot € 13.750 voor een 4-delige schuifpui van 500 x 220 cm. Deze schuifpui prijzen zijn inclusief montagekosten, HR++-glas en btw.

Kunststof schuifpuiAfmetingen (b x h in cm)Gemiddelde prijs, incl. beglazing, montage en btw
2-delige schuifpui300 x 220€7.500 – €8.250
3-delige schuifpui420 x 220€11.250 – €12.375
4-delige schuifpui500 x 220€12.500 – €13.750

Factoren die de gemiddelde prijs bepalen

De kostprijs van een schuifpui kan verschillen per model en materiaal. Toch kun je vooraf een schatting maken. Een aantal mogelijkheden die de prijs kunnen beïnvloeden, zijn:

 • Hout, aluminium of kunststof materiaal
 • Soort glas
 • Kwaliteit en merk
 • Wensen over detaillering van de schuifpui
 • Laat je alles doen of doe je het deels zelf?

Schuifpui prijzen per soort

Er zijn verschillende soorten schuifpuien waaruit je kunt kiezen. Zo is het materiaal van de schuifpui van invloed op de kosten. De meest gekozen materialen zijn hout, aluminium en kunststof. Ook het type glas en de mogelijke keurmerken en ventilatie spelen een rol in de totale kosten.

Houten schuifpui

Hout biedt een natuurlijke en warme uitstraling. Het is perfect voor traditionele of landelijke woningstijlen. Houten kozijnen vereisen meer onderhoud dan aluminium, zoals schilderen of lakken, om ze in goede staat te houden. Over het algemeen zijn houten kozijnen goedkoper dan aluminium, maar de prijs kan variëren afhankelijk van het type hout en de afwerking. Ga uit van gemiddeld € 7.875 tot € 13.125.

Aluminium schuifpui

Aluminium is sterk, licht en onderhoudsarm. Het is ideaal voor grotere schuifpuien vanwege de sterkte en duurzaamheid. Aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waardoor ze makkelijk aan te passen zijn aan de stijl van je woning. Ze zijn wel vaak duurder dan houten kozijnen. Voor een volledig aluminium schuifpui betaal je tussen de € 8.000 en € 13.000.

Kunststof schuifpui

De gemiddelde kosten voor een kunststof schuifpui liggen tussen de € 7.500 en € 13.750. en zijn dus vergelijkbaar met de prijzen van houten schuifpuien. De voordelen van een kunststof schuifpui zijn dat deze weinig schuifpui onderhoud vereist, duurzaam is en goed isoleert. Bovendien zijn kunststof schuifpuien te verkrijgen in meerdere kleuren en afwerkingen.

Dubbel glas of triple glas

Steeds vaker wordt er standaard gekozen voor driedubbel glas in de schuifpui. De kosten zijn niet heel veel hoger meer dan dubbel HR++-glas. De warmte-isolatie is echter een stuk beter en het comfort is dus echt merkbaar hoger. De keuze van het glas heeft invloed op de isolatiewaarde, maar ook op de kosten van je schuifpui. Triple glas is duurder dan dubbel glas, maar kan op lange termijn energiekosten besparen.

Hefschuifpui of kiepschuifpui

Naast het materiaal en type glas zijn er meerdere soorten schuifpuien waaruit je kunt kiezen. Zo is er een hefschuifpui en een kiepschuifpui, die op verschillende manieren geopend worden. Een hefschuifpui wordt met een hefboomwerking geheft opengeschoven. Een kiepschuifpui moet met de hendel eerst naar voren worden gehaald en kan daarna opengeschoven worden. Deze kan bovendien ook in de kiepstand gezet worden in tegenstelling tot een hefschuifpui.

Ventilatie schuifpui

Ventilatie is een belangrijk aspect bij het installeren van een schuifpui. Goede ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en voorkomt problemen zoals condensatie en schimmelvorming. Veel schuifpuien hebben ingebouwde ventilatieroosters of -systemen. Dit heeft invloed op de kosten van de schuifpui.

Keurmerken schuifpui

Bij het aanschaffen van een schuifpui is het raadzaam om te letten op keurmerken. Keurmerken zoals het KOMO-keurmerk of het Politiekeurmerk “Veilig Wonen” garanderen de kwaliteit en veiligheid van de schuifpui, wel zo handig en veilig! Deze keurmerken verzekeren dat de schuifpui voldoet aan strenge Nederlandse normen op het gebied van isolatie, duurzaamheid en inbraakbeveiliging. Een schuifpui met deze keurmerken is een goede investering in je woning, ook al merk je dat aan de hogere kosten.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes
schuifpui

Wat kost een nieuwe schuifpui laten plaatsen?

Je betaalt natuurlijk niet alleen voor het materiaal, de schuifpui zal ook geplaatst moeten worden. De kosten van het plaatsen van een schuifpui zijn bij de prijs inbegrepen en zullen over het algemeen 30% tot 40% van de totale kosten zijn. De kosten zijn dus inclusief montage en inclusief:

 • Kosten van het plaatsen/manuren door een montageteam
 • Het afvoeren van bouwafval
 • Opruimkosten
 • Winst voor het bedrijf, risicokosten en algemene bouwplaatskosten
 • Reis- en eventuele verblijfskosten
 • Kosten hulpmateriaal zoals veiligheidskleding, aanvoer glas, aanvoer kozijnen en transport
 • Afwerken/kit volgens een basisniveau
 • Hang- en sluitwerk

Hierbij is het goed te weten dat niet alles is opgenomen. Dit is namelijk exclusief:

 • Het plaatsen van een rolluik, screen of zonwering. Bekijk hier de prijs van rolluiken
 • Omtimmering van een koof
 • Gordijnen
 • Nieuwe wand- en plafondafwerking

Kosten voor het afvoeren van het oude materiaal

Het afvoeren van oud materiaal, zoals een bestaande schuifpui of kozijnen, brengt extra kosten met zich mee. Gemiddeld liggen de kosten voor het afvoeren van oud materiaal tussen de € 50 en € 150. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid en het soort materiaal. Sommige bedrijven bieden de service van het afvoeren aan, soms inclusief in de totaalprijs of als extra optie. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken met het bedrijf dat de nieuwe schuifpui installeert.

Nieuwe schuifpui of oude vervangen?

Wanneer je beslist over een schuifpui, is een belangrijke overweging of je een volledig nieuwe pui wilt installeren of een bestaande wilt vervangen. De keuze tussen een nieuwe installatie of vervanging hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de staat van je huidige schuifpui, en je budget. Bij beide opties zijn enkele aspecten om over na te denken.

Een nieuwe schuifpui installeren

Bij een nieuwe installatie moet je rekening houden met bouwkundige werkzaamheden, zoals het maken van een nieuwe opening in de muur. Je hebt de vrijheid om de grootte en het ontwerp volledig aan te passen aan je wensen en de stijl van je huis, maar houd rekening met de extra kosten voor de bouwwerkzaamheden en de installatie, bovenop de kosten van de schuifpui zelf. Een nieuwe installatie biedt dan wel weer de kans om de nieuwste isolatie- en veiligheidstechnieken te integreren.

Een bestaande schuifpui vervangen

Het vervangen van een bestaande schuifpui is vaak minder ingrijpend en kan sneller en goedkoper zijn, omdat de structuur en opening al aanwezig zijn. Deze optie beperkt je tot de bestaande afmetingen, tenzij je kiest voor verdere aanpassingen aan de muur of opening. Vervanging is een goede keuze als je oude schuifpui beschadigd, verouderd of niet meer efficiënt is qua isolatie. Het biedt ook een kans om het uiterlijk en de functionaliteit van je huis te updaten zonder volledige bouwveranderingen.

Veelgestelde vragen

Wat is duurder een kunststof schuifpui of openslaande deuren?

+
In veel gevallen liggen de kosten voor een kunststof schuifpui iets hoger dan die voor openslaande deuren, vooral als het gaat om grotere afmetingen en geavanceerde opties. Echter hangt de uiteindelijke keuze tussen een schuifpui en openslaande deuren niet alleen af van de prijs, maar ook van je persoonlijke voorkeuren, de beschikbare ruimte en de stijl van je woning. Met openslaande deuren zal je een andere stijl creëren dan met een schuifpui.

Wat kost een schuifpui van 3 meter?

+
Een schuifpui van 3 meter breed en de standaard 2,26 meter hoog zal ongeveer € 7.500 tot € 8.250 kosten gemiddeld, inclusief btw en plaatsen van een schuifpui.

Wat kost een schuifpui van 5 meter?

+
Voor een schuifpui van 5 meter breed en 2,26 meter hoog zullen de kosten gemiddeld € 12.500 tot € 13.750 zijn, inclusief btw en plaatsen van een schuifpui.

Ontvang gratis schuifpui offertes

Overweeg je een nieuwe schuifpui of een bestaande te vervangen? Ontdek wat de beste opties en prijzen zijn door offertes aan te vragen van experts en de beste deal te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenst materiaal
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes