Schuifpui vervangen | Prijs | Voorbereid te werk!

Een schuifpui vervangen is verstandig wanneer je oude schuifpui bijvoorbeeld lek is of er externe schade is veroorzaakt. De prijs van een schuifpui aanschaffen en vervangen ligt aan verschillende factoren. In dit artikel bekijken we naar de oorzaken, kosten en manieren om jouw schuifpui te vervangen!

schuifpui vervangen

Schuifpui prijs vervangen

De prijzen van een schuifpui starten vanaf €7.500 voor een schuifpui met 1 vast en 1 schuif deel van 3000 bij 2260 mm en kunnen oplopen tot €13.750 voor 3 vaste en 1 schuif deel van 5500 x 2260 mm. Dit is inclusief montage, btw en HR++ glas.

De schuifpui zal vaak op maat gemaakt moeten worden voor je woning. Het is van belang dat de kozijnen precies passen. Hierdoor zullen de kosten van je persoonlijke woonsituatie afhangen. Daarentegen is er wel een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen voor het vervangen van je schuifpui.

Nieuwe pui voordelen

Slechte isolatie of simpelweg een gebrekkige schuifpui is geen prettige gedachte en daarom is het vervangen van een schuifpui een slimme verbetering van je huis. Het verhoogt het comfort in huis echt en met deze tips hoeft het ook nog eens niet zoveel te kosten.

Je kunt de huidige schuifpui vervangen door:

  • Nieuwe schuifpui
  • Openslaande deuren
  • Tuindeuren
schuifpui laten vervangen

Verschillende opties

Hieronder bespreken we deze opties één voor één, wel zo handig!

Door openslaande deuren

Bij de schuifpui vervangen door openslaande deuren krijgt je huis vaak een mooiere aanblik. Een schuifpui is wel mooi en prima maar openslaande deuren zijn vaak net wat fraaier om te zien.

Deze zijn niet duurder maar hebben wel het nadeel van het mogelijk stukslaan bij onzorgvuldig gebruik of harde windstoten. Het voordeel van openslaande deuren is het feit dat ze geheel open kunnen en niet maar voor de helft zoals een schuifpui. Je krijgt meer licht en ruimte in huis.

Door tuindeuren

Bij de schuifpui vervangen door tuindeuren krijg je precies hetzelfde effect. Soms denken mensen dat tuindeuren echt iets anders zijn in de trend van ‘chiquer’ of ‘nostalgischer’ dan openslaande deuren. Dit is echter niet zo. Wat men er wel mee wilt zeggen is dat deze ‘deuren naar de tuin’ wel echt zoveel mogelijk glas moeten bevatten om iedere zonnestraal naar binnen te krijgen door de glazen tuindeuren.

Nieuwe plaatsen

De meeste mensen kiezen echter gewoon voor een nieuwe schuifpui. Deze is goedkoop, makkelijk in de oude opening te plaatsen en men is dit gewend. Je hoeft ook geen rekening te houden met het kapotslaan van de deuren en het aan de kant zetten van meubels doordat de deuren open moeten kunnen draaien. Bekijk bij een kunststof schuifpui in ieder geval of het bedrijf aangesloten is bij de VKG.

Dubbel glas

Wanneer alleen het glas stuk is of wanneer je beter isolerend dubbel glas wilt dan is het vervangen van de beglazing vaak wel mogelijk. Vooral bij een houten schuifpui kun je prima ander glas plaatsen. Kies voor goed isolerend dubbel of driedubbel glas voor zover de schuifpui het extra gewicht aan kan.

Oorzaak

De oorzaak van compleet vervangen kan velerlei zijn. Zo kan schade aan de schuifpui veroorzaakt worden door een inbraak. Vaak is dan het hang en sluitwerk beschadigd geraakt. Ook kan er een lek in de beglazing zijn.

Een lek merk je op doordat de beglazing aan de onderkant van de schuifpui beslaat. In veel gevallen zal de beglazing vervangen moeten worden. Maak dan de afweging of de schuifpui zelf nog goed genoeg is en of die het zwaardere glas kan dragen. De geleiders krijgen het dan namelijk zwaarder te voortduren.

En als daarna een defect aan de geleiders ontstaat zou dat zonde van het geld zijn.

De pui

Bij de pui vervangen moet je rekening houden met een klus van 1 tot meer dagen. Wanneer het kozijn om de pui nog goed is en alleen de oude schuifpui zelf vervangen hoeft te worden is puur het eruit halen van de schuifdeur en weer terugplaatsen van een nieuwe een activiteit van 1 werkdag. 

Het hang en sluitwerk kan dan blijven zitten en het is slechts het demonteren en monteren van een nieuwe.

In de praktijk zie je dit echter bijna nooit gebeuren. Oude schuifpui modellen hebben vaak minder goed en licht schuivende geleiders. Vaak is het kozijn (rondom die schuifdeur) ook nog eens slechter van kwaliteit dan een nieuwe waardoor men al snel kiest voor een compleet nieuw model. Een pui of kozijn is in een bestaande situatie ook nooit 100% recht.

De achterpui vervangen

Hij is soms schuin (scheluw) geworden tijdens het gebruik. Of hij is simpelweg al scheef geplaatst bij de eerste bouw. Veel mensen geloven dat niet maar na het zelf nameten merken ze dat het bij hen ook het geval is.

Bij de voor- of achterpui vervangen zorgen deze en andere factoren dus bijna altijd voor dat een complete vervanging de enige goed optie is.
Dat kost dan een paar honderd euro meer maar dan is het na de achterpui vernieuwen ook in 1 keer goed. De kosten van de nieuwe schuifpui wat meer kost is dan wel de overweging waard. Je geniet dan voor de komende 15 a 20 jaar van een compleet nieuwe pui.

Een deel van de schuifpui vervangen

Een oude schuifpui kan namelijk heen en weer schuiven over de zogenaamde begeleiders. Indien de schuifpui niet meer soepel open en dicht kan zal dit in veel gevallen liggen aan de geleider. En deze zal dan gerepareerd of vervangen moeten worden. 

Kleine defecten aan een oude schuifpui kunnen vaak zelf gerepareerd worden. Let er wel even op dat je hiermee het recht op garantie niet verspeeld. Indien garantie nog van toepassing is neem je natuurlijk contact op met het bedrijf dat de oude schuifpui heeft geïnstalleerd.

Complete vervanging van de pui

Soms is de oude schuifpui niet op te lappen zoals je las en dan is een nieuwe de slimme keuze. Een schuifpui naar de tuin die je weer echt gaat gebruiken is natuurlijk wat je wilt.

Zo’n pui in de achtergevel of naar het balkon zorgt ervoor dat je lekker buiten bij binnen betrekt en vaker even in de zon gaat zitten.

Je kunt kiezen voor een draaideur of schuifdeur naast de keuze voor houten of kunststof kozijnen. Mijn mening is niet zo relevant maar wat ik vaak zie is dat men terecht vaak weer voor de schuifpui kiest.

Een schuifpui heeft een aantal reeds genoemde voordelen ten opzichte van een draaideurkozijn.

Waar moet ik voor kiezen?

Maar het leek me toch goed om hier nu even wat uitgebreider op in gaan omdat men deze keuze vaak lastig vindt. Je hoeft bij een schuifpui dus geen rekening te houden met de wind. Een draaideur kan namelijk stuk waaien door de wind als deze open staat.

Je hoeft geen plaats vrij te houden in huis of op het terras doordat een schuifpui geen naar buiten- of binnendraaiende delen heeft. Ook heeft een schuifpui minder dorpels en stijlen dan bij een normale draaideur. Een schuifpui is hierdoor praktischer, en betrekt de tuin net als bij openslaande tuindeuren bij de woonkamer en zorgt voor veel extra lichtinval.

Wat kost een nieuwe pui?

Hoe vlotter je de offertes aanvraagt hoe meer tijd je hebt om een goedkope én goede schuifpui te vinden. Vaak wordt er veel tijd besteed aan de details op het moment dat dat nog niet nodig is waardoor er niet optimaal van de marktwerking gebruik gemaakt kan worden. Het risico is dan dat je haast krijgt op het laatst waardoor je niet de beste prijs en schuifpui krijgt.

Een leverancier merkt het snel genoeg als je haast hebt en dat weet hij ook dat hij niet zo scherp hoeft te gaan om je als klant te krijgen.

Hoe lang gaat een schuifpui mee?

De levensduur van een pui is nogal afhankelijk van een paar factoren. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal, onderhoud, en de kwaliteit van de installatie die toen is is gebeurd. Gemiddeld gaat een schuifpui die goed is onderhouden ongeveer tussen de 20 tot 25 jaar mee.

Dit is natuurlijk een schatting en jouw pui kan daar erg vanaf hangen. Een aluminium pui kan wel 30 jaar meegaan, daar lees je meer over in de volgende paragraaf.

Om te zorgen dat jouw schuifpui aan de bovengrens van deze schatting komt is het belangrijk dat je ‘m regelmatig onderhoud, zoals het schoonmaken van de rails en het smeren van bewegende delen, en dat je er voorzichtig mee om gaat. Daarnaast speelt de kwaliteit van het glas en het frame een belangrijke rol. 

Hoogwaardige materialen en een goede installatie zorgen ervoor dat je schuifpui langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft.

Het is belangrijk om te letten op tekenen van slijtage zoals moeilijk bewegende delen of tocht, en tijdig reparaties uit te voeren om de levensduur te maximaliseren. Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Bekijk de offerte onderaan deze pagina!

Hoe lang gaat een aluminium schuifpui mee?

Aluminium schuifpuien staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur. Met de juiste zorg en onderhoud kan een aluminium schuifpui tot wel 30 jaar of langer meegaan.

De aluminium pui is namelijk bestand tegen veel weersomstandigheden en is ook nog eens niet vatbaar voor roest of verrotting, dit draagt natuurlijk bij aan een lange levensduur. Daarbovenop is het belangrijk om te weten dat aluminium een sterk materiaal is dat niet echt snel vervormt of breekt. 

Het is wel belangrijk om de schuifpui regelmatig te onderhouden, zoals het reinigen van de rails en het controleren van de afdichtingen en het hang- en sluitwerk.

Aluminium schuifpuien zijn echt een goede investering als je op zoek bent naar een duurzame optie die je niet zo veel hoeft te onderhouden en die ook nog eens jarenlang meegaat én bijdraagt aan de uitstraling van je woning.

Ontvang gratis schuifpui offertes

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenst materiaal
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes