Powerwall Tesla | Dé accu voor thuisopslag

De Powerwall Tesla is een thuisaccu die duurzame energie opslaat die je met je zonnepanelen hebt opgewekt. Zo ben je voor een deel zelfvoorzienend en minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. De opgeslagen energie kun je op een later moment gebruiken. Wil je meer weten lees dan verder?

Tesla powerwall

De Tesla Powerwall thuisaccu

De Tesla Powerwall thuisaccu wordt gekoppeld aan je zonnepanelen. Dit maakt dat de thuisaccu energie opslaat, zowel vanuit je zonnepanelen als vanuit het elektriciteitsnet. Wanneer er een overschot aan zonne-energie is, en de elektrische apparatuur in je woning op dat moment geen stroom nodig heeft, wordt de energie automatisch naar de thuisaccu gestuurd. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen op dagen met veel zonuren of wanneer je stroomverbruik laag is.

Verschillende versies

Er zijn verschillende versies van de Tesla Powerwall uitgebracht. De ontwikkeling van thuisaccu’s gaat snel. Op dit moment is de Tesla Powerwall 2 op de markt te vinden, die in 2016 is uitgekomen. Het jaar daarvoor was de eerste versie uitgekomen, maar die wordt nu niet meer verkocht. Naar verwachting wordt er gewerkt aan een derde versie, die in de toekomst uitgebracht zal worden.

Specificaties

De Tesla Powerwall heeft een opslagcapaciteit van 13,5 kWh, met 7 kW piekvermogen en 5 kW continu vermogen. Ook kan de thuisaccu 100% ontladen. De thuisbatterij is vrij groot en neemt best wat ruimte in beslag, maar toch is de installatie van de Powerwall Tesla vrij eenvoudig. Deze kan zowel aan de muur als op de vloer en zowel binnen als buiten gemonteerd worden. De batterij heeft bovendien een ingebouwde omvormer, waardoor deze makkelijk gekoppeld kan worden aan zonnepanelen. De garantie van de thuisbatterij is 10 jaar.

Lithium-ion batterij

De Tesla Powerwall is een lithium-ion batterij die energie opslaat. Deze batterijsoort wordt het meest gebruikt, en dat is niet zonder de reden. De batterijen staan bekend om hun hoge energiedichtheid en lange levensduur. Zo gaat de batterij gemiddeld 10 jaar mee. De lithium-ion batterij kan meer zonne-energie opslaan in een kleinere ruimte dan andere varianten. Bovendien heeft de batterij een hoge ontladingsdiepte en hoeft deze nauwelijks onderhouden te worden. Dit bespaart dus ook nog eens tijd.

tesla thuisaccu

Gebruik van de Tesla Powerwall

Door het overschot aan stroom op te slaan, wordt het niet direct teruggeven aan het net, maar kun je het later gebruiken wanneer er wel vraag naar is. Dit maakt dat je voor een deel zelfvoorzienend bent en dus ook zelf je stroomverbruik bepaalt. Maar op welke momenten gebruik je de Tesla Powerwall nu vooral?

Voor koudere dagen

Op dagen dat de zon niet of nauwelijks schijnt, wekken je zonnepanelen geen of maar weinig zonne-energie op. Dit komt bijvoorbeeld vaak voor in de koudere maanden van het jaar. Ook dan heb je natuurlijk stroom nodig. Je kunt er dan voor kiezen om terug te vallen op het elektriciteitsnet, maar met een Tesla Powerwall kun je ook gewoon je eigen opgewekte zonne-energie gebruiken. De Tesla Powerwall vermindert je afhankelijkheid van het net, maar houd er wel rekening mee dat je nooit volledig onafhankelijk zal worden. De batterij is namelijk niet groot genoeg om voor de hele winterperiode stroom op te slaan.

Noodstroomvoorziening: wanneer het elektriciteitsnet uitvalt

Daarnaast is de Tesla Powerwall geschikt als noodstroomvoorziening voor thuis, wanneer het elektriciteitsnet uitvalt. Het is een batterij die stroomuitval detecteert en automatisch de energiebron van je woning wordt wanneer dit gebeurt. Zo zorgt de Tesla Powerwall ervoor dat je apparaten blijven werken tijdens de stroomstoring en dat de overgang soepel verloopt. Je komt dus nooit zomaar zonder stroom te zitten wanneer het elektriciteitsnet uitvalt in de buurt.

Prijs van de Tesla Powerwall

De prijs van de Powerwall Tesla batterij ligt vrij hoog ten opzichte van andere thuisbatterijen op de markt. Je moet rekening houden met een prijs tussen de € 9.500 en € 11.500. Er zit dus een aardig prijskaartje aan, maar hier krijg je wel een batterij met een hoge opslagcapaciteit en ingebouwde omvormer voor terug.

Thuisaccu laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk thuisaccu offertes

Waar bestaat de prijs uit?

De prijs van de Tesla Powerwall is opgebouwd in verschillende lagen. Je hebt als eerst natuurlijk de aanschafprijs. Daarbovenop komen nog kosten voor de aanschaf van ondersteunend hardware. Dit is nodig om de batterij goed te laten werken en zit nog niet bij de prijs inbegrepen. Hiervoor moet je ongeveer € 740 aanhouden. Daarnaast moet de Tesla Powerwall natuurlijk ook geplaatst worden. Hier worden installatiekosten voor in rekening gebracht van tussen de € 1.000 en € 3.000.

Voor- en nadelen van de Tesla Powerwall

Voordat je de Tesla Powerwall gaat kopen, wil je natuurlijk eerst weten wat je kunt verwachten van de batterij. Voldoet deze volledig aan je wensen en kan die voorzien in de energiebehoefte van je huishouden? Waar moet je verder rekening mee houden? Om hier achter te komen hebben we de belangrijkste voordelen en nadelen van de Tesla Powerwall voor je uitgezocht.

Voordelen

  • Waterbestendig
  • Veilig in gebruik
  • Eenvoudige installatie
  • Slimme monitoring via Tesla app
  • Mooi en minimalistisch design
  • Weinig onderhoud nodig
  • Heeft een back-up als elektriciteitsnet uitvalt

Nadelen

  • Een dure batterij
  • Geen garantie op rendementsverlies
  • Momenteel maar één model Tesla Powerwall op de markt

Uitbreiden van de Tesla Powerwall

Wil je in de toekomst het aantal thuisbatterijen uitbreiden en daarmee de totale capaciteit aan opslag vergroten? Misschien wel omdat je een grotere zonnepaneleninstallatie wilt? Dat is bij de Powerwall Tesla geen probleem! Je kunt namelijk eenvoudig meerdere Tesla Powerwall batterijen combineren, tot maximaal 10 batterijen. Dit maakt de Tesla Powerwall niet alleen geschikt voor een gemiddeld gezin, maar ook voor grotere huishoudens met een hoog energieverbruik en een grote zonnepaneleninstallatie.

powerwall Tesla

Aanbieding

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is je huis aangesloten op het elektriciteitsnet?
2*. Heb je een digitale meter?
3*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
4*. Omschrijving
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes