Thuisaccu 6 kWh | Energie voor later gebruik

Een thuisaccu of een thuisbatterij is een batterij dat wordt opgeladen door zonnepanelen. Deze zonne-energie wordt opgeslagen in de batterij. Een thuisbatterij wordt gebruikt om opgewekte stroom op te slaan en om later te gebruiken.

thuisaccu 6 kWh

Hoe werkt een thuisbatterij?

Je zonnepanelen die wekken stroom op, om deze zonnestroom op te slaan, koop je een thuisbatterij. Maar hoe werkt zo’n thuisbatterij?

Een thuisaccu slaat de overtollige stroom op, die niet benut wordt, zodat je deze kunt inzetten wanneer de zonnepanelen niet voldoende stroom opwekken. Het wordt als het ware opgeladen door zonnepanelen. Op deze manier kun je niet alleen overdag groene stroom gebruiken, maar ook tijdens de piekuren of wanneer de zon niet schijnt.

Je maakt dus gebruik van zonnestroom om je huishouden te voorzien, denk bijvoorbeeld aan de wasmachine en vaatwasser in de avond aan kunnen zetten.

Wat kan je met een thuisaccu van 6 kWh?

Een thuisaccu van 6 kWh is een thuisbatterij die vaak wordt gebruikt door het gemiddelde huishouden. Met een thuisbatterij van 6 kWh hoef je in de zomer geen gebruik te maken van het net, omdat er veel zon schijnt, dus ook veel energie opwekt.

Je bent niet volledig onafhankelijk als je een thuisbatterij met 6 kWh stroom bezit. Dit omdat je zeker in de wintermaanden niet genoeg energie opwekt, omdat de zon minder zal schijnen. Je verbruikt ook stroom om je woning bijvoorbeeld te verwarmen.

Capaciteit en vermogen thuisbatterij

In het algemeen moet de elektriciteit in een normaal gemiddeld huishouden 5 tot 8 kW zijn, maar het zal hoger zijn als het een huishouden is dat veel zware elektrische apparaten gebruikt. Een thuisbatterij tussen de 5 kWh en 6 kWh zorgt ervoor dat er in de meeste huishoudens in de avond stroom gebruikt kan worden.

thuisaccu van 6 kWh

Wat kost een thuisbatterij?

Een thuisbatterij kopen is een redelijke investering en handig om te overwegen. Over het algemeen is een kleinere thuisbatterij duurder per kWh capaciteit dan een grotere batterij. Een accu in huis van 3 kWh heeft een gemiddelde prijs van € 1.725 tot € 4.500. Een batterij van 8 kWh zal ongeveer € 6.500 kosten en een 14 kWh accu kost ongeveer € 9.000. (Deze prijzen zijn inclusief BTW en montage).

Thuisaccu laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk thuisaccu offertes

Voordelen thuisbatterij 6 kWh

Wat zijn nu de voordelen van een thuisbatterij? Hieronder een paar voordelen van een thuisaccu 6 kWh:

  • Het is duurzame stroom: je wekt je eigen groene stroom op, hierdoor ben je minder afhankelijk van energieleveranciers. Een slimme investering dus.
  • De accu is klein: deze accu neemt weinig ruimte in.
  • Licht van gewicht: een accu van 6 kWh is niet heel zwaar, makkelijk te verplaatsen dus.
  • Je bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet: omdat je dubbel zoveel stroom gebruikt als zonder een thuisaccu. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je de eigen opgewekte stroom gebruikt.

Wat is de levensduur van een thuisbatterij voor zonnepanelen?

De thuisbatterijen die nu op de markt zijn, hebben een gemiddelde levensduur van 10-20 jaar. Dit hangt wel af van de capaciteit die de batterij heeft, de grote en het merk. Hoe groter de batterij, hoe kleiner de investering per gestockeerde kWh. De levensduur van een thuisbatterij hangt ook af van het onderhoud wat een thuisbatterij nodig heeft, een thuisbatterij is redelijk onderhoudsvrij, maar denk bijvoorbeeld aan reparaties. Zo zorg je dat je thuisbatterij een lange levensduur heeft.

Soorten thuisbatterijen

Er zijn verschillende modellen en merken thuisbatterijen op de markt. Er zijn 2 grote soorten thuisbatterijen, namelijk:

  • 1. Lithium-ionbatterijen zijn de meest voorkomende. Dit type batterij bestaat uit verschillende onderdelen, maar bestaat meestal uit nikkel, kobalt en mangaan.
  • 1. Loodbatterijen kennen we vooral als startaccu’s voor auto’s. Ze zijn al heel lang op de markt en bestaan uit 3 elementen: lood, zwavelzuur en water.

Andere opties thuisbatterij

Heb je een hoog stroomverbruik of heb je een groot huishouden, dan is een thuisbatterij van 6 kWh wellicht niet geschikt. Denk dan bijvoorbeeld aan en thuisbatterij van 10 kWh.

thuisaccu 6 kWh opslag

Wat kost een thuisbatterij van 6 kWh?

De standaard thuisbatterij is een lithium-ion thuisbatterij. Een Lithium-ionbatterij van 6 kWh stroom kost € 4.000 tot € 5.000. Dit is exclusief installatiekosten; soms moet je ook de omvormer apart kopen.

Ben je zelfvoorzienend als je een thuisbatterij van 6 kWh hebt?

Een thuisbatterij van 6 kWh is voor een gemiddeld huishouden niet genoeg om zelfvoorzienend te zijn, wel is het een stap in de goede richting.

Hoe installeer je een thuisbatterij van 6 kWh?

Je kan ervoor kiezen om je thuisbatterij zelf te installeren of door een erkende installateur.

Aanbieding voor thuisaccu

Vul onderstaand formulier in om gratis en vrijblijvend thuisaccu’s te ontvangen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is je huis aangesloten op het elektriciteitsnet?
2*. Heb je een digitale meter?
3*. Wil je de thuisbatterij aan zonnepanelen koppelen?
4*. Omschrijving
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes