Kleinste CV-ketel | Zuinig, stil en compact.

Wij waren op zoek naar de kleinste CV-ketel met geïntegreerd expansievat. Dit is handig omdat hij dan zelfs in een keukenkastje past als je een super kleine CV-ketel koopt met intern expansievat. Die oogt strak, is zuinig, stil en compact.

kleinste-cv-ketel.png

Wat is de kleinste CV-ketel?

De beste keuze voor de kleinste CV-ketel is dan de Vaillant CV-ketel VHR 18-24/7-2 EXP (Met expansievat erin) samen met Vaillant V-Smart thermostaat. Deze kost gemiddeld rond de € 1.069. Bij deze thermostaat heb je dus geen apart expansievat (zo’n rond voetbal-achtig metalen bol naast de CV-ketel) nodig, zodat de CV-ketel echt een van de kleinste is. De expansievat zit namelijk al in de witte rechthoekige CV-ketel die je netjes kunt plaatsen.

Hij is geschikt tot een woning met 6 radiatoren maar meer dan dat zou ik zeker niet doen. Het expansievat is namelijk niet de normale 15 liter maar 8 liter. Wanneer water uitzet moet het expansievat die uitzetting kunnen opvangen. 100 liter water die 50 graden warmer wordt zet 3 liter uit. In een grotere woning kan zomaar 200 of 300 liter water zitten dus kies hem alleen bij kleinere appartementen en woningen. In chalets en vakantiehuisjes wordt hij ook veel gebruikt.

CV Kosten

Hieronder zie je de kosten van een CV-ketel plaatsen:

Kosten CV ketel installatieAantalEenheidKosten koop en montageTotaalkosten
CV ketel incl thermostaat1st€ 2.000€ 2.000
Radiatoren4st€ 250€ 1.000
CV Leidingen30m1€ 7,5€ 225
Toeslag wegwerken in muur30m1€ 20€ 600
Sloop gaskachel1st€ 100€ 100
Aanhelen vloer/ wand/ plafond1post€ 250€ 250
Totaalkosten 2k app 50m²€ 4.175
Totaalkosten 3k app 80m²€ 6.500
Totaalkosten Rijwoning 100m²€ 7.500

CV Voordelen

De voordelen van deze Vaillant CV installatie is:

  • Klein met buitenafmeting 720 mm hoog x 440 mm breed x 337 mm diep, past in een keukenkastje en steekt er alleen 20 centimeter boven uit (dus even afwerken)
  • Zuinig, vooral de CW5 maar ik kies liever de CW4 aangezien deze al goed is
  • De slimme Vaillant V-Smart slimme thermostaat met app op je telefoon past erop
  • Behoorlijk energiezuinig is
  • Dat deze stil is
  • natuurlijk werkt hij goed met thermostaatkranen, radiatoren en slimme dingen in huis
  • Het expansievat zit in de ketel dus dat lelijke element heb je ook niet meer in het zicht (fijn bij kleine woningen met weinig ‘uit het zicht’ ruimte. Hij is fraai geïntegreerd dus het wordt ook geen stofnest

Vaillant V-Smart thermostaat

De Vaillant V-Smart thermostaat is draadloos zodat hij op de tafel kan staan maar je kunt hem ook vastschroeven aan de muur. Dat is fijn als je bang bent hem kwijt te raken of als je hem in een verhuurwoning monteert.

Verhuur woningen

Je kunt tot maximaal 12 slimme Vaillant ketels uitlezen op 1 telefoon. Dit is ideaal bij eigendom van meerdere woningen. Stel dat je woningen verhuurt, dan lees je via de app op je telefoon uit wat de status is. Als er bijvoorbeeld een storing is, zie je dat precies. Natuurlijk kun je ook de temperatuur regelen vanaf afstand op de telefoon. Je kunt ook altijd kijken naar een condensatieketel.

Bijkomend voordeel is dat je de tijdzones via de app als verhuurder kort kunt instellen. Als huurders de temperatuur te hoog zetten/ onzuinig stookgedrag vertonen kun je de ‘schade’ beperken door bijvoorbeeld tijdzones van 5 minuten in te stellen. Hij gaat dan na die 5 minuten weer terug naar de standaard temperatuur van bijvoorbeeld 21 graden. Ook kun je natuurlijk een heel dag/nacht/afwezig/aanwezig programma instellen.

Niet per se op zoek naar een kleine cv-ketel? Ontdek hier de beste cv-ketels van elk formaat.

Nieuwe cv-ketel nodig?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes