Graffiti verwijderen | Zelf doen of laten doen? + kosten

Graffiti verwijderen kan met reinigingsmiddel, stralen of stoomcleanen (afhankelijk van ondergrond). Wat zijn de kosten en kun je zelf en wanneer betaalt de gemeente je rekening? Het kan zomaar gebeuren, je komt ’s morgens buiten en je ziet opeens dat iemand met graffiti iets op je gevel heeft gespoten. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.

graffiti verwijderen

Technieken om graffiti te verwijderen

Er zijn diverse technieken om graffiti te verwijderen van de gevel. Zo kun je het op metaal bijvoorbeeld doen door middel van stoomreinigen, chemisch reinigen of zandstralen.

Bij twijfel is het de moeite waard om eerst contact op te nemen met een vakman (bijv. een gevelreiniger). Er zijn diverse manieren om de beste techniek om de graffiti te verwijderen hangt af van het soort ondergrond waarop de graffiti is gespoten.

De exacte kosten zijn afhankelijk van de totale omvang van de graffiti.

Kosten graffiti verwijderen

Hieronder volgt een kort schema met 3 verschillende technieken en de gemiddelde geschatte kosten per vierkante meter:

  • Verwijderen met reinigingsmiddelen (gemiddeld € 5 per vierkante meter).
  • Verwijderen met stralen (gemiddeld € 8 per vierkante meter)
  • Verwijderen door middel van stoomreinigen chemisch (gemiddeld € 22 per vierkante meter)

Kosten anti-graffiti coating?

Mocht je het door een professioneel bedrijf laten doen zullen deze vaak ook aanbieden om een anti-graffiti coating aan te laten brengen. Vaak liggen de kosten hiervan tussen de € 10 en € 20 per vierkante meter.

Offertes ontvangen voor graffiti verwijderen?
Wij brengen je in contact met ervaren specialisten. Zij werken een offerte op maat uit op basis van jouw wensen. Vergelijk offertes en bespaar!
arrow Vergelijk gratis offertes

Hoe haal je graffiti van een stenen of betonnen muur af?

Graffiti is verf dat via een spuitbus ergens op wordt gespoten. Vandaar dat het verwijderen van graffiti op beton of een stenen muur kan gedaan worden met verf oplosmiddel. Breng het oplosmiddel (bijvoorbeeld aceton of terpentine) aan op de graffiti.

Laat dit een tijdje intrekken, hoelang je dit moet laten intrekken is lastig te zeggen. Over het algemeen geldt, hoe langer de vlek op de gevel zit, hoe langer het verfoplosmiddel in moet trekken. Voor het beste resultaat kan het soms het beste zijn om dit enkele uren te laten intrekken.

Daarna kan je met een stevige borstel beginnen met schrobben of het wegspuiten met een hogedrukspuit. Mocht je het niet (makkelijk) wegkrijgen kun je alsnog besluiten om het aan een specialist over te laten.

Graffiti op hout verwijderen

Graffiti op hout is een stuk lastiger te verwijderen. Dit komt met name, omdat hout een stuk kwetsbaarder is. Hierdoor kan er schade ontstaan aan het hout.

Zeker bij behandeld hout is het oppassen met terpentine. Bij onbehandeld hout kan je dit wel voorzichtig gebruiken.

Bij behandeld hout kan je voorzichtig proberen om het schoon te maken door aan de gang te gaan met een hogedrukreiniger of een stoomreiniger.

Net zoals bij steen en beton is het verstandig om het uit te testen op een klein onopvallend gedeelte om te kijken wat het resultaat is. Echter raden wij aan om bij hout altijd direct een professional in te schakelen om blijvende schade aan het hout te voorkomen.

Graffiti verwijderen met een hogedrukreiniger

Het is bij materialen als beton en steen mogelijk om de graffiti te verwijderen met een hogedrukreiniger. Daarnaast kan het ook gebruikt worden bij behandeld hout, echter is hout een kwetsbaarder materiaal en vergt dit over het algemeen de aanpak van een professionele vakman.

Weghalen van graffiti door de gemeente

Over het algemeen hebben gemeenten vaak een eigen schoonmaakregeling. Vaak is het slim om eerst even contact te leggen met de gemeente wanneer je een ongewenste graffiti “kunstwerk” aantreft.

Het kan namelijk zo zijn, dat de gemeente de verwijdering van de graffiti op zich neemt. Dit is natuurlijk niet altijd het geval, maar bijvoorbeeld een tekst op een gevel die als aanstootgevend of racistisch kan worden ervaren, wordt door elke gemeente binnen 24 uur verwijderd door een professioneel vakman.

Graffiti laten verwijderen door een bedrijf

Een schoonmaakbedrijf of gevelreinigingsbedrijf inschakelen is vaak de beste oplossing. Wanneer je op zoek bent naar een veilige en professionele aanpak bij de verwijdering van graffiti van een gevel kun je ook contact opnemen met een schoonmaakbedrijf of gevelreinigingsbedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Conclusie

  • Doe aangifte bij de politie wanneer je last hebt van vandalisme met graffiti.
  • Neem contact op met de gemeente om op de hoogte te zijn van eventuele schoonmaakregelingen met betrekking tot het verwijderen van graffiti van jouw gevel of schutting.
  • Beslis of je het zelfstandig wilt verwijderen, of dat je het aan een professional over wil laten
  • Controleer goed welke reiniging methode het meest passend is voor het verwijderen van de graffiti.
  • Houd er rekening mee dat agressieve producten de kans op beschadiging met zich meebrengen.
  • Neem bij twijfel altijd contact op met een professionele vakman, anders kan je voor veel schade aan jouw gevel of schutting zorgen.
  • Zorg voor een droog oppervlak wanneer je de graffiti gaat verwijderen.

Graffiti laten verwijderen: gratis offertes

Wil je graffiti op je gevel professioneel laten verwijderen? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang offertes van diverse specialisten. Vergelijk de prijzen en bespaar!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal m² te reinigen
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes